Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@03:22:31 GMT

یک گونه جانوری نادر در سروآباد مداوا شد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۹۰۶۵۹

یک گونه جانوری نادر در سروآباد مداوا شد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن قادری اظهار کرد: روز گذشته طی گزارشی از همیاران محیط زیست در روستای سلین از توابع بخش اورامان، مبنی بر زخمی شدن یک گونه جانوری جونده نادر و بسیار کمیاب به نام تشی که در کُردی به آن سوچر گفته می شود، نیروهای یگان حفاظت از محیط زیست اقدام به حمل آن به شهر سروآباد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این گونه جانوری نادر و بسیار کمیاب منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو به دلیل زخمی شدن از ناحیه پشت توسط سایر گونه های درنده حیات وحش به شدت آسیب دیده بود و به دلیل خونریزی زیاد توان حرکت کردن نداشت. رئیس اداره محیط زیست شهرستان سروآباد اضافه کرد: نیروهای محیط بانی با مشورت و همکاری دکتر دامپزشک و با استفاده از دارو، وسایل جراحی، دانش و تخصص دکتر دامپزشک اقدام به درمان و مداوای این گونه جانوری کرده و زخم موجود تا حد ممکن مورد جراحی و درمان قرار گرفت. وی افزود: در حال حاضر وضعیت سلامتی این گونه جانوری مناسب و در یک قفس فلزی در حال نگهداری است تا در صورت تشخیص توان و پتانسیل بازگردانی به طبیعت، دوباره به دامان طبیعت بازگردانده شود. قادری اظهار کرد: جانور زخمی شده کاملاً بالغ و نر بوده، اندازه بدن آن از نوک پوزه تا انتهای دُم 80 سانتی متر، دُم آن 10 سانتی متر، طول خارهای آن 35 الی 40 سانتی متر و وزن آن 15 کیلوگرم است. وی ادامه داد: با توجه به اینکه این گونه جانوری یکی از منابع اصلی غذایی پلنگ است و آسیب وارده به آن نشان دهنده حمله یک گونه جانور شکارچی درنده است، به احتمال فراوان توسط پلنگ مورد حمله قرار گرفته است، بنابراین مشاهده نوع آسیب دیدگی این جانور زخمی شده احتمال حضور گونه پلنگ در منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو را تا حدود زیادی برای ما عینیت می دهد. منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با مساحت 57 هزار هکتار در شهرستان های سروآباد، مریوان و کامیاران واقع شده است، این منطقه دارای تنوع زیستی بسیار بالایی بوده و معماری روستاهای داخلی این منطقه به ویژه در منطقه اورامانات شهرستان سروآباد به آن روح و زیبای ویژه ای بخشیده است. این منطقه بر اساس مصوبات دولت در سال 1387 به جمع مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان در آمده است. در این زیستگاه تاکنون 117 گونه پرنده، 23 گونه پستاندار، 17 گونه خزنده و 242 گونه گیاهی شناسایی شده است که می توان به گونه های پرندگان شکاری سیاهگوش، قوچ و میش، کل و بز کوهی، خرس قهوه ای، سنجاب، کبک و پلنگ اشاره کرد. شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و اورامان و جمعیتی افزون بر 52 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. منبع: ایرناانتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۰۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی

در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود، ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند، چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود، اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند، چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در عین تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آن‌ها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

دیگر خبرها

  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم