Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به دلیل نبود تجهیزات کافی در حوزه سنجش پارازیت ها ما نمی‌توانیم در این زمینه اظهار نظری داشته باشیم.

به گزارش «قدس آنلاین» شینا انصاری مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیستبا اشاره به بندهای لایحه هوای پاک، مصوبه اخیر مجلس در تعیین مجازات برای انتشار امواج و پرتوهای بیش از حد مجاز، اظهار کرد: سازمان محیط زیست مکلف شده است، با همکاری سازمان انرژی اتمی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به جلوگیری از انتشار کلیه امواج غیرمجاز رادیویی، الکترو مغناطیسی، پرتوهای یون ساز و غیر یون ساز اقدام و به منظور حصول اطمینان از عدم افزایش میزان و شدت امواج و پرتوهای یون ساز و غیریون ساز از حدود مجاز تعیین شده در هوای آزاد شبکه پایش را راه‌اندازی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی سازمان حفاظت محیط زیست تا به حال بر روی پرتوهای غیر یونیزوسیون مطالعه کرده است و تنها برای سنجش امواج الکترومغناطیسی در سه دامنه (محدوده امواج موبایل، دکل های فشار برق وکلیه دامنه ها به غیر از پارازیت) دستگاههایی را در اختیار دارد و در این زمینه کارکرده است، اما دستگاهی را برای اندازه گیری پارازیت ها در اختیار ندارد.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این سازمان در سه محدوده امواج رادیویی پوشش و پایش داشته است گفت: براساس بندهای مصوب لایحه هوای پاک کلیه دستگاههای مسئول (وزارت بهداشت، سازمان تنظیم ارتباطات رادیویی و وزارت ارتباطات) باید و برای تدوین آیین نامه اجرایی حضور فعال داشته باشند و برای تدوین آیین نامه اجرایی تصمیم بگیرند.

انصاری با اشاره به اینکه تا به حال هر کدام از دستگاه مسئول به صورت جداگانه وظایف خود را در این زمینه انجام داده است یادآور شد:‌ توسط سازمان ملی استاندارد، استاندارد ملی ۸۵۶۷ برای حدود مجاز امواج تعیین شده است. اما درباره نحوه همکاری بین سازمانهای متولی باید چارچوب مشخص و مدونی وجود داشته باشد.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: به نظر می آید مدت ۶ ماهه تعیین حدود مجاز انتشار امواج و پرتوهای مجاز توسط سازمان انرژی اتمی ایران که با همکاری مشترک سازمان محیط زیست، وزارت ارتباطات و بهداشت و سازمان ملی استاندارد ایران تعیین شده مدت مناسبی است، چراکه همه دستگاهها در حوزه مسئولیت تا به حال برنامه هایی داشته اند و در این زمان تعیین شده دستگاهها موظفند برنامه ها خود را به صورت مدون و محوری مشخص کنند.

وی در خصوص رشد روزافزون دکل های مخابراتی در نقاط مختلف شهری و مسکونی نیز تصریح کرد: قراگیری دکل های مخابراتی دارای ضوابطی است و اینگونه نیست که بدون ضوابط هر جای ممکنی دکلی نصب شود، سازمان تنظیم مقررات رادیویی بر این امر نظارت دارند.

انصاری درخصوص اندازه گیری پارازیت ها نیز گفت: دستگاه سنجش امواج الکترومغناطیسی در اختیار سازمان محیط زیست سه محدوده اندازه گیری دارد، که در این سه محدوده پایش انجام می دهد ولی در خصوص پارازیت ها تجهیزاتی که باید در اختیار سازمان محیط زیست باشد، وجود ندارد و نمی توانیم در این زمینه اظهار نظری داشته باشیم.

وی افزود: اغلب مواردی که پایش شده است بیشتر امواج فشار قوی در حد مجاز بوده است، و موارد محدود تخلف به شهرداری و سازمان های مسئول اعلام شده است.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست درپاسخ به این سوال که چرا اطلاعات مربوط به پایش امواج برای رسانه ها و اطلاع رسانی به عموم مردم گزارش داده نمی شود تا اخبار ضد و نقیض در اینباره کاهش یابد نیز گفت: گزارش های پایش به دوره های مشخص در اختیار دستگاههای مسئول قرار می گیرد اما تا به حال این گزارش ها در اختیار رسانه ها قرار نگرفته است، البته محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

در آیین نامه باید درباره اینکه پایش امواج بالاتر از ۱۸ هزار گیگاهرتز در اختیار کدام سازمان باشد، تصمیم گیری شود.

انصاری درباره دیگر موارد ذکر شده در لایحه هوای پاک نیز اعلام کرد: پایش آلاینده ها یکی از موارد درخشان این لایحه است چراکه پیش از این درباره پایش صنایع و پایش صوتی به جز قانون برنامه پنجم صحبتی نشده بود و این بحث مهم در لایحه هوای پاک بیان شده است.

وی ادامه داد: براساس اختیاراتی که لایحه هوای پاک در اختیار سازمان محیط زیست گذاشته است ما می توانیم در موضوع جلوگیری از آلودگی های صنایع وارد شویم، یعنی ما می توانیم با دست باز صنایع را پایش کنیم و از بخش های خصوصی کمک بگیریم و آزمایشگاههای معتمد و واحدهای HSE ما در این بخش فعال شوند.

انصاری ظرفیت قانونی به وجود آمده برای فعال سازی بخش خصوصی در این زمینه را قدمی بزرگ برای وارد شدن فارغ التحصیلان محیط زیست به بازار کار خواند و گفت: از آنجایی که بیکاران محیط زیست زیاد هستند، می توانند در آزمایشگاههای معتمد در پایش آلاینده ها و واحدهای HSE صنعت فعال شوند و به این ترتیب بحث پایش برون سپاری می شود.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: در بندی از قانون هوای پاک امکان پایش مناطقی اشاره شده است که پیش از این به دلایل امنیتی امکان ورود سازمان برای پایش محدودیت هایی وجود داشت.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست