Web Analytics Made Easy - Statcounter

سولماز حسینیون،‌ پژوهشگر و دکتری طراح شهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان این مطلب گفت: در حقیقت طرح‌های شهری در ایران جنبه رویاپردازانه دارند و شهرسازان اهمیت نمی‌دهند، طرحی که می‌کشند چه بلایی سر مردم می‌آورد،‌ هر چند همین طرح‌های معضل‌دار هم در عمل اجرا نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به چشم‌اندازی که برای دریاچه چیتگر تعریف شده است، تصریح کرد: تضاد میان چشم‌اندازی که برای منطقه تعیین شده و آنچه در عمل شاهد بودیم به شدت زیاد است. در چشم‌اندازی که در طرح جامع و طرح تفصیلی برای این منطقه تعیین شده است، قرار بود؛ منطقه 22 تبدیل به سبزترین و پایدارترین محدوده در شهر تهران شود، اما تمام اقدامات انجام شده با این چشم‌انداز دارای تناقض آشکار است.

این پژوهشگر شهری با اشاره به فرصت‌سوزی‌های که شده است، گفت: با احداث چند مسیر دوچرخه و ارتباط دادنشان با پارک چیتگر این منطقه تبدیل به فضایی سبز و پایدار نمی‌‌شود. این منطقه کاملا خودرو محور است و تردد پیاده و دوچرخه در آن به سختی امکانپذیر است، از سوی دیگر دسترسی آن به وسایل حمل و نقل عمومی نیز بسیار کم بوده و شریان‌های حیاتی‌اش همان اتوبان و بزرگراه‌هاست.

دریاچه چیتگر بازیچه سوداگران زمین

حسینیون ایجاد دریاچه چیتگر را یک اقدام مداخله‌ای زیست محیطی دانست و تصریح کرد: از ساخت دریاچه چیتگر به عنوان یک مزیت و نقطه مثبت یاد می‌شود و معاملات ملکی‌ها از آن به عنوان اهرمی برای افزایش قیمت استفاده می‌کنند، اما این دریاچه در حقیقت یک مداخله بزرگ زیست محیطی است که آثار آن در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.

وی دریاچه چیتگر را ابزاری برای سوداگران زمین خواند و تصریح کرد: هر چه زمین یا واحدی به دریاچه نزدیک‌تر باشد گران‌تر است و معاملات ملکی‌ها برای بالا بردن قیمت از آن استفاده می‌کنند.

حسینیون ادامه داد: شهرداری تهران افتخار می‌کند که پرنده‌های مهاجر به کنار دریاچه می‌آیند،‌ اما این هم نشان از نبود دید کلی در مدیریت شهری است، چراکه اصلا به تبعات زیست محیطی چنین مداخله گسترده‌ای توجه نشده است و مطمئن باشید تاثیرات نامطلوب آن در آینده نزدیک مشخص می‌شود.

بسته شدن ورودی غربی تهران در صورت وقوع زلزله

وی منطقه 22 را موجب کاهش تاب‌آوری و افزایش شکنندگی شهر تهران در برابر سوانح دانست و عنوان کرد: برای تاب آور کردن شهر در مقابل حوادثی چون زلزله باید در هنگام تهیه طرح‌ها به ظرفیت‌های شهر توجه شود. متاسفانه در منطقه 22 یک بارگذاری جمعیتی و ساختمانی خیلی سنگین انجام شده است، بدون آنکه ساز و کار، ظرفیت و زیرساخت‌ها با آن تطبیق داشته باشد. برای مثال در صورت زلزله، ورودی تهران بسته خواهد شد و از آنجایی که میزان فضای باز اصلا با فضای ساخته شده دارای تناسب نیست،‌ در صورتی که ساختمان‌ها سقوط کنند؛ روی هم افتاده و فضا را قفل می‌کنند و در نتیجه ورودی غربی تهران بسته خواهد شد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر منطقه 22 ورودی و دروازه غربی پایتخت محسوب می‌شود، اما در طراحی به راحتی از کنار این نقش گذشته‌اند،‌ این در حالی است که ورودی‌های تهران به عنوان پایتخت و مرکز سیاسی کشور دارای اهمیتی فوق العاده هستند.

حسینیون با اشاره به اینکه دیگر برای هر اقدامی دیر شده است،‌ افزود: با طراحی سردری همچون سردر دانشگاه تهران نمی‌شود سر و ته قضیه را هم آورد و ورودی چنین کلان شهری را تعریف کرد، این درحالی است که در گذشته ورودی غربی تهران برج آزادی بود، بنایی با تشخص و معماری وزین که در حد تهران بود، اما الان با ساخت منطقه 22 تهران را تبدیل به شهری کردیم که نه تنها ورودی تعریف شده‌ای ندارد، بلکه دارای یک ورودی بسیار بی‌کیفیت، نامطلوب و معضل‌دار است.

بلندمرتبه‌سازی‌های غیراصولی در اطراف دریاچه

این پژوهشگر شهری یکی دیگر از معضلات این منطقه را بلند مرتبه‌سازی‌های غیر اصولی دانست و گفت: بلند مرتبه‌سازی انجام شده در وهله اول موجب کاهش دسترسی به نور و هوا شده است، از سوی دیگر وجود ساختمان‌های بلندمرتبه و غیراصولی تونل‌های هوا ایجاد کردند که مانع دوچرخه سورای و پیاده محوری شده که منطقه را بیش از پیش به سمت خودرومحوری می‌برند.

حسینیون ادامه داد: ساختمان‌های بلند مرتبه موجب تبدیل شدن خیابان‌ها به تونل هوا شده و جریان طبیعی هوا را مختل کرده و زمانی که دمای هوا پایین است به کاهش کیفیت محیط زیست دامن می‌زنند. در حقیقت این ساخت و ساز‌های بی رویه موجب ایجاد مشکلاتی شده که در تضاد با چشم انداز موجود در طرح‌های جامع و تفصیلی است.

وی در انتها معضلات موجود در منطقه را به علت نبود رویکرد همه‌جانبه در تهیه طرح‌های شهری خواند و عنوان کرد: این نقص در اکثریت طرح‌های شهری به چشم می‌خورد و یکی از علل اصلی آن نبود دیدگاه چند مقیاسی و همه‌جانبه در مقیاس کلان است. بدین معنا که در هنگام تهیه برنامه، به تاثیرات کلانی که طرح روی مجموعه شهری تهران خواهد گذاشت، توجهی نشده و بدون آینده‌نگری اجرا می‌شوند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۱۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز

شهرداری تبریز از ۲۸ فروردین تا سوم اردیبهشت سال‌جاری، با توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت اساسی و لکه‌گیری در محله و معبر شهری گامی دیگر برای ساماندهی معابر و تسهیل تردد برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، شهرداری تبریز همگام با اجرای پروژه‌های متعدد عمرانی خود در سال جاری، اهتمام ویژه‌ای در ارائه خدمات محله‌ای دارد.

یعقوب هوشیار شهردار تبریز برای احصای دقیق مسائل شهری و برطرف کردن آنها از سال گذشته طرح ناحیه بندی را در مناطق مختلف شهر آغاز کرده است به طوری که استقرار نواحی در مناطق ده‌گانه تبریز سهم بسزایی در نیازسنجی خدمات و بهسازی آسفالت معابر ایفا کرده است.

شهرداری تبریز در سال گذشته ۳۲۲ هزار تن آسفالت در سطح مناطق ده‌گانه توزیع کرده و تلاش دارد با بهبود وضعیت آسفالت معابر افزایش رضایت‌مندی شهروندان را فراهم کند.

سامان احمدزاده، معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز با اشاره به اینکه کیفیت و ماندگاری آسفالت اصلی‌ترین شاخص معاونت فنی در موضوع تولید و توزیع آسفالت است و برای تحقق این هدف در سال گذشته سومین کارخانه آسفالت نیز راه اندازی شد.

در این مطلب نگاهی به آمار آسفالت‌ریزی طی هفته گذشته داشته‌ایم و به تفکیک میزان تناژ و نقاط آسفالت‌ریزی در هر منطقه بررسی شده است. شهرداری منطقه یک تبریز با توزیع ۲۲۷ تن آسفالت در سطح معابر منطقه جهت آسفالت اساسی و لکه گیری اقدام کرد.

بر همین اساس مسیرهای ولیعصر کوی اخوان، ولیعصر کوی بنفشه وکوی شیر سوار واقع در عباسی آسفالت ریزی شدند.

منطقه دو تبریز طی هفته گذشته با ۵۷۹ تن آسفالت نسبت به بهسازی معابر اقدام کرده است.

طی هفته گذشته ۱۸ متری بهارک ولیعصر جنوبی، ۱۳ آبان کوچه شهریار، کوچه جنت ۴ واقع در خیابان توحید یاغچیان، کوچه کریم‌پور نرسیده به فلکه گلشهر، کوچه ستاره ولیعصر جنوبی و کوچه میلاد گلشهر از جمله فعالیت‌های آسفالت ریزی این منطقه بود.

شهرداری منطقه سه تبریز نیز طی این مدت با توزیع دو هزار و ۲۷۲ تن آسفالت نسبت به آسفالت ریزی لایه رویه در خیابان صائب، آسفالت‌ریزی لایه زیرین خیابان جوان، خیابان امیر انتظام در طالقانی و دیگر معابر اقدام کرده است.

شهرداری منطقه چهار تبریز نیز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی ۵۴۴ تنی در راستای بهسازی معابر اقدام کرد.

خیابان‌های حجتی (کوی یوسفی), فیضیه (کوی مطهری)، باغ امیر (کوی قائم)، حجتی (پشت فنی و حرفه‌ای)، کشاورز، فیروز (سالاری)، اره گر و شهید باکری و … معابری است که توسط معاونت‌های فنی عمرانی و خدمات شهری منطقه لکه‌گیری و آسفالت‌ریزی اساسی شده است.

شهرداری منطقه پنج تبریز با توزیع ۷۸۳ تنی آسفالت برای چاله زدایی و آسفالت خیابان صائب باغمیشه و مدرسه عفاف واقع در شهرک باغمیشه، میدان ولی امر و مقابل ایستگاه آتش نشانی، خیابان میثاق و کوچه‌های مشار واقع در باغمیشه، معابر اصلی و فرعی بارنج، فرهنگیان تربیت ۳ واقع در شهرک مرزداران را در دستور کار خود قرار داد.

شهرداری منطقه شش تبریز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی یک هزار و ۸۷۹ تنی در جهت بهسازی معابر خود اقدام کرده است.

این میزان از آسفالت در معابری شامل مسیر ۳۵ متری صنعتگران، شهرک امام خمینی (ره) مقابل بلوک ۸۳، ۶۹ و کوی فرهنگیان، کوی سولماز، اوغلی، خیابان شهید حیدری، خطیب، قراملک، خیابان ۲۲ بهمن و شهرک شهید دکتر بهشتی به صورت مکانیزه و دستی بهسازی و مرمت شده است.

منطقه هفت تبریز نیز با توزیع ۵۰۴ تن آسفالت مسیرهای خیابان ۴۵ متری صمدی، کوی فروردین، خیابان شهید مدنی، آخماقیه جنب پارک فضیلت، لاله گلباران کوی ششم شرقی را به صورت اساسی و یا لکه گیری آسفالت ریزی کرده است.

شهرداری منطقه هشت تبریز نیز با ۲۶۸ تن آسفالت در خیابان‌های بهشتی، مدرس، دانشسرا، خیابان شهدا، خیابان جمهوری اسلامی، کوچه امامزاده، کوچه مقدس و …را آسفالت ریزی کرده است.

منطقه ۹ تبریز با توزیع ۱۲۴ تن آسفالت ریزی به چاله زدایی اقدام کرده است. شهرداری منطقه ۱۰ تبریز نیز آسفالت ریزی یک هزار و ۱۹۸ تنی را در معابر خیابان منبع کوی فیاض بخش، شهرک ارم ۱۲ متری کوثر، بهمن آباد کوچه دهقان، کوی صبا شهرک ارم، جنب زورخانه ارم و آسفالت رویه خیابان شمس تبریزی در دستور کار خود قرار داد.

همچنین طی هفته گذشته ۱۰۸ تن آسفالت در دیگر معابر شهر به صورت متفرقه آسفالت ریزی شده است.

شهرداری تبریز در راستای بهسازی معابر و ترمیم آسفالت از ابتدای سال تا به امروز ۱۴ هزار و ۴۸۸ تن آسفالت ریزی در سطح شهر تبریز انجام داده است.

کد خبر 747417

دیگر خبرها

  • آتش سوزی دو انبار کالا در شهر ری
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • پاکسازی ورودی شهر سراب به مناسبت هفته زمین پاک
  • ابزار کشنده زورگیران دهه هشتادی پارک چیتگر تهران را ببینید | تصویر
  • قیمت آپارتمان در چیتگر چقدر است؟
  • احیای ساختمان قدیمی شهرداری تهران تا شهریور امسال | تغییرات جدید در ورودی بازار بزرگ تهران
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران