Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه: انتشار دستور العملی که گفته می شود توسط مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی در فضای مجازی منتشر شده با عکس العمل تشکل های پرستاری کشور مواجه شده است.

محبوبه علی پور: به تازگی در فضای مجازی دستورالعملی از سوی مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی، دکتر تقی نوربخش منتشر شده که تأکید دارد «با عنایت به ضرورت مدیریت منابع انسانی در پیشبرد اهداف سازمان و لزوم نگهداشت نیروهای تخصصی و با تجربه در راستای ارتقا سطح کیفیت خدمات درمانی و افزایش رضایتنمندی مراجعین و بیمه شدگان محترم و با توجه به وجود مشکلات جذب نیروهای درمانی کار آمد در حوزه بهداشت و درمان کشور که امکان جایگزینی نیروهای خروجی را در حال حاضر دچار چالش نموده است، لذا ضروری است مدیریت درمان استان صرفاً نسبت به ارسالدرخواست های بازنشستگی کادر پرستاری با استفاده از قانون مشاغل سخت وزیان آور با سنوات خدمتی حداقل ۲۵ سال اقدام نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

محمود عمیدی ، عضو شورای مرکزی خانه پرستار با تأکید براین که دستورالعمل یادشده با نص صریح قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور مغایرت دارد، به خبرنگار ما می گوید:پرستاران سازمان تأمین اجتماعی که به طور صریح مدنظر این دستورالعمل هستند تابع قوانین این مجموعه به شمار می آیند. چنانکه در ماده ۵۹ قانون پنجم توسعه نیز ذکرشده که فعالان این حوزه جزو قانون کار می باشند. به این ترتیب بنا بر ماده ۵۶ قانون مشاغل سخت و زیان آور هر سال خدمت کارکنان یک و نیم برابر محاسبه می شود. همچنین مفاد قانونی و اسناد متعددی بر سخت و زیان آور بودن حرفه پرستاری تأکید دارد به طوری که حکم دیوان عدالت اداری درباره آن وجود دارد و در قانون بهره وری که مصوب مجلس شورای اسلامی است به این مقوله اشاره شده است. همچنین موضوع یادشده در آیین نامه اجرایی قانون بهره وری و مصوبات دولت های متعدد به تصویب رسیده است.

اگر همین امروز بگویند پرستاران می توانند با ده سال سابقه خدمت و ده روز حقوق تقاضای بازنشستگی بدهند اغلب بانوان پرستار برای این مسئله اقدام خواهند کرد.معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری خاطرنشان می کند: نمی دانم اختیارات مدیرعاملی اقتضا می کند که چنین دستورالعملی را که مغایر قانون است صادرکند. البته با توجه به بررسی های انجام شده هنوز این مسئله به مراکز استان ها ابلاغ نشده اما از زمانی که این قضیه در فضای مجازی منتشر شده به دغدغه افزونتری برای جامعه پرستاری بدل شده است. به هرروی گرچه حرفه پرستاری به ذات شغل طاقت فرسایی در تمام جهان به شمار می آید اما فشارهای این حرفه درکشور ما صد چندان است. چرا که استانداردهای آن در کشور رعایت نمی شود چنانکه دربیمارستان های تابع سازمان تأمین اجتماعی پرستاران ناگزیر به تحمل فشارهای متعددی هستند . به طوری که در بیمارستان های کلانشهر تهران که به طور معمول باید از وضعیت بهتری نسبت به مراکز درمانی شهرستان ها ومناطق دور دست تر برخوردار باشد شاهدیم که مراقبت چهل بیمار برعهده تنها یک پرستار محول شده است.

عمیدی تأکید می کند : چنان فشار کار بر پرستاران ما مشهود است که چراکه درسال های اخیر با بازنشسته شدن نیروها ،پرسنلی جایگزین نمی شود و حتی مرخصی گرفتن به دلیل تعداد اندک پرستاران با دشواری صورت می گیرد. به اعتقاد من اگر در کشور پرستاری جز مشاغل سخت وزیان آور است در بیمارستان های سازمان تأمین اجتماعی این دشورای ها را باید با ضریب سه وچهار برابری احتساب کرد.

این عضو شورای مرکزی خانه پرستار ادامه می دهد: در گذشته دریافتی های این حرفه در سازمان تأمین اجتماعی با وجود سختی کار قابل قبول بود اما با اجرای طرح تحول نظام سلامت در همان روزهای ابتدای اجرای این قانون؛ تعرفه های پزشکان به طور متوسط سه برابر شد و دریافت های این قشر نیز به همان میزان افزایش یافت اما قرار بود دریافتی های پرستاران نیز اضافه شود که انجام نشد.درحالی که مسئولیت های مضاعفی را برعهده آن ها گذاشتند.

عمیدی همچنین می گوید: تمام این مسائل باعث شده جامعه پرستاری از عملکرد سازمان تأمین اجتماعی ناخشنود باشد.درحالی که با توجه به سوابق ، باورمندی متعهدانه و البته قانون مداری دکتر نوربخش انتظار جامعه پرستاری این است که بیشتر به این قشر توجه شود. همچنین تعجب آور است که چنین دستورالعملی ازسوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی مبنی برای عدم اجرای قانون صادرشود.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۴۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!

یک عضو کانون عالی بازنشستگان کشور می‌گوید: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵روز را می‌دهد، این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایر بازنشستگان دارند.

به گزارش فارس؛ در شرایطی که هنوز وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی مشخص نیست، یک مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان از مذاکرات این کانون با مسئولان تأمین اجتماعی درخصوص ضرورت افزایش منطقی حقوق بازنشستگان ومستمری بگیران خبر داده است.

نصرالله دریابیگی در این باره می‌گوید: در جلساتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و معاونین داشته‌ایم سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش کانون عالی بازنشستگان طرح کرده‌ایم؛ اول این که افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تورم ۴۳. ۶ درصدی موجود را پوشش دهد دوم آن که دراجرای ماده ۴۱ قانون کار۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ نمایند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با اشاره به این موضوع که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کارعنوان کرده و می‌گوید: ماده ۴۱ قانون کارجمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.

نصرالله دریابیگی گفت: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون نفربازنشسته تأمین اجتماعی وخانواده‌های آنان افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشرشریف ونجیب است و اگرهیأت مدیره تأمین اجتماعی؛ هیأت امناء ومدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصمیم دیگری درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان بگیرند؛ بازنشستگان را درشرایط بسیار وخیمی قرار خواهند داد.

این مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با تبیین نقش وجایگاه بازنشستگان امروز دراعتلای صنعت کشور طی سال‌های گذشته گفت: آنانی که درطول ۴۵ سال گذشته برای پیروزی انقلاب وسربلندی کشورمان در۸ سال دفاع مقدس وسال‌های حساس سازندگی از جان ومال خود گذشتند امروز شایسته نیست که شاهد بی‌تفاوتی برخی مسئولان ومدیران باشند و با مشکلات معیشتی دست وپنجه نرم کنند.

دریابیگی با اشاره به این که ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی دریافتی ماهانه‌اشان کمتراز۱۰ میلیون تومان است؛ گفت: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵ روز را می‌دهد و این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایربازنشستگان دارند.

وی با تأکید براین مطلب که ذخایر صندوق تأمین اجتماعی حاصل تلاش میلیون‌ها کارگرزحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تأمین اجتماعی در برابر صاحبان صندوق تأمین اجتماعی یعنی کارگران وبازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش دربرابرکارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند و به انحاء مختلف ازانجام رسالت خویش طفره بروند.

وی بار دیگر افزایش منطقی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق تورم اعلامی مراجع مسئول را خواستارشد وگفت: مفهوم عدالت اجتماعی تقسیم عادلانه ثروت درجامعه است وازمسئولان تامین اجتماعی توقع داریم دراین شرایط سخت همراه جامعه شریف بازنشستگان باشند.

پیشتر، چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ و پرداخت معوقه فروردین نیز در خرداد انجام می‌شود.

میرهاشم موسوی افزود: حقوق فروردین بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان مطابق روال هر ماه از ۲۰ فروردین آغاز شده و پیش‌بینی این است که با برنامه‌ریزی انجام شده، افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ اعمال شود همچنین تلاش می‌کنیم معوقه فروردین را نیز در خرداد به حساب بازنشستگان واریز کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: واریز افزایش حقوق بازنشسته‌ها ۲ماه زودتر آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان

دیگر خبرها

  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟
  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران