Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@05:30:47 GMT

واقعیت رشدهای صنعتی که دیده نمی‌شوند

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۹۸۷۲۴

اقتصاد>صنعت - اعتماد نوشت: برخی گزارش‌ها حکایت از بازگشت تعطیلی و رکودی در بخش صنعتی کشور دارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که صدور جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری صنعتی تا پایان بهمن ماه سال گذشته رشد داشته است.

رشد واحدهاي صنعتي و معدني در تمام دنيا شاخصي است براي ايجاد اشتغال و رشدهاي اقتصادي، موضوعي كه در هفته‌هاي گذشته مجددا بر سر زبان‌ها افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخي گزارش‌ها حكايت از بازگشت تعطيلي و ركودي در بخش صنعتي كشور دارد، اما بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه صدور جواز تاسيس و پروانه بهره‌برداري صنعتي تا پايان بهمن ماه سال گذشته رشد داشته است. طبق آمارهاي رسمي منتشرشده تعداد جواز تاسيس واحد صنعتي از ١٥٢٦ واحد در دي ماه ٩٥ به ١٥٦٤ واحد رسيده است كه حكايت از رشد ٥/٢ درصدي دارد. اين آمار در مقايسه ١١ ماهه سال ٩٥ نسبت به ١١ ماهه سال ٩٤ رشد ٤/٤ درصدي را نشان مي‌دهد.

در بخش پروانه بهره‌برداري كه شاخص اصلي براي رونق توليد صنعتي است، نيز اين واحدها در بهمن ماه ٩٥ به ٥٣٧ واحد رسيده است. اين در حالي است كه در دي‌ماه ٩٥ به ٥١٧ واحد پروانه بهره‌برداري اعطا شده بود كه نشان از رشد ٩/٣ درصدي در يك ماه دارد. اين ميزان در ١١ ماهه ٩٤ به ٤٥٤٦ واحد رسيده بود كه در ١١ ماهه ٩٥ به ٤٩٩٠ واحد رسيد كه اين ميزان يعني ٨/٩ درصد افزايش در ميزان صدور پروانه بهره‌برداري صنعتي در كشور.
در عين حال اين آمار در بخش سرمايه مجوزهاي صنعتي صادره نيز نشان مي‌دهد كه سرمايه لازم براي جوازهاي واحدهاي صنعتي كه در دي ماه ٩٥ به ٧١٢٥٣ ميليارد ريال رسيده بود به ٧٥٦٤٠ ميليارد ريال رسيد كه رشد ٢/٦ درصدي را ثبت كرده است. اين اعداد و ارقام براي ١١ ماهه ٩٤ به عدد ٧/١٠١٩١٦٩ ميليارد ريال رسيده بود كه در ١١ ماهه ٩٥ به ٦/١١٥٧٦٠٣ ميليارد ريال رسيده كه رشد ٦/١٣ درصد را نشان مي‌دهد كه شاخص قابل توجهي براي شروع رونق اقتصادي و توليد است.


اين سرمايه‌ها در بخش پروانه‌هاي بهره‌برداري صنعتي در دي ماه ٩٥ به ١/٢٤٩٩٤ ميليارد ريال رسيده بود كه در بهمن ماه با كاهش ٢/٤ درصدي به ٥/٢٣٩٤٨ ميليارد دلار رسيده است. در مجموع در مقايسه ١١ ماهه سال ٩٤ و ٩٥ شاهد رشد ١/٤٩ درصدي هستيم.
در همين حال از آنجايي كه اشتغال پاشنه آشيل دولت‌هاست و رشدها در اين بخش هميشه قابل توجه است آمارهاي ١١ ماهه وزارت صنعت، معدن و تجارت در اين مورد نشان مي‌دهد كه اشتغال ايجادشده در بخش جواز تاسيس در بهمن ماه ٩٥ نسبت به ماه پيش از آن رشد ٢/٧ درصدي را نشان مي‌دهد و مقايسه ١١ ماهه ٩٥ نسبت به ١١ ماهه ٩٤ رشد ٨/١ درصدي را نشان مي‌دهد. اين آمار نشان مي‌دهد كه در بهمن ماه ٩٥، ٣٣٥٦٩ نفر رسيده است.
اين اشتغال‌زايي در مورد پروانه بهره‌برداري صنعتي نيز حاكي از رشد‌هاي ثبت شده است به گونه‌اي كه مقايسه ١١ ماهه ٩٥ در مقايسه با ١١ ماهه ٩٤ حاكي از رشد ٩/١٤ درصد است و نشان مي‌دهد كه در بهمن ماه ٩٥، ٨٩٢٩ نفردر واحدهايي كه پروانه بهره‌برداري صنعتي گرفته‌اند مشغول به فعاليت شده‌اند.


در عين حال اين آمارها در خصوص تعداد مجوزهاي معدني و پروانه‌هاي اكتشاف اعطا شده در ١١ ماهه سال ٩٥ در مقايسه با ١١ ماهه ٩٤ خبر از رشد ٣/١٣ درصدي مي‌دهد اين پروانه‌هاي اكتشافي در بهمن ماه ٩٥ از ٦٤ مورد ثبت شده در دي ماه ٩٥ به ١٠٣ مورد رسيده است. همچنين در بخش گواهي كشف معدني نيز در بهمن ماه ٩٥ به ٥٠ مورد رسيد كه نسبت به دي ماه ٩٥ رشد ٣/١٦ درصدي را نشان مي‌دهد. اين اعداد البته در مجموع مقايسه ١١ ماهه ٩٥ و ٩٤ رشد منفي را ثبت مي‌كند به گونه‌اي كه مجموع گواهي‌هاي كشف شده در ١١ ماهه ٩٥ به ٥٠٧ مورد و در يازده ماهه ٩٤ به ٥٧٥ مورد رسيده است كه منفي ٨/١١ درصد كاهش داشته است.
همچنين آمارهاي موجود در سايت وزارت صنعت، معدن و تجارت از نرخ رشد اقتصادي بخش‌هاي مختلف گروه كشاورزي، صنعت و خدمات حاكي از رشد قابل توجه اين گروه‌ها در بازه زماني سال‌هاي ٩٠ تا ٩ ماهه سال ٩٥ دارد.
به گونه‌اي كه نرخ رشد اقتصادي در بخش كشاورزي از ١/٣ در سال ٩٠ به ٧/٥ در ٩ ماهه سال ٩٥ رسيده است، اين نرخ براي بخش صنعت هم حاكي از رشدهاي قابل توجه است به گونه‌اي كه رشد مجموع گروه صنعت با رشدهاي سال‌هاي ٩٠ تا ٩ ماهه ٩٥ به ٥/١٠ رسيده است.


در اين گروه بخش صنعت كه سال ٩٠ را با رشد اقتصادي ٩/٢ به پايان رسانده بود در سال ٩١ با منفي ٥/١٠ وارد سال ٩٢ شد تا با رشد اين سال را با منفي ٧/١ به پايان برساند و در نهايت در سال ٩٣ اين بخش توانست رشد اقتصادي مثبت را ثبت كند و با رشد مثبت ٦/٧ وارد سال ٩٤ شد اما در نهايت در سال ٩٤ با وجود تمام برنامه‌ريزي‌ها اما آمارها حكايت از ثبت رشد منفي ٣/٠ را دارد. در نهايت آمار مركز آمار اعلام مي‌كند كه بخش صنعت در ٩ ماهه ٩٥ رشد ٦/٤ را ثبت كرده است.


اين آمارها در بخش رشد توليد ناخالص داخلي برحسب فعاليت‌هاي اقتصادي نشان مي‌دهد كه گروه بخش كشاورزي به قيمت‌هاي ثابت ٩٠ از ٧/٣ در سال ٩٠ به ٢/٤ در ٩ ماهه سال ٩٥ رسيده است. اين رشد براي گروه نفت از منفي ٥/١ سال ٩٠ در سال ٩١ به منهاي ٥/٣٦ رسيد. اين رشد در سال ٩٢ با رشد قابل توجه به منهاي ١/٥ و در سال ٩٣ به ٥/٤، در سال ٩٤ به ٢/٧ و در نهايت در ٩ ماهه ٩٥ با رشد بيش از ٩ برابر به ٤/٦٥ رسيده است.
رشد توليد ناخالص داخلي در گروه صنايع و معادن كه در سال ٩٠ رشد ٨/٤ را تجربه كرده بود با پشت‌سر گذاشتن دو سال متوالي رشد منفي در سال ٩٣ رشد ٤/٥ را تجربه كرد اما مجددا در سال ٩٤ با رشد منفي ١/٦ مواجه شد. اما عملكرد ٩ ماهه سال ٩٥ رشد ٣/٠ را براي اين بخش ثبت كرد.

3535

کلید واژه‌ها : سرمایه‌گذاری صنعتی - تولید - صنعت -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۸۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

دیگر خبرها

  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • عملکرد نه چندان خوب بانک ملت در 9 ماهه
  • شروع ساخت «نارنیا» گرتا گرویگ در آگوست/ فیلمبرداری ۷ ماهه!
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد