Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@07:16:36 GMT

۱۵۰ مورد قلع و قمع زمین خواری در منطقه حفاظت شده ورجین

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۰۱۱۴۴

معصومه ابتکار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص تعرض به برخی اراضی حفاظت شده، گفت: قانون مشخص در مورد اراضی چهارگانه وجود دارد که طبق آن هیچ گونه واگذاری اجازه داده نمی شود، واگذاری یا هر تغییر در محدوده های حفاظت شده تنها با مصوبه شورای عالی محیط زیست امکان پذیر است و بخش واگذاری نیز بر عهده منابع طبیعی است بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست هیچ اجازه واگذاری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: البته در برخی مناطق چهارگانه مطالعات مدیریتی انجام گرفته زیرا در بخش مطالعات امکان بهره برداری جوامع محلی یا سرمایه گذاری بخش خصوصی نه در جهت واگذاری بلکه در جهت انجام برخی فعالیت ها پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: اقدامات در پارک ملی خمر کرمان نیز بر اساس مطالعات جاری و توافق نامه ای با شورای کمیته ملی گردشگری و سازمان منابع طبیعی برای اجرای طرح مدیریت با مشارکت بخش خصوصی انجام شد اما هیچ واگذاری اتفاق نیفتاده و تنها امکان انجام برخی کارهای سازگار با محیط زیست را با مشارکت مردم محلی روستاها داده شده است.

ابتکار با یادآوری وضعیت جزیره آشوراده، تصریح کرد: جزیره آشوراده هم همانند موارد دیگر است، در واقع هر گونه فعالیت در عرصه سرزمنی موقت که به تغییر کاربری و تخریب منتهی شود ممنوع است.

ریس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در جزیره آشوراده برنامه ای برای واگذاری وجود ندارد زیرا این منطقه پناهگاه حیات وحش است اما در دوره های قبل در میانکاله واگذاری غیرقانونی اتفاق افتاد و بیش از 100 هکتار در داخل میانکاله واگذاری داشتیم اما خوشبختانه با رای دادگاه و اقدام سازمان حفاظت محیط زیست آزادسازی شد.

ابتکار با بیان اینکه در مناطق دیگر واگذاری غیرقانونی رخ داده است، گفت: در منطقه ورجین اطراف لواسانات واگذاری غیرقانونی صورت گرفت اما با رای دادگاه بازگردانده شد، متاسفانه سند غیرقانونی برای محدوده های داخلی منطقه ورجین صادر شد، حتی موردی در این زمنیه بود که بر مبنای آن 50 مورد قلع و قمع ساخت و سازهای غیرقانونی رای گرفته بودند اما متاسفانه تبانی شده بود و مدیر حقوقی وقت استان تهران این پرونده را در خانه خود پنهان و از اجرا خودداری کرده بود.

وی افزود: این پرونده با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری و 50 مورد مذکور قلع و قمع شد، 100 مورد دیگر هم بعد از آن قلع و قمع شد این اقدامات به نوعی زمین خواری و تصرف محسوب می شود که باید رسیدگی شود و خوشبختانه در این زمنیه ارتباط خوبی بین سازمان و قوه قضاییه است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: موضوع حفاظت از مناطق چهار گانه در دولت یازدهم بسیار سخت گیرانه دنبال شد کما اینکه همکاری خوبی هم با قوه قضاییه داریم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۱۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس