Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@13:03:50 GMT

واقعیت رشدهایی که دیده نمی‌شوند

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۰۱۷۶۱

واقعیت رشدهایی که دیده نمی‌شوند

رشد واحدهای صنعتی و معدنی در تمام دنیا شاخصی است برای ایجاد اشتغال و رشدهای اقتصادی، موضوعی که در هفته‌های گذشته مجددا بر سر زبان‌ها افتاده است.

برخی گزارش‌ها حکایت از بازگشت تعطیلی و رکودی در بخش صنعتی کشور دارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که صدور جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری صنعتی تا پایان بهمن ماه سال گذشته رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمارهای رسمی منتشرشده تعداد جواز تاسیس واحد صنعتی از ١٥٢٦ واحد در دی ماه ٩٥ به ١٥٦٤ واحد رسیده است که حکایت از رشد ۲/۵ درصدی دارد. این آمار در مقایسه ١١ ماهه سال ٩٥ نسبت به ١١ ماهه سال ٩٤ رشد ٤/٤ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد ، در بخش پروانه بهره‌برداری که شاخص اصلی برای رونق تولید صنعتی است، نیز این واحدها در بهمن ماه ٩٥ به ٥٣٧ واحد رسیده است. این در حالی است که در دی‌ماه ٩٥ به ٥١٧ واحد پروانه بهره‌برداری اعطا شده بود که نشان از رشد ۳/۹ درصدی در یک ماه دارد. این میزان در ١١ ماهه ٩٤ به ٤٥٤٦ واحد رسیده بود که در ١١ ماهه ٩٥ به ٤٩٩٠ واحد رسید که این میزان یعنی ۹/۸ درصد افزایش در میزان صدور پروانه بهره‌برداری صنعتی در کشور.

در عین حال این آمار در بخش سرمایه مجوزهای صنعتی صادره نیز نشان می‌دهد که سرمایه لازم برای جوازهای واحدهای صنعتی که در دی ماه ٩٥ به ٧١٢٥٣ میلیارد ریال رسیده بود به ٧٥٦٤٠ میلیارد ریال رسید که رشد ۶/۲ درصدی را ثبت کرده است. این اعداد و ارقام برای ١١ ماهه ٩٤ به عدد ۱۰۱۹۱۶۹/۷ میلیارد ریال رسیده بود که در ١١ ماهه ٩٥ به ۱۱۵۷۶۰۳/۶میلیارد ریال رسیده که رشد ۱۳/۶ درصد را نشان می‌دهد که شاخص قابل توجهی برای شروع رونق اقتصادی و تولید است.

این سرمایه‌ها در بخش پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی در دی ماه ٩٥ به ۲۴۹۹۴/۱میلیارد ریال رسیده بود که در بهمن ماه با کاهش ۴/۲ درصدی به ۲۳۹۴۸/۵ میلیارد دلار رسیده است. در مجموع در مقایسه ١١ ماهه سال ٩٤ و ٩٥ شاهد رشد ۴۹/۱ درصدی هستیم.

در همین حال از آنجایی که اشتغال پاشنه آشیل دولت‌هاست و رشدها در این بخش همیشه قابل توجه است آمارهای ١١ ماهه وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مورد نشان می‌دهد که اشتغال ایجادشده در بخش جواز تاسیس در بهمن ماه ٩٥ نسبت به ماه پیش از آن رشد ۷/۲ درصدی را نشان می‌دهد و مقایسه ١١ ماهه ٩٥ نسبت به ١١ ماهه ٩٤ رشد ٨/١ درصدی را نشان می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که در بهمن ماه ٩٥، ٣٣٥٦٩ نفر رسیده است.

این اشتغال‌زایی در مورد پروانه بهره‌برداری صنعتی نیز حاکی از رشد‌های ثبت شده است به گونه‌ای که مقایسه ١١ ماهه ٩٥ در مقایسه با ١١ ماهه ٩٤ حاکی از رشد ۱۴/۹ درصد است و نشان می‌دهد که در بهمن ماه ٩٥، ٨٩٢٩ نفردر واحدهایی که پروانه بهره‌برداری صنعتی گرفته‌اند مشغول به فعالیت شده‌اند.

در عین حال این آمارها در خصوص تعداد مجوزهای معدنی و پروانه‌های اکتشاف اعطا شده در ١١ ماهه سال ٩٥ در مقایسه با ١١ ماهه ٩٤ خبر از رشد ۱۳/۳ درصدی می‌دهد این پروانه‌های اکتشافی در بهمن ماه ٩٥ از ٦٤ مورد ثبت شده در دی ماه ٩٥ به ١٠٣ مورد رسیده است. همچنین در بخش گواهی کشف معدنی نیز در بهمن ماه ٩٥ به ٥٠ مورد رسید که نسبت به دی ماه ٩٥ رشد ۱۶/۳ درصدی را نشان می‌دهد. این اعداد البته در مجموع مقایسه ١١ ماهه ٩٥ و ٩٤ رشد منفی را ثبت می‌کند به گونه‌ای که مجموع گواهی‌های کشف شده در ١١ ماهه ٩٥ به ٥٠٧ مورد و در یازده ماهه ٩٤ به ٥٧٥ مورد رسیده است که منفی ۱۱/۸ درصد کاهش داشته است.

همچنین آمارهای موجود در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت از نرخ رشد اقتصادی بخش‌های مختلف گروه کشاورزی، صنعت و خدمات حاکی از رشد قابل توجه این گروه‌ها در بازه زمانی سال‌های ٩٠ تا ٩ ماهه سال ٩٥ دارد.

به گونه‌ای که نرخ رشد اقتصادی در بخش کشاورزی از ۳/۱ در سال ٩٠ به ۵/۷ در ٩ ماهه سال ٩٥ رسیده است، این نرخ برای بخش صنعت هم حاکی از رشدهای قابل توجه است به گونه‌ای که رشد مجموع گروه صنعت با رشدهای سال‌های ٩٠ تا ٩ ماهه ٩٥ به ۱۰/۵ رسیده است.

در این گروه بخش صنعت که سال ٩٠ را با رشد اقتصادی ۲/۹ به پایان رسانده بود در سال ٩١ با منفی ۱۰/۵ وارد سال ٩٢ شد تا با رشد این سال را با منفی ۱/۷ به پایان برساند و در نهایت در سال ٩٣ این بخش توانست رشد اقتصادی مثبت را ثبت کند و با رشد مثبت ۷/۶ وارد سال ٩٤ شد اما در نهایت در سال ٩٤ با وجود تمام برنامه‌ریزی‌ها اما آمارها حکایت از ثبت رشد منفی ۰/۳ را دارد. در نهایت آمار مرکز آمار اعلام می‌کند که بخش صنعت در ٩ ماهه ٩٥ رشد ۴/۶ را ثبت کرده است.

این آمارها در بخش رشد تولید ناخالص داخلی برحسب فعالیت‌های اقتصادی نشان می‌دهد که گروه بخش کشاورزی به قیمت‌های ثابت ٩٠ از ۳/۷ در سال ٩٠ به ۴/۲ در ٩ ماهه سال ٩٥ رسیده است. این رشد برای گروه نفت از منفی ۱/۵ سال ٩٠ در سال ٩١ به منهای ۳۶/۵ رسید. این رشد در سال ٩٢ با رشد قابل توجه به منهای ۵/۱ و در سال ٩٣ به ۴/۵، در سال ٩٤ به ۷/۲ و در نهایت در ٩ ماهه ٩٥ با رشد بیش از ٩ برابر به ۶۵/۴ رسیده است.

رشد تولید ناخالص داخلی در گروه صنایع و معادن که در سال ٩٠ رشد ۴/۸ را تجربه کرده بود با پشت‌سر گذاشتن دو سال متوالی رشد منفی در سال ٩٣ رشد ۵/۴ را تجربه کرد اما مجددا در سال ٩٤ با رشد منفی ۶/۱ مواجه شد. اما عملکرد ٩ ماهه سال ٩٥ رشد ۰/۳ را برای این بخش ثبت کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۱۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جوان نوشت: خاطرات خوبی از واگذاری تیم‌های ریشه‌دار نداریم.اما حالا با وجود تمام سروصداها و «به‌به» و «چه‌چه» کردن‌های آقایان کت‌وشلوارپوش ورزش بابت این واگذاری (که هنوز هم نمی‌دانیم چگونه چند ساعته انجام شد!) باید خیلی سخت نگران آینده دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باشیم.

یکی از شرایط واگذاری سرخابی‌ها، اهلیت مالکان جدید سرخابی‌ها بود، مسئله‌ای که نوع نگاه و برخورد مالکان جدید دو باشگاه در همین چند روز اول آن را زیر سؤال می‌برد؛ اینکه یکی از تغییر شهر حرف به میان آورد و دیگری از تغییر نام صحبت کند، حتی اگر تکذیب هم شود، نشان از این واقعیت تلخ دارد که مالکان جدید سرخابی‌های پایتخت نه‌تنها کوچک‌ترین شناختی نسبت به فوتبال باشگاهی نداشته و ندارند که بدتر از آن اصلاً متوجه نیستند چگونه باید با ظرفیت مردمی این دو باشگاه روبه‌رو شوند.

هنوز جوهر مهر واگذاری خشک نشده که یکی از مالکان تقاضای غیرحرفه‌ای خرید تمام بلیط‌های بازی را می‌کند. یا خبر می‌رسد که مالک آن تیم دیگر در ردیف شرکت‌های تحریمی است. درست است که چنین مواردی خیلی زود تکذیب شد، اما با توجه به اینکه همیشه گفته‌اند: «تا نباشد چیزکی، مردم نگویند چیزها» نشان از آن دارد که واگذاری سرخابی‌های پایتخت به کنسرسیوم بانکی و هلدینگ پتروشیمی مانند بسیاری دیگر از طرح‌ها و برنامه‌ها بدون مطالعه و صرفاً برای از سر بازکردن کار بوده است. آقایان فقط می‌خواستند واگذاری این دو تیم در کارنامه عملکرد خودشان ثبت شود. پرسپولیس و استقلال تیم‌های تهران هستند با خیل عظیمی از هواداران، در این شکی نیست که این دو تیم در جای‌جای ایران علاقه‌مند دارند، اما هیچگاه نباید فراموش کنیم سرخابی‌ها تیم‌های پایتخت هستند، خاستگاهشان تهران بوده و در پایتخت هم باید بمانند. شوخی این ادعا هم قشنگ نیست که پرسپولیس به مشهد برود یا اینکه نام استقلال اول تغییر کند و بعد از آن شهرش هم عوض شود، چون خواهند گفت: «استقلال خلیج فارس» در تهران چه می‌کند؟

این موارد طی همین یکی، دو روز رخ داده و همه فقط نظاره‌گر بوده‌اند. مواردی که امروز تکذیب می‌شوند، اما باید نگران تکرار شدن آن‌ها و در نهایت به وقوع پیوستن‌شان باشیم. واقعیت این است که جامعه فوتبال از پیشکسوتان گرفته تا هواداران دو باشگاه هنوز این واگذاری را درک نکرده‌اند و به این مسئله با شک و تردید نگاه می‌کنند. این را می‌توان از میان حرف‌ها و اظهارنظرهای آنان متوجه شد. واقعیت این است که آینده سرخابی‌های پایتخت به شدت با خطر روبه‌روست. این زنگ خطر خیلی زود با خبرهایی که از نوع نگاه مالکان جدید آن‌ها به گوش می‌سد، به صدا درآمده، اما آیا کسی هست که صدای این زنگ را بشنود؟23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901204

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • تنش مدیریتی: جنگ روانی دشمنان بارسا یا واقعیت