Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@20:34:46 GMT

فشار مضاعف زندگی، پیامد اصلی طلاق در زنان است

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۰۵۵۰۸

عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد با بیان این که فشار مضاعف زندگی، پیامد اصلی طلاق در زنان است، اظهار کرد: طلاق و فروپاشی زندگی منجر به برهم خوردن تعادل روانی عاطفی افراد خانواده می‌شود و از آنجا که خود یک استرس بسیار شدید محسوب می‌شود، ابتلا به اختلالات روانی به وی‍‍ژه در زنان، امری بسیار محتمل است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر «سیدرضا جوادیان» در کرسی آزاداندیشی با موضوع «پیامدهای طلاق و آسیب‌های ناشی از آن» که با حضور جمعی از استادان و دانشجویان دانشگاه یزد در دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد، ضمن بیان این مطلب، افزود: امروزه تعداد زنانی که همسران خود را بر اثر طلاق از دست داده‌اند و مجبور هستند به تنهایی مسئولیت فرزندان را بر عهده بگیرند، رو به افزایش است.

به گفته‌ی این عضو هیات علمی دانشگاه، این زنان به دلیل فشارهای اجتماعی و اقتصادی احساس درماندگی می‌کنند و علی رغم برخی حمایت‌های مالی دولتی و غیردولتی اغلب زندگی محدود و دردناکی دارند و ویژگی‌های منفی زندگیشان موجب عدم احساس شادی و افسردگی آنان می‌شود.

وی پیامدهای اصلی طلاق در زنان را درآمد پایین و مشکلات مالی، اشتغال مداوم، احساس تنهایی و انزواطلبی، محدود شدن روابط، مزاحمت دیگران در محیط کار و جامعه،‌ پیشنهاد دوستی و ازدواج موقت، سرزنش و اعتراض خانواده به رفتارها، فشار خانواده به ازدواج مجدد، خلاء عاطفی پدر و عدم رسیدگی به تربیت فرزند عنوان کرد .

درآمد پایین و مشکلات مالی

جوادیان در ادامه با اشاره به این که مسأله اقتصادی در واقع مهم‌ترین مسأله‌ای است که زنان سرپرست خانوار در زندگی روزمره خود با آن مواجه‌اند، گفت: قدرت و فشار این مسأله به حدی است که گاهی سایر افراد، اساساً زنان سرپرست خانوار را با این مسأله می‌شناسند .

وی این مسأله را با بالا رفتن تعداد افراد تحت تکفل حادتر دانست و افزود: کمترین مواجهه با چنین امری را می‌توان نزد زنان سرپرست خانوارهای تک نفره یافت به خصوص اگر این زنان شاغل و دارای درآمد هم باشند، کمتر از سایر زنان برای فراهم کردن امکانات اقتصادی دچار مشکل می‌شوند .

اشتغال مداوم

این عضو هیات علمی دانشگاه اظهار کرد: اشتغال مداوم شامل چهار مفهوم شامل اجبار به اشتغال، اجبار به هر شغل، انجام چند شغل، نداشتن فرصت شغلی به خاطر بچه‌هاست.

به گفته وی، زنان مطلقه به دلیل نداشتن سرپرست درآمدی هم ندارند و مجبور هستند برای گذران زندگی کار کنند. گاهی درآمد حاصل از یک شغل نمی‌تواند تمام مخارج زندگی زنان مطلقه را جبران کند و آنان مجبورند در یک زمان به چند شغل، اشتغال داشته باشند .

جوادیان افزود: برخی از زنان مطلقه که مهارت چندانی ندارند، مجبور هستند هرکاری را انجام دهند و برخی از آنها نیز به دلیل داشتن فرزندان کوچک فرصت اشتغال و کسب درآمد ندارند .

احساس تنهایی و انزواطلبی

جوادیان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیشتر زنان بعد از طلاق دچار مواردی همچون افسردگی، احساس تنهایی و گوشه گیری، احساس ناامیدی و یأس، عدم مسئولیت پذیری، ضعف روانی و تمایل به سرزنش خود می‌شوند .

وی افزود: این علائم در حالات شدید می‌تواند به عنوان یک بیماری یا اختلال روانی همچون افسردگی شدید، حالات هیستریک، خود بیمارانگاری یا بدبینی، باعث ایجاد از هم گسیختگی روانی و اجتماعی این قبیل زنان شود. در مطالعه حاضر اکثریت زنان مورد مصاحبه یکی از مشکلات عمده خود را تنهایی دانستند .

مزاحمت دیگران در محیط کار و جامعه

عضو هیات علمی دانشگاه یزد در مورد مزاحمت دیگران در محیط کار و جامعه که یکی از مشکلات طلاق است، گفت: اگر چه فشار مسائل اقتصادی روی زنان مطلقه زیاد است اما این تنها مشکلی نیست که با آن مواجه هستند.

وی ادامه داد: در جوامعی مانند جامعه ما که زن اعتبار اجتماعی و امنیت خود را مدیون مردان خانواده است، زن بدون مرد برای بسیاری مردان به عنوان یک فرصت و یک بدن بی ‎‎ صاحب جلوه می‌کند که قصد تصاحب و کام‌جویی از آن را دارند .

به گفته جوادیان، این مسأله در ابعاد متفاوتی نمود می‌یابد. از تقاضای ازدواج های نامطلوب و بدون شرایط حقوقی گرفته تا موارد دیگری نظیر تقاضای صیغه شدن و گاهی تجاوز نیز ممکن است دیده شود .

پیشنهاد دوستی و ازدواج موقت

عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی در ادامه گفت: زنان مطلقه نگرانی شدیدی نسبت به قضاوت جامعه نسبت به خویش احساس می‌کنند و این قضاوت بر خودپنداره آنان تأثیر منفی دارد بنابراین آنها سعی می‌کنند روابط خود را با اطرافیان کم کنند .

وی در ادامه با اشاره به این که یکی از مشکلات خاص زنان مطلقه در ایران احساس ناامنی تعمیم یافته است، گفت: تصورات اشتباه برخی افراد که منجر به پیشنهادهایی نظیر صیغه و دوستی یا روابط جنسی غیرمتعارف می‌شود نیز آنان را تحت فشار قرار می‌دهد.

فشار خانواده بر زنان مطلقه

جوادیان در مورد مشکل فشار خانواده بر زنان مطلقه، گفت: زنان مطلقه‌ای که بعد از طلاق با پدر و مادر خود زندگی می‌کنند، یکی دیگر از مشکلاتشان، اعتراض و سرزنش خانواده نسبت به این که چرا از همسرشان جدا شده‌اند، است و برای همین والدین در موقعیت‌های متعدد، زنان را برای ازدواج مجدد تحت فشار قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر برخی خانواده‌ها هم از ترس نگاه و برخورد نامناسب مردم محدودیت هایی را برای زنان مطلقه ایجاد می‌کنند .

خلاء عاطفی ناشی از نبود پدر

جوادیان اظهار کرد: یکی از عمده ترین مشکلاتی که زنان مطلقه دارای فرزند با آن مواجه اند، تغییر در روابط والد فرزندی و دشواری ایفای نقش تک والدی توسط زنان مطلقه است .

وی افزود: فرزندی که باید در کنار پدر و مادر خود رشد کند، اینک مجبور به حضور در کنار مادر است. بالطبع در چنین شرایطی جای خالی پدر خانواده احساس می گردد که علاوه بر مشکلات اجتماعی، کمبودهای عاطفه پدری نیز در فرزندان نمود پیدا می کند .

وی در ادامه گفت: اکثر زنان مطلقه برای رفع مشکلات مالی خود و کسب درآمد کافی، مجبور به انتخاب مشاغلی هستند که مستلزم صرف وقت به مدت طولانی و یا صرف ساعات غیر معمول برای کار است. این شرایط به معنای کمتر بهره مند شدن اینگونه زنان از تجربیات و آموزش های تربیتی است که تأثیر مستقیم بر تربیت فرزندان آنان دارد .

جوادیان بیان کرد: زنان مطلقه به خاطر این که نان‌آور خانواده نیز هستند، مجبور هستند وقت کمتری را در خانه باشند بنابراین فرصتی برای رسیدگی به تربیت فرزند و گاهی حتی محبت کرن به فرزندانشان را ندارند .

طلاق زنان، پیامدها و مشکلات

عضو هیات علمی دانشگاه در پایان نیز تصریح کرد: طلاق زنان، پیامدها و چرخه ای از مشکلات را در پی دارد که بر هم اثر داشته و همدیگر را تقویت می کنند. به این صورت که مشکلات مالی و اشتغال مداوم زنان و شرایط خاص آنان سبب ایجاد مزاحمت و پیشنهادهای دوستی در محیط کار و اجتماع می گردد که در چنین شرایطی زنان برای کاهش این قبیل مشکلات، روابط خودشان را با دیگران محدود می کنند، همین امر سبب انزوا و تنهایی بیشتر آنان می گردد .

جوادیان اظهار کرد: همچنین بازگشت زنان به خانه پدری فشارهای اقتصادی و فرهنگی را به خانواده وارد می کند و این موضوع، سرزنش خانواده و فشار برای ازدواج مجدد را در پی خواهد داشت. از این رو بایستی تلاش نمود زمینه بازسازی روانی، اقتصادی و اجتماعی زنان مطلقه را تسهیل نمود تا ضمن کاهش فشارهای ناشی از طلاق، شرایط لازم برای ازدواج مجدد زنان مطلقه نیز فراهم شود .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلاتان ابراهیموویچ: هنوز هم بهترین هستم؛ به خاطر بچه‌هایم تصمیم به خداحافظی از فوتبال گرفتم

ستاره سوئدی از دلایل خود برای خداحافظی از فوتبال گفت.

طرفداری | زلاتان ابراهیموویچ معتقد است درگذشت رایولا ضربه سختی به او زد.

به گزارش وب سایت گل، زلاتان ابراهیموویچ در پایان فصل گذشته از فوتبال خداحافظی کرد اما مطمئن است که هنوز هم بهترین بازیکن دنیاست. او در یک پادست در مورد دلایل تصمیم خود برای خداحافظی از فوتبال صحبت کرد. او در این مورد گفت:

خوبم، زندگی خوب است. مشخصاً هشت ماه پیش از فوتبال خداحافظی کردم، حال زندگی متفاوتی دارم. موافقم که خداحافظی از فوتبال به خاطر غرور و چیزی که در مورد خودم فکر می کنم، سخت بوده است. فکر می کنم بهترین هستم، هنوز بهترین هستم. می توانستم ادامه دهم اما تصمیم گرفتم از فوتبال خداحافظی کنم. چرا؟ زندگی خوبی برای خانواده ام می خواهم. می خواستم بتوانم کارهایی با خانواده ام انجام دهم. اگر فوتبال را ادامه می دادم، نمی توانستم کارهایی را با بچه هایم انجام دهم چون از ناحیه زانو مشکل داشتم. در نتیجه این مسئله را پذیرفتم، به جایی رسیدم که گفتم «مشکلی نیست، فراموشش کن و بخش جدیدی را در زندگی ات شروع کن».

نقش جدیدت در میلان؟

کاردیناله پیشنهادی به من ارائه کرد که نمی توانستم آن را رد کنم. در میلان شروع به کار کردم و سه یا چهار ماه است که مشغولم و باید بگویم همه چیز عالی پیش می رود.

درگذشت ریولا؟

وقتی او فوت کرد، ضربه بدی خوردم. تا آخرین قطره اشکم گریه کردم و هنوز تمام نشده چون گاهی خاطرات به یادم می آیند. خیلی دلتنگ او هستم. هر کسی مرا می شناسد، می داند چقدر با رایولا به هم نزدیک بودیم. اگر می توانستی به او پیامی دهی، آن پیام چه بود؟ دلتنگت هستم.

همسرت و پسرانت، ماکسیمیلیان و وینسنت؟

همسرم همیشه می گوید «به یاد داشته باش پیش از این که تو شروع به مراقبت از خانواده ات کنی، چه کسی مراقب تو بود». او به خاطر من بیخیال حرفه اش شد، در هر کاری که کردم کنارم بود، به من همه چیز داد و به خاطر من بیخیال همه چیز شد. فکر نمی کنم داشتن غرور زیاد در رابطه درست باشد. فکر می کنم همه چیز باید 50-50 باشد، البته که در بعضی مسائل او مسئولیت بیشتری می پذیرد و در بعضی مسائل من. شاید مردم فکر کنند ما خانواده ای هستیم که یک زندگی لاکچری داریم اما او آشپزی می کند و ظرف می شورد. تنها کمکی که داریم، یک خانوم است که در تمیز کردن خانه به ما کمک می کند. بچه ها را تا مدرسه همراهی می کنم و همانند یک خانواده عادی، بعد از تمرین به سراغشان می روم و این طور تقسیم وظایف می کنیم. در مدرسه فقط ما خودمان دنبال بچه ها می رویم، بقیه خانواده ها شخص یا راننده ای برای بچه های خود دارند. ما این طور نیستیم.

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • زلاتان ابراهیموویچ: هنوز هم بهترین هستم؛ به خاطر بچه‌هایم تصمیم به خداحافظی از فوتبال گرفتم
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد