Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@07:02:19 GMT

کشاورزی شاگرد اول اقتصاد مقاومتی است

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۰۵۶۰۴

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از بخش کشاورزی به عنوان شاگرد اول اقتصاد مقاومتی نام برد و گفت: با همت دولت تدبیر و امید و تلاش کشاورزان و رویکرد علمی به این بخش، ایران از نظر کشاورزی در آستانه و ابتدای یک اتفاق مهم قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، حسن رکنی در آیین تجلیل از دستاوردهای بخش کشاورزی استان سمنان در اقتصاد مقاومتی با اشاره به اقدامات اساسی دولت روحانی در بخش کشاورزی اظهار کرد: اقدامات اساسی و بنیادی در این چند سال در بخش‌های مختلف کشاورزی صورت گرفته که نتایج آن در چند سال آینده بیشتر روشن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مشکل کم‌آبی در ایران و خصوصا شهرهای حاشیه کویر افزود: فقدان منابع آبی سرشار یک مشکل جدی است که هم در گذشته وجود داشته و هم در آینده با آن دست و پنجه نرم خواهیم کرد لذا مهم این است که خود را با این شرایط تطبیق داده و با استفاده از همین ظرفیت‌ها به افزایش محصول و تولید ثروت دست یابیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به برنامه‌های دولت یازدهم در حوزه مدیریت آب اشاره و خاطرنشان کرد: برای تولید هر کیلوگرم خیار یا گوجه در فضای باز به حدود ۶۰۰ لیتر آب نیاز داریم در حالی که با بهره‌گیری از سیستم قطره‌ای این میزان به ۶۰ لیتر و در کشت‌های هیدروپنیک یا "آب‌کشت" به ۱۵ لیتر کاهش می‌یابد و دولت با علم به این ظرفیت در این چند سال اقدامات اساسی زیادی انجام داده است.

وی با بیان اینکه انجام این طرح‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری‌های جدی است تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی گام‌های بلندی با مشارکت بهره‌برداران برداشته و آمار و ارقام تولیدات کشاورزی در این سه سال و افزایش بالای آن بدون افزودن یک متر به سطح زیرکشت کشاورزی دلیل روشنی بر این توفیقات است.

رکنی با اشاره به برخی کارهای بنیادی در این بخش گفت: گام‌های جدی برداشته شده در حوزه "به‌نژادی"، استفاده از نهال‌های اصلاح شده در حوزه باغبانی، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب ادوات و کشاورزی مکانیزه و...همه و همه کارهای خوبی بوده که در این چهار سال با رویکردی علمی انجام شده است.

تبدیل سومین واردکننده گندم بزرگ دنیا به صادرکننده طی ۳ سال

وی به تاکید ویژه رهبری در خصوص خودکفایی دوباره گندم در آغاز به کار دولت روحانی اشاره و خاطرنشان کرد: محصولات استراتژیکی مثل گندم که در استقلال سیاسی ما هم نقش مهمی دارد از تاکیدات ویژه رهبری در دیدار با وزیر جهادکشاورزی بود لذا برنامه‌ای طراحی شد و هدفگذاری شد که در چهار - پنج سال به این مهم دست یابیم اما با تلاش کشاورزان این مهم زودتر اتفاق افتاد و در سال گذشته ما جشن خودکفایی گندم گرفتیم.

معاون تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی از خودکفایی در گندم به عنوان یک اقدام بزرگ در دولت یازدهم نام برد و افزود: در سال ۱۳۹۲ و در آغاز به کار این دولت ایران با واردات سالانه چهار میلیون تن گندم یکی از بزرگترین واردکنندگان گندم در دنیا بود اما بعد از سه سال ما امروز نه تنها به خودکفایی رسیدیم که برای صادرات سه میلیون تنی گندم نیز برنامه‌ریزی کردیم.

کاهش واردات محصولات کشاورزی به 5 میلیارد دلار

وی از رشد شش درصدی کشاورزی در سال قبل خبر داد و افزود: معدل کشاورزی و تراز تجاری بخش کشاورزی از منفی هشت میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار به پنج میلیارد دلار رسیده که رشدی حدود سه میلیارد دلاری را نشان می‌دهد.

این مقام مسئول از رشد صادرات و کاهش واردات در کشاورزی خبر داد و گفت: واردات محصولات کشاورزی در دولت تدبیر و امید از بیش از ۱۳ میلیارد دلار به بیش از هشت میلیارد دلار کاهش یافته است و صادرات کشاورزی نیز از ۵.۳ به ۵.۷ میلیارد دلار افزایش یافته است.

رکنی از بهبود هفت درصدی راندمان آبیاری در کشاورزی ایران خبر داد و گفت: دولت با اعتبارت خوبی که گذاشته اراضی زیادی در کشور را به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز کرده که از این طریق راندمان آبیاری هفت درصد بهبود پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه رشد محصولات کشاورزی فقط مختص یک بخش یا یک محصول نبوده افزود: تولید شکر از نیشکر در ایران در این مدت از ۵۰۰ هزار تن به ۸۴۰ هزار تن و محصول مهم برنج از ۲.۴ میلیون تن به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته و این در حالی است که این همه رشد بدون افزایش سطح زیرکشت اتفاق افتاده است.

این مقام مسئول ادامه داد: در تولید شیر از هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید شیر در سال ۱۳۹۲ امروز به ۹.۵ میلیون تن رسیدیم و سال گذشته در صادرات شیر به یک رکورد تاریخی رسیدیم.

وی با بیان اینکه تا پیش از این دولت ایران واردکننده شیر و لبنیات بود، افزود: الان صادرات لبنیات ما به ۳۰ کشور دنیا در حال انجام است و اخیرا بازارهای اروپایی نیز به خریداران این بازار افزوده شدند. ضمن اینکه تنها در یک قلم ۳۷۰۰ تن شیرخشک به بازار روسیه صادر کردیم.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش اعتبارات برای مکانیزه شدن کشاورزی در ایران خبر داد و تصریح کرد: اعتبارات این بخش از ۸۰۰ میلیارد در سال ۱۳۹۲ به ۱۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۵۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: پیش‌بینی ما این است که بیش از ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ تا پایان امسال در واحدهای مرغداری استان تولید شود.

محمدحسین عطایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین در رابطه با برنامه نهاد متبوعش برای تولید تخم مرغ اظهار کرد: پیش‌بینی ما این است که بیش از ۱۰۵ هزار تن تخم مرغ تا پایان امسال در واحدهای مرغداری این استان تولید شود.

وی از فعالیت ۷۶ واحد مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه در استان قزوین خبر داد و افزود: استان قزوین رتبه چهارم تولید تخم مرغ در کشور را دارد و بیشترین پراکنش واحدهای تولیدی تخم مرغ در شهرستان آبیک است.

رئیس جهاد کشاورزی استان همچنین از تولید ۸ هزار و ۷۰۰ تن تخم مرغ در واحدهای مرغ تخم‌گذار استان قزوین طی ماه اخیر خبر داد و افزود: ۸ هزار و ۷۶۰ تن تخم مرغ در فروردین ماه امسال در واحدهای مرغداری تخم‌گذار این استان تولید شده است.

عطایی با اشاره به عملیات مبارزه با آفت سن مادر تصریح کرد: مبارزه با آفت سن مادر در ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آبیک شروع شده و این عملیات به طور دقیق در سطح ۱۰ هزار و ۲۹۵ هکتار از مزارع گندم و جو این شهرستان که قطب اصلی تولید گندم و جوی استان است، اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه این میزان مبارزه انجام شده نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است، ادامه داد: همچنین اجرای طرح کشت روی پشته‌های بلند در ۴۲۶ هکتار از مزارع کشاورزی شهرستان البرز از دیگر برنامه‌های جهاد کشاورزی استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با تاکید بر اینکه در این طرح گندم و کلزا با دستگاه کشت روی پشته‌ های بلند ثابت و به صورت آبیاری تیپ انجام شده است، اضافه کرد: از این میزان ۴۰۰ هکتار به زیر کشت گندم و ۲۶ هکتار به کشت کلزا رفته است.

عطایی اضافه کرد: در این طرح ارقام هیدرومیل، نپتون، اکاپی، نیما و نفیس از لحاظ خصوصیات فنولوژیکی و عملکردی با هم مقایسه می‌شوند که تراکم بهینه و کاهش مصرف بذر حداقل تا ۵۰ درصد، هوادهی مناسب بوته‌ها و کاهش بیماری‌های قارچی از مهمترین مزایای این طرح است.

وی از اجرای طرح مبارزه با علف‌های هرز در ۱۵۰۰ هکتار از مزارع شهرستان آوج خبر داد و گفت: با توجه به سطح زیر کشت ۵۰ هزار هکتار گندم در اراضی کشاورزی این شهرستان پایش این مزارع توسط کارشناسان ادامه دارد.

کد خبر 751125

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان