Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیروز اولین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری با محوریت موضوعات اجتماعی- فرهنگی برگزار شد.

بعد از مناظره، اظهار نظر و موضع گیری هایی متفاوتی از سوی شخصیت ها، جریانات سیاسی و رسانه های غربی ارائه شد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره شده است.
بین روحانی و جهانگیری یکی در انتخابات می‌ماند

چرخش از روحانی به جهانگیری؟
نایب رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان به صورت اجماع تصمیم گرفته آقای روحانی کاندیدای اصلاح طلبان است و دو نفر تا آخر نخواهند ایستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت‌الاسلام عبدالواحد موسوی لاری نایب رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، تشریح کرد: آقای جهانگیری با اصرار خود آقای روحانی حضور در انتخابات را پذیرفته است و قرار این بود که هر کسی قرار است در کنار آقای روحانی حضور یابد، آقای روحانی واکنش منفی به همراه نداشته باشد، بنابراین ما دو کاندیدا در انتها نخواهیم داشت، اما اطمینان داریم که به یک جمع‌بندی خواهیم رسید. موسوی لاری در مورد اینکه صراحت کلام آقای جهانگیری از آقای روحانی بیشتر بوده و در نظرسنجی‌ها وضعیت آقای جهانگیری بهتر از آقای روحانی است و آیا احتمال جایگزینی آقای جهانگیری به جای آقای روحانی وجود دارد، خاطرنشان کرد: قطعاً همان جریانی که حامی آقایان جهانگیری و روحانی هستند، مسائل را مدیریت خواهند کرد که هر نتیجه‌ای حاصل شود با هماهنگی خود آقایان روحانی و جهانگیری باشد و آقای جهانگیری نیز هیچ ستادی تشکیل نداده و همان ستاد آقای روحانی کارها را انجام می‌دهد.

در این باره دبیر کمیته سیاسی و امور داخلی فراکسیون امید نیز گفت: بنابر مباحث صورت گرفته تا این لحظه کاندیدای مورد نظر فراکسیون حسن روحانی خواهد بود. جلال میرزایی نماینده مردم ایلام و دبیر کمیته سیاسی و امور داخلی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی درباره کاندیدای حمایتی فراکسیون متبوع خود اظهار داشت: فراکسیون امید درباره حمایت از کاندیدای انتخاباتی ریاست‌جمهوری در چارچوب نظرات اعلام شده از سوی شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان عمل خواهد کرد.

آیا وضعیت روحانی بدتر از قبل می‌شود؟
تقریباً قاطبه نظرسنجی‌هایی که تا پیش از مناظره روز گذشته(جمعه ۸ اردیبهشت ۹۶) نتایج آنها استخراج شده حاکی از آن است که حداقل تا پنج‌شنبه هیچ کاندیدایی حائز رای بالای ۵۰ درصد نیست. از سوی دیگر گذشته از آرای مثبت، نظرسنجی‌ها می‌گویند آرای منفی حجت‌الاسلام روحانی در حال حاضر بیش از سایرین است. آرای منفی معمولاً نقش تعیین‌ کننده‌ای در انتخابات دارد و حتی برخی کارشناسان معتقدند در بازه چند هفته مانده به روز رای‌گیری اهمیت رای منفی از رای مثبت بالاتر نباشد، پایین‌تر نیست.

با توجه به فضای حاکم بر مناظره روز گذشته که تقریباً بخش اعظمی از طرفداران دو جناح مهم سیاسی در کشور بر روی ضعیف بودن روحانی اتفاق نظر و «اجماع» داشتند، احتمالاً در نظرسنجی‌های جدید وضعیت حجت‌الاسلام روحانی رو به افول خواهد نهاد. همچنین با توجه به چرخش محسوس برخی از بدنه جناح اصلاح‌طلب از روحانی به سمت جهانگیری، احتمالاً در این مرحله حداقل تشتت آرا در جبهه اصلاح‌طلبان بالاتر خواهد رفت. این امر موجب کنده شدن آرای روحانی توسط جهانگیری خواهد شد. مسئله‌ای که احتمالاً مدافعان کاندیدای پوششی در جریان موسوم به اعتدال چندان به آن فکر نکرده‌ بودند. با این حال گفته می‌شود که برخی شخصیت‌های محوری جریان اصلاحات از قضا پیش‌بینی چنین مسائلی را داده‌اند و احتمال دارد طی روزهای آینده در صورت ادامه این روند به ضرر روحانی، خواستار کناره‌گیری نهایی او به نفع جهانگیری شوند.

حمایت اکثریت جامعه‌مدرسین حوزه‌ قم از رئیسی
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات ریاست جمهوری از حجت‌الاسلام رئیسی حمایت خواهند کرد.

نظر یک اقتصاددان در خصوص برنامه کاندیدها
یک کارشناس اقتصادی می گوید:«جو حاکم بر جامعه سبب شده که این روزها شاهد ارائه برنامه هایی فاقد مبانی عقلانی و اجرایی از سوی کاندیداها باشیم؛ روزگاری می‌گفتند دروغ هر چه بزرگتر، قابل باورتر،اما امروز این مثل به وعده هر چه بزرگتر، رای آورتر تغییر شکل داده است.»

حسین راغفر اظهارداشت:« سرمایه گذاری بر نقاط آسیب پذیر جامعه و فقر مردم برای کسب رای نشان دهنده از میان رفتن مرزهای اخلاق در رقابت های انتخاباتی است.»
راغفر با اشاره به اینکه لازم است رای دهندگان مساله توازن سیاسی را در این دوره از انتخابات مد نظر قرار دهند، گفت:«با روند کنونی حاکم بر فضای انتخابات، پیش بینی می کنم برخورد جناح های سیاسی در روزهای آتی شدت گیرد و مواضع کاندیداها نسبت به یکدیگر تخریبی تر و تهاجمی تر شود.»

میرسلیم: انکار وعده‌ها و عملکردها رسوایی می‌آورد
سید مصطفی میرسلیم کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم در نامه‌ای به رقبای خود درباره مناظره روز گذشته تأکید کرد که نباید سخنان ما به گونه‌ای باشد که برای منکوب کردن رقیب یک موضوع استثنائی را به اندازه ای بزرگ نماییم که خود خوراکى براى دشمن فراهم آوریم.

سر دادن شعار «اسحاق دوستت داریم»
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات در حالی برای سخنرانی به کرمان رفت که مردم در حمایت از اسحاق جهانگیری شعار دادند. حسن روحانی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری صبح امروز (شنبه 9 اردیبهشت) برای سخنرانی به شهر کرمان رفت. در این سخنرانی مردم با سر دادن شعار «اسحاق، دوستت داریم» و حمایت از معاون اول او اسحاق جهانگیری از روحانی استقبال کردند.

نظر شریعتمداری درباره احتمال باقی‌ماندن جهانگیری به جای روحانی

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: در مناظره دیروز دستان خالی آقای روحانی و دولتش بر همگان برملا شد. حسین شریعتمداری گفت: این مناظره اولین حضور روحانی با منتقدان دولتش بود. وی درباره حضور ضعیف روحانی در مناظره و احتمال باقی‌ماندن جهانگیری به جای او تا مرحله آخر انتخابات، تصریح کرد: باید صبر کرد؛ چون خود آقای جهانگیری گفته بود که برای کمک به روحانی آمده البته این امر با یکی از اصول قانون اساسی مغایرت دارد. به نظرم باید در این باره گفت «شد غلامی که آب جوی آرد, آب جـوی آمـد و غـلـام بــبــرد»

تحلیل رسانه های خارجی از مناظره
رویترز به ناکامی روحانی در بهبود وضعیت اقتصادی علیرغم امضای برجام و به تعطیلی کشاندن برنامه هسته ای ایران اشاره کرده؛ امری که نوک پیکان حملات علیه وی در مناظره روز گذشته بود. در این گزارش آمده است: در خلال مناظرات سه ساعته که به صورت زنده از تلویزیون پخش شد، مخالفان عملگرای روحانی به دنبال انتقاد از وضعیت اقتصادی در دولت وی بودند و گفتند اگر وی بار دیگر در انتخابت 19 می انتخاب شود، جمهوری اسلامی ضربه خواهد خورد. در ادامه این گزارش آمده است: روحانی از وضعیت اقتصادی در دولت خود دفاع کرده و گفته که وی مورد هجوم دروغ و افتراء قرار گفته است.

روزنامه العین امارات نیز با تاکید بر شکست روحانی در نخستین مناظره نوشته: اولین مناظره انتخاباتی در حالی برگزار شد که رقیبان روحانی با پرونده اقتصادی جلو آمدند و به او تاختند.

گاردین از اشتیاق مردم ایران نسبت به انتخابات خبر داده است. در بخشی از این گزارش می خوانیم: به هر حال مردم ایران هنوز به طور کلی به دنبال تغییرات تدریجی هستند هرچند اصلاحات با سرعت کمی صورت پذیرد. مشارکت گسترده مردم ایران در انتخابات های مختلف به معنای رد پیشنهاداتی است که از سوی افرادی مانند رضا پهلوی و مریم رجوی مطرح می شود.

اسوشیتدپرس نیز در گزارشی از مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: «شهردار تهران، محمدباقر قالیباف، در مناظره روز جمعه، رئیس جمهور ایران را به بی‌صداقتی، ناکارآمدی و حمایت از طبقات مرفه متهم کرد.» وی همچنین با استناد به آمار بالای بیکاری به روحانی حمله کرد. روحانی و معاون اولش اسحاق جهانگیری نیز در مقابل، سخنان قالیباف را نادرست خواندند.اما دیگر نامزدها وارد مباحث جنجالی نشده و تنها بر حمایت از فقرا و طبقات پایین درآمدی تأکید کردند.

فاکس نیوز نیز در روایت خود از مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری ایران نوشت: در مناظره سه ساعته قالیباف از دولت روحانی انتقاد کرد و گفت مشکلات اجتماعی و زیست محیطی به خاطر مدیریت ضعیت او حل نشده است.

میدل ایست مانیتور نیز در این خصوص آورد: در مناظره تلویزیونی، همه نامزدها، عملکرد دولت روحانی در زمینه اقتصاد را به چالش کشیدند، غیر از جهانگیری که از عملکرد دولت دفاع کرده و پیش بینی می شود به نفع روحانی کنار برود.

فیش حقوقی میرسلیم
مصطفی میرسلیم به عنوان کاندیدای حزب موتلفه اسلامی با انتشار فیش حقوقی خود به شفاف‌سازی در خصوص میزان حقوق دریافتی‌اش دست زد.


منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۸۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پریچهره: منتظر اعلام وزارت برای تایید تاریخ انتخابات هستیم/ ١٠ نفر برای ریاست نام نویسی کرده‌اند

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نصرالله پریچهره سرپرست فدراسیون انجمن‌های ورزشی در حاشیه مراسم تجلیل از قهرمانان و مدال آوران ورزش کشور درباره زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی اظهار کرد: هیئت رئیسه جلسه گذاشت و بر اساس اساسنامه اواخر خرداد را زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی اعلام کرد. این زمان را به وزارت اعلام کردیم و وزارتخانه باید نظر نهایی را اعلام کند.

پریچهره افزود: بعد از تایید زمان توسط وزارت ورزش، دعوتنامه حضور در مجمع را به اعضای مجمع و کاندیداها اعلام می‌کنیم تا اقدامات خود را انجام دهند. البته باید فهرست کاندیداها را هم در اختیار اعضای مجمع قرار دهیم.

وی درباره کاندیداهای انتخابات گفت: در زمان نام نویسی از کاندیداها، ١٠ نفر برای ریاست نام نویسی کرده بودند که ملاک همان ثبت‌نام‌ها خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • پریچهره: منتظر اعلام وزارت برای تایید تاریخ انتخابات هستیم/ ١٠ نفر برای ریاست نام نویسی کرده‌اند
  • نفت با فراز امیدوار شد، فولاد هر روز بدتر از دیروز!
  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند