Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:مریم محمدپور: تبلیغات برای انتخابات ریاستجمهوری آغاز شده است. شورای نگهبان صلاحیت تعداد زیادی را احراز نکرده چراکه تعدادکاندیداها در این دوره رکورد زده بود. تعداد چهره‌های شناخته شده هم کم نبود.بنابراین تعداد پرونده هایی که به شورای نگهبان رفته بود، هم بيش از ادوار قبل بود. تعداد زیادی ازاین پرونده ها مربوط به وزرا و اعضای کابینه دولت‎های پیشین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دولت مستقرتنها اسحاق جهانگیری کاندیدا شده و اتفاقا تاییدصلاحیت هم شده است؛ اما افرادی همچون محمدمهدی زاهدی و حمیدرضا حاجی بابایی، صادق خلیلیان و حمید بقایی با وجود سابقه حضوردر دولت های محمود احمدی نژاد، صلاحیت حضور در رقابت های پیش رو پیدا نکردند، کمااینکه رئیس این دولت هم دیگر چنین صلاحیتی را نداشت.

اما تنها وزاری احمدی نژادنبودند که سودای رئیس جمهور شدن داشتند. اعضای کابینه های پیش از او نیز بی رغبتبرای سکانداری ساختمان پاستور نبودند و البته در میان آنها مصطفی میرسلیم و مصطفیهاشمی طبا توانستند بلیت شورای نگهبان برای سوار شدن بر اتوبوس انتخابات را در دستبگیرند.

اگر از انتخابات دوره اول  -که بامشارکت حیرت آور 96 نامزد که عمده آنها ناشناخته بودند، برگزار شد - بگذریم، آمار مربوط به 48 نامزد دیگر در 10 دورهبعدی انتخابات ریاست‌جمهوری نشان می‌دهد که بیش از نیمی از آنها یعنی 27 نامزد،سابقه حضور در کابینه‌های قبلی را داشته‌اند. اگر از چند چهره معدود که به‌عنوانرئیس دولت‌های قبل در ادوار بعدی انتخابات نامزد شده‌اند، صرف نظر کنیم، در سایرموارد، عمدتا وزرای کابینه یا معاونان رئیس‌جمهوری در مقام رقیب رئیس‌جمهور وقت یاسایر نامزدها در انتخابات حضور یافته و همین امر باعث شده تا گاهی دامنه نامزدهامحدود به اعضای کابینه‌های پیشین شود.

پیروزی نامزدهای سابقه‌دار در کابینه در دو انتخابات اول

جالب اینجاست که حتی در انتخابات ریاست‌جمهوری اول که پس از استعفای دولت موقتمهدی بازرگان و پایان کار کابینه شورای انقلاب تشکیل شد و سهم قریب به 90 نامزد ازمجموع 96 نامزد حاضر در آن، چیزی بیش از 2000 برگه رای نبود، سهم بالای آرای مردمیعمدتا متعلق به چهره‌هایی بود که سابقه حضور در دولت موقت یا کابینه شورای انقلابرا داشتند. از ابوالحسن بنی‌صدر گرفته که پیروز آن انتخابات بود و سابقه وزارتاقتصاد در دولت موقت داشت تا احمد مدنی، حسن حبیبی، کاظم سامی یا داریوش فروهر وصادق قطب زاده که جملگي از وزراي دولت بازرگان بودند. در انتخابات دوم که شهید رجایی پیروز آن بود نیز وضع همین بود. در آنانتخابات نیز کسی برنده انتخابات شد که مانند بنی‌صدر، سابقه حضور در دولت موقت راداشت.

انتخاب اولین رئیس‌جمهور غیردولتی

در جریان انتخابات سوم اما برای اولین بار، نامزد پیروز، نه از میان دولتمردانیا اعضای کابینه قبلی، بلکه برآمده از حوزه علمیه بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای،پیروز این انتخابات بودند و این پیروزی در انتخابات چهارم نیز تکرار شد. ایندرحالی بود که در هر دو انتخابات، ایشان رقبایی داشتند که از اعضای کابینه‌هایقبلی به شمار می‌آمدند.

انتخابات پنجم که پس از رحلت امام خمینی(ره) برگزار شد، از آن حیث حائز اهمیتاست که نمادی از رقابت میان یک چهره پارلمانی و یک چهره دولتی است. مرحوم آيت الله اکبر هاشمیرفسنجانی را اگرچه نمی‌توان محدود به بهارستان کرد اما آن زمان که راهی پاستور شد،سابقه پارلمانی‌اش بر سایر نقش‌های انقلابی وی می‌چربید. در برابر او اما یک عضوکابینه شورای انقلاب قرار داشت. در دوره بعد هاشمی با رقیبی سرسخت‌تر روبرو شد کهوزیر کار کابینه موسوی بود و سیاست‌های رئیس دولت سازندگی را به چالش کشید. با اینهمه هاشمی آنقدر محبوبیت داشت که نه‌تنها در این دوره به پیروزی رسید، بلکه دردوره بعدی هم یک عضو کابینه‌اش رئیس‌جمهور شد.

رقابت یک رئیس‌جمهور با دو عضو کابینه‌اش

در دوره هفتم اما نامزد پیروز انتخابات در برابر دو رقیب قدرتمند که هر دو ازاعضای کابینه موسوی بودند قرار گرفت. سید محمد خاتمی هرچند سابقه حضور در کابینهموسوی را داشت اما بیشتر به عنوان وزیر هاشمی شناخته می‌شد و توانست رای بالایی رادر انتخابات دوم خرداد کسب کند.

در دوره بعد انتخابات اما اتفاقی جالب توجه رخ داد. اتفاقی که در تاریخ پس ازانقلاب بی‌سابقه بود. در این دوره، رئیس‌جمهور وقت، نه با اعضای کابینه‌های قبلی،بلکه با دو عضو کابینه خود رقابت کرد. علی شمخانی و مصطفی هاشمی طبا که اولیدر دولت اول اصلاحات وزیر دفاع بود و دومی رئیس سازمان تربیت بدنی، عملا به رقابتبا رئیس خود پرداختند و البته هر دو با اختلاف رأی بالا، شکست خوردند.

شکست رئیس از کارگزارش

در سال 84 اما دوباره نوبت به عرض اندام چهره‌هایی رسید که در هیچ یک از دولت‌هایقبلی عضو کابینه نبودند. اگرچه محمود احمدی‌نژاد در مقام استانداری اردبیل وشهرداری تهران، چهره‌ای دولتی به شمار می‌آمد اما عضو کابینه نبود. با این وجود اوبر رئیس پیشین خود پیروز شد. آيت الله اکبر هاشمی رفسنجانی که زمانی به عنوان رئیس‌جمهور،احمدی‌نژاد را در سمت استانداری منصوب کرده بود، در این انتخابات نتوانست بر نیرویزیردست سابقش پیشی بگیرد. به این ترتیب برخلاف انتخابات قبلی، کسی که سابقه ریاست‌جمهوریرا در کارنامه خود داشت، نتوانست رأی بیشتری از یک چهره به نسبت ناشناخته کسب کند.

شگفتی بعدی در انتخابات دهم بود. آنجا که دو رئیس دولت در برابر هم قرارگرفتند. یک طرف این میدان احمدی‌نژاد بود که چهار سال سابقه ریاست‌جمهوری داشت ودر سوی دیگر این میدان نیز میرحسین موسوی قرار داشت که هشت سال نخست وزیری راتجربه کرده بود. نتیجه این رقابت تنگاتنگ، احمدی‌نژاد را روی صندلی ریاست نگاهداشت.

پیروزی روحانی بر دو دولتمرد کهنه کار

و در نهایت، در انتخابات يازدهم، پیروز میدان در رقابت با برخی دولتمردان کهنهکار همچون علی اکبر ولایتی و سید محمد غرضی، کسی بود که هرچند سابقه دولتمردی درسایه داشت؛ اما هيچگاه عضو کابینه‎اي نبود. حسن روحانی بازی انتخابات را برد تا چهارمین رئیس‌جمهوریباشد که پیش از پیروزی در انتخابات، سابقه حضور در کابینه را نداشته است.

به این ترتیب با وجود اینکه از دوره دوم تا یازدهم انتخابات، 56.25 درصدنامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، سابقه حضور در کابینه‌های قبلی را داشته‌اند، امااز مجموع هفت رئیس‌جمهور تاریخ جمهوری اسلامی، چهار رئیس‌جمهور وقتی برای اولینبار رئیس‌جمهور شدند، سابقه عضویت در کابینه نداشتند. این آمار نشان می‌دهد کهعضویت در کابینه، هرچند شانس سیاستمداران برای کاندیداتوری را بالامی‌برد، اماالزاما پیروزی آنها را تضمین نخواهد کرد.

مروری بر اعضای کابینه دولت‎ها که برای ریاست جمهوری رقابتکردند

 

نام دولت

وزرای دولت که در انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری کاندیدا شدند

دولت بازرگان

-ابوالحسن بنی‌صدر/ وزیر اقتصاد و دارایی/ پیروز اولین دوره

-احمد مدنی/ وزیر دفاع/ کاندیدای اولین دوره

-داریوش فروهر/ وزیر کار/ کاندیدای اولین دوره

-صادق قطب زاده/ وزیر امور خارجه/ کاندیدای اولین دوره

-حسن حبیبی/ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی/ کاندیدای اولین دوره  

-کاظم سامی/ وزیر بهداری/ کاندیدای اولین دوره  

-صادق طباطبایی/ معاون سیاسی نخست‌وزیر و سخنگوی دولت/ سرپرست نخست‌وزیری پس از استعفای مهدی بازرگان/ کاندیدای اولین دوره  

-محمدعلی رجایی/ وزیر آموزش و پرورش/ پیروز دومین دوره  

دولت رجایی (رئیس‌جمهور بنی‌صدر)

محمد علی رجایی/ نخست وزیر/ پیروز دومین دوره  

دولت باهنر (رئیس‌جمهور رجایی)

-سیداکبر پرورش/ وزیر آموزش و پرورش/ کاندیدای سومین دوره  

-حسن غفوری‌فرد/ وزیر نیرو/ کاندیدای سومین دوره  

-حبیب‌الله عسگراولادی مسلمان/ وزیر بازرگانی/ کاندیدای چهارمین دوره  

-مصطفی هاشمی طبا/ وزیر صنایع سنگین/ کاندیدای هشتمین و دوازدهمين دوره

-میرحسین موسوی خامنه/ وزیر امورخارجه/ کاندیدای دهمین دوره   

-سید محمد غرضی/ وزیر نفت/ کاندیدای یازدهمین دوره

دولت موقت مهدوی کنی (از 11 شهریور تا 7 آبان 60)

-علی اکبر ناطق نوری/ وزیر کشور/ کاندیدای هفتمین دوره  

-مصطفی هاشمی طبا/ وزیر صنایع سنگین/ کاندیدای هشتمین و دوازدهمين دوره

-میرحسین موسوی خامنه/ وزیر امور خارجه/  کاندیدای دهمین دوره  

-سید محمد غرضی/ وزیر نفت/ کاندیدای یازدهمین دوره

دولت‌های میرحسین موسوی (رئیس‌جمهور آیت‌الله خامنه‌ای)

- احمد توکلی/ وزیر کار/ کاندیدای ششمین و هشتمین دوره  

- سیدمحمد خاتمی/ وزیر ارشاد/ پیروز انتخابات دوره‌های هفتم و هشتم

-علی اکبر ناطق نوری/ وزیر کشور/ کاندیدای هفتمین دوره  

-محمد محمدی ری شهری/ وزیر اطلاعات/ کاندیدای هفتمین دوره  

-حسن غفوری فرد/ وزیر نیرو/ کاندیدای هشتمین دوره  

- منصور رضوی/ معاون نخست‌وزیر/ کاندیدای هشتمین دوره  

-مصطفی هاشمی‌طبا/ وزیر صنایع/ کاندیدای هشتمین و دوازدهمين دوره  

-میرحسین موسوی خامنه/ نخست‌وزیر / کاندیدای دهمین دوره  

-علی اکبر ولایتی/ وزیر امور خارجه/  کاندیدای یازدهمین دوره  

-سید محمد غرضی/ وزیر پست/ کاندیدای یازدهمین دوره

دولت‌های هاشمی رفسنجانی

-سیدمحمد خاتمی/ وزیر ارشاد/ پیروز انتخابات هفتم و هشتم ریاست‌جمهوری

-حسن غفوری فرد/ رئیس سازمان تربیت بدنی/ کاندیدای هشتمین دوره  

-منصور رضوی/ معاون رئیس‌جمهور/ کاندیدای هشتمین دوره  

-علی فلاحیان/ وزیر اطلاعات/ کاندیدای هشتمین دوره  

-مصطفی معین/ وزیر علوم/ کاندیدای نهمین دوره  

-علی اردشیر لاریجانی/  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی/ کاندیدای نهمین دوره  

-علی اکبر ولایتی/ وزیر امور خارجه/  کاندیدای یازدهمین دوره  

-سید محمد غرضی/ وزیر پست/ کاندیدای یازدهمین دوره

- مصطفی میرسلیم/ وزیر فرهنگ/ کانديداي دوازدهمين دوره

دولت‌های محمد خاتمی

-علی شمخانی/ وزیر دفاع/ کاندیدای هشتمین دوره  

-محسن مهرعلیزاده/ رئیس سازمان تربیت بدنی/ کاندیدای نهمین دوره  

-مصطفی معین/ وزیر علوم/ کاندیدای نهمین دوره  

دولت های محمود احمدی نژاد

منوچهر متکی، کامران باقر لنکرانی و اسفندیار رحیم مشایی در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ثبت نام کردند اما هیچ کدام در فهرست کاندیداهای نهایی قرار نگرفتند.
در انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري نيز حمید بقایی، حمیدرضا حاجی بابایی، محمدمهدی زاهدی، مسعود زریبافان و صادق خلیلیان ثبت نام کردند اما نتوانستند نظر شورای نگهبان را جلب کنند.

دولت حسن روحانی

اسحاق جهانگیری کانديداي دوازدهمين دوره


27213

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۵۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است

رئیس‌جمهور ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌ها و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جلسه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و اظهار کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

وی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن قدردانی از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود، تصریح کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تأکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیس‌جمهور همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد، از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آن‌ها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

آیت‌الله رئیسی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس‌جمهور و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبر داد.

وی همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است؛ مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تأیید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور، مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود: در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 748900

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • رئیسی: خیزش دانشجویان غربی حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • استمرارروند کاهشی تورم، رشدنقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و است
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است