Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران ضمن، از جزییات مکاتبه بی پاسخ با ۱۵ عضو امضاکننده یک طرح نامگذاری خبر داد.

مجتبی شاکری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه طرح نامگذاری معبر یا مکانی به نام مصدق تاکنون دو مرتبه در شورای چهارم به صورت جدی مطرح شده است، گفت: کمیسیون نامگذاری تیرماه سال گذشته طی نامه‌ای خطاب به وزیر نفت در اقدامی عملی پیشنهاد داد ساختمان مرکزی وزارت نفت در خیابان طالقانی و پژوهشگاه نفت به نام مصدق به عنوان یکی از رهبران ملی شدن صنعت نفت نامگذاری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پاسخ منفی وزیر مانع از تحقق آن شد.

وی با بیان اینکه اواخر سال 95 و در آستانه سالروز ملی شدن صنعت نفت نیز گروهی از اعضای شورا در قالب یک طرح دو فوریتی با 15 امضا، درخواست کردند نامگذاری مکانی به نام دکتر مصدق تسریع شود، اظهار کرد: پیشنهاد آنها ابتدا خیابان کوشک مصری که وزارت خارجه در آن واقع شده است، بود اما در نهایت خیابان نفت تهران را در طرح مطرح کردند.

شاکری با اشاره به اظهارنظر صریح امام خمینی (ره) درباره دکتر مصدق، خاطرنشان کرد: فشار برای نامگذاری معبر به نام دکتر مصدق در حالی تشدید شده که امام راحل در واکنش به اعلام راهپیمایی جبهه ملی علیه لایحه قصاص در 25 خرداد 1360صراحتا از مصدق یاد کرده و فرمودند او هم مسلم نبود.

به گفته وی، امام در آن مقطع جبهه ملی و مصدق را این طور تشریح کرد: 《... یک گروهی که با اسلام و روحانیت اسلام سرسخت مخالف بودند؛ از اولش هم مخالف بودند. اولش هم وقتی مرحوم آیت الله کاشانی دید که این‌ها خلاف دارند می‌کنند و صحبت کرد، این‌ها کار کردند (که) یک سگی را نزدیک مجلس عینک به آن زدند و اسمش را گذاشتند «آیت الله»! این در زمان آن (محمد مصدق، رهبر جبهه ملی) بود که این‌ها فخر می‌کنند به وجود او. او هم مسلم نبود. من در آن روز در منزل یکی از علمای تهران بودم که این خبر را شنیدم که یک سگی را عینک زده‌اند و به اسم آیت‌الله توی خیابان‌ها می گردانند. من به آن آقا عرض کردم که این دیگر مخالفت با شخص نیست؛ این سیلی خواهد خورد. و طولی نکشید که سیلی را خورد. و اگر مانده بود سیلی بر اسلام می‌زد. این‌ها تفاله‌های آن جمعیت هستند که حالا قصاص را، حکم ضروری اسلام را، «غیرانسانی» می‌خوانند.》

رییس کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حدود سه هفته قبل طی مکاتبه‌ای با هر 15 عضو امضاکننده طرح نامگذاری خیابان نفت به نام مصدق، این اظهارات امام (ره) را پیش روی آنها قرار دادم و درخواست کردم با توجه به اظهارات شفاف ایشان، نظر خود را درباره چگونگی جانمایی و نامگذاری یکی از خیابان‌های تهران به نام دکتر مصدق با حفظ و صیانت از فرمایش بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ارسال کنند تا منشاء تصمیم منطقی و قابل دفاع در محضر شهروندان شود، گفت: با این حال هنوز هیچ یک از اعضا به این نامه پاسخ نداده‌اند و صرفا برخی از آنها در صحن شورا بر نامگذاری خیابانی به نام مصدق اصرار می‌کنند.

شاکری با بیان اینکه نامگذاری معبری به نام مصدق از ابتدای انقلاب نیز محل مناقشه گروه‌های سیاسی بوده است، گفت: اوایل انقلاب هم قرار بود خیابان حضرت ولیعصر عج به نام وی نامگذاری شود اما طرفداران آیت‌الله کاشانی که اعتقاد داشتند وی نقش پررنگ‌تری در ملی شدن صنعت نفت داشته، تابلوی نام مصدق را پایین کشیدند و اعتراض گسترده‌ای در تهران شکل گرفت. به این ترتیب در نهایت آن نامگذاری هم منتفی شد.

وی تصریح کرد: پیشنهاد کمیسیون نامگذاری این است که به جای معبر، یکی از مکان‌ها و ابنیه هم حوزه نفت به نام دکتر مصدق نامگذاری شود تا این مناقشات بیش از 30 ساله نیز به سرانجام برسد.

انتهای پیام/

R1014144/P1014142/S2,25/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پیشنهادی تعیین وضعیت اراضی پادگان جی به کمیسیون ماده پنج ارسال شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمدرحیم مرتضوی شهردار منطقه با بیان این خبر گفت: اراضی پادگان جی با مساحتی بالغ بر ۶۰ هکتار در ضلع شرقی منطقه۹ بدلیل وسعت زیاد و یکپارچگی عرصه، معضلات عمده‌ای را برای ساکنین این محدوده ایجاد کرده است که از مهمترین آنها می‌توان به گسست و قطع ارتباط بین پلاکهای مجاور اشاره کرد. همچنین همجواری اراضی پادگان جی با بافت فرسوده معضلات اجتماعی عدیده‌ای را نیز به دنبال داشته است.

مرتضوی با بیان اینکه ارتقا کیفیت زیست شهری و خدمت رسانی به شهروندان مهمترین دغدغه مدیریت شهری است گفت: از ابتدای این دوره مدیریت شهری موضوع تعیین تکلیف اراضی پادگان جی در دستور کار قرارگرفت و ماحصل پیگیریها و تلاش همکارانم در منطقه۹ و سازمان‌های نوسازی و املاک و مستغلات منجر به انعقاد توافق‌نامه‌ای با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مرداد سال ۱۴۰۱ و توافق نامه‌ای با ارتش جمهوری اسلامی ایران در اسفند سال ۱۴۰۲ شد.

شهردار منطقه۹ ادامه داد : بر اساس توافق نامه های مذکور پس از انجام فرآیند قانونی بخش قابل توجهی از عرصه پادگان جی به منظور احداث سرانه های خدماتی موردنیاز( از قبیل فضای سبز، بهداشتی درمانی، خدماتی، طرح جهادی مسکن و ...) احداث و جهت رفاه شهروندان به بهره برداری خواهد رسید.

وی در پایان از تلاش تمامی حوزه‌های شهرداری تهران جهت تحقق این موضوع علی‌الخصوص از سازمان نوسازی شهر تهران تقدیر و تشکر ویژه نمود.

لازم به ذکر است که در راستای عملیاتی شدن طرح  و اخذ تایید  به کمیسیون ماده پنج ارسال شده است تا پس از کسب تاییدات نهایی به فوریت پروژه مذکور اجرایی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد
  • الزام شورای عالی معماری جهت تعیین حدود مرزی شهر پردیس
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است
  • بررسی مشکل مجوز‌های مالکان زمین «تپه سیف جاجرود» در کمیسیون اصل نود
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • طرح پیشنهادی تعیین وضعیت اراضی پادگان جی به کمیسیون ماده پنج ارسال شد
  • نامگذاری خیابانی در تهران به نام اولین روزنامه نگار شهید ایران