Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری هفدمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس صبح امروز (یکشنبه دهم اردیبهشت‌ماه) برگزار شد.

محسن‌ شاه‌رضایی (سخنران جایزه کتاب سال دفاع مقدس) در این نشست با اشاره به اینکه همچون شانزده دوره گذشته بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و همچین سازمان ادبیات و تاریخ ادبیات دفاع مقدس در برگزاری جایزه کتاب سال حمایت کرده‌ا‌ند، گفت: در شانزده دوره گذشته مواردی بود که این جایزه به شکل دو سالانه و بعضا سه سالانه برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این دوره‌‌‌های سالانه دو جایزه جدا در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان دفاع مقدس در سال ۷۵ و ربع قرن کتاب دفاع مقدس در سال ۸۸ را نیز برگزار کرده‌ایم. در این ۱۶ دوره ۸۶۰۶ عنوان کتاب در گروه‌های داستان، خاطره، زندگی‌نامه، پژوهش ادبی و .... مورد داوری قرار گرفته‌اند. در جایزه کتاب کودک و نوجوان کتاب مقدس نیز ۶۰۰ عنوان کتاب و در جایزه ربع قرن کتاب دفاع مقدس نیز ۶۰۰۰ عنوان کتاب توسط داوران ارزیابی شدند. البته برخی از این عناوین در این سه جایزه با مشترک هم بوده‌اند.

شاه‌رضایی ادامه داد: برای دوره هفدهم جایزه کتاب سال نیز پیش‌بینی می‌کنیم بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ عنوان کتاب به دبیرخانه برسد که در گروه‌های ۱۲گانه داستان، زندگی‌نامه داستانی، خاطره، شعر و نثر ادبی، مستند، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، پژوهش ادبی، پژوهش نظامی، سیاسی، حقوقی، امنیتی و اقتصادی، کودک و نوجوان، تاریخ شفاهی و همچنین ناشران و خادمان نشر دفاع مقدس داوری می‌شوند. مهلت فراخوان نیز تا ۱۵ خرداد است و ما نیز از طریق ناشران اصلی دفاع مقدس مثل حوزه هنری ، روایت فتح ، سازمان تبلبیغات اسلامی و ... و نامه‌نگاری و تماس با ناشران به دنبال دریافت کتاب‌ها و آثار حوزه دفاع مقدس برای داوری هستیم. مراسم اختتامیه نیز در ۶ ماهه دوم سال برگزار می‌شود.

سخنگوی هفدهمین دوره جایزه سال کتاب مقدس در توضیح شعار این دوره از جایزه کتاب سال دفاع مقدس گفت: شعار هفدهمین دوره پاسداشت ثروت ملی، ارزش‌ها و آرمان‌های دفاع مقدس انتخاب شده است. مقام معظم رهبری بارها از آثار دفاع مقدس به عنوان گنج نام بردند و اخیرا نیز از آنها تحت عنوان ثروت ملی یاد کردند. این نشان می‌دهد اگر این گنج‌های خود حمایت و تقدیر کنیم می‌توان آنها را به ثروت ملی تبدیل کرد.

او سپس از نگاه مجدد به ساختار انتخاب کتاب سال دفاع مقدس برای اصلاح آن خبر داد و گفت: برای اصلاح روند انتخاب کتاب سال دفاع مقدس یک شورای سیاست‌گذاری تعیین شده که متشکل از دبیران دوره‌های قبلی و جمعی از صاحب‌نظران و کارشناسان ادبیات پایداری و دفاع مقدس است. این شورا تمامی امور مربوط به هفدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس را تحت نظر دارد و رصد می‌کند. به موازات آن نیز دبیرخانه دائمی مشغول به کار شده تا در طول سال نیز ارتباط خود را با نویسندگان حوزه دفاع مقدس حفظ کند و جلسات نقد و بررسی برپا کنیم.

شاه رضایی اضافه کرد: در این دوره سعی کردیم ارزش‌گذاری به آثار نوقلمان نیز در دستور کار قرار بگیرد و همچنین توجه ویژه‌ای به کارهایی که به صورت آماتور و برای اولین بار انجام می‌شود، داشته باشیم. به خصوص در حوزه شهرستان‌ها که نیاز به یک حمایت و نگاه ویژه دارد. البته امسال علاوه بر صرف موضوع دفاع مقدس موضوعاتی همچون گروهک‌های ضدانقلاب و معاند،‌ منافقان و وقایعی همچون بحران کردستان در اوایل انقلاب و واقعه امل نیز در داوری‌ها لحاظ می‌شوند. شاید بسیاری از نسل جوان ما از این اتفاقات آگاهی نداشته باشند و باید با آنها مساله را در میان بگذاریم.

او در توضیح اضافه شدن بخش بین‌الملل به هفدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس نیز اظهار داشت: امسال با اضافه شدن بخش بین‌الملل آثار و کتاب‌هایی که به موضوعات منطقه‌ مثل سوریه، یمن، شهدای مدافع حرم و ... پرداخته نیز در روند داوری‌ها قرار می‌گیرد. برای این مساله با رایزن‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها گفت‌وگو کردیم و از طریق اینترنت و فضای مجازی هم فراخوان می‌دهیم تا نویسندگان خارج از کشور نیز کتاب‌های خود در این حوزه‌ها را برای ما بفرستند. امسال در روند داوری‌ها علاوه بر خود داوران از آرا و نظرات مراکز اصلی تولید کتاب دفاع مقدس همچون بنیاد شهید، سازمان حفظ آثار ارزش‌های دفاع مقدس حوزه هنری و نخبگان نیز کمک می‌گیریم.

سخنگوی هفدهمین دوره جایزه سال دفاع مقدس ادامه داد: به زودی وب‌سایتی نیز برای این جایزه رونمایی می‌شود که با تعامل با دبیرخانه به صورت دائمی فعال خواهد بود. در نمایشگاه کتاب سی ام نیز سه نشست تخصصی با نام‌های بایدها و نبایدهای دفاع مقدس در ۱۶ اردیبهشت، معرفی هفدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس در ۱۶ اردیبهشت و مخاطب‌شناسی ادبیات دفاع مقدس در روز بیستم اردیبهشت در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود.

او در پایان تاکید کرد: همچنین برگزاری سلسله نشست‌هیا نقد و بررسی در طول انتخاب و معرفی برگزیدگان هفدهمین دوره جایزه سال دفاع مقدس نیز در دستور کار است و می‌خواهیم یک جلسه هم‌آندیشی سراسری نیز برای برگزارکنندگان دوره‌های قبل تدارک ببینیم. امیدواریم که با این تلاش‌ها روز به روز بیشتر شاهد بالندگی ادبیات پایداری و دفاع مقدس باشیم.

در هفدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس آثار و کتاب‌های دفاع مقدس منتشر شده در سال‌های ۹۳ و ۹۴ مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و داوری کتاب‌های چاپ سال ۹۵ و ۹۶ نیز در هجدهمین دوره و در سال ۹۷ خواهد بود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۷۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما با جنگ شناختی گسترده‌ای مواجه هستیم/ اساتید نسبت به اتفاقات آمریکا بی‌تفاوت نباشند

 امیر عزیز نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح امروز (چهارشنبه) در آئین گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم که در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، اظهار داشت: در بیانیه گام دوم وقتی در بحث تمدن‌سازی در مورد سرمایه انسانی اشاراتی ذکر می‌شود، تربیت نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه بر عهده معلمان قرار دارد.

امیر سرتیپ نصیرزاده افزود: امروز وقتی وضعیت دانشگاه‌های مرکز کفر یعنی آمریکا را نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که بیداری بزرگی رخ داده است؛ چرا که در این دانشگاه‌ها اعتراضات علیه جنایات رژیم صهیونیستی رخ می‌دهد؛ اما در مقابل برخی اساتید کشورمان که برای هر اتفاق کوچک و بزرگ کشور اظهار نظر می‌کنند در قبال چنین اتفاقاتی ساکت هستند؛ در صورتی که در کشور کفر حتی خوانندگان و رقاصان هم بیدار شدند و علیه جنایات رژیم صهیونیستی اظهار نظر کردند؛ ولی برخی اساتید کشورمان در قبال این اتفاقات، بی‌تفاوت بودند.

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: برخی اساتید وقتی عملیات «وعده صادق» انجام شد، عنوان کردند که ارتش رژیم صهیونیستی با حمله به ایران یک تیر چراغ برق ما را هم سالم نمی‌گذارد؛ این‌گونه اظهارات نشان می‌دهد که ما به استاد مرزشکن نیاز داریم؛ نه کسانی که مقابل انقلاب و ارزش‌های اسلامی بایستند.

وی عنوان کرد: ما با جنگ شناختی گسترده‌ای مواجه هستیم؛ لذا در این جنگ، اساتید نقش اساسی برای شکل‌دهی اذهان دارند و بر این اساس، دانشگاه عالی دفاع ملی فرصت بسیار بزرگی برای نیروهای مسلح است؛ زیرا در این دانشگاه فرماندهان و مدیران برای نظامی تربیت می‌شوند که به تنهایی مقابل استکبار جهانی ایستاده است.

امیر نصیرزاده یادآور شد: حدود دو هفته پیش در گزارشی که خدمت فرمانده معظم کل قوا ارائه کردیم، معظم‌له از وضعیت دانشگاه عالی دفاع ملی ابراز رضایت کردند.

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه گفت: عملیات وعده صادق مبدأ یک تاریخ جدید و باعث تغییر معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای شده و از این پس وضعیت جهان به شکل دیگری خواهد بود؛ زیرا اکنون حاشیه امن رژیم صهیونیستی دچار مشکل شده و آن‌ها به سمت نابودی می‌روند.

وی اضافه کرد: اگر وضعیت یک سال گذشته این رژیم غاصب را با وضعیت فعلی آن‌ها از لحاظ سیاسی، اقتصادی، اعتبار بین‌المللی، امنیتی، نظامی و دفاعی و… مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که همه این موارد زیر سوال رفته و صهیونیست‌ها به خاک ذلت نشسته‌اند؛ حتی نظم نوین جهانی و جهانی‌سازی و الگو بودن آمریکا هم نقش بر آب شد.

امیر نصیرزاده خاطرنشان کرد: امروز ما در مقطع بسیار حساسی هستیم؛ زیرا به شکل رو در رو و چهره به چهره در برابر دشمن قرار داریم؛ لذا در چنین وضعیتی باید آینده‌نگر باشیم و بتوانیم مقتدرانه از این مرحله عبور کنیم.

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان با تأکید بر اینکه دانشگاه عالی دفاع ملی نقش بسیار بزرگی در تربیت فرماندهان و مدیران در سطح ایران دارد، گفت: ما در این دانشگاه باید پیشرو تحقق مطالبات رهبری در حوزه دانشگاه‌ها باشیم؛ از سوی دیگر اگر سازمان یا بخشی از نیروهای مسلح کشورمان بخواهد متحول شود، باید در این دانشگاه تعیین، بررسی، و پژوهش شود که چگونه این تحول صورت گیرد.

سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی هم در این مراسم اظهار داشت: جایگاه علمی آیت‌الله مطهری بسیار بالا بود؛ به گونه‌ای که امام خمینی (ره) تمام نوشته‌ها و آثار شهید مطهری را تأیید کردند.

سردار احمدی‌مقدم ادامه داد: آثار شهید مطهری برای مخاطبان مختلف قابل استفاده است؛ یعنی از کتاب داستان راستان تا کتاب‌های فلسفی آیت‌الله مطهری برای مخاطبان مختلف نگارش شده است.

وی با بیان اینکه علم اکتسابی که معلمان به ما می‌آموزند، برای این است که باطن پدیده‌ها را بشناسیم و کشف کنیم، افزود: ما تلاش می‌کنیم بر علم ظاهری و باطنی مسلط شویم؛ البته ما اساساً علم غیردینی نداریم؛ زیرا این خداوند است که انسان را در شناخت پدیده‌های مختلف یاری می‌دهد.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی همچنین خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۲۱ رساله در این دانشگاه به مرحله پایانی رسید و ۶۰۰ جلسه دفاعیه هم برگزار کردیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله رژیم صهیونیستی به حومه دمشق
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • با جنگ شناختی گسترده‌ای مواجه هستیم/ اساتید نسبت به اتفاقات آمریکا بی‌تفاوت نباشند
  • ما با جنگ شناختی گسترده‌ای مواجه هستیم/ اساتید نسبت به اتفاقات آمریکا بی‌تفاوت نباشند
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • انتشارات جمکران با ۵۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید