Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@22:47:07 GMT

پالایشگاه ستاره خلیج فارس با توان داخلی ساخته شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۱۹۱۶۱

پالایشگاه ستاره خلیج فارس با توان داخلی ساخته شد

بندرعباس - فرمانده خاتم الانبیا گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس با توان داخلی ساخته شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی در مراسم افتتاح پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس بندرعباس توسط حسن روحانی رئیس جمهوری گفت: اواخر اسفند سال ۱۳۹۵ تولید بنزین در این پالایشگاه آغاز شد و تا سه هفته آینده واحد تولید بنزین با اکتان بالای ۹۰ درصد آن هم به بهره برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انجام فرآیند و آزمایشهای لازم بر روی بنزین تولیدی، اکتان آن افزایش می‌یابد و بنزین یورو چهار تولید می‌شود.

وی ادامه داد: ظرفیت این واحد تولید روزانه ۱۲ و نیم میلیون لیتر بنزین است. با بهره برداری کامل این پالایشگاه درصورت تامین اعتبار تا پایان امسال، ظرفیت تولید بنزین یورو چهار به ۳۶ میلیون لیتر در روز افزایش می‌یابد.

سردار عبداللهی افزود: با بهره برداری از این پالایشگاه ایران هم در تولید بنزین خودکفا می‌شود و هم در زمره کشورهای صادر کننده بنزین قرار می‌گیرد. واحد تقطیر این پالایشگاه پارسال به بهره برداری رسید که اکنون روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی فرآورش می‌شود.

وی عنوان کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی رهبر معظم انقلاب، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) توانست در همه حوزه‌ها عملکرد مناسبی داشته باشد که در قالب ۶۵ پروژه تعریف شد اما مهمترین آنها پالایشگاه ستاره خلیج فارس است. در سال جاری به مردم عزیز ایران قول دادیم تا پایان سال تولید بنزین را شروع کنیم و این وعده به حول و قوه الهی و با تلاش همه مدیران پروژه، مهندسان، تکنسین‌ها و کارگران، از ۲۴ اسفندماه تحقق یافت.

وی خاطرنشان کرد: در واقع تلاشی شبانه‌روزی در این پالایشگاه صورت گرفت تا قولی که به مردم داده شده بود بدون خلف وعده به سرانجام برسد؛ ستاره خلیج فارس بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی در جهان و نخستین مورد از این دست در ایران است.

سردار عبدالهی افزود: امروز پالایشگاه ستاره خلیج فارس می‌تواند جوابگوی نیازهای کشور باشد که تولید بنزین مهمترین آنهاست؛ فاز نخست این پالایشگاه راه‌اندازی شده و می‌تواند ۱۲۰ هزار بشکه بنزین در روز پالایش کند اما رکورد بسیار جالب توجهی در فاز نخست به ثبت رسیده به طوری که در روز نخست فعالیت توانست ۴۰۰ میلیون لیتر بنزین پالایش کند و هم اکنون این رقم به ۴ میلیون لیتر در روز یا به عبارتی ۱۶۰ هزار لیتر در ساعت رسیده است.

به گفته وی، قرارگاه خاتم(ص) این پروژه را از سال ۱۳۸۹ در دست گرفت هر چند پیش از آن دو شرکت اروپایی مشغول ساخت آن بودند اما به دلیل تحریم‌ها، کار را رها کرده بودند و قرارگاه هم بعد از آن بر اساس وظیفه‌ای که احساس می‌کرد وارد میدان شد. در شرایط اوج کار تا ۱۷ هزار نفر به طور مستقیم در ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشغول فعالیت بودند که تعداد آنها سه برابر نیروی انسانی موجود در پارس جنوبی بود.

وی ابرازداشت: این پالایشگاه ظرفیت تولید ۶۰ میلیون لیتر فرآورده را دارد که ۳۷ میلیون لیتر آن بنزین یورو ۴، چهار میلیون لیتر سوخت جت و ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل سبک و سنگین و مقادیری گازهای مختلف از جمله هیدوژن و LPG خواهد بود؛ بر اساس نرخ جهانی و در نظر گرفتن یک دلار برای هر لیتر، روزانه ۶۰ میلیون دلار درآمد ارزی برای ایران همراه خواهد داشت که سالانه ۲۰ میلیارد دلار می‌شود، زمانی که این درآمد در کشور جاری شود و مورد مصرف دیگر طرح‌ها قرار گیرد به یقین تاثیر بالایی در همه کشور می‌گذارد و موجب اشتغال‌زایی برای نیروی کار زیادی خواهد شد.

هزینه ساخت هر سه فاز پالایشگاه به چه میزان برآورد شده است

سردار بعدالهی تصریح کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته هزینه اجرای این پروژه ۳ میلیارد یورو بوده است که حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان می‌شود اما ارزش آن را دارد زیرا کشورمان را از وابستگی به بنزین نجات می‌دهد و با توجه به تولید بنزین یورو ۴، از نظر زیست محیطی هم به نفع ایران خواهد بود و به این ترتیب، هزینه‌های صورت گرفته به زودی باز می‌گردد.

وی ادامه داد: طراحی پایه این پالایشگاه توسط خارجی‌ها صورت گرفته ولی در حوزه اجرا به طور صد در صد از نیروهای ایرانی بهره گرفته شده است، در زمینه تأمین قطعات مورد نیاز هم ۷۵ درصد تجهیزات توسط شرکت‌های داخلی ساخته شده و تنها بعضی ابزارها و قطعاتی که در داخل تولید نمی‌شدند از خارج خریداری شدند.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا اظهارداشت: در حال حاضر فاز نخست یا به عبارتی ۰۱ این پروژه مورد بهره‌برداری قرار گرفته اما برای اجرای دو فاز بعدی نیازمند تامین منابع مالی و هماهنگی با همه مسئولان و دستگاه‌های ذیربط هستیم. بخش اصلی کار به انجام رسیده و برای راه‌اندازی دیگر بخش‌ها، زمان‌بندی هشت ماهه صورت گرفته به این ترتیب که تا ۱۶ ماه آتی و در صورت تأمین منابع مالی، دو فاز دیگر هم به بهره‌برداری می‌رسند و به این ترتیب می‌تواند بیش از ۶۰ درصد بنزین کشور را با در نظر گرفتن همه استانداردها یعنی اکتان بالای ۹۵ درصد تأمین کند.

وی تاکید کرد: این پالایشگاه می‌تواند ایران را به صادرکننده بنزین هم تبدیل کند و به این ترتیب ارزآوری خوبی هم برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی عنوان کرد: تحریم‌ها مشکلاتی در این زمینه به وجود آورده بودند که از آن جمله می‌توان به تأمین نقدینگی، خرید تجهیزات و واریز وجوه ارزی به حساب‌های خارجی اشاره کرد اما با تمهیدات در نظر گرفته شده توانستیم بر بسیاری از این مشکلات غلبه کنیم. زمانی که ایران صاحب فناوری‌ کامل تولید بنزین می‌شود و ظرفیت داخلی را ارتقاء می‌دهد، تهدیدات دشمنان در این زمینه خنثی می‌شود و به این ترتیب، بخشی از خطرات ناشی از تحریم‌ها از بین می‌رود.

سردار عبدالهی اظهارداشت: افتخار می‌کنیم که این پالایشگاه به دست جوانان ایرانی ساخته شده و باید باور کنیم می‌توانیم به افتخارات بیشتری دست یابیم، رهبر معظم انقلاب همواره بر استفاده از نیروهای داخلی تأکید کرده‌اند و این پالایشگاه نشان داد توصیه‌های ایشان قابلیت اجرایی دارند.

وی خاطرنشان کرد: در این بین باید به آن اشاره کرد این است که رهبر معظم انقلاب بر روی این پروژه تاکید فراوانی داشتند و همه مسئولان درگیر آن بودند، تحقق این پروژه سبب بن بست شکنی در حوزه گازی شد زیرا خارجی‌ها در زمان تحریم آن را رها کردند و حتی برخی در داخل باور نداشتند می‌توانیم این کار را به سرانجام برسانیم اما با همان روحیه دوران دفاع مقدس، وارد میدان شدیم و فعل خواستن را صرف کردیم.

سردار عبدالهی تصریح کرد: امروز قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به عنوان یک رسالت و تکلیف شرعی، وظیفه خود می‌داند وارد حوزه‌های سازندگی شود و همانطور که در دوران جنگ، نیروهای نظامی وظیفه داشتند از کشور دفاع کنند، اکنون هم این تکلیف بر عهده آنهاست که در جنگ اقتصادی با دشمنان وارد عمل شوند و امنیت کشور را تأمین کنند.

وی ادامه داد: در سال جاری ۶۵ پروژه بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب یعنی اولویت‌بندی نیازهای کشور توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در دست گرفته شدند که ۱۰ پروژه در حوزه‌های نفتی و مابقی در دیگر عرصه‌های سازندگی تعریف شده‌اند که ۴۹ پروژه به اتمام رسیده‌اند و بقیه آنها به مراحل خوبی رسیده‌اند و آمده افتتاح هستند.

فرمانده قرار گاه خاتم الانبیا افزود: ساخت هفت سد بر عهده قرارگاه خاتم(ص) گذاشته شده که حجم ذخیره‌سازی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را دارند. انجام پروژه‌های زیرساختی اهمیت زیادی در کشور دارند که از آن جمله می‌توان به حوزه راهسازی اشاره کرد زیرا جاده‌ها و آزادراه‌های ایمن علاوه بر کاهش مسیرهای سفر، از نظر زیست محیطی و کاهش تلفات انسانی هم تاثیر بسزایی دارند.

وی گفت: در حوزه آزادراهی، دو مسیر حرم تا حرم یعنی از قم به مشهد به طول هزار کیلومتر در فازهای مختلف و نیز آزادراه کنارگذر تهران توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) تعریف شده است. فاز نخست طرح حرم تا حرم در همین دولت یعنی از قم تا گرمسار با طول ۱۵۵ کیلومترر به بهره‌برداری رسید که زمان اجرای آن دو سال بود، پروژه‌ای که ۸۰ کیلومتر مسیر بین دو شهر را کاهش داد و از نظر مصرف سوخت و مسائل زیست محیطی هم مزایای بسیاری دارد.

وی عنوان کرد: کمربندی جنوب از آبیک تا گرمسار هم به طول ۱۶۲ کیلومتر در ۶ باند رفت و برگشت هم طراحی شده که در کاهش آلودگی و ترافیک تهران موثر است، این طرح در سال جاری شروع شده و اگر شرایط عادی حاکم باشد، هفت سال زمان می‌برد ولی قرارگاه با سرمایه‌گذاری ۷۰ درصدی، وعده انجام آن را ظرف مدت کمتر از سه سال داده است. در حال حاضر قطعه چهارم این آزادراه به طول ۴۰ کیلومتر از چرمشهر تا آزادراه قم کاملا آسفالت شده و با تکمیل پلی که در مسیر آن طراحی شده، به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گفته سردار عبدالهلی، در واقع کریدور شمال و شمال غرب به شرق و جنوب و سپس به غرب کشور توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در دست انجام است، بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته و پس از تکمیل طرح‌ها، روزانه حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار دستگاه خودرو از این مسیرها تردد خواهند کرد و به نظر می‌رسد برای کاهش آلودگی پایتخت، هر چه سریع‌تر باید شاهد بهره‌برداری از این طرح‌ها باشیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۹۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم

وزیر نفت از رشد ۶۰ درصدی تولید نفت نسبت به آغاز دولت خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید در نفت و گاز و پالایش و پتروشیمی به ارزش ۴۷.۵ میلیار دلار در دولت سیزدهم آغاز شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،  جواد اوجی، وزیر نفت در آیین افتتاحیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: این نمایشگاه یکی از رویدادهای مهم در منطقه است. 

وی افزود: امسال بیش از هزار و 700 توانمند داخلی و بیش از 250 شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد در شرایط تشدید تحریم‌ها، صنعت نفت ایران پویا و توانمند است‌.

وزیر نفت تصریح کرد: با تکیه بر پتانسیل شرکت‌های ایرانی، در طی 2.5 سال عمر دولت اتفاقات بزرگی رقم خورده است، این دولت از روز اول اعلام کرد معطل شرکت‌های خارجی و مذاکرات نخواهیم ماند و با استفاده از ظرفیت‌های داخلی پروژه‌های نفت را پیش می‌بریم. 

وی ادامه داد: یادمان نمی‌رود در شهریور 1400 میزان صادرات و تولید نفت، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی چه وضعیتی داشت، اما امروز ارقامی را محقق کردیم که باور آن برای خیلی‌ها سخت است. 

اوجی با بیان اینکه در شروع دولت پروژه‌های نیمه تمام بسیاری داشتیم، گفت  با اولویت بندی و برنامه‌ریزی کارمان را شروع کردیم و با اتکا به توان سازندگان و پیمانکاران داخلی، تا امروز 79 پروژه به ارزش 16.5 میلیار دلار اتمام رساندیم و 50 پروژه به ارزش 47.5 میلیارد دلار آغاز کردیم. 

وی ادامه داد: نزدیک به 60 درصد در دولت فعلی به تولید نفت و 54 میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده شد. 

وزیر نفت خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای یزرگ دولت، پروژه فاز 11 پارس جنوبی بود، 20 سال این پروژه دست به دست می‌شد، در دولت فعلی این فاز عملیاتی شد و امروزتولید گاز از فاز 11 به 12 میلیون مترمکعب رسیده است و برنامه ریزی شده تا پایان دولت، به 30 میلیون مترمکعب می‌رسد. 

وی افزود: پالایشگاه آبادان که یکی از مهمترین پالایشگاه‌های کشور است، در دولت قبل اعلام گرده بودند این پالایشگاه را رایگان بدهند، اما امروز شاهد هستیم این پالایشگاه سال گذشته 12 همت سودآوری داشت و فاز سوم این پالایشگاه را به‌زودی شروع می‌کنیم.

وی افزود: بیش از 5 میلیارد دلار در جمع آوری گازهای مشعل قرارداد بستیم و تا پایان امسال جمغ آوری گازهای مشعل به30 میلیون مترمکعب می‌رسد. 

وزیر نفت خاطرنشان کرد: پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی نزدیک به یک دهه با پیشرفت کندی در حال ساخت یود که با بهره برداری از آن بیش از 50 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شد. 

وی افزود: در تمامی پالایشگاه‌ها بحث کیفی‌سازی تولیدات را آغاز کردیم و طبق برنامه‌ریزی انجام شده، در تمام پالایشگاه‌ها کیفی سازی در حد یورو 5 انجام می شود. 

وزیر نفت خاطر نشان کرد: در صنعت نفت هیچ گونه محدودیتی نداریم، امسال بنا دارین 79 پروژه به ارزش 25 میلیارد دلار در بهش‌های بالادستی و پایین‌دستی به بهره برداری برسد و امسال 300 تا 400 هزار بشکه به تولید نفت، 35 میلیون مترمکعب به تولید روزانه گاز، 50 هزار بشکه به ظرفیت پالایشی و 3 تا 4 میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور افزوده خواهد شد. 

وی افزود: صادرات نفت ایران در سال گذشته به بیش از 35 میلیار دلار رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲
  • تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان
  • طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار
  • رشد ۲۰ درصدی گروه نفت و گاز با استفاده از توان داخلی محقق شد
  • وزیر نفت: در دولت سیزدهم ۶۰ درصد به تولید نفت افزوده شد
  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان