Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رهبر معظم انقلاب فرمودند: گاهي مي‌شنويم و شنيده‌ايم در گذشته بعضي‌ها گفته‌اند که وقتي ما آمديم مسئوليت پيدا کرديم توانستيم سايه‌ي جنگ را از سر کشور رفع کنيم؛ نه، اين حرف‌ها، حرف درستي نيست.

به گزارش مشرق، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در آستانه روز کارگر در ديدار هزاران نفر از کارگران و کارآفرينان، کارگري را مايه افتخار خواندند و با تأکيد بر تأمين «امنيت شغلي و معيشتِ» جامعه کارگري افزودند: حضور کارگران و همه قشرهاي ملت در صحنه همواره سايه جنگ و تعرض دشمنان را از سر ملت ايران کم کرده و در انتخابات پيش رو نيز هرکس، «کشور، نظام و امنيت» را دوست دارد در انتخابات شرکت کند زيرا اين حضور تعيين کننده، شرّ دشمن را از سر کشور کم خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رهبر انقلاب اسلامي با تبريک سالروز ولادت با سعادت حضرت اباعبدالله الحسين(ع)، محبت و معرفت و اظهار ارادت به آن حضرت را مايه افتخار ملت دانستند.

حضرت آيت الله خامنه‌اي، کارگر را «ستون فقرات اقتصاد و توليد» خواندند و افزودند: براي داشتن اقتصاد «پيشرفته و مستقل» و رونق اقتصادي بايد به قشر کارگر اهميت فراوان داد و اگر بخواهيم جامعه کارگري از امتيازات و حقوق شايسته برخوردار باشد، بايد بر روي «توليد ملي» تکيه و تأکيد کنيم.

رهبر انقلاب اسلامي، دلگرم شدن کارگران در جامعه را موجب سامان‌يافتن وضع اقتصادي دانستند و گفتند: مشکل اقتصاد کشور بدون راه‌حل نيست و گره‌اي نيست که بازنشدني باشد و يکي از الزامات مهم در اين گره‌گشايي، ملاحظه و رعايت حقوق کارگران است.

ايشان خاطرنشان کردند: جامعه کارگري بايد احساس تکريم و احترام و سربلندي کند و قدر کار او دانسته شود و در اين صورت، خستگي و بي‌حوصلگي و بي‌اعتنايي به کار وجود نخواهد داشت.

حضرت آيت الله خامنه‌اي با تأکيد بر «ترويج فرهنگ کار و اهميت کار» افزودند: نفس علاقه و اشتياق به کار بايد در جامعه ترويج پيدا کند و کار چنان ارزشمند شناخته شود که کارگر با افتخار بگويد کارگر هستم و در گفتن اين موضوع، احساس حقارت نکند.

ايشان، «تأمين امنيت شغلي» و «تأمين معيشت کارگران» را دو وظيفه مهم مسئولان خواندند و گفتند: دولت، کارفرما، کارگر و کارآفرين هر يک به سهم خود در سامان يافتن مشکلات جامعه کارگري در اين زمينه مسئول هستند و بايد وظايف خود را دنبال کنند.

حضرت آيت الله خامنه‌اي، هدف از بيان اين مطالب و تأکيد بر اقتصاد مقاومتي و نامگذاري سالها را ايجاد يک گفتمان و خواست عمومي خواندند و افزودند: تبديل شدن يک موضوع به خواست عمومي، موجب تحقق آن مي‌شود و مسئولان نيز در آن جهت حرکت خواهند کرد.

ايشان با اشاره به نقش‌آفريني سياسي و اجتماعي کارگران در کشورهاي مختلف و تلاش دشمنان براي رو در رو قرار دادن جامعه کارگري با جمهوري اسلامي از همان روزهاي اول انقلاب، گفتند: با وجود اين تلاشها، کارگران هميشه جانب نظام را گرفتند و از آن حمايت کردند و در واقع جامعه متدين و فعال کارگري در طول اين سالها به دشمنان کشور سيلي زده است.

حضرت آيت الله خامنه‌اي افزودند: جمهوري اسلامي و همه دست‌اندرکاران بايد سپاسگزار و قدردان جامعه کارگري باشند زيرا جامعه کارگري همواره در کنار و همراه نظام بوده و پس از اين نيز به فضل الهي همين‌گونه خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد فراوان بر مسئله اشتغال، اين مسئله را در درجه اول اهميت خواندند و افزودند: اگر مسئله اشتغال به شکل مناسبي حل شود، آسيبهاي اجتماعي از جمله مواد مخدر، مشکلات جوانان و آفتهاي ناشي از بيکاري و بيکارگي هم کاهش محسوس خواهد يافت.

حضرت آيت الله خامنه اي تأکيد کردند: هر کس مسئول اجرايي کشور شود و همه کساني که در دولت آينده مسئوليت بخشهاي اقتصادي را بر عهده مي گيرند، بايد از همان روز اول، همت و تلاش خود را به حل مشکل اشتغال معطوف کنند، چرا که در اين موضوع مهم، حتي يک روز تأخير جايز نيست.

ايشان، توجه به توليد ملي در همه‌ي ابعاد صنعتي، کشاورزي، خدمات و ديگر عرصه ها را لازمه حل مشکل اشتغال برشمردند و خاطرنشان کردند: مسئولان دولتِ بعدي بايد در اولين فرصت با برنامه‌ريزي به اين موضوع بپردازند.

رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان با ابراز خرسندي از اينکه فضاي انتخاباتي در کشور در حال گرم شدن است، افزودند: ملت عزيز بدانند حضور در انتخابات در موضوع امنيت ملي تعيين کننده است و اگر مردم پاي صندوقهاي رأي بيايند، کشور در امنيت باقي خواهد ماند.

ايشان با استناد به اطلاعات موثق افزودند: ترس از حضور ملت در صحنه، علت اصلي خودداري دشمنان پررو، وقيح و گردن‌کلفت از هر عمل و اقدام سخت در مقابل ايران است چرا که دشمنان از حضور مردم در صحنه، به معناي واقعي کلمه مي ترسند.

حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: اگر ميان ملت و نظام فاصله بيفتد و مردم به صحنه نيايند، دشمنان هر کاري بخواهند انجام مي دهند چرا که اين کارها براي آنها خيلي هم سخت نيست همانطور که در جاهاي ديگر دنيا اين کارها را کرده اند.

رهبر انقلاب با انتقاد از کساني که حضور خود را موجب دور شدن سايه جنگ از کشور مي‌دانند، افزودند: گاهي مي‌شنويم بعضي مي‌گويند يا در گذشته گفته‌اند که وقتي ما آمديم مسئوليت پيدا کرديم، توانستيم سايه جنگ را از سر کشور رفع کنيم، اما اين حرفها درست نيست و واقعيت آن است که در تمامي سالهاي متمادي، حضور ملت در صحنه، موجب رفع سايه جنگ و تعرض از سر ايران شده است.
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: audio/mp3
صوت: رهبر انقلاب: حضور ملت در صحنه، موجب رفع سايه جنگ و تعرض شده است

ايشان، مهمترين مظهر اين حضور ملي را شرکت در انتخابات خواندند و افزودند: هرگز نمي‌گويم به چه کسي رأي بدهيد يا ندهيد، اما اصرار دارم که در پاي صندوق رأي حاضر باشيد و به هر کسي تشخيص مي دهيد رأي دهيد.

رهبر انقلاب در جمع بندي اين بخش از سخنانشان تأکيد کردند: هرکس کشور، نظام و امنيت را دوست دارد در انتخابات شرکت کند، اين حضور تعيين کننده شرّ دشمن را از سرِ کشور کم خواهد کرد.

ايشان با تجليل از پيوندهاي عميق و همراهي مردم با نظام در همه دشواريهاي چهل سال گذشته، افزودند: پيشرفت، اقتدار، آبرو، عزت و نفوذ امروز جمهوري اسلامي در منطقه مرهون همراهي و همدلي ملت با نظام است.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به ضرورت فکر و تأمل و مشورت براي رأي دادن به نامزدها افزودند: هرکس براساس منطق و فکر، به نامزدي رأي دهد، حتي اگر در تشخيص اشتباه کرده باشد، نزد خداوند معذور است اما اگر سرسري و بي دقت انتخاب کند، پيش پروردگار و حتي وجدان خود عذري ندارد.

رهبر انقلاب پس از بيان اين نکات مهم براي مردم، به بيان چند توصيه به شش نامزد انتخابات پرداختند.

توصيه اول ايشان به نامزدها اين بود که نيت خود را خدايي کنيد و براي خدمت تلاش کنيد نه براي قدرت، چرا که هرکس براي خدمت به مردم بويژه طبقات ضعيف وارد ميدان شود، هر حرف و حرکت او اجر و حسنه دارد.

دومين توصيه رهبر انقلاب به نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري، اعلام صريح حمايت از قشرهاي ضعيف بود.

ايشان افزودند: به‌گونه‌اي شعارها و برنامه‌ها را مطرح کنيد که همه بدانند با هدف اصلي حمايت از طبقات ضعيف وارد عرصه شده ايد و حل اين مشکل مهم براي شما در اولويت جدي قرار دارد.

رهبر انقلاب اسلامي بار ديگر خطاب به نامزدها گفتند: بين خود و خدا عهد کنيد که اگر مردم به شما رأي دادند، اولويتها را رعايت کنيد و به قشرهايي بيشتر توجه کنيد که نياز به مراقبت بيشتر دارند.

ايشان، «کار انقلابي و جهادي» را تنها راه سامان يافتن مشکلات کشور دانستند و افزودند: مردم و نامزدها بدانند که براي حل مشکلات موجود بايد مثل يک جهادگر، کمر بسته‌ي خدمت بود و با کار «پرحجم و با کيفيت، مجاهدانه و انقلابي»، بن بست ها را شکافت و کشور را به پيش برد.

رهبر انقلاب اسلامي با انتقاد از کساني که انقلابي بودن را مترادف بي نظمي توصيف مي کنند خاطرنشان کردند: نظم از خطوط اصلي انقلابي‌گري است، انقلابي‌گري يعني سرگرم تشريفات و حاشيه و کارهاي زرق و برق‌دار نشدن و تلاش بي پايان و خستگي ناپذير براي حل مشکلات مردم و گشودن گره هاي توليد و کار و اشتغال با راههاي ميان‌بر.

رهبر انقلاب در بخش پاياني سخنانشان به مسئولان همه دستگاههاي ذي‌ربط در انتخابات اعم از وزارت کشور، شوراي نگهبان، صدا و سيما و ديگر دستگاهها تأکيد کردند: آراي مردم امانت است؛ در نهايت احتياط و مراقبت اين امانت سنگين را حفظ کنيد و اجازه دست درازي به احدي را ندهيد.

ايشان رعايت دقيق، بدون استثنا، و بدون رودربايستي قانون را لازمه برگزاري انتخاباتي مطلوب و مورد رضايت پروردگار خواندند و اين جمله اساسي سالهاي اخير خود را تکرار کردند: «رأي مردم حق الناس است و اگر کسي به حق الناس تعرض کند، از عهده آن بر نخواهد آمد».

پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در سخناني ايجاد اشتغال از طريق توسعه بنگاه‌هاي کوچک و متوسط را تنها راه مؤثر اشتغال‌زايي در جامعه دانست و افزود: در چهار سال گذشته حدود 2 ميليون شغل در کشور ايجاد شد اما با توجه به ورودي‌هاي جمعيت، اين مقدار شغل پاسخ‌گوي نيازها نيست.

آقاي ربيعي کارگران و بيکاران را از آسيب‌پذيرترين اقشار جامعه خواند و با اشاره به کاهش قدرت خريد کارگران و بازنشستگان، گفت: تلاش کرده‌ايم سياست تعيين دستمزد را به گونه‌اي نهادينه کنيم که تا حدودي زمينه براي جبران قدرت خريد کارگران و بازنشستگان فراهم شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان اینکه رهبر انقلاب در تفسیر قرآن تلاش دارند هم موعظه باشد و هم زنگارزدایی برای هدایت جامعه باشد، گفت:نگاه قرآنی ایشان منحصر به چند جلد تفسیر نیست، بلکه قرآن با جان و روح ایشان عجین است وهر سخنی می‌گویند، قرآنی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دانشگاه معارف اسلامی در حال برگزاری است.

در این مراسم آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه، درباره تازگی و طراوت پیوسته قرآن کریم و درک مفاهیم جدید از آن، اظهار داشت: شخصی از یکی از ائمه اطهار علیهم السلام پرسید که چگونه است قرآن با اینکه هر روز قرائت می‌شود ولی باز بر طراوت آن افزوده می‌شود؟ حضرت در پاسخ فرمودند چون خداوند متعال قرآن را برای صدر اسلام و زمان خاصی نفرستاده است و پیام الهی باید تا قیامت در جامعه بشری طنین‌انداز باشد.

او ادامه داد: خدای متعال می‌فرماید: «اِنَّ اللهَ تَعالَى لَمْ یَجْعَلِ الْقُرآنَ لِزّمان دُوْنَ زمان وَلا لِناس دُوْنَ ناس فَهُوَ فِى کُلِّ زَمان جَدیدٌ وَعِنْدَ کُلِّ قَوْم غَضٌّ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ» قرآن کریم از ابتدا هدی للناس بوده است و خواهد بود در نتیجه در تمامی زمان‌ها از دوران پیامبر (ص) تا زمان‌های دیگر تازگی و طراوت دارد.

استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به همکاری بسیاری از مراکز علمی در داخل و خارج کشور در برگزاری این کنگره، اظهار داشت: این کنگره بهانه‌ای برای پرداختن به قرآن کریم شده است. زیرا جامعه ما جامعه قرآنی است و این کنگره هم در راستای این موضوع برگزار می‌شود.

اهتمام رهبر انقلاب به تفسیر قرآن در دوران قبل و بعد از انقلاب

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بر این باورند که از راه قرآن می‌توان در دل‌ها نفوذ کرد، تصریح کرد: ایشان هم قبل و هم بعد از انقلاب اسلامی مباحث قرآنی و تفسیری را ادامه دادند. هرچند که من افسوس می‌خورم که تفسیر برخی از سوره‌ها ناتمام مانده است. اگر ایشان فرصتی داشتند یا هیئتی تحت نظارت ایشان تشکیل می‌شد تا کار  دنبال شود خیلی ارزشمند بود و  ذخیره گرانقدری برای آینده داشتیم.

حسینی بوشهری با اعتقاد به اینکه تفسیر رهبر انقلاب در قبل و بعد از انقلاب متفاوت است، توضیح داد: قبل از انقلاب سوره‌هایی را تفسیر کردند که به مبارزه با رژیم کمک کند و جنبه مبارزاتی و انقلابی داشته باشد. بعد از انقلاب هم متناسب با نیاز روز به تفسیر سوره‌ها پرداختند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه از اقدام مقام معظم رهبری به تفسیر قرآن در حدود 35 سالگی یاد کرد و گفت: ایشان در آن دوران کوله‌باری از دانش داشتند و با تسلط خاص به مباحث تفسیری پرداختند. تفسیر ایشان با مراجعه به منابع گوناگون شیعه و اهل سنت و از رهگذر اجتهاد و تفکر و عقل و خرد بوده و هر کجا تفسیر قرآن به قرآن لازم بوده این کار را کرده‌اند و اگر در جایی نیاز به روایت بوده است از آن بهره بردند.

رویکرد تفسیری مقام معظم رهبری

استاد درس خارج حوزه در خصوص رویکرد تفسیری مقام معظم رهبری توضیح داد: نگاه ایشان در تفسیر قرآنی از سویی اجتهادی است و از سوی دیگر متناسب با موضوعات زمانه است. امام هادی (ع) فرمودند: لم یجعله زمان دون زمان؛ یعنی قبل از انقلاب یک نوع اقتضاء دارد و بعد از آن هم اقتضاء دیگر و می‌توان سخن از عدالت اجتماعی و جهاد و غیره مطابق آیات قرآن به میان آورد.

او ادامه داد: نگاهی که مقام معظم رهبری حداقل در سوره مبارکه توبه دارند، الهام‌گرفته از کریمه «أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَىٰ قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا» است یعنی وقتی بحث تلاوت و تجوید و ترجمه و حفظ مطرح می‌شود، یکی از نکات قبل از آن، تدبر در قرآن است یعنی درک کنیم قرآن چگونه با ما سخن گفته است. خداوند در قرآن فرموده است: «وَأَنْزَلْنَا إِلَیْكَ الذِّكْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ یَتَفَكَّرُونَ« منزلت پیامبر(ص)، منزلت تبیین است لذا هم باید به محکمات توجه کرد و هم متشابهات به محکمات ارجاع داده شود.

حسینی بوشهری با بیان اینکه رهبر انقلاب با اتکا بر این آیه به تفسیر قرآن اقدام کردند، خاطرنشان کرد: ایشان با پشتوانه علمی قابل قبول که خواص بپسندند و عوام بفهمند، تفسیری رسا و روان ارائه کردند. به طوری که مخاطبان عام آن را می‌فهمند زیرا مخاطبان امروز و دیروز ایشان از طبقات مختلف علمی و اقشار مختلف مردم بوده‌اند و این جای تحسین دارد.

تفسیر قرآن به قرآن در بیان رهبر انقلاب

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه از تفسیر قرآن به قرآن در بیان مقام معظم رهبری یاد کرد و توضیح داد: ابن عباس از پیامبر(ص) نقل کرده است که «القرآن یفسر بعضه بعضا» یعنی برخی آیات برخی آیات دیگر را تفسیر می‌کند و مفسر باید اشرافی بر سایر آیات داشته باشد تا به بیراهه نرود. به عنوان مثال در سوره توبه بیان شده است: «أَلَا تُقَاتِلُونَ قَوْمًا نَكَثُوا أَیْمَانَهُمْ وَهَمُّوا بِإِخْرَاجِ الرَّسُولِ وَهُمْ بَدَءُوكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ ۚ أَتَخْشَوْنَهُمْ ۚ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» سه جرم سنگین برای کفار بیان کرده است؛ اول اینکه پیمان‌شکنی و نقض عهد کردند، جرم دوم اخراج پیامبر(ص) از صحنه بود و جرم سوم هم اینکه آنان شروع‌کننده بودند.

او ادامه داد: آیه با مفهوم استفهامی آغاز شده است که به نظر بنده اهمیت آن بیشتر از جایی است که مستقیما فرمان جهاد با کفار را داده است؛ فرموده آیا وقت آن نرسیده است که با کفار پیکار کنید؛ رهبر معظم انقلاب این آیه سوره توبه را با دو آیه سوره ممتحنه جمع عالمانه‌ای کرده‌اند.

استاد درس خارج تصریح کرد: در سوره توبه فرمان به قتل عنوان شده اما در آیات هشتم و نهم سوره ممتحنه فرموده است: «لَا یَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ یُقَاتِلُوكُمْ فِی الدِّینِ وَلَمْ یُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِیَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ؛ إِنَّمَا یَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ قَاتَلُوكُمْ فِی الدِّینِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِیَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَىٰ إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ ۚ وَمَنْ یَتَوَلَّهُمْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ» ایشان فرموده است، اگر دشمنان کاری به دین ما نداشتند و طمع‌ورزی به کشور و خاک ما نداشتند براساس آیات قرآن ما با آنان دشمنی نداریم. نتیجه آن که آیه ملاک به دست ما داده است.

حسینی بوشهری با اشاره به اینکه قبل از انقلاب می‌گفتند محمدرضا پهلوی شاه شیعه است بنابراین باید به او حرمت گذاشت و با او مقابله نکرد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مقام معظم رهبری در تفسیرشان فرموده‌اند اگر امپراتوری روم مسیحی در یک سو و عبدالملک مروان در سوی دیگر ماجرا باشد، باید ببینیم چه کسی به دین ما ضربه زده و جان و مال و ناموس مسلمین را تهدید می‌کند. بنابراین مقابله ما با عبدالملک مروان است. اگر کسی آرام است و نقشه برای دین ما ندارد ما جنگی با او نداریم. این تعبیر ایشان در زمان شاه اشاره به محمدرضا پهلوی بود.

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه همچنین از گرایش اجتماعی رهبر انقلاب در تفسیر قرآن یاد کرد و گفت: نباید خود را به احکام فردی اسلام محصور کنیم، بلکه باید رویکرد هدایتی، تربیتی و اجتماعی داشته باشیم. به همین دلیل رهبر انقلاب سراغ چنین آیاتی رفتند و این نکته شاهکار ایشان است. زیرا قبل و بعد از انقلاب این نگاه را داشته‌اند.

او توضیح داد: اگر سخن از درد اجتماعی است، ایشان درمان را هم از قرآن بیان کرده‌اند. قرآن هم موعظه و شفای صدور و هم رحمت برای مؤمنان است و زنگارها را از دل بیرون می‌برد و دل‌ها را نرم می‌کند و زمینه هدایت انسان فراهم خواهد شد و انسان هدایت‌یافته هم مشمول رحمت الهی می‌شود.

حسینی بوشهری با اعتقاد به اینکه مقام معظم رهبری در تفسیر خود تلاش دارند تفسیر هم موعظه باشد و هم زنگارزدایی کند تا نتیجه آن هدایت جامعه باشد، یادآوری کرد: نگاه قرآنی ایشان البته منحصر به چند جلد تفسیر نیست، بلکه مباحث قرآنی با جان و روح ایشان عجین است و هر وقت سخنی می‌گویند، سخن قرآنی است و البته نکته‌سنجی‌های دقیق ایشان در سخنان ماه مبارک رمضان، در جای خود محفوظ است.

 استاد درس خارج حوزه باز حساسیت رهبر انقلاب درباره اسرائیلیات و روایات مجعول یاد کرد و گفت: یکی از کارهای جریان نفوذ وارد کردن روایات جعلی بین روایات صحیح است و ایشان با تتبع دقیق این موارد را شناسایی کرده‌اند.

او ادامه داد: نکته دیگر در مباحث تفسیری رهبری، توجه به سنن اجتماعی است و آن را بر مسائل امروز جامعه منطبق کرده‌اند. همچنین از دیگر موضوعات مهم در فرمایشات ایشان آن است که شبهه‌زدایی کرده‌اند لذا بارها بر رفع شبهه جوانان تاکید فراوانی کرده‌اند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه با اشاره به آیاتی که ممکن است برای مخاطب جوان ایجاد شبهه کند، توضیح داد: به عنوان مثال آیه «فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكِینَ حَیْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ» رهبر انقلاب پاسخ داده‌اند که دستور قرآن در این آیه بدون مقدمات نیست و شبهه برای کسانی ایجاد می‌شود که به این مقدمات توجه ندارند. زیرا اسلام برای کشتن کسی نیامده است بلکه آمده است تا به انسان‌ها حیات و زندگی طیبه بدهد: «اذا دعاکم لما یحییکم» ولی زندگی حق همه است نه اینکه برخی حق حیات داشته باشند و برخی را از حیات محروم کنند، یعنی بکشند و بزنند و ببرند و جامعه اسلامی در برابر آنان سکوت کنند. 

حسینی بوشهری با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه اظهار داشت: کودک و زن فلسطینی هم حق حیات دارند و اینکه رژیم اسرائیل آنان را بکشد و نابود کند و بعد بگوییم نباید از حقشان دفاع کنند، خلاف دستورات قرآن کریم است.

او با تأکید بر اینکه ما حق نداریم دست ایران و حزب الله و مردم یمن را برای مبارزه با اسرائیل ببندیم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در تفسیر خود بر این باورند که اسلام باید بتواند پیام خود را منتقل کند و افراد در برابر آن مزاحمت درست نکنند. عاطفه و محبت تا جایی است که آنان با منطق با ما برخورد کنند. زنادقه و پیروان فرق دیگر در مسجد با ائمه مناظره می‌کردند و تا جایی که استدلال مطرح بود ائمه اطهار علیهم السلام نیز با محبت با آنان رفتار می‌کردند. 

استقبال گسترده استادان از این کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای

در ادامه این کنگره حجت‌الاسلام و المسلمین روح‌الله شاکری، رئیس دانشگاه معارف اسلامی، اظهار داشت: رسالت ما این است که از اندیشه اندیشمندانی استفاده کنیم که به منشا نورانی قرآن متصل باشند لذا تصور می‌کنیم دیر وارد بررسی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری شده‌ایم ولی باز گامی در این مسیر نورانی است.

او تصریح کرد: هبر معظم انقلاب اسلامی روح اندیشه خود را از قرآن کریم گرفته‌اند و هم قبل از انقلاب مورد اقبال جوانان و مردم بوده و هم امروز این اندیشه علاقه‌مندان زیادی در فضای دانشگاه‌ها دارد.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی از ارسال مقالات تحصصی به کنگره یاد کرد و گفت: حدود 200 مقاله به کنگره ارسال شده از این تعداد، در مرحله اول 150 مقاله انتخاب و در بازبینی مجدد 70 مقاله برتر انتخاب شد؛ این حجم گسترده استقبال استادان از این کنگره نشان می‌دهد که استادان معارف به مسئله قرآن و اندیشه رهبر انقلاب اقبال فراوانی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • دیدار ۴۰ معلم از خراسان جنوبی با رهبر معظم انقلاب اسلامی
  • اینفوگرافیک/محور بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان
  • رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید؛ نشان می‌دهد ملت‌ها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳
  • فیلم| رهبر معظم انقلاب: الگوهای جامعه معلمین باید به‌ عنوان قهرمان معرفی شوند
  • معلمان با رهبر انقلاب دیدار کردند
  • آغاز دیدار جمعی از معلمان با رهبر معظم انقلاب
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند
  • دیدار جمعی از معلمان با رهبر معظم انقلاب در روز چهارشنبه