Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ در کشور ما نیز مثل بسیاری از نقاط دنیا با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات همه چیز حال و هوای مهمترین رویداد سیاسی کشور را به خود می‌گیرد.

حوزه فرهنگ نیز از این قاعده مستثنی نیست و این حوزه نیز در ابعاد مختلف رنگ و بوی سیاسی و انتخاباتی به خود می‌گیرد. از آنجاییکه چند سالی است ساخت فیلم‌های تبلیغاتی برای کاندیداهای ریاست جمهوری باب شده پای برخی از چهره‌های هنری و کارگردان‌ها نیز به این ماجرا باز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در طول سال‌های گذشته کارگردان‌های مطرح و صاحب‌نامی فیلم‌های انتخاباتی یا مستندهای تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری را ساختند.

شاید تا چند سال پیش فیلم‌های انتخاباتی کاندیداها حتی برای طرفدارانشان هم چندان مهم نبود٬ اما حالا از چند ماه مانده به برگزاری انتخابات حدس و گمان‌هایی درباره اینکه چه کسی فیلم هر یک از کاندیداها را می‌سازد به میان می‌آید.

این موضوع شاید برای هنرمندان نیز مهم باشد که از طرف چه کسی برای ساخت فیلمش انتخاب می‌شوند. گرچه در این میان هستند کسانی که ترجیح می‌دهند پایشان به چندین دلیل به این ماجرا باز نشود. مهمترین دلیلی که برخی از فیلمسازان رغبتی به حضور در این ماجرا ندارند تاثیری است که فیلم‌شان می‌توانند بر تصمیم مردم برای رای دادن به کاندیدای موردنظر بگذارد.

با نگاهی به اسامی کارگردان‌هایی که ساخت فیلم‌های تبلیغاتی نامزدها را بر عهده داشتند می‌توان اینطور نتیجه گرفت در سال‌های ابتدایی که ساخت فیلم‌ برای نامزدها رایج شد نام‌های مطرح‌تر و با سابقه‌تری در میان سازندگان فیلم‌های تبلیغاتی به چشم می‌خورد اما در سال‌های بعد به خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال 92 برخی نامزدها سراغ نام‌هایی برای ساخت فیلم‌شان رفتند که شاید خیلی آشنا نبودند٬ اما به زعم عده‌ای نتیجه کارشان چندان بد هم از آب در نیامده بود.

اوج رقابت در ساخت فیلم‌های تبلیغاتی ریاست جمهوری را می‌توان در سال 88 دید که سینماگران زیادی حضور پررنگی در این ماجرا داشتند و رقابت بر سر ساخت فیلم نامزدها نیز شدیدتر شده بود.

احمدرضا درویش، کمال تبریزی، رخشان بنی‌اعتماد، بهروز افخمی، جواد شمقدری، مرحوم رسول ملاقلی پور، مهدی فخیم‌زاده، مرحوم علی معلم و بسیاری دیگر از کارگردان‌ها و چهره‌های مطرح سینمای ایران از جمله افرادی هستند که پایشان به قضیه ساخت فیلم‌های تبلیغاتی نامزدها ریاست جمهوری باز شده است.

امسال نیز از چند هفته قبل گمانه زنی‌ها درباره اینکه چه کسی فیلم تبلیغاتی هر یک از نامزدها را می‌سازد مطرح شد و تا الان نیز نام چند نفر از کارگردان‌ها که البته برخی‌ بیشتر در حوزه مستند فعالیت کردند شنیده شده است. برخی هم که از قبل انتخابشان را قطعی کرده بودند در حال آماده سازی مقدمات‌اند تا هر چه زودتر کار را شروع کنند.

ساخت فیلم‌های تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری به سال‌ها قبل برمی‌گردد٬ اما از سال ۱۳۸۴ این ماجرا جدی‌تر شده است.

در مورد انتخابات امسال تاکنون خبرهایی در مورد ساخت فیلم اسحاق جهانگیری و حجت‌الاسلام رئیسی منتشر شده است. فیلم تبلیغاتی جهانگیری را مجید توکلی می‌سازد و محمدعلی فارسی سازنده فیلم حجت‌الاسلام رئیسی است.

در این گزارش به همراه جدول نگاهی به کارگردان‌هایی داریم که در طول سال‌های گذشته فیلم‌های تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری را ساخته‌اند.

سال ۱۳۷۶

نام کاندیدای ریاست جمهوری

سازندگان فیلم تبلیغاتی

سیدمحمد خاتمی

سیف‌الله داد، بهروز افخمی، احمد مرادپور

علی‌اکبر ناطق نوری

بهزاد بهزادپور

محمدمهدی ری‌شهری

یوسف مناجاتی، حسین فردرو، اسدالله ایمن

رضا زواره‌ای

رسول صدرعاملی

سال ۱۳۸۰

نام کاندیدای ریاست جمهوری

سازندگان فیلم تبلیغاتی

سیدمحمد خاتمی

احمدرضا درویش

احمد توکلی

ضیاء‌الدین دری -اکبر نبوی

علی شمخانی

کارگروهی با مشاوره مجید مجیدی و سیف‌الله داد

عبدالله جاسبی

فرجاد

حسن غفوری فرد

سعید ابوطالب

سیدمنصور رضوی

سعید جلیلوند

شهاب‌الدین صدر

جمال شورجه

علی فلاحیان

ضیاءالدین دری

مصطفی هاشمی‌طبا

فرزین رضائیان

محمود کاشانی

سازنده: مراتی با مدیریت محمود کاشانی

انتخابات سال ۱۳۸۴

نام کاندیدای ریاست جمهوری

سازندگان فیلم تبلیغاتی

مصطفی معین

رخشان بنی‌اعتماد

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی

کمال تبریزی

علی لاریجانی

مهدی فخیم‌زاده

محسن رضایی

رسول ملاقلی‌پور

مهدی کروبی

بهروز افخمی

محمود احمدی‌نژاد

جواد شمقدری

محسن مهرعلیزاده

محرم زینال زاده

انتخابات سال ۱۳۸۸

نام کاندیدای ریاست جمهوری

سازندگان فیلم تبلیغاتی

میرحسین موسوی

مجید مجیدی٬ احمدرضا درویش و مهدی کرم‌پور

مهدی کروبی

علی معلم و بهروز افخمی

محمود احمدی‌نژاد

جواد شمقدری

محسن رضایی

محمدعلی فارسی

انتخابات سال ۱۳۹۲

نام کاندیدای ریاست جمهوری

سازندگان فیلم تبلیغاتی

حسن روحانی

حسین دهباشی

سعید جلیلی

حسین شمقدری

محمدباقر قالیباف

بهروز شعیبی

علی‌اکبر ولایتی

محمدحسین لطیفی

محمدرضا عارف

مجید برزگر

محمد غرضی

جلال عطارزاده

محسن رضایی

اسماعیل فلاح‌پور



منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۲۱۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه ملی تنظیم گری ایران با حضور مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و نهادهای ذیربط با محوریت این مرکز، رونمایی شد.

بر اساس این گزارش، طی ماه‌های گذشته، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری میزبان سلسله نشست‌هایی با موضوع نسبت‌یابی نهادهای تنظیم‌گر با دستگاه‌های حاکمیتی از دولت گرفته تا قوه قضائیه و حتی دیگر نهادهای تنظیم‌گر بود.

در این نشست‌ها که با حضور نمایندگان خود نهادهای تنظیم و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و قضائی از وزارتخانه‌های مختلف گرفته تا دیوان عدالت اداری برگزار شد، برخی چالش‌های موجود در تعامل نهادهای تنظیم‌گر با این دستگاه‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مشخص شد که برخی از چالش‌های موجود در فضای تنظیم‌گری کشور از طریق ایجاد فضای گفتگو بین خود نهادهای تنظیم‌گر قابل حل است.

بر همین اساس ایجاد یک شبکه برای کنار هم نشاندن نهادهای تنظیم‌گر با نام «شبکه تنظیم گران ایران» و با محوریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت.

به‌طورکلی دولت از محل پرداختن به این موضوع به دنبال بهبود ساختار تنظیم‌گری در کشور و رسیدن به کارآمدی بیشتر است، تا در سایه تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر، توسعه هم‌افزایی و جلوگیری از تداخلات اجرایی، شاهد تحقق یک دولت تنظیم‌گر واقعی در کشور باشیم.

این شبکه بستر لازم برای تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر در قالب یک شبکه واحد را فراهم می‌کند تا از یک طرف زمینه لازم برای حل تعارضات بین این نهادها ایجاد شود و از سوی دیگر امکان ایفای نقش دیده‌بانی بر قوانین و فعالیت‌های مرتبط با بحث تنظیم‌گری در کشور نیز فراهم شود

جمعی از نهادهای ذیربط از جمله معاونت حقوقی ریاست جمهوری، نماینده بانک مرکزی و نمایندگانی از شورای رقابت، سازمان غذا و دارو، سازمان بورس، سازمان خصوصی سازی، سازمان تنظیم مقررات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این رونمایی حضور داشتند.

کد خبر 6094958

دیگر خبرها

  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • اولین موزیک‌ ویدئوی رسمی با هوش مصنوعی ساخته شد
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • آغاز تبلیغات انتخاباتی دور دوم در آبادان
  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • رفتار تبلیغاتی کاندیدهای انتخابات مجلس رصد می‌شود
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • تبلیغات داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس در گنبد آغاز شد