Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهان>آسیا و اقیانوسیه - همشهری آنلاین:
هئیت بلندپایه از دولت افغانستان برای استقبال از رهبر حزب اسلامی این کشور راهی ولایت ننگرهار شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جمهور، مراسم استقبال رسمی از «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان روز يكشنبه (۱۰ اردیبهشت) در شهر «جلال آباد» واقع در ولایت ننگرهار افغانستان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این منظور یک هیئت بلندپایه از دولت افغانستان متشکل از «سرور دانش» معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان، «حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی و شماری از اعضای کابینه و شورای ملی این کشور، برای استقبال از حکمتیار، راهی ننگرهار شدند.

لازم به ذکر است که گلبدین حکمتیار ۴ روز گذشته وارد ولایت «لغمان» افغانستان شد و پس از سخنرانی روز گذشته در میان هوادارانش، امروز وراد ننگرهار شد.

گفته می شود که مقصد بعدی حکمتیار کابل، پایتخت افغانستان است اما هنوز زمان مشخصی برای ورود وی به کابل اعلام نشده است.

توصیه «گلبدین حکمتیار» به رهبران حکومت افغانستان درآغاز راه جدید

در همين حال گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، در آغاز فصلی جدید از فعالیت های خود پس از ورود به این کشور، مدیریت دوگانه را برای جامعه خسارت بار دانست و از رهبران حکومت وحدت ملی خواست که از خودگذشتگی نشان دهند و یکی از آنان به نفع دیگری کنار برود.

به گزارش ایرنا، حکمتیار روز یکشنبه در سخنانی در شهر «جلال آباد» مرکز استان ننگرهار که با حضور «محمد سرور دانش» معاون رئیس جمهوری و «محمدحنیف اتمر»، مشاور رئیس جمهوری افغانستان برگزار شد، گفت که «حکومت، شرکت سهامی نیست.» و مدیریت دوگانه در رأس قدرت، فساد و ناکامی، می آورد.

رهبر حزب اسلامی گفت که این توصیه برادرانه به دور از هرگونه اغراض است و نباید از گفته های وی برداشت نادرست شود.

رئیس حزب اسلامی افغانستان، به دنبال امضای توافق نامه صلح با دولت، پس از نزدیک به دو دهه زندگی غیرعلنی، روز شنبه در استان «لغمان» حضور یافت و حدود 45 دقیقه برای حاضران سخنرانی کرد و امروز مواضع و دیدگاه های خود را ننگرهار تشریح کرد.

توافق نامه صلح میان دولت و حزب اسلامی افغانستان مهر ماه سال گذشته در کاخ ریاست جمهوری به امضای نهائی «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری و حکمتیار رسید.

حکمتیار، نظرات و دیدگاه های خود را در باره مسائل مختلف افغانستان تشریح کرد و خطاب به گروه طالبان گفت که دست از جنگ بردارند.

وی، جنگ طالبان با حکومت را «بی معنی»، «غیرمشروع» و «نامقدس» دانست و گفت که این گروه، عامل حضور و باقی ماندن آمریکا در افغانستان است.

وی، خواستار ایجاد 2 یا 3 حزب قدرتمند سیاسی در افغانستان با عضویت از اقوام مختلف شد و تاکید کرد که احزاب قومی و کوچک برای آینده افغانستان زیانبار و خطرآفرین است و کشور را به سوی نفاق می کشاند.

حکمتیار از منتقدان خود که به گفته وی نه صلح وی را می پذیرند و نه جهاد وی را قبول داشتند، خواست که او را راهنمائی کنند که چه راهی را انتخاب کند.

وی گفت که توافق نامه صلح را برای سهیم شدن در قدرت، امضاء نکرده و هدف حزب اسلامی، تنها برقراری امنیت و تامین صلح در کشور بوده است.

حکمتیار افزود که در دولت وحدت ملی، شریک قدرت نخواهد شد، اما در صورت نیاز در سنگر دفاع از کشور در کنار مردم افغانستان خواهد ایستاد.

رهبر حزب اسلامی، از شمار رسانه ها در افغانستان انتقاد کرد و گفت که برخی از آنان برای ایجاد نفاق تلاش می کنند و باید دهن آنان برای تامین وحدت ملی مسدود شود.

وی، داعش در افغانستان را گروهی کوچک منشعب از طالبان دانست و گفت که اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا اعلام کرد که طالبان دشمن واشنگتن نیست، در این صورت صادقانه به مردم بگویند که اگر طالبان دشمن آنان نیست، اینک با چه هدفی در افغانستان حضور دارند؟

حکمتیار دیدگاه خود در باره زنان را درچارچوب تعالیم اسلام دانست و افزود که حزب اسلامی در چارچوب اسلام، مدافع حقوق زنان این کشور است و در این چارچوب، مخالفتی با نقش زنان در جامعه نخواهد داشت.

«محمد سرور دانش» معاون رئیس جمهوری افغانستان نیز با حضور در شهر «جلال آباد» مرکز استان ننگرهار از گلبدین حکمتیار، استقبال کرد و با تقدیر از مواضع وی، گفت که حزب اسلامی یکی از احزاب شناخته شده افغانستان است که به انتخابات باور دارد.

دانش در مراسم استقبال از گلبدین حکمتیار حضور را وی را خوشامدید گفته افزود که نتیجه تلاش های سخت دو طرف در گفت وگوهای صلح امروز به ثمر نشسته است.

وی گفت که شخص «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان از حامیان صادق گفت وگوی صلح هیأت حزب اسلامی و شورای عالی صلح بود.

معاون رئیس جمهوری افغانستان، در سخنان خود یک بار دیگر از طالبان خواست که مانند حزب اسلامی به روند گفت وگوهای صلح بپیوندند و تاکید کرد که آنان از راه جنگ به خواسته ها و اهداف خود نخواهد رسید.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۲۲۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم گفتگو اکرمی با رویداد ۲۴، را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیارها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کارهای دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کارها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کارها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کارها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902745

دیگر خبرها

  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • استقبال از تیم فوتسال افغانستان + فیلم