Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از صنایع غذایی این استان را صنایع کوچک تشکیل می‌دهند، گفت: فعالیت مراکز فله‌فروشی شیرخام به صورت غیرقانونی و بهداشتی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، اسماعیل خاتمی مقدم عصر امروز در نشست مشترک اعضا هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان اینکه سهم غذا در هزینه خانوار شهری مازندران حدود 28 درصد و در خانوار روستایی 35 درصد است، اظهار داشت: کمتر از 35 درصد مواد اولیه اصلی صنایع تبدیلی غذایی مازندران از داخل استان تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پژوهش‌ها نشان می‌دهد تا پایان سال 94 از سوی دو مرکز سازمان صنعت، معدن وتجارت و جهاد کشاورزی در مجموع برای حدود 508 واحد غذایی پروانه بهره‌برداری صادر شده که در 10 گروه صنایع غذایی در سطح استان به طور نسبی فعال هستند.

خاتمی‌مقدم با بیان اینکه از میان 183 واحد فعال این صنعت 146 واحد از سازمان صنعت، معدن وتجارت و 37 واحد از سازمان جهاد کشاورزی پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند، افزود: بخش عمده صنایع غذایی مازندران در 10 سال اخیر و بر پایه پشتیبانی از طرح‌های کوچک و زودبازده و با حمایت‌های یارانه‌ای شکل گرفته‌اند که با حذف یارانه‌ها از سال 89 و ناتوانی در رقابت، عموما ناکارآمد یا حذف شدند.

رئیس انجمن همگن غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه نزدیک به 70 درصد از واحدهای صنایع غذایی استان را صنایع کوچک تشکیل می‌دهند که با ظرفیت کمتر از 20 درصد فعال هستند، افزود: بر پایه همین پژوهش‌ها ظرفیت عملی نیروی شاغل مستقیم در صنایع غذایی مازندران حدود 20 هزار نفر است که با احتساب ضریب چهار برای اشتغال غیرمستقیم می‌توان گفت در مجموع این صنعت بیش از 100 هزار شغل را پوشش می‌دهد.

وی آمار متوسط تولید سالانه در ازای هر شغل مستقیم در کل صنعت غذایی استان را 187 تن، صنایع نوشیدنی 334 تن، صنایع تولید آرد 1005تن بیان کرد و گفت: برای صنایع روغن نیز 930 تن، صنایع فرآورده‌های گوشتی 230 تن، کشتارگاه طیور 63 تن، صنایع لبنی 96 تن، بوده است.

خاتمی‌مقدم با تاکید براینکه بررسی نشان می‌دهد که 37 درصد واحدهای فعال صنایع غذایی در دو شهر آمل و ساری متمرکز شده‌اندو سهم ظرفیت تولید و اشتغال این دو شهر نیز به ترتیب 68 و 73 درصد است، اظهار داشت: هزینه‌های تقریبی تولید صنایع غذایی شامل مواداولیه 60 تا 80 درصد ، بسته‌بندی 10 تا 20 درصد، حقوق و دستمزد پنج تا 10 درصد و سربار چهار تا هشت درصد است.

وی ادامه داد: هم اکنون سهم شهرک‌های صنعتی از تعداد واحدهای صنایع غذایی فعال استان 41 درصد و از ظرفیت عملی 18 درصد و اشتغال 25 درصد است.

رئیس انجمن همگن صنایع غذایی مازندران با بیان اینکه عملکرد دولت‌ها نشان می‌دهد که بیشترین پایداری و بالاترین ظرفیت تولید و اشتغال در دولت‌های پنجم و ششم و عکس آن در دولت‌های نهم و دهم اتفاق افتاده است، یادآور شد: در دولت یازدهم نیز در دوره دو ساله خود پنج درصد از واحدهای فعال و یک درصد از ظرفیت و اشتغال صنایع غذایی استان را تامین کرده است.

وی با اشاره به صنایع لبنی مازندران عنوان کرد: در این استان روزانه 2 هزار 500 تن شیر خام در مصرف صنایع لبنی داریم که 450 تن فقط در داخل استان جذب داریم و 2 هزار در خارج از مازندران جذب می‌شود.

خاتمی‌مقدم، مهم‌ترین چالش‌ صنایع لبنی روند روبه رشد پدیده فله فروشی و کمبود مواد اولیه اصلی یعنی شیر خام در داخل استان عنوان کرد و گفت: براساس مطالعه این استان سالیانه بیش از 500 میلیارد ریال صرف کرایه حمل شیر به داخل مازندران می‌کند.

وی با اشاره به اینکه کاهش شدید مصرف لبنیات به دلیل کوچک شدن سبد خانوار از دیگر چالش های صنایع لبنی است، خاطرنشان کرد: هم اکنون 700 مراکز فله فروشی در این استان به فعالیت می‌پردازند که حدود 75 درصد آن فاقد مجوز هستند.

انتهای پیام/

R41358/P1377/S6,74/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۲۴۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌ مدیرکل بهزیستی مازندران ضمن گرامیداشت روز روانشناس و مشاوره ، با اشاره به نقش روانشناسان در ایجاد جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی، گفت: اکنون ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و ... فعالیت دارد.

دکتر فریبا بریمانی به خدمات حضوری و غیر حضوری مشاوره و روانشناختی اشاره کرد و افزود: پارسال ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصان مراکز بهزیستی خدمات دریافت کردند و  ۱۹۴ هزارو ۵۶۸ نفر  هم در تماس با ۱۴۸۰ "صدای مشاور"، برای رفع مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی  از خدمات مشاوره تلفنی بهره‌مند شدند.

بریمانی، از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰  جوان در آستانه ازدواج اشاره و خاطرنشان کرد: پارسال ۱۴ هزار و ۹۹ زوج مازنی برای افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌ها ودر کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند

مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴۰۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

بریمانی،  انتخاب همسر و ازدواج را از بعد اجتماعی و فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر پارسال  از مراکز مشاوره سراسر استان برای ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به  خدمات مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: پارسال ۴۶ هزار و ۳۶۱ زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند که از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است و عمده‌ترین دلایل طلاق نیز عدم مسوولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بود.

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها