Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آلمان از جمله کشورهای اروپایی است که پس از فرانسه بیشترین جمعیت مسلمان ساکن اروپا را در خود جای داده است. در این کشور مسلمانان پس از مسیحیان، دومین گروه مذهبى را تشكيل مى‌‌دهند. ولی جمعيت مسلمانان از بيشترين سرعت رشد در بين اين گروه‌ها برخوردار است.
طبق آمارها، حدود 6 تا 7 میلیون مسلمان در این کشور زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد شمار مسلمانان در آلمان رو به افزایش است.
۷۰ درصد مسلمانان آلمان ترک‌تبارند. مهاجرت ترک‌های مسلمان به آلمان از دهه ۶۰ و به دلیل کمبود نیروی کار آلمان آغاز شد.
در آلمان بیش از 2700 مرکز اسلامی وجود دارد که مرکز اسلامی هامبورگ یکی از مهم‌ترین مراکز اسلامی به‌شمار می‌رود که حدود نیم قرن است مشغول فعالیت اسلامی است.
خبرگزاری ایکنا گفت‌و‌گویی در خصوص فعالیت‌های مرکز اسلامی هامبورگ و همچنین مشکلات مسلمانان در آلمان با حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی، معاون مدیر و امام مرکز اسلامی هامبورگ، انجام داده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی در ابتدای این گفت‌و‌گو تعامل با مراکز اسلامی در آلمان را از جمله فعالیت‌های این مرکز برشمرد و افزود: مرکز اسلامی هامبورگ پایگاهی است که فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی، علمی و ارتباط با سایر مراکز اسلامی در آلمان و اروپا را با توجه به قدمت این مرکز و مسجد آن به عهده دارد. توقعات مسلمانان از این مرکز بسیار بالاست. فعالیت‌ها فشرده و سنگین است.
وی تصریح کرد: در آلمان نسبت به کشورهای دیگر شرایط مناسبی برای مسلمانان فراهم است. دلیل اصلی آن رفتار خوب مسلمانان در آلمان است که این امر سبب شده دولت آلمان در بخش‌هایی ارتباط خوبی را با مسلمانان برقرار کند و این نوع تعامل زمینه مناسبی را فراهم کرده است تا مسلمانان آزادی حداقلی را داشته باشند و بتوانند به فعالیت‌های علمی و دینی بپردازند.
معاون مرکز اسلامی هامبورگ گفت: نیازهای مراکز اسلامی از جهت فرهنگی، آموزشی و خدماتی بسیار متعدد است. مرکز اسلامی هامبورگ در حد توان تلاش کرده است تا رتبه اول در مدیریت این سه بخش را داشته باشد. برگزاری آیین‌های دینی و تقریبی بین مذاهب اسلامی از فعالیت‌های این مرکز است.
فعالیت نخستین حوزه علمیه رسمی و معتبر اروپا در مرکز اسلامی هامبورگ
حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین موسوی، یکی دیگر از فعالیت‌های مرکز اسلامی هامبورگ را تعلیم و اعزام روحانی برای همکاری با سایر شهرهای آلمان و برگزاری مناسبت‌های دینی برشمرد و گفت: تربیت مبلغ یکی از فعالیت‌های اساسی این مرکز است. اولین حوزه علمیه رسمی و معتبر در اروپا در مرکز اسلامی هامبورگ شروع به فعالیت کرد.
وی افزود: بیش از 30 تا 40 طلبه از قومیت‌ها و کشورهای مختلف مشغول به تحصیل علوم حوزوی در این مرکز طبق برنامه‌های تدریس مصوب در قم و نجف اشرف هستند. حوزه علمیه مرکز اسلامی هامبورگ مراحل قانونی‌اش را طی کرده و برنامه‌های دروس حوزوی با دروس رسمی هماهنگ شده است.
معاون مرکز اسلامی هامبورگ این مرکز را تنها مرکزی برشمرد که به نمایندگی از همه مراجع قم و نجف اشرف و تحت پوشش و به عنایت رهنمودهای آنان فعالیت می‌کند. وی این امر را دلیل مراجعه طیف‌های مختلف مسلمانان برای یافتن پاسخ مسائل شرعی و ارتباط با مراجعشان در زمینه‌های مسائل شرعی و مالی دانست.
معاون مدیر مرکز اسلامی هامبورگ مشکل اساسی مسلمانان در اروپا به‌ویژه شیعیان را، عدم ارتباط مستقیم با مرکز پاسخگویی به مسائل دینی و فرهنگی برشمرد و تصریح کرد: سعی کرده‌ایم که مرکز اسلامی هامبورگ پاسخگوی مناسبی به نیازهای دینی و فرهنگی مسلمانان به ویژه در امور ازدواج، طلاق و وفیات باشد. ثبت ازدواج و طلاق علاوه بر طی روال قانونی در دولت آلمان، احتیاج به اقدام شرعی نیز دارد. این مورد چالشی است که در اکثر شهرها و کشورهای اروپا وجود دارد که با مراجعه به مرکز بسیار کاهش پیدا کرده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی یادآور شد: برای وفیات نیز هماهنگی‌ها و اقدامات شرعی انجام می‌شود. موارد و مشکلات احتمالی پیش روی مسلمانان به دلیل وجود مرکز اسلامی به طور کامل در شهر هامبورگ برطرف شده است.
وی یکی از مشکلات اساسی در آلمان را تحصیل کودکان مسلمان دانست و گفت: فرزندان خانواده‌های مذهبی با تحصیل در مدارس عمومی با فرهنگ اصیل دینی و مذهبی خود فاصله می‌گیرند و با فرهنگ انحرافی و غیرشرعی بیشتر آشنا می‌شوند.
حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی در پایان اظهار کرد: این مشکل برای خانواده‌های مذهبی بحران‌آفرین شده است. در این خصوص از سوی مرکز اسلامی هامبورگ رایزنی‌هایی انجام شده ولی تاکنون نتیجه مطلوب حاصل نشده است. مشکلات قانونی و مالی در این زمینه بسیار است. خانواده‌های مذهبی و مسلمان نیازمند مدارس ویژه برای کودکانشان هستند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۲۸۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تقدیر از استادان برتر حوزه علمیه اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ در این مراسم مدیر حوزه‌های علمیه، سطح اساتید حوزه علمیه را خوب برشمرد و گفت: امروز سازندگی در همه حوزه‌ها بویژه تعلیم و تربیت باید در اولویت قرار گیرد.


آیت الله طباطبایی داشتن اخلاق اسلامی در کلاس‌های درس را امری لازم و ضروری برشمرد و افزود: تربیت انسانی و اسلامی در کنار تدریس بسیار مهم است و در شرایط کنونی ریشه ماندن در این مسیر را بیش از پیش هموار میکند.


معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه اصفهان نیز با بیان اینکه در این مراسم از ۱۴ استاد برتر قدردانی شد گفت: در سراسر استان بیش از ۶۰۰ نفر معلم در بیش از ۴۰ مدرسه تحت پوشش حوزه علمیه مشغول به فعالیت هستند.


حجت الاسلام محمدحسن ترابی افزود: افراد برتر بشاخص‌های تعریف شده را مانند نظم در ارایه دروس، کیفیت مطالب ارایه شده، استفاده از روش‌های نوین در اموزش داشته اند.

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • دیدار رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با رهبر شیعیان مالی
  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • تلاش برای استخدام طلبه های زن در آموزش و پرورش
  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • مراکز علمی طرح و برنامه علمی برای تحقق شعار سال را داشته باشند
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • مراسم تقدیر از استادان برتر حوزه علمیه اصفهان
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است