Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مددکار اجتماعی حل معضلات اجتماعی تهران را نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی بسیار قدرتمندتر و مفصل‌تر از برنامه‌های فعلی دانست و گفت: تاکنون به نیازهای اجتماعی و فرهنگی شهر تهران کمتر توجه و همواره بر مسائل اقتصادی و سیاسی تهران تاکید شده است؛ اما امروز تهران نیازمند نگاهی اجتماعی و فرهنگی در سطح مدیریتی و تصمیم‌گیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیلا ارشد، مددکار اجتماعی که سال‌هاست به‌واسطه حضور فعال در خانه خورشید با زنان و کودکان آسیب‌دیده و معتاد مواجه است، در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص عملکرد شورای چهارم در حوزه مسایل و آسیب های اجتماعی گفت: واقعیت این است که برای حل معضلات اجتماعی تهران به عنوان یک کلانشهر نیازمند برنامه‌های بسیار قدرتمندتر و مفصل تر از برنامه‌های فعلی هستیم.

این مددکار اجتماعی با تاکید برآنکه در شورای شهر باید برای تحقق عدالت اجتماعی و توسعه پایدار تلاش شود گفت: تحقق توسعه پایدار بر محور رفع فقر و گرسنگی، دستیابی به امنیت غذایی و ترویج کشاورزی پایدار، تضمین آموزش فراگیر، ترویج رفاه، دستیابی به برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان و دختران جوان، مدیریت پایدار منابع آب، دسترسی به انرژی ارزان و سالم، کاهش نابرابری، اصلاح الگوی مصرف، ترویج صلح و مدارا در جامعه، حفاظت و استفاده پایدار از محیط زیست و...قرار دارد.


وی ادامه داد: قطعا شورای شهر در دوره چهارم هم اقداماتی در راستای بهبود وضعیت شهر انجام داده اما من معتقدم شورای شهر نهادی است که می تواند وضعیت شهروندان را بهتر و برای زندگی راحت آنان برنامه‌ریزی ها و مطالبه گری های بیشتری داشته باشد.

موسس خانه خورشید ادامه داد: مسایل شهر تهران را خیلی سیاسی نمی بینم و معتقدم بخش عمده‌ای از مسائل شهر اجتماعی است،چنانچه به مسائل اجتماعی بیشتر توجه کرده و تصمیم گیریهای به هنگام در این حوزه داشته باشیم طبیعتا شرایط بهتری را تجربه خواهیم کرد.

ارشد ادامه داد: تاکنون به نیازهای اجتماعی و فرهنگی شهر تهران کمتر توجه شده و همواره دیده‌ایم که بیشتر بر مسائل اقتصادی و سیاسی تهران تاکید شده است؛ اما امروز تهران نیازمند یک نگاه اجتماعی و فرهنگی در سطح مدیریتی و تصمیم‌گیری است.

این مددکار اجتماعی ادامه داد: اگر در شورای شهر افرادی با تجربه و تخصص های مختلف با چارچوب های اخلاقی و پاکدستی حضور یابند،طبیعتا می توانند بسیار موثر تر عمل کنند.

وی افزود:حاشیه نشینی، مهاجرت و پناه جویان، زنان خودسرپرست، کودکان کار و خیابان و... همگی از معضلات امروز تهران هستند؛ این درحالیست که امروز اعتیاد به عنوان پنجمین مشکل تهران شناخته می شود و هرچه در این حوزه اقدامات کمتری صورت گیرد و راهکار های تخصصی و مناسب ارائه نشود، شرایط به مراتب بدتر از این خواهد شد.

ارشد در ادامه با بیان آنکه شورای شهر از قدرت نظارتی خوبی برخوردار است گفت: شورای شهر از قدرت نظارتی خوبی برخوردار است و باید بتواند از این جایگاه به درستی استفاده کند.

موسس خانه خورشید تصریح کرد: شورا شهر باید بتواند با سازمان های مردم نهاد و NGO ها ارتباط برقرار کرده و همچنین با مردم در سطح محلات نیز ارتباط بگیرد زیرا افراد حاضر در محلات بهتر از هرکس دیگری با معضلات و مشکلات خود آشنا هستند و ارتباط نزدیک و منسجم با محلات منجر به آن می شود که اعضای شورای شهر از توان و قدرت اجرایی خود مطلع و در اجرای طرح ها و برنامه‌ها اولویت بندی داشته باشند.

وی در ادامه گفت: امیدوارم در انتخابات پیش روی شورای شهر تهران افراد براساس صلاحیت، تخصص و همچنین نیازها و کاستی های موجود تهران انتخاب شوند و افرادی در شورای پنجم حضور داشته باشند که معتقدند باید حال تهران را خوب کنند.

ارشد ادامه داد: معتقدم در شورای شهر برای حل معضلات تهران باید به دنبال برنامه‌هایی باشیم که پایداری اجتماعی را تقویت کرده و نباید تنها به پایداری سیاسی و اقتصادی بپردازیم؛ بلکه باید بتوانیم به سمت جامعه‌ای حرکت کنیم که پایدار بوده و افراد می توانند در آن احساس امنیت کنند.

وی افزود: در شرایط فعلی، رسیدن به توسعه پایدار، همراهی متخصصان، صاحب نظران و کنشگران اجتماعی، بادغدغه و پاکدست را می‌طلبد، تا بتوانند برای گروههای خاص مثل کودکان، معلولان، زنان و خانواده‌های در شرایط دشوار، مهاجران و پناهجویان، حاشیه‌نشینان و...راهکارهای مناسبی داشته باشند.

موسس خانه خورشید تصریح کرد: در تهران همانطوری که نیاز به ساختمان و پل و پیاده رو داریم، برای مصائب ناشی از فقر، بیکاری و آسیب‌های اجتماعی نیز باید مداخلات موثر و به موقع صورت گیرد که این مهم در یک کار گروه و با استفاده از خرد جمعی تحقق می‌یابد.

ارشد افزود: باید تلاش کنیم تا تبعیض و نابرابری را در جامعه کاهش دهیم زیرا این تبعیض برای شهر تهران مناسب نیست؛در حال حاضر در تهران عده ای زندگی با محرومیت های شدید را تجربه می کنند و برخی در شرایط ایده‌آل قرار دارند این در حالیست که هرچه این تبعیض‌ها را کاهش دهیم وضعیت شهر بهتر خواهد شد.

این مددکار اجتماعی در ادامه تاکید کرد: باید دختران و زنان شهرمان را توانمند کنیم و ابزار مقابله به دستشان دهیم تا احساس خوشبختی و راحتی بیشتری داشته باشند.

موسس خانه خورشید ادامه داد: در حال حاضر شاهد آن هستیم که با افزایش روند طلاق در تهران تعداد زنان سرپرست خانوار نیز درحال افزایش است؛ به این ترتیب ارائه خدمات مهارت آموزی و آموزشی به این زنان می تواند منجر به خودکفایی آنان شود و به این ترتیب ارائه و اجرای طرح های موثر با هدف خودکفایی زنان و دختران اقدام بزرگی است که باید در شورای شهر تهران پیگیری شود.

ارشد در ادامه در خصوص حضور زنان در شوراها نیز گفت: زنان همواره نشان داده‌اند در نهادهای مختلف بسیار مسئولیت پذیر بوده و داشتن زندگی سالم در شهری که کودکانشان در آن زندگی می کنند برایشان اهمیت بسیار بالایی دارد؛به همین ترتیب حضور زنان در مناصب مختلف به عنوان کسانی که نیمی از جمعیت شهر را تشکیل می دهند بسیار موثر خواهد بود.

وی در پایان گفت: با توجه به آنکه زنان طی سال های گذشته مدارج علمی را به خوبی طی کرده اند و همچنین حضور فعال و موثری در NGOها و نهاد های مردمی داشتند، می توانند با تخصص و تجربه خود نقش بسزایی در حوزه‌ای همچون شورای شهر داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است

شهردار شیراز گفت: شیراز چکیده تمام افکار بزرگان از کسانی که در حوزه شعر و ادب بودند تا فلاسفه یونان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد حسن اسدی امشب_ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در ویژه برنامه نکوداشت روز شیراز که با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری، معاون گردشگری استانداری فارس، فرماندار شیراز و تعدادی از هنرمندان سینما و تلویزیون استان فارس برگزار شد، اظهار کرد: با سپری شدن فروردین، شیراز میزبان میهمانان و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بسیاری بود.

شهردار شیراز تصریح کرد: شیراز چکیده تمام افکار بزرگان از کسانی که در حوزه شعر و ادب بودند تا فلاسفه یونان است و شیرازی‌ها مصداق آن هستند.

اسدی تاکید کرد: شیراز به عنوان قطب پزشکی و گردشگری وظیفه ما را دو چندان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ما میراث دار یک فرهنگ غنی هستیم، ادامه داد: از سوی شورای اسلامی شهر شیراز سمفونی و دانش نامه شیراز در حال تهیه است و موزه بلدیه شیراز در حال آماده سازی است

شهردار شیراز با اشاره به سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۷ در روز شیراز، اضافه کرد: در این سال تدوین سند سومین حرم اهل بیت اعلام شد.

اسدی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از اقدامات عمرانی در حال اجرا در شهر شیراز اشاره و تصریح کرد: در شهر شیراز هم اکنون سه خط مترو در حال اجرا است و این کلان شهر، یک شهر زیر زمینی است و همچنین در تمام ارتفاعات آن در حال انجام فعالیت عمرانی هستیم.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تصویب بودجه ۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان که از این میزان ۲۵ هزار میلیارد تومان مختص به بخش عمران است و شورای اسلامی شهر شیراز بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان مختص به بخش محرومیت زدایی و اعتباراتی به دو بخش محله محوری و مسجد محوری اختصاص یافته است.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه در سال جاری پارک آبی شیراز و آکواریوم شیراز در حال اجرا است، نوید داد: طی جلسات برگزار شده با بانک شهر در خصوص احداث شهر بازی بزرگ شیراز به تفاهم رسیده‌ایم.

عنوان شیراز پایتخت زیست محیطی در سال ۲۰۲۴ و عضویت این کلان شهر در هیئت مدیره شهرهای تاریخی تنها بخشی از افتخارات این شهر است که با تلاش و حمایت همه اعضای مجموعه مدیریت شهری و اعضای شورای اسلامی شهر محقق شده است از دیگر موضوعات مورد اشاره شهردار شیراز بود.

اسدی ادامه داد: دو مجموعه مدیریت شهری و شورا به صورت شبانه روزی در حال تلاش است تا دین خود را به مردم این شهر ادا کنند.

وی خاطر نشان کرد: شیراز ۱۴۰۴ با شیراز امروز بسیار متفاوت خواهد بود.

برای یگانه بودن شیراز همه باید آن را پاس بدارند

در ادامه این مراسم همچنین سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در سخنانی اظهار کرد: شیراز محل شعر و ادب است و این کلان شهر خواستگاه شعر، شعور، فلسفه و حکمت و عرفان است.

وی افزود: شیراز مرکز همه علوم است و به تعریف مقام معظم رهبری معلم همه شهرها است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: شیراز یگانه است و همه وظیفه دارند برند و یگانه بودن شیراز و درجه اول بودن آن را پاس بدارند.

حسینی اضافه کرد: امروز شورا و شهردار تمام همت خود را به میدان آورده است تا در ایجاد زیر ساخت‌ها، رفاه و آسایش مردم فراهم شود.

وی خاطر نشان کرد: در کمتر سه سال گذشته بودجه شهر پنج برابر شده است و بودجه فرهنگی بیش از ۱۲ برابر افزایش یافته است اما هنوز میزان آن کم است.

شیراز هنوز راز و رمزهای زیادی دارد که کمتر شناخته شده است

محمد علی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در سخنانی اظهار کرد: شیراز شهر مکتب‌ها، شهر گلستان‌ها و شهری است که هنرمندان زیادی را در خود پرورش داده است.

وی افزود: آنچه که مسلم است این شهر با همه شهرتی که دارد، هنوز راز و رمزهای زیادی دارد که کمتر شناخته شده‌اند و هنوز مردمان عزیز این شهر خیلی از راز و رمزهای این شهر را نشناخته‌اند، در این راستا با حمایتی که مجموعه مدیریت شهری و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و بزرگان و فرهیختگان این شهر داشتند شروع به رقم خوردن اتفاقات بزرگ کرده‌ایم.

معاون فرهنگی شهردار شیراز ابراز امیدواری کرد: در تلاشیم تا اتفاقات خوبی برای معرفی هر چه بیشتر این شهر شیراز خواهیم داشت و این شهر که یک سمفونی کم داشت که طی گفت و گو با کارن همایونفر هنرمند برجسته عرصه موسیقی کشور این قطعه در حال طراحی است.

چوبینی همچنین به آغاز تهیه دایره المعارف شیراز و تدوین جلدهای مختلف آن اشاره کرد و افزود: موزه بلدیه شهر که در محل ساختمان قدیم شهرداری شیراز جانمایی شده است را به عنوان موزه از آنچه که در این شهر تا به امروز گذشته است، با نگاه به آینده در روز شیراز سال آینده بازگشایی خواهد شد تا اتفاقات بزرگی رقم بخورد و دفتر تاریخ شهر شیراز بازگشایی شود.

وی ادامه داد: اتفاق دیگری که در این ایام شاهد آن خواهیم بود اینست که با توجه به اینکه در سنوات گذشته توجه ویژه به حفظ و احیای بافت تاریخی شهر شیراز شده است و زیر ساخت‌های متعددی ایجاد شده است. لذا با هدایت و برنامه ریزی صورت گرفته احیای باغات قصردشت در راستای اجرای طرح گردشگری باغات قصردشت در دستور کار است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: قبل از آنکه این شهر سوغات و صنایع دستی آن مشهور باشد، ادبیات آن زبانزد بوده است، لذا باغ موزه‌ای در این کلان شهر به بهره برداری می‌رسد تا این دست اتفاقات بتواند این جهان شهر را به آن ترازی که باید به آن دست یابد برساند.

چوبینی با بیان اینکه زیر ساخت‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: ایجاد بیش از ۱۷ هزار متر مربع فضای ورزشی در شهر شیراز در دستور کار است و تا سال آینده تحولات بسیار خوبی در این حوزه رقم خواهد خورد.

وی اضافه کرد: بزرگترین دارایی و سرمایه این شهر، مردم مهربان و سخاوتمند آن و فرهنگ بلند آن هستند و این مردم لایق بهترین‌ها هستند.

در این مراسم همچنین کارن همایون فر، موسیقی دان و نوازنده در یک پیام تصویری ابراز امیدواری کرد: امیدوارم این قطعه در دل تک تک اهالی فرهیخته شیراز که پایتخت فرهنگی با قدمت هزاران ساله است، جای بگیرد و این موسیقی بتواند شروعی در تداوم فرهنگ اصیل باشد.

وی ضمن قدردانی و تقدیر از شهردار شیراز و معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شیراز اضافه کرد: مسئولیت بسیاری خطیری بر دوش من است و امید است از پس آن بر بیایم.

همایونفر تصریح کرد: وظیفه ما هنرمندان آنست که به رشد و شناسایی این سرزمین کمک کنیم تا فرهنگ کهن و اصیل ما گسترش یابد و تصویری تازه ای به جهان ارائه دهیم.

کد خبر 750225

دیگر خبرها

  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • دولت سیزدهم نگاه ارزشمندی به مسایل اجتماعی و فرهنگی دارد
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا