Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران با بیاناینکه نباید در شورای شهر نگاه سیاسی غالب باشد، گفت: برخی دوستان می‌گویند که شهر را فروختند. از سوی دیگر می‌گویند که ساخت و ساز رونق ندارد. این دو مطلب را چگونه می‌توان در کنار هم گذاشت؟

احمد دنیامالی ‌در گفت‌وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری تسنیم، در خصوص رویکرد سیاسی حاکم بر شورای شهر تهران گفت: در شورای شهر نباید نگاه سیاسی غالب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای شهر کارکردی غیرسیاسی دارد و تمام دوستان من در این شورا، اعم از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان مدعی هستند و اعتقاد دارند شورای شهر جای کار سیاسی نیست.

دنیامالی با تأکید بر اینکه من فکر نمی‌کنم کسی مخالف این نظر باشد، گفت: البته گاهی این گرایش سیاسی خود را نشان می‌دهد اما در مجموع، واقعا عملکرد شورای چهارم و برآیند کلی آن را سیاسی ندیدم.

بیشتر مواقع در شورای چهارم موضوع تضارب آرا مطرح بوده است

دنیامالی درخصوص برخی طرح‌های پیشنهادی خود و مواجهه با آنها با نگاه سیاسی در شورا هم گفت: گاهی طرحی را در شورا مطرح می‌کردیم و از بین دوستان اصولگرا هم مخالف داشت و هم موافق. حتی در بین دوستان اصلاح‌طلبمان هم گاهی هم موافق داشتیم و هم مخالف. این نشان می‌دهد که بیشتر، موضوع تضارب آرا مطرح بوده است و ‌نگاه، نگاه کارشناسی بوده و در عمده موارد و بیش از 95 تا 97 درصد مباحث این نگاه کارشناسی حاکم بوده است.

با تخلف رئیس یک ناحیه، نباید الزاماً از شهردار طرح ‌سوال شود

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران که سال‌ها سابقه معاونت قالیباف شهردار تهران را داشته است، درخصوص برخی دفاعیاتش از شهردار تهران در شورای شهر چهارم نیز گفت: درخصوص دفاع از عملکرد شهردار و شهرداری باید بگویم که گاهی ما انتقاداتی را در این خصوص مطرح کردیم و گاهی هم، دفاع انجام شده است. من معتقد نیستم که وقتی رئیس یک ناحیه شهرداری منطقه‌ای تخلفی را انجام می‌دهد باید الزاماً از شهردار طرح سوال کنیم. تهران شهر بزرگی است و 22 منطقه دارد و بیش از هفتاد سازمان و شرکت زیرمجموعه شهرداری داریم و گردش مالی سالانه بالغ بر بیست هزار میلیارد تومان را در شهرداری تهران شاهد هستیم. کار بزرگی انجام می‌شود و خوب حتما اشکالاتی هم به این گردش مالی و این حجم فعالیت‌ها می‌توان وارد کرد. اما چون من به برآیند کار توجه می‌کنم لذا در جاهایی از فعالیت مدیران شهری دفاع کرده‌ام و نمی‌توانم در این خصوص بی‌انصافی کنم.

شاهد فشار جانبی بر تهران، متاثر از سیاست دولت‌ها هستیم

وی در ادامه به دلایل وجود برخی مشکلات در تهران اشاره کرد و گفت: عرض من این نیست که در شهر تهران مشکلات زیادی نداریم؛ چرا مشکلات و تکالیف انباشته زیادی داریم اما باید توجه داشت که شاهد واردآمدن فشار زیادی هم بر تهران هستیم. تلاش می‌شود شهر تهران به روز شود، اما فشار جانبی که ناشی از سیاست‌ها و تدابیر درست و یا نادرست دولت‌ها و فشار آن بر روی شهر تهران است را شاهد هستیم. بنابراین اگر در بسیاری از مشکلات از جمله آلایندگی و ترافیک و ... فقط شهرداری تهران را مقصر بدانیم درست و منصفانه نیست.

نمی‌توان بدون دادن اختیارات از مدیریت شهری پاسخگویی بخواهیم

دنیامالی در ادامه بر تناسب اختیارات و میزان پاسخگویی تأکید کرد و گفت: اگر اختیارات شوراها و مدیریت شهری افزایش یابد، این اختیارات موجب می‌شود مدیریت شهری پاسخگوتر شود. نمی‌توان بابت اختیاراتی که داده نشده است از مدیریت شهری بخواهیم پاسخگو باشد.

با کاهش اعضای شورا، دوره پنجم کم‌اثر می‌شود

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران، کاهش تعداد اعضای شورای شهر در دوره جدید را نقد کرد و گفت: در دوره پنجم که حدود سی درصد از تعداد اعضای شورای تهران کاهش یافته و از 31 نفر به 21 نفر رسیده است، وزن این شورا کاهش خواهد یافت و در مقابل وزن اعضای شورا است که بیشتر می‌شود. وقتی 31 نفر بودیم وزن اعضا کمتر از گذشته شده بود و این وزن خود شورا بود که افزایش یافته بود. هر چه از تعداد اعضای بیشتری بهره‌مند شویم تضارب آرا ایجاد می‌شود و با برکت بیشتری مواجه بوده و شاهد حضور متخصصان بیشتری خواهیم بود و با ابعاد نظارتی بیشتر و بهتری هم مواجه خواهیم بود.

تهران شهری سوخته است؟ موافق این ادبیات نیستم

احمددنیامالی در خصوص طرح این موضوع که برخی اعضای شورای شهر مدعی هستند که شهر تهران یک شهر سوخته است و شورای شهر پنجم و شهردار بعدی با شهری سوخته مواجه است نیز گفت: اصلاً موافق نیستم از این ادبیات بخواهیم استفاده کنیم. در این خصوص باید مردم قضاوت کنند. اینکه شهر تهران مشکلات زیادی دارد قطعاً همه ما می‌دانیم؛ و در همین راستا برنامه دوم پنج ساله شهر تهران را که داشتیم می‌نوشتیم به بافت فرسوده تهران و توسعه حمل و نقل عمومی و مواردی از این دست توجه ویژه‌ای کردیم اما واقعیت این است که اگر بخواهیم در خصوص شهر تهران منصفانه قضاوت کنیم این است که شهر تهران گام به گام شرایطش بهتر می‌شود، اما باید توجه داشت که برخی موارد از جمله تولید خودرو و مواردی از این دست در اختیار شهرداری تهران نیست. ما باید تلاش کنیم حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم و موضوع آلایندگی را مدیریت کنیم. فراموش نکنیم که مجموعه شهر کارکرد چند وجهی دارد که بخشی از آن در اختیار شهرداری است.

وی در خصوص اقتصاد شهر و کارکرد شهرداری در این خصوص هم گفت: در اقتصاد شهری در بخشی شهرداری تهران می‌تواند مؤثر باشد اما عمده اقتصاد شهری ما متأثر از اقتصاد ملی است.

شاخصهای زندگی در تهران رو به بهبود است

دنیامالی با تأکید بر اینکه فکر می‌کنم اگر از بسیاری از مردم بپرسید اگر چه انتقاداتی دارند اما شهر تهران و زندگی در آن را دوست دارند، گفت: با اقداماتی که در تهران انجام شده است در طی مسیر به سمتی هستیم که شاخص‌های زندگی در تهران بهبود یابد. این براساس آمار و مستنداتی است که مردم می‌توانند به آنها دستیابی داشته و درک کنند. اما اینکه فاصله داریم با آن کیفیت زندگی قابل قبول، قبول دارم اما باید با شاخص‌ها صحبت کرد. شاخص کیفیت زندگی در شهر تهران روز به روز در بسیاری از بخش‌ها در حال بهبود است.

برخی مشکلات در تهران فراتر از اختیارات شهرداری است

وی با اشاره به اینکه برخی مشکلات در تهران فراتر از اختیارات شهرداری است، گفت: ما مشکلاتی داریم و برخی از این مشکلات و از جمله ریزگردها که خوب علتش به شهرداری برنمی‌گردد.

ادعای فروخته شدن تهران و رکود ساخت‌و‌ساز قابل جمع نیست

دنیامالی در خصوص این ادعای برخی اعضای شورای شهر که تهران در فرآیند ساخت و ساز فروخته شده است نیز گفت: باید بر این نکته توجه کنیم که شش سال است در کشور رکود اقتصادی داریم. برخی دوستان می‌گویند که شهر را فروختند. از سوی دیگر در صحبت‌های خود می‌گویند که ساخت و ساز رونق ندارد. این بحث که می‌گویند شهر را فروختند و از سوی دیگر می‌گویند که رونق در حوزه ساخت و ساز وجود ندارد را چگونه می‌توان در کنار هم گذاشت؟

وی در خصوص ادعای مطرح شده در خصوص بلندمرتبه‌سازی بی‌قاعده در تهران هم گفت: ساخت و ساز در بعضی از مناطق مثلاً الهیه در دهه هفتاد شروع شد که در خیابان‌های مختلف برج‌های آنچنانی ساخته شد. اما این نکته را بدانیم که شهر تهران یکی از کم ارتفاع‌ترین شهرهای دنیا در حوزه ساخت و ساز است. البته خوب در برخی مناطق ساختمان‌های بلندمرتبه بیش از سی طبقه داریم و مشهود است اما اینکه گفته شود شهر را فروختند و از سوی دیگر گفته شود که رونق ساخت و ساز نداریم این با هم سنخیت ندارد.

باید منصفانه به عملکردها نمره دهیم

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران با تاکید برضرورت نگاه منصفانه در خصوص اقدامات در تهران گفت: باید منصفانه به عملکردها نمره دهیم. فکر می‌کنم هر چه بیشتر در این موضوعات منصفانه قضاوت کنیم موثرتر خواهد بود. کسانی که مشغول خدمت هستند به هر حال با کار سختی مواجهند و به نظر من اداره امور شهر کار دشواری است. وقتی کسی هم اینگونه واقعیت‌ها را بیان می‌کند گفته می‌شود که از شهردار دفاع می‌کنید. حال آنکه انصاف را باید مد نظر داشت. نمی‌شود بدون کار کارشناسی حرفی زد.

دنیامالی اقدامات انجام شده در تهران را قابل توجه دانست و گفت: به هر تقدیر معتقدم در شهر تهران گامهای خوبی برداشته شده و در این چند سال اخیر به خصوص در خصوص مترو گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است. بسیاری از شهرداران شهرهای پیشرفته دنیا وقتی از متروی تهران بازدید می‌کنند برایشان غیرقابال باور است که ما در زیرزمین این میزان کار انجام داده‌ایم. ما در منطقه به نسبت کوچک 11 تهران، 13 ایستگاه مترو داریم. بالاخره اینها پول مردم بوده است و برای ساخت آن زحمت فراوانی کشیده شده است.

افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، موجب گرانی پروژه‌ها می‌شود

دنیامالی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران در خصوص این انتقاد که پروژه‌های تهران گران انجام می‌شوند هم گفت: برای اجرای یک پروژه مناقصه‌ای برگزار می‌شود و مثلاً قرار است این پروژه ظرف سه تا چهار سال انجام شود. در سال دوم با افزایش قیمت زیاد یکی از اقلام کار از جمله میلگرد و فولاد و .... مواجه می‌شوید مثل اتفاقی که برای پروژه تونل توحید افتاد. بله اگر به هنگام انعقاد قرارداد اگر تورم و تعدیل‌های مربوط سالانه براساس یک روال عادی باشد هزینه‌ها مسیر عادی خود را طی می‌کند اما گاهی در حین اجرا، درخواست‌های جدید برای پروژه مطالبه می‌شود و یا تغییر قیمت‎های ناگهانی موجب بالارفتن هزینه پروژه‌ها می‌شود.
دنیامالی در ادامه با تأکید بر اینکه توجه بر قیمت تمام شده اجرای پروژه‌ها یک اصل مهندسی است، گفت: در خصوص شرایط پیمان به تعهداتمان به طرف دوم پیمان چه در شهرداری و چه در دولت به طور صحیح پایبند نیستیم. وقتی صورت وضعیت یک پروژه صادر می‌شود و به سیستم مالی می‌رود، سیستم مالیاتی کشور از طرف دوم قرارداد و یا همان پیمانکار هزینه ارزش افزوده و همان مالیات را مطالبه می‌کند و طبیعتاً وقتی کسی پول صورت وضعیتش را نگرفته باشد نمی‌تواند این را تامین کند و بسیاری از این دست مشکلات، عاملی می‌شود برای طولانی‌تر شدن پروژه‌ها و من اعتقادم این است که ما باید در ابتدا منابع پروژه‌ها را تأمین کنیم و مطمئن باشیم بودجه پروژه را در طول مدت پیش‌بینی طرح داریم و در این صورت برآورد اولیه با رقم پایان کار پروژه به هم نزدیک خواهد بود.

آزادسازی یارانه‌ها و گران‌تر شدن پروژه‌ها

وی بخشی از افزایش قیمت تمام شده تعدادی از پروژه‌های چند سال اخیر را متاثر از آزادسازی یارانه‌ها دانست و گفت: اگر پروژه‌های ساخته شده در سال‌های 86 و 87 را بررسی کنیم بعضاً به انجام با بیش از دو برابر قیمت انجام شده می‌رسیم چرا که با موضوع آزادسازی قیمت‌ها مواجه بوده‌ایم و تغییر قیمت اقلامی از جمله سیمان و آهن و ... در این موضوع موثر بوده است. البته این موارد چیزهایی است که گاهی دیده نمی‌شود. مسائلی که مرتبط با اقتصاد ملی و کشور است.

انتهای پیام/

R1415/P34399/S2,25/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۲۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ پروژه شاخص شهری بجنورد در اولویت اجرا است

جمشید عین بیگی در نشست خبری هیأت رئیسه، رؤسای کمیسیون‌های تخصصی و اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد با اصحاب رسانه که ۱۰ اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: تکلیف بیمارستان مادر و کودک که می‌خواستند آن را در شهربازی بسازند و شورای اسلامی شهر با آن موافقت نکرد، روشن شد تا شاهد تهدید فضاهای سبز شهری نباشیم. وی ادامه داد: مسئولان تصمیم گرفتند آن را در جاده ارکان بسازند. برای بهبود دسترسی به مراکز بیمارستانی، دانشگاهی و... که در این مسیر است، همه دستگاه های اجرایی مربوطه باید پای کار باشند و نمی شود شهرداری را در این خصوص تنها گذاشت. وی با اشاره به بعضی اقدامات شاخص شورای شهر مرکز استان، بیان کرد: بیش از ۱۴ سال است که دچار فرسودگی ناوگان بودیم و هیچ خودرویی خریداری نشد اما در این دوره شورای شهر تمهیدات لازم برای خرید ۲۶ اتوبوس شهری فراهم شد. عین بیگی ادامه داد: تاکنون تلاش کرده‌ایم که از خام فروشی در شهر جلوگیری و ارزش افزوده برای دارایی‌های شهر ایجاد کنیم. رئیس کمیسیون عمران معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این جلسه گفت: یکی از اقدامات شاخص شورای اسلامی شهر حمایت از شهرداری و توسعه آسفالت‌ها بوده که افزایش چشمگیری پیدا کرده است. علی اربابی افزود: در ابتدای فعالیت این دوره از شورای شهر ۷۰ هزار متر مربع آسفالت ریزی انجام شده بود که در سال گذشته به ۲۳۱ هزار متر مربع رسید. به گفته وی قرار است میزان آسفالت‌ها در سال جاری نیز ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار متر مربع باشد. وی با اشاره به معضل ترافیک در مرکز استان نیز گفت: در این راستا قصد داریم با ایجاد تقاطع غیر همسطح در میدان خرمشهر بخشی از معضل ترافیک در این محور را برطرف کنیم. همچنین ۵ بازگشایی محوری نیز در برنامه شهرداری گنجانده شده است. به گفته وی، راه اندازی مرکز کنترل ترافیک نیز که ۲۰ سال است محقق نشده امسال تحقق می‌یابد. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این جلسه گفت: بودجه امسال شهرداری بجنورد ۱.۶ همت پیش بینی شده است که تلاش می‌کنیم آن را محقق کنیم.  یوسف مغروری افزود: یکی از اقداماتی که برای تحقق بودجه در دست اقدام است مطالبات شهرداری از دستگاه‌های مختلف بوده که حدود ۳۵۰ میلیارد تومان را شامل می‌شود. وی تصریح کرد: برای دریافت این مطالبات باید استانداری و سازمان برنامه و بودجه نیز پایه کار باشند اما متاسفانه همچنان پرداخت این بدهی‌ها در اعتباراتی که به دستگاه‌ها اختصاص می‌یابد دیده نمی‌شود. رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این نشست بیان کرد: چهار پروژه شاخص سرمایه‌گذاری را دنبال می‌کنیم تا به سرانجام برسد.  سید محسن موسوی اظهار کرد: پارکینگ طبقاتی در هسته مرکزی شهر، ایجاد تقاطع غیر هم‌سطح و زیرگذر در میدان خرمشهر، ایجاد مرکز کنترل ترافیک و شهربازی بجنورد از جمله این پروژه‌ها محسوب می‌شود. این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد ادامه داد: معضل غیر فعال بودن فرودگاه بجنورد نیز یکی از موضوعاتی محسوب می‌شود که در بخش سرمایه‌گذاری نمود منفی دارد و باید تلاش کنیم تا با دیپلماسی شهری این مشکل برطرف شود. وی همچنین افزود: در این دوره از شورای اسلامی شهر سرانه فضای سبز که به ازای هر فر چهار متر مربع بود با تلاش‌های بسیار به ۱۳ متر مربع افزایش یافت.  رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر بجنورد نیز گفت: شورای اسلامی شهر خود را موظف می‌داند که از دارایی شهرداری که متعلق به مردم است حراست کند و در این مسیر تخلفاتی که رخ می‌دهد را پیگیری کند.  مهدی معلم گفت: پرسنل شهرداری افرادی زحمتکش و پرتلاش هستند اما به صورت محدود شاهد بعضی تخلفات بودیم که تاکنون ۲۱ نفر از آن‌ها به تخلفات اداری کمیته انضباطی و یا سیستم قضایی معرفی شده‌اند که در این مسیر سه نفر نیز اخراج شده‌اند. وی به ضرورت انضباط شهری و رعایت مقررات سد معبر اشاره کرد و افزود: برای نخستین بار شاهد برخوردهای قاطع با مصادیق سد معبر بودیم که حمایت‌های سایر اعضای شورا و همچنین دادستانی، رسیدگی به این معضل در شهر ادامه دارد.  دیگر عضو شورای اسلامی شهر بجنورد نیز به کمبودهای استان اشاره کرد و گفت: توسعه نیافتگی استان خراسان شمالی به دلیل نبود تخصص نیست بلکه باید نگاه‌های مدیریتی تغییر یابد. یزدانی افزود: افزایش تراکم در شهر بجنورد از یک سال و نیم است که پیگیری می‌شود اما مسئولان گفته‌اند چون این موضوع رسانه‌ای شده باید مسکوت بماند.  به تصریح کرد: این یک مصداق از نگاه‌های نادرست مدیریتی است و تا زمانی که تغییر نکند این استان توسعه نمی‌یابد.  وی اظهار کرد: نباید دیدگاه‌های جناحی حزبی و گروهی را در تصمیماتی که برای استان اتخاذ می‌شود دخالت دهیم نقدهایی که مطرح می‌شود نیز باید منصفانه باشد.  به گفته وی، توسعه مرکز استان نیازمند همراهی و همدلی است و باید دست یکدیگر را برای توسعه بگیریم تا توسعه اتفاق بیفتد.  یزدانی بیان کرد: یکی از مشکلات شهرداری بجنورد، فرسودگی کارخانه آسفالت و عمر حدود ۴۰ ساله آن است که سبب فعالیت محدود آن شده و علی رغم اینکه مشکل قیر نداریم باید فکری به حال تهیه آسفالت کنیم. وی تصریح کرد: آسفالت محلات حاشیه بجنورد در اولویت قرار دارد و به صورت جدی ین موضوع را رصد می‌کنیم تا خدمات به صورت متوازن ارائه شود. / خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در اهواز وجود دارد
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در شهرداری اهواز وجود دارد
  • کمبود پارکینگ از مشکلات اصلی ترافیک سنندج است
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • شهرداری و دولت اختلافی در زمینه اجرای مونوریل قم ندارند
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • ۴ پروژه شاخص شهری بجنورد در اولویت اجرا است
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • حضور مردم در امر اقتصاد راهگشا است + فیلم