Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@08:42:14 GMT

453 مدرسه یک تا پنج دانش آموزی در استان کرمان فعالیت می کند

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۳۲۹۰۹

453 مدرسه یک تا پنج دانش آموزی در استان کرمان فعالیت می کند

به گزارش ایرنا محمد محسن بیگی روز دوشنبه در جشنواره یار مهربان با حضور هوشنگ مرادی کرمانی و 11 دانش آموز مولف این استان افزود: یکهزار مدرسه غیرانتفاعی در استان کرمان وجود دارد.
وی با اشاره به جایگاه خطیر معلمان در فرایند یادهی و یادگیری اظهار کرد: جانبازی و ایثارگری برازنده جایگاه معلمی است زیرا معلمان در کلاس درس در نبرد با جهل و نادانی به عنوان بزرگترین فقر بشریت، جانفشانی و ایثارگری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی مطالعه را از ضروری ترین نیازهای روحی و روانی انسان ها عنوان کرد و گفت: ماندگارترین آموزش ها از طریق کتاب و کتابخوانی ایجاد می شود لذا باید کمک کرد تا فرهنگ کتابخوانی در جامعه نهادینه شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان کرد: آموزش و پرورش فرایند یاددهی و یادگیری را پوشش می دهد و انتقال اطلاعات از معلم به دانش آموزان انجام می شود.
وی افزود: معلم نیز در این فرایند نقش یاددهنده و یادگیرنده را دارد و مهمترین عامل در این فرایند همدلی، تعامل و همزبانی بین معلم و دانش آموزان است لذا معلمانی در این فرایند موفق هستند که این همدلی و همزبانی را ایجاد کنند.
محسن بیگی دلیل ماندگاری و محبوبیت آثار هوشنگ مرادی کرمانی را بین دانش آموزان، همزبانی و تعامل این نویسنده با مخاطب و ایفای نقش معلمی به بهترین صورت عنوان کرد.
وی به فاصله ایجاد شده بین خانواده و فرزندان اشاره کرد و گفت: بهترین راه برای نفوذ در دانش آموزان؛ همدلی و همزبانی و وارد شدن از راه دوستی است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان هم در جشنواره یار مهربان گفت: هدف از برگزاری این جشنواره توسعه سواد خواندن بین دانش آموزان با محوریت آثار هوشنگ مرادی کرمانی ویژه دانش آموزان چهارم، پنجم و ششم دبستان است.
رضا طلابیگی اظهار کرد: جشنواره یار مهربان سال آینده ویژه دانش آموزان اول، دوم و سوم ابتدایی با محوریت کتاب های افسانه شعبان نژاد برگزار می شود.
وی گفت: این جشنواره در سطوح مدرسه ای و شهرستانی برگزار شده و اکنون مرحله استانی این جشنواره در حال برگزاری است.
وی افزود: سه هزار و 500 دانش آموز از سراسر استان کرمان در جشنواره استانی یار مهربان شرکت و 77 نفر به مرحله استانی این جشنواره راه پیدا کردند.
این مسئول با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور ما اندک است تصریح کرد: باید فرهنگ مطالعه در دانش آموزان از دوره ابتدایی نهادینه شود لذا آموزش و پرورش استان کرمان با ارائه طرحی ابتکاری جشنواره یار مهربان را به منظور علاقمند کردن دانش آموزان به کتابخوانی، قصه گویی و خلاصه نویسی کتاب ها در راستای ارتقای مهارت خواندن و توسعه مهارت نوشتن اجرا کرده است.
وی تاکید کرد: باید به سمت و سویی برویم که فرهنگ بومی محلی استان تقویت شود.
جشنواره یار مهربان امروز (دوشنبه) با حضور هوشنگ مرادی کرمانی در پردیس شهید باهنر دانشگاه فرهنگیان کرمان برگزار شد.
به گزارش ایرنا در جشنواره یار مهربان از هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده بنام کرمانی، 11 دانش آموز مولف و 77 دانش آموز حائز رتبه برتر جشنواره یار مهربان با موضوع کتاب های هوشنگ مرادی کرمانی تجلیل شد.
خبرنگار: نجمه حسنی ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
3029/3028

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند

معلم فردی که وقتی وارد کلاس درس می‌شود٬ تمام مشغله‌های زندگی را پشت در گذاشته و از ذهنش اخراج می‌کند.

از آغازین روزهای  بزرگ شدن٬ معلمان همچون یک والد کنارمان هستند و با مهر و عطوفت الفبا و رنگ آمیزی زندگی را به ما می‌آموزند.

معلمی شغل و حرفه نیست، بلکه عشق است. معلمان جهادگرانی هستند که در سرما و گرما با جان فشانی‌های خود به ما درس زندگی می‌دهند.

 در قرآن کریم به مقام معلم اشاره شده است. در نخستین آیات قرآن که بر رسول اکرم (ص) نازل شد، خداوند به این ویژگی خارق‌العاده اشاره می‌کند و همین امر دال بر اهمیت خواندن و نوشتن است.

اقرا باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق، اقرأ و ربک الاکرم، الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم. (علق: ۱ ۵)

بخوان به نام پروردگارت که جهانیان را آفرید. انسان را از خون بسته سرشت. بخوان! و پروردگارت کریم‌ترین است همان که آموخت با قلم، آموخت به انسان آنچه را که نمی‌دانست.

مقام معلم همیشه در دین اسلام ستایش شده به طوری که حضرت محمد (ص) فرموده‌اند: معلمی شغل انبیا است و امام علی (ع) نیز در این باره می‌فرماید: به احترام پدر و معلمت از جای برخیز؛ هرچند فرمان روا باشی.

از همین رو  در تقویم کشورمان ۱۲ اردیبهشت که سالروز شهادت معلم بزرگ استاد شهید مطهری است٬ به عنوان روز معلم پاس داشته می‌شود.

به همین مناسبت با یکی از معلمان نمونه کشور به گفت و گو پرداختیم.

معلمی که نوزاد ۲۰ روزه خود را به مدرسه می‌برد

فاطمه زارع، آموزگار نمونه متوسطه دوم سال استان فارس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معلمی همچون شغل‌های دیگر سختی‌هایی دارد اما در کنار تمام سختی‌ها شیرینی‌ها و خاطرات زیبایی دارد که قابل چشم پوشی نیست.

وی در خصوص سختی‌های معلمی افزود: من در سال‌های اول خدمتم معلمی مناطق محروم و روستاها را انتخاب کرده بودم؛ به همین علت در رفت و آمد بسیار سختی می‌کشیدم. در آن سال‌ها اتومبیل‌ها تا لبه جاده بیشتر نمی رفتند و من مجبور بودم مسافت طولانی را تا مدرسه پیاده رفته و یا به دلیل کمبود خودرو در این مناطق با ماشین‌های نظامی یا گشتی در روستا رفت و آمد کنم که این امر بسیار برایم سخت بود.

 او ادامه داد: ‌زمانی که فرزند من ۲۰ روز بیشتر نداشت به دلیل نبود کودکستان او را به مدرسه برده و بر روی میز قرار می‌دادم تا به دانش آموزان درس بدهم.

فرهنگ سازی برای احترام به معلمان

زارع با بیان این که یکی از مشکلات معلمان بی احترامی و نادیده گرفتن توسط دیگر اقشار جامعه است؛ تصریح کرد: تمام اقشار جامعه مدیون معلمان هستند؛ چرا که اگر آموزگاران نبودند افراد نمی‌توانستند دکتر، مهندس و... شوند؛ به همین علت باید مقام معلم در میان جامعه فرهنگ‌سازی شود.

درس زندگی را به ما آموزش دادید

این معلم نمونه درباره یکی از خاطرات خود با دانش‌آموزان گفت: روزی در حال درس دادن به دانش آموزان بودم که متوجه شدم یکی  از آن‌ها در حال خوردن غذا است. چندباری به آن دانش آموز تذکر دادم اما گوش نداد در آخر به او گفتم بیرون برود و بعد از خوردن به کلاس بازگردد.

وی ادامه داد: این دانش آموز به همراه ۱۰ دوست دیگر خود از کلاس خارج شدند و به مدیر مدرسه گزارش دادند که من به آن‌ها بی احترامی کرده‌ام.

زارع افزود: بعد از این گزارش من  ماجرا را  به مسئولین مدرسه توضیح دادم و از آن‌ها خواستم دانش‌آموزان را به کلاس درس بفرستند. بعد از ورود دانش آموزان با آن‌ها عادی رفتار کردم به طوری که باعث تعجب آن‌ها شد.

او در پایان تصریح کرد: این کار من باعث شد دانش‌آموزان از من عذر خواهی کرده و به من شیرین‌ترین جمله را بگویند.

دانش آموزان به این معلم فداکار گفتند: شما درس زندگی، بزرگی و بخشندگی را به ما آموزش دادید. 

به گفته فرهادی٬ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، معلمی ردایی است مقدس که خداوند آن را بر دوش هر کسی قرار نمی‌دهد و اگر بر دوش کسی قرار گرفت٬ مسئولیتی سنگین است. معلمی شغل نیست؛ بلکه ایثار است و وظیفه.

معلمان باید در راس قله باشند

سید عظیم طاهری اطاقسرا یکی از معلمان بازنشسته روستاهای مازندران نیز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معلمی علاوه بر شغل یک هنر است. هنر معلم باعث می‌شود مشکلات جامعه  حل شوند.

وی افزود: ما برای جامعه بهتر باید به معیشت معلمان چه مشغول به کار و چه بازنشسته توجه کنیم تا در تمام عرصه‌ها موفق شویم. معلمان باید در راس قله باشند و به آن‌ها احترام گذاشته شود.

او ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مشکلات معلمان بازنشسته دلتنگی برای دانش آموزان، کلاس درس و مدرسه است. اقشار جامعه به خصوص مسئولین نباید معلمان خود را فراموش کنند. 

شایان ذکر است که مرجعیت عمومی و اعتماد عمومی به معلمان و مدرسه سرمایه‌ای گران‌قیمت است که باید آن را حفظ کنیم و برای کشور عزیزمان دانش، امنیت و آگاهی بیافرینیم. 

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • آغاز به کار طرح مدرسه هنر در کاشان
  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • افتخارآفرینان کردستانی والیبال دانش آموزی وارد سنندج شدند
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • دستان هنرآفرین دانش‌آموزی
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم