Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشخبرنگارحوزهکلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛بخشی از سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران جوان در قسمت کلینیک آنلاین مطرح کردند توسط متخصص مربوطه پاسخ داده شد.
شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.
پاسخ سوالات خود در زمینه (کم کاری و پرکاری تیروئید) که از سوی جواد بهجتی فوق تخصص غدد ارائه شده به شرح ذیل است:
***انواع تیروئیدبهجتی متخصص غدد در این زمینه گفت: تیروئید در افراد به دو نوع کم‌کار و پرکار تقسیم می‌شود که ناشی از اختلالات کارکرد غده تیروئید در بدن فرد به وجود می‌آید و اگر فردی کم‌کاری تیروئید داشته باشد با علائمی مانند سرد شدن بدن، خستگی، بی‌حوصلگی، ریزش‌مو، خشکی پوست، سفید شدن زودرس مو، کاهش اشتها، یبوست، تنگی نفس و پف چشم رو به رو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: اگر فردی پرکاری تیروئید داشته باشد در کنار اشتهای خوب، کاهش وزن دارد، زیرا سوخت و ساز بدن بیمارافزایش داشته و همین موضوع باعث می‌شود که فرد با تپش قلب، ضعف و خستگی همراه باشد.
***کم‌کارهای تیروئید چه کنند؟این متخصص ادامه داد: افرادی که مبتلا به کم‌کاری تیروئید هستند باید با تجویز پزشک به صورت دائمی هورمون تیروکسین تزریق کنند، اما اگر سلول‌های تیروئید فرد به طور کامل تخریب نشده باشند نیازی به مصرف دارو‌ها به صورت دائمی نیست، زیرا در صورت استفاده دارو‌ها در بازه زمانی خاص سلول‌های تیروئید فرد بازسازی می‌شود.
وی تأکید کرد: خانم‌هایی که باردار و مبتلا به کم‌کاری تیروئید هستند، نباید در این دوران مصرف داروهای خود را قطع کنند بلکه باید قرص‌های تیروکسین را به صورت ناشتا مصرف کنند و همچنین تا بعد از یک ساعت غذا نخورند.
***پرکار‌های تیروئید چه کنند؟بهجتی اظهار داشت: پرکاری تیروئید ممکن است بر اثر نوعی از خود‌ایمنی در بدن فرد به وجود بیاید که با مصرف داروهایی همچون متی‌مازول (با تجویز پزشک) می‌توانند بیماری را سرکوب کنند.
لازم به ذکر است؛ کسانی که پرکاری تیروئید دارند رژیم غذایی خاصی برایشان در نظر گرفته نمی‌شود، اما افراد باید هر چند ماه یکبار برای آزمایش به صورت مادام العمر به پزشک متخصص مراجعه کنند.
***آیا تیروئید ارثی است؟این پزشک متخصص عنوان کرد: برخی از افراد تصور می‌کنند که این بیماری ارثی است و به فرزندانشان در دوران بارداری انتقال پیدا می‌کند در حالی که چنین مسئله‌ای اشتباه است و بیش از ۹۰ درصد مادرانی که مبتلا به تیروئید هستند فرزندان سالم داشته‌اند.
وی ادامه داد: ممکن است جنینی به صورت اکتسابی مبتلا به این بیماری باشد، اما به صورت ارثی از مادر به جنین انتقال پیدا نمی‌کند.
***بازه زمانی برای مصرف داروهای تیروئیدبهجتی فوق‌تخصص غدد بیان کرد: برخی از بیماران تصور می‌کنند که بعد از عدم مشاهده علائم بیماری باید مصرف دارو را قطع کنند در حالی که باید حتما به پزشک معالج مراجعه کنند تا پزشک در هر نوبت دوز داروهای مصرفی را برای او تعیین کند.
***با غده بزرگ تیروئید بعد از جراحی چه کنیم؟این پزشک متخصص اظهار داشت: بزرگ شدن غده تیروئید در اکثر افراد به صورت خوش‌خیم است و اگر علائمی از بدخیمی در بدن فرد وجود داشته باشد، ابتدا نمونه‌گیری و آزمایش‌های لازم صورت می‌گیرد و در صورت صلاحدید پزشک، فرد جراحی می‌شود، اما اگر بیمار بعد از جراحی مجدد با غده بزرگ روبرو شود باید برای مراحل بعدی جراحی حتما به پزشک معالج مراجعه کند.
***تأثیر تیروئید در ایجاد بیماری‌های دیگروی بیان کرد: اگر فردی مبتلا به بیماری دیابت باشد و همزمان درگیر بیماری تیروئید هم شده است باید همه داروهای مربوط به هر دو بیماری را مصرف کند، زیرا تیروئید چه به صورت پرکار و چه به صورت کم‌کار می‌تواند بر روی سایر اعضای بدن تأثیرات سو داشته باشد و حتی ممکن است باعث ایجاد چربی خون، ناراحتی پوستی و ناراحتی قلبی و عروقی گردد.
***تشخیص این بیماری بدون آزمایش ممکن است؟این متخصص غدد عنوان کرد: اگر فردی علائمی که در قسمت فوق ذکر شد را داشت باید سریعا به پزشک مراجعه کند و آزمایش‌های لازم را انجام بدهد تا تشخیص صحیح برای او صورت بگیرد، زیرا ممکن است گاهی فردی علائم را مشاهده کند، اما اثری از بیماری تیروئید در او وجود نداشته باشد؛ همچنین گفتنی است که بدون آزمایش نمی‌توان این بیماری را تشخیص داد.
***پیوند غده تیروئیدبهجتی ادامه داد: پیوند زدن غده تیروئید به هیچ عنوان پیشنهاد خوبی نیست، زیرا در صورت انجام این کار فرد باید برای جلوگیری از پس زدن غده و سالم ماندن، داروهای مختلفی را مصرف کند که مقرون به صرفه نیست و این در حالی است که محصولات غده تیروئید به صورت قرص و دارو در بین افراد توزیع می‌شود.
***تأثیر تیروئید بر روی باروری مردان و زنانوی بیان کرد: اگر زن یا مردی مبتلا به کم‌کاری یا پرکاری تیروئید باشد بر روی کارکرد غدد جنسی و میل جنسی افراد تأثیر می‌گذارد و حتی در شرایط حادتر باعث ناباروری می‌شود، اما این مساله موقتی است و با مصرف دارو درمان می‌شود.
***تأثیر تیروئید بر روی عملکرد مغزوی یادآور شد: اگر فردی مبتلا به کم‌کاری تیروئید باشد بر روی عملکرد مغزی او تأثیرگذار است به همین خاطر نوزادانی که به دنیا می‌آیند آزمایش‌های اختصاصی در این زمینه انجام می‌دهند تا در صورت وجود این بیماری با مصرف دارو‌ها درمان شوند تا بر روی عملکرد مغزی و تمرکز آن‌ها درآینده تأثیر منفی نداشته باشد.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۷۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس بررسی جدیدی که در پلاس وان (PLOS One) منتشر شده است، کار کردن شب دیروقت و برنامه‌های کاری نامعقول در جوانی ممکن است به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و ضعف سلامت در دوره میانسالی منجر شود.

«ون جویی هان»، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده این مطالعه، پس از سه دهه بررسی برنامه کاری و الگوی خواب ۷۰۰۰ آمریکایی، متوجه شد که فقط یک‌چهارم افراد شرکت‌کننده طی روز و در ساعات منظم کار می‌کردند.

از افراد شرکت‌کننده در مطالعه از سن ۲۲ تا ۵۰ سالگی مصاحبه گرفته شد و سه‌چهارم جامعه نمونه پژوهش کارگران آمریکایی متولد دهه ۱۹۶۰ بودند. برخلاف کارگرانی که روزکار بودند، کارگرانی که وقتی جوان‌تر بودند شیفت کاری شب یا چرخشی داشتند در نهایت گزارش دادند با مشکل خواب دست‌وپنجه نرم می‌کردند و بیشتر احتمال داشت در سن ۵۰ سالگی دچار بیماری و افسردگی شوند.

هان پس از دهه‌ها ساعات کاری طولانی و ذهنیت فرهنگ سخت‌کوشی، وقتی ۴۰ ساله بود پزشک به او گفت سن بیولوژیکی‌اش ۶۰ ساله است. این مسئله سبب شد تا تحقیق کند آیا ساعات کار طولانی می‌تواند اثر بلندمدت بر سلامت داشته باشد.

هان در مصاحبه‌ای به ان‌پی‌آر (NPR) گفت: کار دارد ما را بیمار و بیچاره می‌کند. کار قرار است به ما امکان جمع‌آوری منابع بدهد. اما برای بسیاری از افراد، کارشان به آنها اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. آنها در واقعا به مرور زمان رنجورتر و نزارتر می‌شوند.

هان ابراز امیدواری کرد مطالعه او منابعی فراهم کند تا به افراد کمک کند وقتی به‌ دلیل کار از لحاظ جسمی خسته و از لحاظ احساسی تحلیل رفته‌اند، زندگی شاد و سالمی داشته باشند.

هان متذکر شد: می‌توانیم بگوییم که آنها داوطلبانه می‌خواهند ساعات طولانی کار کنند، اما در واقعیت، مسئله ساعات طولانی کار کردن داوطلبانه نیست. آنها احساس می‌کنند که فرهنگ کار از آنها می‌خواهد که ساعات طولانی کار کنند، وگرنه ممکن است از زندگی و اجتماع جا بمانند.

یافته‌های مطالعات او نشان داد آن دسته از کارگران آمریکایی که استراحت مناسب را فدای کار کرده بودند از لحاظ آماری بیشتر احتمال داشت به افسردگی یا مشکلات سلامت دچار شوند.

او گفت: وقتی کار به یک عاملِ استرس‌زای روزمره تبدیل می‌شود، پیامدهایش برای سلامت از آن نوعی است که می‌توانید انتظار داشته باشید ۳۰ سال بعد ببینید.

به گزارش ایندیپندنت، این مطالعه ممکن است ارتباط شب‌کاری و شیفت‌های چرخشی با کم‌خوابی و ضعف سلامت را نشان دهد، اما نتوانسته است شواهد محکمی بیابد که یک عامل مستقیم دیگری است. با وجود این، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا متذکر شده است که خواب ناکافی می‌تواند به افزایش احتمال بیماری‌های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و چاقی منجر شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به چند سوال در چند دقیقه باید پاسخ دهند؟
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه فروش سوالات کنکور
  • سوالات عجیب گوگل هنگام مصاحبه کاری
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه تبلیغ فروش سوالات کنکور/ ۲۰ نفر دستگیر شدند
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!