Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@00:37:34 GMT

تنزل ایران درفضای کسب‌و‌کار

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۳۹۱۵۷

تنزل ایران درفضای کسب‌و‌کار

اقتصاد>اقتصاد‌ ایران - بیش از ۵ سال از ابلاغ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار از سوی مجلس می‌گذرد؛ اما نتایج بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس و گزارش‌های پایش محیط کسب و کار نشان می‌دهد که هنوز گشایشی در این حوزه رخ نداده است.

البته گزارش بانك جهاني از بررسي وضعيت شاخص كسب‌و‌كار نشان مي‌دهد كه ايران در بين ۱۹۰ كشور دنيا در سال ۲۰۱۷، در جايگاه ۱۲۰ قرار گرفته است اما آنگونه كه از گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس برمي‌آيد، بهبود رتبه كسب و كار ايران از رتبه ۱۵۲ در سال ۲۰۱۴ به رتبه 120در سال‌جاري ميلادي، نه به‌واسطه‌ بهبود واقعي محيط كسب و كار، بلكه به‌دليل اصلاح اطلاعات نادرست ارسالي از سوي ايران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دكتر سيدامير سياح، كارشناس حوزه كسب و كار، در اين‌باره به خبرنگار ما گفت: براساس گزارش‌هاي سالانه بانك جهاني از وضعيت شاخص كسب‌و‌كار در كشورهاي مختلف، رتبه ايران به ظاهر از سال‌2014ميلادي تا‌كنون بهتر شده است اما واقعيت اين است كه اطلاعات استفاده شده در تعيين وضعيت كسب‌و‌كار ايران در سال 2014نادرست بوده و مركز پژوهش‌هاي مجلس پس از انجام برخي تحقيقات اين مسئله را اعلام مي‌كند.

سياح افزود: پس از اينكه نتايج تحقيق مركز پژوهش‌ها در اختيار وزارت اقتصاد قرار مي‌گيرد، مسئولان اين وزارتخانه با بانك جهاني مذاكره كرده و آنها را متقاعد مي‌كنند كه نتيجه آن در بازنگري‌هاي انجام شده توسط بانك جهاني، مشخص است.

بهبود رتبه ايران با اصلاح اطلاعات

پس از بازنگري‌هاي بانك جهاني در مورد رتبه كسب و كار ايران و تصحيح اطلاعات قبلي، رتبه كسب‌وكار ايران در سال ۲۰۱۴ از 152به رتبه ۱۳۲ كاهش يافت. در بازه زماني ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ جايگاه ايران با بهبود ۱۳ رتبه‌اي مواجه شد و به ۱۱۹ رسيد كه ۱۱ رتبه آن ناشي از اصلاح اطلاعات بانك جهاني بوده و دو رتبه آن نيز ناشي از يكي از 3عامل «تسهيل مقررات كسب و كار در ايران»، «تنزل وضع كسب و كار كشورهاي ديگر نسبت به ايران» يا بر‌اثر «تغيير روش محاسبه نماگرها ده‌گانه» بوده است. همچنين در سال ۲۰۱۶ رتبه ايران نسبت به رتبه واقعي سال ۲۰۱۵، دو رتبه بهبود پيدا كرد و از ۱۱۹ به ۱۱۷ رسيد.

اين در حالي است كه براساس جديدترين گزارش بانك جهاني از بررسي وضعيت شاخص كسب و كار ۱۹۰ كشور در سال 2017، رتبه ايران با 3پله كاهش، از ۱۱۷ به ۱۲۰ رسيده و نسبت به 2سال پيش يك رتبه بدتر شده است. درحالي‌كه در بند 8 سياست‌هاي كلي «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» بر بهبود فضاي كسب و كار با هدف افزايش توليد ملي و اصلاح زمينه‌هاي فرهنگي، قانوني، اجرايي و اداري تأكيد شده است. بهبود واقعي فضاي كسب‌و‌كار ايران عملا رؤيايي بيش نيست و از سال 2014تا سال 2017بدون تغيير مانده است.

براساس گزارش بانك جهاني، جايگاه منطقه‌اي ايران نيز در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶ تغييري نداشته و همچنان در رتبه ۱۶ از ميان ۲۵ كشور باقي مانده‌است.

رتبه بهبود كسب و كار ايران از سال 2014تا‌كنون 120 است

براساس گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس، پس از اصلاح اطلاعات سال ۲۰۱۴ رتبه ايران با ۲۰‌رتبه كاهش از ۱۵۲ به ۱۳۲ بهبود يافت كه به‌دليل بازنگري در اطلاعات بوده است و در ادامه، طي 3سال اخير نيز بخشي از خطاهاي فاحش سال‌هاي گذشته در ارسال اطلاعات تعديل شدند و رتبه ايران هر سال با اصلاح اطلاعات بهبود پيدا كرده است.

دكتر سياح، با گلايه از مسئولاني كه بدون مطالعه گزارش بانك جهاني و فقط با ديدن عدد‌ها ادعا مي‌كنند كه وضعيت كسب و كار بهبود يافته، مي‌گويد: بهبود جايگاه ايران در شاخص كسب و كار در دوره سال‌هاي ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۷ به واسطه اصلاح اطلاعات قبلي توسط بانك جهاني ۳۲ رتبه بهبود يافته و به‌معناي تغيير در وضعيت كسب و كار كشور نيست.

اين كارشناس حوزه كسب و كار، مي‌افزايد: از ديگر سو علاوه بر اين ۳۲‌رتبه، جايگاه ايران در شاخص كسب و كار از سال 2014تا 2016به دلايلي غير از اصلاح اطلاعات، سه رتبه بهبود پيدا كرده است اما آنگونه كه از گزارش 2017بانك جهاني برمي‌آيد، همين سه رتبه نيز در سال‌جاري خنثي شده و جايگاه ايران دوباره به 120برگشته است.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»

سینمای ایران در آخرین هفته فروردین ماه ۱۴۰۳ و در هفته‌ای که از اکران فیلم‌های نوروزی گذشت در مجموع میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب در ۷۶۱ هزار سانس بود که توانست ۴۲ میلیارد و ۵۵۳ میلیون و ۵۱۳ هزار تومان فروش داشته باشد و به طور کلی وضعیت سینمای ایران درحال رونق است.

فیلم سینمایی «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی این هفته توانست ۲۳۲ هزار بلیط به ارزش ۱۲ میلیارد و ۷۰۴ میلیون تومان بفروشد و در رتبه اول فروش گیشه قرار بگیرد.

فیلم سینمایی «مست عشق» محصول مشترک ایران و ترکیه که اکران آن از چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه آغاز شد؛ توانست ۱۴۸ هزار بلیط به ارزش ۱۰ میلیارد و ۵۹۳ میلیون تومان بفروشد و در هفته اول اردیبهشت ماه در رتبه دوم فروش گیشه قرار گیرد‌.

«سال گربه» به کارگردانی و نویسندگی مصطفی تقی زاده با فروش ۱۹۵ هزار بلیط به ارزش ۱۰ میلیارد و ۳۵۸ میلیون تومان در رتبه سوم جدول فروش گیشه سینما قرار گرفت.

فیلم «بی بدن» که در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اکران شد این هفته میزبان ۹۸ هزار مخاطب شد و توانست پنج میلیارد و ۵۰۷ میلیون تومان فروش داشته باشد و در رتبه چهارم فروش گیشه قرار گیرد.

فیلم سینمایی «آسمان غرب» در هفته گذشته با فروش ۳۲ هزار بلیط به ارزش یک میلیارد و ۲۹۵ میلیون تومان در رتبه پنجم جدول فروش سینما‌ها قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • مسیر دشوار والیبال ایران برای المپیکی شدن
  • والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود ؟
  • والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود؟
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»
  • بوندس‌لیگا تحت تاثیر جنگ جهانی دوم قرار گرفت!‏
  • بهبود ۹ پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه