Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران با تاکيد بر اينکه بايد از توانمندي قوي نيروهاي مجموعه و پتانسل تنوع زيستي کشور استفاده کنيم،‌گفت: ظرف 4 سال گذشته از نظر کشفيات گونه‌هاي جديد و افزايش تعداد نمونه‌ها نسبت به سنوات قبل وضعيت بسيار بهتري داشتيم.

سيد ابوالحسن شاهزاده فاضلي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، در خصوص نگهداري نمونه‌هاي زيستي در مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران اظهار کرد: نمونه‌هاي زيستي شامل نمونه‌هاي گياهي مانند انواع بذرها و بافت‌هاي گياهي، رده‌هاي سلولي حوزه‌هاي انساني و جانوري اعم از موارد سالم و بيماري‌ها، انواع ميکروارگانيسم‌ها همچون باکتري، قارچ، کپک، مخمر، ريز جلبک و غيره و همچنين در حوزه مولکولي ژنوم موجودات مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئيس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران افزود: اين نمونه‌هاي زيستي در شرايط مختلف از 4 درجه، منفي 20 درجه، منفي 70 درجه، در شرايط فراصد يعني منفي 196 درجه و همچنين به شکل پودرهاي خشک شده نگهداري مي‌شوند.
وي ادامه داد: همه اين نمونه‌ها بايد به گونه‌اي نگهداري شوند که پس از خروج از آن شرايط، قابليت زنده‌ماني و تکثير را داشته باشند؛ زيرا اگر اين قابليت را نداشته باشند، نشان دهنده آن است که شرايط نگهداري نمونه‌ها استاندارد نبوده است.
شاهزاده فاضلي با بيان اينکه پس از 10 سال در اين مرکز تمامي نمونه‌ها در همه حوزه‌ها را توانسته‌ايم به صورت استاندارد نگهداري کنيم، گفت: توانسته‌ايم اعتماد جامعه بين‌المللي را در قبال نگهداري نمونه‌هايي که در سال‌هاي قبل فرستاده بودند، جلب کنيم زيرا نمونه‌هاي ارسالي از کشورهاي خارجي به ايران توانسته بودند ظرفيت "زنده ماني قابل قبولي" را کسب کنند.

جلب اعتماد جامعه بين‌المللي در تبادل و ارسال نمونه به ايران
رئيس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران تصريح کرد: در حال حاضر کشورهايي همچون اسپانيا، هند، مصر و الجزاير نمونه‌هايي را به اين مرکز مي‌فرستند و همچنين به شکل تبادل نيز از کشورهايي همچون فرانسه و امريکا نمونه دريافت مي‌کنيم، به گونه‌اي که دانشمندان اين کشورها درخواست دريافت برخي از گونه‌هاي ميکروبي ما را مي‌کنند و در مقابل اين نمونه، نمونه‌اي را که مورد درخواست ما است، به مرکز ارسال مي‌کنند.
وي با بيان اينکه دسترسي به نمونه‌هاي زيستي در طول سال‌هاي متمادي و طولاني امکان‌پذير است، اظهار کرد: هرگاه که علم نياز به بهره‌برداري از اين نمونه‌هاي زيستي را در بخش صنعت و تحقيقات داشته باشد، اين نمونه‌ها از ذخيره‌گاه خارج شده و قابليت تکثير خواهند داشت.
شاهزاده فاضلي تاکيد کرد: اين نمونه‌هاي زيستي دسترسي مادام‌العمر دارند و کشورهايي که شرايط نگهداري استانداردي را داشته باشند درواقع داراي دانش فني عظيم و قابل قبولي هستند.

به دليل کمبود بودجه سرعت کار پايين است
رئيس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران در ادامه با بيان اينکه کمک مالي از طريق دولت به مرکز مي‌شود، اما نياز خيلي بيشتر از ارقام کنوني است، گفت: در ارزيابي متخصصان خارجي از مرکز ذخاير ژنتيک ايران، اين مرکز که عمري 10 ساله دارد از لحاظ تعداد نمونه‌هايي که جمع‌آوري کرده و خدماتي که ارائه مي‌دهد، معادل يک مرکز 30 ساله در اروپا است؛ اما با اين وجود بودجه‌اي که براي گردش کاري داريم، يک دهم بودجه مراکز آنها است.
وي با اشاره به اينکه نيروهاي ايراني از لحاظ توانمندي و کارايي بسيار قوي هستند، افزود: بودجه مرکز ذخاير ژنتيک براي تامين تجهيزات و مواد مورد نياز کفايت نمي‌کند، از اين رو به دليل کمبود بودجه سرعت کار ما کاهش يافته است.
شاهزاده فاضلي با تاکيد بر اينکه ذخاير ژنتيکي يکي از بزرگ‌ترين منافع ملي در بحث غذا، محيط زيست، سلامت و انرژي محسوب مي‌شود، ‌اظهار کرد: دولت دوزادهم حداقل در يک حرکت خوب بايد بودجه مرکز را به 4 برابر افزايش دهد تا به نقطه مطلوب برسيم زيرا در غير اين صورت نه تنها توسعه پيدا نمي‌کنيم بلکه ممکن است با افت کيفيت در شرايط استاندارد مواجه شويم.

بهبود وضعيت علمي طي 4 سال گذشته
رئيس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران در ادامه با بيان اينکه وضعيت علمي با توجه به شرايط فعلي قابل قبول است، گفت: کشف گونه‌هاي جديد، نگهداري‌هاي در شرايط استاندارد و ارائه خدمات به 150 مرکز علمي و دانشگاهي (تامين نيازهاي نمونه‌هاي زيستي مراکز) با حداقل هزينه و کيفيت بالا، گام بزرگي در مرکز ذخاير ژنتيک محسوب مي‌شود.
وي تصريح کرد: از طرفي با توجه به بالا بودن تنوع زيستي در کشور و توانمندي نيروهاي انساني بايد به فرآيند جمع‌آوري نمونه‌هاي بيشتر، نگهداري نمونه‌ها و ارائه به مراکز توليدکننده همچون شرکت‌هاي دانش‌بنيان سرعت ببخشيم.
شاهزاده فاضلي با تاکيد بر اينکه ظرف 4 سال گذشته از نظر کشفيات گونه‌هاي جديد و افزايش تعداد نمونه‌ها نسبت به سنوات قبل وضعيت بسيار بهتري داشته‌ايم، افزود: با توجه به توانمندي قوي نيروهاي مجموعه و پتانسل تنوع زيستي کشور حيف است که از اين فرصت استفاده نکنيم.
رئيس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران ادامه داد: با اين وجود براي تامين مواد اوليه و برخي از تجهيزات مورد استفاده در نگهداري نمونه‌هاي زيستي نياز مالي شديدي داريم.
وي افزود: بخش عمده‌اي از نمونه‌ها بومي کشور است و اين نمونه‌ها به دليل منحصر به فرد بودن داراي قابليتي هستند که اگر محصولي از آنها در دنيا توليد شود، مي‌توان در راستاي توليد ثروت گام برداشت.
شاهزاده فاضلي تاکيد کرد: به صورت کلي چالش اصلي مرکز ذخاير ژنتيکي و زيستي مشکل مالي بوده و در درجه دوم نيز بحث بهبود تعاملات بين‌المللي مطرح است.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۱۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور

پژوهشگر و محقق زمین شناسی گفت: یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهنربای قوی بوده را مورد آزمایش قرار دادیم. در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک ها و ستاره های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می آیند. این سنگ ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و  بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می گویند. هنگامی که این سنگ ها بر روی زمین سقوط می کنند به آنها شهاب سنگ گفته می شود.

وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستاهای استان لرستان قطعه ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق  مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استاندار زنجان: به آموزش و پرورش بی‌توجه بود‌ه‌ایم
  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • جمع‌آوری ۱۵۰ سگ بدون صاحب از سطح نصیرشهر
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • «تست ژنتیک»، گمشده و چراغ راه ورزش ایران