Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - کارشناس حوزه فرهنگ و فعال نشر گفت: رعايت اخلاق از سوي نامزدهاي رياست جمهوري در مناظره ها و تبليغات انتخاباتي، وجاهت آنها را در اذهان عمومي تثبيت کند.

سيدعباس حسيني نيک روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه کتاب ايرنا افزود: مديريت هر جامعه، مظهر و نماد فرهنگ آن جامعه است، مديريتي که برخاسته از راي مردم است به نوعي نشانگر گرايش ها، عقايد و نظرات غالب جامعه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: اين مديريت که خود محصول و برآيند عموم مردم است، بعد از انتخاب و با اعمال مديريت خود مي تواند بر افکار عمومي تاثير گذار باشد.
حسيني با بيان اينکه مديريت جامعه و هدايت افکار عمومي در انتخابات داراي اهميت است، ادامه داد: رعايت اخلاق در دوران انتخابات و در دوران مديريت، حائز بيشترين اهميت در جامعه است.
ناشر نمونه و مديرعامل انتشارات مجد تصريح کرد: بهتر است همه نامزدهاي رياست جمهوري کتاب اخلاق ناصري اثر خواجه نصير الدين طوسي را مطالعه کنند.
به گفته حسيني نيک، اين کتاب در باب اخلاق فردي، تدبير منزل (رفتار در محيط خانه و اداره زندگي) و سياست مدن (به تعبير امروزي علوم سياسي) نگاشته شده‌ و شايد بتوان آن را مهمترين و قديمي ترين اثر فارسي در حوزه حکمت عملي دانست.
وي افزود: رعايت اخلاق، زمان بردار و استثنا نيست، چه در زمان نامزدي و تبليغات و چه در زمان اداره جامعه، همه بايد به آن پايبند باشند و افکار عمومي در همه جوامع به حسن اخلاق و ادب واکنش مثبت نشان مي دهد.
اين فعال حوزه نشر درباره امور فرهنگي و توقعات جامعه از رئيس جمهوري آينده اظهار کرد: توسعه فرهنگي زيربناي توسعه اقتصادي، اجتماعي و سياسي است. اين ادعا فقط بر روي کاغذ نيست، امروز تجربه همه کشورهاي پيشرفته پيش روي ما قرار دارد و نيازي به استدلال در صحت و سقم اين ادعا نيست بلکه در واقعيت مي توانيم مشاهده کنيم.
وي گفت: امروزه مبالغ هزينه کرد در حوزه فرهنگ را از سرفصل هزينه اي بودجه کشورها به سرفصل درآمدي منتقل کرده اند و چون هزينه کرد در حوزه فرهنگ را سرمايه گذاري تعبير مي کنند بنابراين توسعه فرهنگي بايد در اولويت قرار گيرد.
اين کارشناس فرهنگي خاطرنشان کرد: هزينه هاي اندک در حوزه فرهنگ و آموزش باعث مي شود در آينده از صرف مبالغ کلان و سرسام آور بودجه در حوزه پيشگيري و برخورد با جرايم و ناهنجاري هاي اجتماعي بي نياز شويم.
وي با بيان اينکه توسعه فرهنگي داراي اهميت و اولويت است که با نفس انسان به عنوان محور جامعه سروکار دارد، افزود: اگر انسان با اخلاق و با فرهنگ داشتيم، بقيه توسعه ها مي تواند معنا يابد در غير اينصورت اگر از محوريت انسان خارج شد، حکومت نيز بيهوده است.
ناشر نمونه و مديرعامل انتشارات مجد تصريح کرد: بايد نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري شعار اولويت توسعه فرهنگي را به عمل تبديل کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد مهمترين وزارتخانه دولت باشد و اين وزارتخانه بايد توسط مديران توانمند و فهيم در حوزه فرهنگ اداره شود.
به گفته وي، بايد مديراني را روي کار بياورند که بتوانند از نيروي عظيم و پتانسيل موجود در جامعه فرهنگي اعم از حوزه کتاب، مطبوعات، سينما و موسيقي و ديگر هنرها بيشترين استفاده را برده و پاي از گليم نظارت بيرون ننهند.
حسيني نيک، ابراز اميدواري کرد در دولت جديد، روند واسپاري امور به بخش خصوصي ادامه يافته تا به مرز واقعي در بخش هايي از جمله فرهنگ و هنر نزديکتر شويم.
انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري همزمان با انتخابات پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا و نخستين ميان دوره اي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي روز جمعه 29 ارديبهشت ماه 96 برگزار مي شود.
حجت الاسلام والمسلمين حسن روحاني، اسحاق جهانگيري، سيد مصطفي هاشمي طبا، سيد ابراهيم رئيسي، سيد مصطفي ميرسليم و محمدباقر قاليباف ا نامزدهاي انتخابات اين دوره رياست جمهوري هستند.
روز جمعه هشتم ارديبهشت ماه نخستين مناظره تلويزيوني نامزدهاي انتخاباتي برگزار شد و قرار است دو مناظره ديگر پيش از انتخابات و به ترتيب در روز جمعه 15 و 22 ارديبهشت ماه برگزار شود.
فراهنگ ** 9022 ** خبرنگار: رقيه نوري * انتشار: اميد غياثوند



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۲۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری

جهان غرب همواره تلاش می‌کند هر نوع دین و فرهنگی را به تسخیر خود درآورد و آن را مصرف کند. در وضع کنونی اگر بخواهیم دین و فرهنگ اسلامی ایرانی را در موقعیت پاسخ به بحران انسان معاصر قرار دهیم؛ راه‌حل شناخت و استفاده درست از رویکردهای سیاستگذاری است. - اخبار اجتماعی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، علی نیکوکار- جهان غرب همواره تلاش می‌کند هر نوع دین و فرهنگی را به تسخیر خود درآورد و آن را مصرف کند. در وضع کنونی اگر بخواهیم دین و فرهنگ اسلامی ایرانی را در موقعیت پاسخ به بحران انسان معاصر قرار دهیم باید آن را چیزی غیر از رسم و عادت و مراسم و مناسک بدانیم و نگاه‌های قاعده‌مند و فرایند محور به آن داشته باشیم.

بر اساس مبانی اعتقادی و تربیتی، برای اینکه دین و فرهنگ راهنمای رفتار و کردار قرار بگیرد باید با جان آدمیان پیوند خورد. متاسفانه سیاست فرهنگی کشور در جهتی است که گمان می‌شود با تدریس چند ساعت دین و فرهنگ می‌توان رفتار و عمل انسان را تغییر داد، فراموش می‌کنیم که آموختن و تربیت، حفظ کردن و یاد دادن الفاظ و عبارات نیست. نباید محدود به دانسته‌های سطحی و عادات در عمل و رفتار شویم. به عبارت دیگر زمانی افراد آداب ظاهری احکام دینی و فرهنگی و عرفی جامعه را رعایت می‌کنند که آنها را با جهان خود پیوند داده باشند.  

اگر بخواهیم دین و فرهنگ اسلامی ایرانی که آثار بزرگی در تاریخ ایجاد کرده را به دور از نگاه سطحی و ظاهری، با جان جامعه ایرانی پیوند دهیم، لازم است بدانیم که روابط و مناسباتی که بر انسان امروز حاکم شده به صورت قهری تلاش می‌کند هر نوع فرهنگی را در خود منحل یا نفی و انکار کند. متاسفانه مواجهه جهان اسلام و به طور خاص ایران و سیاست های فرهنگی در مقابل این امر، محدود و محصور به ترمیم ظواهر شده، یعنی نه تنها تلاش نکردیم به طریق غیرمستقیم و نرم، متعادل و متناسب با شرایطِ زبان و زمان فعلی پیش برویم بلکه تعارضات درونی در ظاهر و باطن موجب تشدید وضعیت هم شده است. لذا گام نخست توجه به این امر، احساس وضع کنونی، عدم غفلت، پذیرش و مواجهه با آن است.

ناگفته نماند با وجود شرایط فعلی همچنان بخش عظیمی از مردم تعلق به فرهنگ و جهان اسلامی و ایرانی دارند، اما در جامعه ایران با دو قشر دیگر نیز مواجه هستیم که باید آنها از هم تفکیک کرد، دسته اول افرادی هستند که می توان با زبانِ متناسب با روزگار کنونی آنها را به دین و فرهنگ و سنت تاریخی خویش بازگرداند.

رایزن فرهنگی ایران در اندونزی: کار فرهنگی خارج از کشور هزینه‌بر است و موازی‌کاری بلای جانش

در جهان این افراد فردیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و فردیت چیزی غیر از انتخاب آزاد نیست. آنچه اهمیت دارد نه اعمال قهر در انتخاب، بلکه آگاهی فرد از گزینه‌های پیش رو و نتایج آن است. به تعبیر دیگر سیاست فرهنگی ما باید در جهتی باشد که فرد با انتخاب آزاد به سمت فرهنگ اسلامی ایرانی خویش حرکت کند. چراکه بخش عظیمی از آنها دچار تقلید بی‌حساب و پراکنده شده‌اند و نمی‌دانند چه می‌کنند و نتایج آن چیست.

 اما دسته دوم کسانی هستند که پیش از آنکه تجربه توسعه و پیشرفت کشورهای غربی را داشته باشند وارد بحران‌های آن در مقام نظر و عمل شده‌اند. به عبارت روشن مصرف‌گرایی، لذت‌جویی، افسردگی، بی‌بنیادی و بی‌اعتنایی به ارزش‌های دینی و اخلاقی و... معیار و ملاک آنها قرار گرفته و تلاش می‌کنند صورت محلی و منطقه‌ای از جهان مدرن و حتی پست مدرن را به نمایش بگذارند. لذا دشوار می توان در زمان محدود تغییری بنیادین در جان این دسته ایجاد کرد. چراکه این قشر از جامعه اساساً در پی دین و فرهنگ نیستند. به تعبیر دیگر این دسته مقلد مناسبات و روابطی هستند که به مبادی و مبانی، آثار و نتایج آن کاری ندارند. حتی ممکن است پوچ و بیهوده بودنش را هم درک کنند اما اهمیتی به آن نمی دهند.

جهانگیر الماسی: غرب جامعه ایرانی را هدف گرفته است

بنابراین جامعه هدف و راهکار نویسنده مربوط به دسته اول است که خواسته یا ناخواسته بخشی از مناسبات و روابط جهان مدرن بر آنها حاکم شده است.

در جهان کنونی حفظ و اعمال هر نوع حاکمیتی با هدف تغییر و تاثیر در مناسبات و روابط از دریچه سیاستگذاری پیش می‌رود. اگر بخواهیم سیاستگذاری را در یک کلمه معنا کنیم چیزی غیر از پیوستگی نیست. به عبارت دیگر هر مسئله ای بخصوص مسائل فرهنگی را باید در پیوستگی وضعیت آموزش و پرورش، مدیریت و اشتغال، تولید و رسانه و... دید و حل کرد. به همین جهت با طرح و دستورالعمل نمی توان به نتیجه مطلوب رسید.

در شرایطی که سیاستگذاری  به روش‌های چند دهه گذشته هم در حال تغییر است و رویکردهای جدیدی در حکمرانی مانند هوشمندسازی مطرح شده، دیگر با روش های سیاستگذاری چند دهه اخیر هم نمی‌توان پیش رفت، چه رسد به دستورالعمل‌های یکطرفه و سنتی! بنابراین شناخت و استفاده از رویکردهای سیاستگذاری و حکمرانی در جهان امروز، یک ضرورت است.

سیاستگذاری و حکمرانی روز به روز بیشتر به سمت شبکه‌ای شدن، مشارکتی شدن و دیجیتالی شدن، حرکت می‌کند. یعنی اولاً باید ابعاد مختلف هر سیاستی را در پیوند با دیگر بخش ها مشاهده کرد. ثانیاً توجه به مشارکت تمامی اقشار و طبقات اجتماعی و اقتصادی و حتی سیاستگذار داشت. ثالثاً شبکه‌های اجتماعی، وب سایت‌ها، برنامه‌ها و هوشمندسازی را به عنوان یکی از بازیگران موثر بخش عمومی در نظر گرفت.

لذا سیاستگذاری فارغ از جهت و محتوای آن مستلزم استفاده از داده‌ها و روش‌های جدید است و بدون استفاده از آن نمی‌توان نه تنها مسائل فرهنگی، بلکه هر مسئله‌ای را حل کرد.

گفت‌وگو|رایزن فرهنگی ایران در دمشق: دشمن می‌خواهد هزینه چالش‌های سوریه را به گردن مقاومت بیندازد

آنچه که می توان در این مطلب به عنوان راهکار برای رفع بخش عظیمی از مصائب فرهنگی مطرح کرد؛ بازگشت به محوریت خانواده در جهت تامین نیازهای طبیعی، عاطفی، جسمی، تربیتی، آموزشی و تفریحی و...است. به عبارت دیگر تامین این نیازهای فطری خارج از چهارچوب خانواده آغاز انحراف است و این مهم محقق نمی‌شود مگر با تسهیل تشکیل خانواده برای بخش عظیمی از جوانان، از طریق طرح‌های ملی مسکن و ارائه زمین برای زوجین و ....

پایان پیام/

دیگر خبرها

  • قرعه کشی برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی حوزه بیرجند، درمیان و خوسف  در صدا و سیمای خراسان جنوبی
  • آغاز ضبط مناظره تلویزیونی کاندیداهای حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی
  • آغاز ضبط مستند تبلیغاتی و مناظره نامزدهای دور دوم انتخابات
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • آغاز ضبط مناظره ی نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • اعلام زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس
  • زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس مشخص شد
  • ضبط مناظره‌های تلویزیونی نامزد‌های انتخابات مجلس در مازندران
  • زمانبندی تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس