Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@19:11:24 GMT

تشدید معضل بیکاری جوانان و افزایش مهاجرت در شهرستان نیر

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۴۳۵۸۸

تشدید معضل بیکاری جوانان و افزایش مهاجرت در شهرستان نیر

درسال های اخیر مهاجرت همچنان روند افزایشی داشته و بیم آن می رود در سال های آتی روستاهای شهرستان که منبع تولید محصولات کشاورزی و دامی هستند خالی از سکنه شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از نیریمیز، طی سال های اخیر شاهد سیل مهاجرت از روستاهای شهرستان نیر به سایر نقاط کشور و به خصوص تهران بوده ایم به نحوی که جمعیت شهرستان نیر از 85 هزار نفر در سال های نه چندان دور به 24هزار نفر رسیده است و این در حالی است که علیرغم ایجاد امکانات اولیه در روستاهای منطقه مهاجرت همچنان روند افزایشی داشته و بیم آن می رود در سال های آتی روستاهای شهرستان که منبع تولید محصولات کشاورزی و دامی هستند خالی از سکنه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهرستان نیر از ظرفیت خوب صنعتی، معدنی، آثار تاریخی، قابلیت‌های گردشگری و آب و هوای مناسب برخوردار است به طوری که در نیر معادن سرشار شن، ماسه، سنگ تراورتن، گچ، آهک و پرلیت وجود دارد.

در شهرستان نیر بیش از 20 چشمه آب‌ گرم و ده‌ها چشمه آب سرد معدنی نیر جوشان از دامنه سبلان و هفت رودخانه دائمی و فصلی وجود دارد و با منابع غنی آب تأمین‌کننده نیاز آب شرب و کشاورزی کل اردبیل است.

در این شهرستان هفت منطقه نمونه گردشگری به تصویب رسیده که بخش عظیمی از آنها هنوز از بالقوه به بالفعل تبدیل نشده است. اما مطالعات تحول جمعیتی نشان می‌دهد که یک روند کاهش جمعیت را در این شهرستان شاهد هستیم.

اگر در سال 65 جمعیت نیر 40 هزار نفر بوده و زمانی این شهرستان نماینده مستقل در مجلس داشته بر اساس آمار آخرین سرشماری رسمی کشور، جمعیت نیر با 40 درصد کاهش به حدود 23 هزار نفر رسیده است.

این کاهش جمعیت و مهاجرت‌های بی‌رویه نشان می‌دهد که در حد و شأن این شهرستان کارهای اقتصادی و عمرانی و اشتغالزایی انجام نشده است.

یکی از مهمترین تاثیرات مهاجرت روستائیان به شهر پیامدهای زیانبار اقتصادی است. براساس تحقیقات میدانی مهاجرت روستائیان به شهر به تدریج باعث نابودی کشاورزی، دامداری و باغبانی شده و زمینه واردات محصولات کشاورزی و لبنی را فراهم کرده که نتیجه آن خروج ارز و سرمایه های مالی از کشور است.

از سوی دیگر مهاجرت روستائیان به شهرباعث گسترش بخش غیررسمی اقتصاد و افزایش شغل های کاذب و انگلی و کارهای غیرتولیدی چون دست فروشی، سیگار فروشی و غیره می شود. با توجه به اینکه اغلب مهاجرین روستایی فاقد مهارت هستند باعث بی ثباتی شغلی در شهرها می شوند.

روانشناسان معتقدند خروج از محیط سنتی و ورود به محیطی جدید با فرهنگ و آداب و رسوم متفاوت جدا از اینکه روستائیان را در برخورد با وضعیت موجود دچار آشفتگی روحی و روانی می کند زمینه بی هویتی و خروج از چارچوب های فرهنگی و ارزشی را فراهم می کند.

نتایج تحقیقات نشان میدهد برخورد خرده فرهنگ های متفاوت در موضوع مهاجرت اغلب باعث ضعف اعتقادات روستائیان، از هم گسیختگی فکری، افزایش شکاف نسلی بین والدین و فرزندان می شود که در موضوع شکاف نسلی کاهش اقتدار والدین و ناتوانی آنها در کنترل فرزندان در محیط جدید یکی از تبعات منفی مهاجرت است که زمینه را برای انواع وقوع جرم و بزهکاری نیز فراهم می کند.

بی شک مهاجرت روستائیان از منطقه آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به این شهرستان وارد می‌آورد که می توان آن در سه زمینه مورد بررسی قرار داد: نسبت به مبدا مهاجرت (روستاها)، نسبت به مقصد مهاجرت (شهرها) و نسبت به کل کشور.

در آثار مهاجرت نسبت به مبدا، می توان گفت علاوه بر اینکه روند مداوم مهاجرفرستی موجب کاهش جمعیت روستاها و مناطق مهاجرفرست می شود، زندگی را برای سایر روستائیان که همچنان در روستا باقی مانده و فعالیت می کنند دشوار می کند چون که بی شک با کاسته شدن جمعیت انگیزه فعالیت بازماندگان در روستا کاهش یافته همچنین به دلیل کاهش جمعیت، خدمت رسانی و ایجاد امکانات رفاهی در روستاها با کندی مواجه می شود.

در آثار مهاجرت نسبت به مقصد می توان به افزایش حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ و به خصوص تهران اشاره کرد چرا که حاشیه‌نشینان شهری عمدتاً مهاجرین روستایی هستند به نحوی که تعداد قابل توجهی از روستائیان منطقه با فروختن زمین و دام های خود به امید زندگی بهتر به تهران کوچ کرده و در مناطق حاشیه تهران (اکبرآباد و باقر آباد و...) مستقر می شوند و این موضوع با توجه به این واقعیت که شهرهای بزرگ قادر به تامین امکانات اقتصادی، اجتماعی و رفاهی کافی برای شهروندان خود نیستند مهاجرین روستائی با مشکلات بیشتری نسبت به زندگی در روستا مواجه می شوند و به دلیل خراب کردن پل های پشت سر قادر به بازگشت مجدد به وطن اصلی خود هم نیستند.

با توجه به موارد ذکر شده و تبعات سنگین افزایش لجام گسیخته سیل مهاجرت از شهرستان نیر از مسئولان امر انتظار می رود با توجه به پتانسیل های قوی منطقه که شرح آن از حوصله بحث خارج است با ایجاد تعادل اقتصادی در روستاهای منطقه و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها از شیب تند مهاجرت در منطقه کاسته و زمینه مهاجرت معکوس به روستاها را مشابه آنچه که در روستای نمونه گردشگری کورعباسلو شاهد هستیم، فراهم آورند چرا که صرف از نظر کلیه پیامدهای اجتماعی و فرهنگی این پدیده نه چندان مطلوب اجتماعی، کاهش جمعیت باعث کاهش اعتبارات اختصاصی به شهرستان شده و شاهد وضعیتی خواهیم بود که در این دو دهه اخیر در منطقه حاکم بوده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۳۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلافات بین یهودیان آمریکا به دلیل جنگ غزه

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، "میشل پلیتنیک" نویسنده و مدیر دفتر سازمان "بتسلیم" در  آمریکا (مرکز اسرائیلی اطلاعات حقوق‌بشر در اراضی اشغالی) با افشای بروز اختلافات در جامعه یهودیان آمریکا پس از عملیات طوفان الاقصی، در مطلبی در سایت "موندو وایس" نوشت: جمعیت لیبرال یهودی "جی استریت" در آمریکا که هدف ادعایی از تشکیل آن "افزایش نقش آمریکا در پایان دادن به درگیری‌های عربی-اسرائیلی و اسرائیلی-فلسطینی از راه‌های مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک" اعلام شده است؛ در حال از دست دادن کارمندان و حامیان مالی خود است، زیرا اولویت این جمعیت اقدامات نظامی "اسرائیل" است و نه حقوق فلسطینی‌ها.

وی تأکید کرد: "نسل کشی در غزه باعث به وجود آمدن تنش بین صهیونیسم و ارزش‌های یهودی لیبرال شده و پیش‌بینی‌ها از تشدید و افزایش این اختلافات حکایت دارد و کاملا آشکار شده که روز هفتم اکتبر، به نقطه تحولی در جامعه یهودیان آمریکا تبدیل شده است".

مدیر دفتر سازمان "بتسلیم" در  آمریکا خاطرنشان کرد: بسیاری از هنرمندان یهودی و شخصیت‌های اجتماعی در حال مطرح کردن اظهاراتی بی‌سابقه هستند. مانند "جاناتان گلی‌زر" که هنگام دریافت جایزه اسکار به خاطر بهترین فیلم بین‌المللی، اقدامات خشونت‌آمیز "اسرائیل" در غزه را محکوم کرد.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از نویسندگان لیبرال یهود خود را تحت فشار می‌بینند، زیرا نمی‌توانند جنایات اسرائیل را نادیده بگیرند. مانند "پیتر ماس" نویسنده و روزنامه‌نگار که مطالبش در روزنامه واشنگتن پست منتشر می‌شود و تاریخچه‌ای طولانی در مقاله نویسی درخصوص جنگ دارد. وی به‌تازگی در مطلبی در همین روزنامه، دیدگاه خود را به عنوان یک نویسنده یهودی که شاهد جنایات جنگی بسیاری بوده‌است، بیان کرد.

پلیتنیک خاطرنشان کرد: اتخاذ مواضعی علیه "اسرائیل" توسط یهودیان لیبرال، از نوامبر گذشته و با گسترده‌تر شدن حجم جنایات غیرقابل انکار در غزه، شدت گرفت.

وی همچنین با اشاره به مشخص شدن چهره افراطی جمعیت‌های به اصطلاح لیبرال یهودی در آمریکا پس از هفتم اکتبر افزود: شماری از جمعیت‌های لیبرال یهودی مانند "جی استریت" و "آمریکایی‌ها برای صلح اکنون" که به دیپلماسی و اعطای برخی امتیازات به فلسطینی‌ها اعتقاد داشتند، به تدریج از مواضع خود منحرف شدند.
  همچنین با حرکت سازمان‌های بزرگتر یهودی به طرف جریان راست، مواضع جمعیت‌های لیبرال سابق که حامی "اسرائیل" هستند، به سمت جریان راست میانه‌رو متمایل شد. به صورتی‌که اولویت‌ آنها اکنون (ادعای) "قومیت یهود و سلطه نظامی اسرائیل" است؛ آنها همچنین با درخواست برای در پیش گرفتن دیپلماسی به جای خشونت، تأکید دارند که "راه‌حل تشکیل دو کشور" پایدار نخواهد بود و بی‌نتیجه است.
البته باید اشاره کرد که هیچکدام از این جمعیت‌های یهوی از حق فلسطینی‌ها برای دفاع از خود -حتی در صورت اجرای سناریوی تشکیل دو کشور- حمایت نمی‌کنند.

به عقیده این نویسنده، اختلافات بین اردوگاه راست و در رأس آنها "ایپاک" و اردوگاه لیبرال مانند گروه "صدای یهودی برای صلح" همچنان درباره این است که آیا "اسرائیل یک دولت آپارتاید است  و آیا پروژه آن استعماری و اشغالگری است، و آیا اسرائیل مرتکب نسل کشی شده است؟"

پلیتنیک در ادامه نوشت: از نظر یهودیان لیبرال آمریکا اکنون مسئله این است که آیا آنها می‌خواهند بر الگوی حکومت قومیتی -که یک دولت یهودی را تضمین می‌کند – همچنان اصرار کنند و یا این که می‌خواهند به "اسرائیل" کمک کنند از این توهم که می‌تواند همزمان یک دولت قومیتی و دموکراتیک باشد، رهایی یابد.

مدیر دفتر سازمان "بتسلیم" در  آمریکا، تأکید کرد: در پیش گرفتن مسیر دولت قومیتی و نژادی همان ادامه مسیر خشونت، آپارتاید، گسترش استعمار و نسل‌کشی بیشتر است؛ تاریخ 76 ساله "اسرائیل" و کوچاندن فلسطینی‌ها، قطعا این مسئله را ثابت کرده است.

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ بیکاری در اردستان
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • بیکاری زیبنده جوانان شهر شرینو نیست
  • رفع معضل شهری در منطقه ۲ تهران
  • نرخ بیکاری در اردستان به ۷.۸۲ رسید
  • افزایش ۲۱ درصدی استفاده از پابند الکترونیک در خوزستان
  • وزیر تعاون: بخش قابل‌ توجهی از «فقر شدید» کشور کاسته شده است
  • وزیر کار: بخش قابل‌توجهی از «فقر شدید» کشور کاسته شده است
  • جسد نوجوان ایرانشهری پس از سه روز پیدا شد
  • تشدید اختلافات بین یهودیان آمریکا به دلیل جنگ غزه