Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-29@12:23:55 GMT

سرگیجه و تهوع را با این روش ها درمان کنید

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۴۶۳۱۵

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

بیشتر افراد در طول عمر خود دست کم یک بار دچار حالت سرگیجه شده اند. سرگیجه عارضه ایست که علت های مختلف دارد. افت فشار خون، قند خون پایین، بیماری های عصبی و … می توانند از دلایل این بیماری باشند. سرگیجه می تواند به روش های طبیعی و غیر طبیعی درمان شود. اگر این عارضه مدت ها شما را آزرد، حتما به پزشک مراجعه کرده و علت را جویا شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش های و درمان های طبیعی هم برای درمان سرگیجه وجود دارد. در متن زیر به چند روش درمانی اشاره شده، آن را مطالعه کنید و به دوستانتان هم پیشنهاد دهید.

سرگیجه مشکلی است که هر فردی در زندگی تجربه می کند. سرگیجه به هم خوردن تعادل و سبکی سر می باشد به طوری که باعث غش می شود. سرگیجه نوعی حرکت دورانی و چرخشی سر می باشد که با سبکی سر متفاوت است.
سرگیجه بیماری نیست. یکی از علائم فشار خون پایین، بیماری ماهیچه قلب، ناهنجاری های اعصابی، کم خونی، حساسیت، قند خون پایین، عفونت گوش، ناهنجاری های مربوط به بینایی، میگرن، ناهنجاری های نگرانی و آسیب به سر می باشد.
همچنین سرگیجه می تواند به خاطر کم آبی بدن، بیماری حرکتی، استرس، ورزش بیش از حد، تغییرات هورمونی و عوارض جانبی برخی قرص ها باشد.
سرگیجه با علائمی مانند تغییر در بینایی، سردرد، پالس های نامنظم یا آهسته، نقاط کور و اشتباه در حس حرکتی همراه می باشد.
گاهی اوقات سرگیجه باعث سوت کشیدن گوش، درد قفسه سینه، ضعف، حالت تهوع، استفراغ، کاهش هوشیاری و رنگ پریدگی می شود.
اگر زیاد دچار سرگیجه نمی شوید می توانید از روش های خانگی برای درمان آن استفاده کنید. اما اگر به طور پیوسته دچار سرگیجه می شوید باید با پزشک صحبت کنید تا دلیل و درمان آن را تشخیص دهد.

روش های خانگی درمان سرگیجه نفس عمیق

نفس عمیق یکی از بهترین راه ها برای برطرف شدن سرگیجه است. این کار باعث می شود اکسیژن کافی به مغز برسد و اعصاب راحت شوند و سرگیجه کاهش یابد.

در جایی راحت بنشینید یا دراز بکشید. یک دست را روی شکم قرار دهید و شست دست دیگر را روی در مقابل سوراخ بینی بگیرید و دهان را ببندید. به آرامی با سوراخ باز بینی نفس بکشید و شکم را از هوا پر کنید. نفس را نگه دارید و دو سوراخ بینی را ببندید و لب ها را جمع کنید. بعد از دو یا سه ثانیه، به آرامی نفس را بیرون بدهید و سعی کنید هوای داخل شکم را نیز خارج کنید. این کار را ده بار تکرار کنید. سپس به مدت 5 دقیقه بنشینید و به صورت عادی نفس بکشید تا از سرگیجه جلوگیری شود. نوشیدن آب

کم آبی یکی از دلایل اصلی سرگیجه است. این مسئله به خاطر نخوردن آب به مدت طولانی یا کم آب شدن بدن در طول و بعد از ورزش می باشد. کم آبی به خاطر حالت تهوع یا اسهال ایجاد می شود که در اثر آن آب زیادی از دست می دهید.

هنگامی که سرگیجه دارید یک لیوان آب بخورید. برای جلوگیری از کم آبی بدن و سرگیجه روزانه مقداری آب بنوشید. همچنین می توانید چای گیاهی با عسل، سوپ و آبمیوه نیز مصرف کنید. چیزی بخورید

سرگیجه به خاطر کاهش قند خون می باشد به خصوص در افرادی که دیابت دارند. بعلاوه گرسنگی نیز احتمال سرگیجه را افزایش می دهد. بنابراین در هنگام سرگیجه سعی کنید چیزی بخورید. در واقع جلوگیری از گرسنگی به مدت طولانی از سرگیجه جلوگیری می کند.

میان وعده ای غنی از کربوهیدرات یا قند مانند شکلات یا موز بخورید. هر میوه پر آبی نیز مناسب می باشد. یک کاسه ماست با میوه نیز انتخابی دیگر است. یک مشت آجیل مانند بادام و گردو نیز مناسب می باشد. زنجبیل

زنجبیل ماده ای مناسب برای جلوگیری از حالت تهوع و سرگیجه می باشد. این ماده جریان خون ورودی به مغز و قسمت های دیگر بدن را تحریک کرده و از شدت سرگیجه جلوگیری می کند.

مقدار کمی ریشه زنجبیل تازه را بجوید یا آبنبات زنجبیل بخورید تا از سرگیجه جلوگیری شود. روزانه چند بار شربت یا چای زنجبیل بخورید تا از سرگیجه جلوگیری شود. همچنین مصرف مکمل های زنجبیل نیز مناسب است. لازم است پیش از مصرف مکمل در خصوص مقدار آن با پزشک مشورت کنید. لیمو

روش دیگر برای مبارزه با سرگیجه مصرف لیمو است. ویتامین ث موجود در لیمو ایمنی بدن را افزایش داده و به مبارزه با بیماری ها می پردازد. بعلاوه مواد مغذی موجود در لیمو باعث افزایش انرژی می شوند. این ماده آبرسانی به بدن را انجام می دهد و باعث افزایش انرژی می شود.

نصف لیمو را داخل یک لیوان آب فشار دهید. دو قاشق چایخوری شکر به آن بیفزایید. این مخلوط را بخورید تا از سرگیجه جلوگیری شود. همچنین می توانید یک قاشق غذاخوری آب لیمو را با پودر فلفل سیاه و نمک در یک لیوان آب مخلوط کنید. این مخلوط را روزی سه بار بخورید. انگور فرنگی هندی

انگور فرنگی هندی برای درمان سرگیجه مناسب می باشد. این ماده غنی از ویتامین آ و ث است و ایمنی بدن و گردش خون را افزایش داده و از سرگیجه جلوگیری می کند.

دو میوه را له کرده تا به شکل خمیر شود. دو قاشق چایخوری دانه گشنیز و یک فنجان آب به آن بیفزایید. بگذارید کل شب بماند. روز بعد مخلوط را صاف کنید و آب آن را بخورید. این کار را چند روز تکرار کنید. عسل

بخاطر قند طبیعی موجود در عسل، عسل باعث افزایش انرژی و جلوگیری از سرگیجه می شود. همچنین از کاهش قند خون جلوگیری می کند.

دو قاشق چایخوری عسل و سرکه سیب را در یک لیوان آب سرد یا گرم بریزید. محلول را روزی دو بار بخورید. یک قاشق غذاخوری عسل و آب لیمو را در یک لیوان آب گرم بریزید و بلافاصله پس از آرام شدن سرگیجه بخورید. روش دیگر مخلوط کردن یک قاشق چایخوری عسل و پودر دارچین است. این مخلوط را نیز هر روز صبح به مدت چند هفته بخورید. ژینکو بیلوبا

این گیاه برای درمان سرگیجه مناسب می باشد. این گیاه به جریان خون به مغز کمک می کند و از سرگیجه جلوگیری می کند. همچنین این گیاه از زنگ زدن گوش جلوگیری می کند و باعث کاهش سرگیجه می شود.

این گیاه به صورت قرص، عصاره مایع و برگ خشک شده وجود دارد. مقدار مناسب مصرف آن 120 تا 150 میلیگرم از عصاره، به صورت سه وعده و به مدت دو ماه می باشد. نکته: ژینکو بیلوبا ممکن است با قرص های دیگر سازگاری نداشته باشد. بنابراین پیش از مصرف آن با پزشک مشورت کنید. گل مینا

گیاه دیگری که به درمان سرگیجه می پردازد گل مینا می باشد. این ماده علائم همراه با سرگیجه مانند سردرد، حالت تهوع و استفراغ را نیز برطرف می کند. همچنین جریان خون را افزایش می دهد.

هنگامی که سرگیجه دارید مقداری برگ تازه گل مینا بخورید تا علائم شما برطرف شود. می توانید یک قاشق چایخوری برگ خشک را با برگ نعناع در یک فنجان آب گرم به مدت 15 تا 20 دقیقه بریزید و بگذارید بماند. این چای را روزی چند بار به مدت چند هفته مصرف کنید. همچنین می توانید مکمل آن را مصرف کنید. پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید. رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سالم از سرگیجه و مشکلاتی که منجر به سرگیجه می شوند، جلوگیری می کند. می توانید سرگیجه ناشی از کم خونی، فشار خون پایین و قند خون پایین را با مصرف غذاهای سالم مانند غذاهای غنی از آهن، ویتامین آ، فولیک اسید و فیبر برطرف کنید. همچنین غذاهایی که مقدار کمتری چربی و قند دارند را انتخاب کنید.

غذاهای غنی از آهن جگر، توفا، اسفناج، بادام، عدس و مارچوبه می باشند. می توانید مکمل های آهن را نیز پس از مشورت با پزشک مصرف کنید. غذاهای غنی از ویتامین ث عبارتند از پرتقال، لیمو، بروکلی، فلفل دلمه ای، گریپ فروت و اسفناج. همچنین می توانید پس از مشورت با پزشک مکمل های ویتامین ث را نیز مصرف کنید. غذاهای غنی از فولیک اسید عبارتند از جگر، بادام زمینی، سبزیجات برگ سبز، موز و بروکلی. از نوشیدنی هایی که مانع از جذب آهن می شوند مانند قهوه، آبجو و مشروب بپرهیزید. روزانه چند وعده کوچک غذا بخورید و هیچ وعده غذایی را فراموش نکنید به خصوص صبحانه. نکات اضافی در خصوص درمان سرگیجه پس از احساس سرگیجه بلافاصله بنشینید یا دراز بکشید. اگر به خاطر سرگیجه تعادلتان به هم خورد دراز بکشید و بر روی چیزی ثابت تمرکز کنید. این کار باعث می شود حواستان پرت شود. در طول روز ورزش کنید تا گردش خون افزایش یابد و از سرگیجه جلوگیری شود. هر هفته بدن خود را ماساژ دهید تا جریان خون افزایش یابد. در هنگام بیماری استراحت کنید تا بدن مقاوم شود و از سرگیجه جلوگیری شود. در کلاس های یوگا و مدیتیشن شرکت کنید تا مشکلات شما کاهش یابد. اگر سرگیجه داشته اید از بلند شدن و حرکت کردن بپرهیزید. در صورت سرگیجه متداول از رانندگی کردن بپرهیزید. از مصرف کافئین، الکل و تنباکو بپرهیزید زیرا باعث بدتر شدن شرایط شما می شود.

منبع: اوما

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۶۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • سرگیجه در پرسپولیس؛ ستاره تیم بازی با سپاهان را از دست داد؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند