Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدادعادل گفت: ویژگی بارز شهید مطهری تفکر عقلانی بود و او نگاه عقلانی به هستی و انسان داشت و معتقد بود زیبایی‌های اسلام به دلیل وجود جاذبه‌های عقلی آن بود و عقلانیت را زیرساخت و استخوان‌بندی دین می‌دانست.

وی ادامه داد: شهید مطهری؛ دین را وحی خداوند حکیم می‌دانست و هیچ حکمی در اسلام را بی‌حکمت نمی‌دانست و همین توجه به عقلانیت بود که شهید مطهری را جذب فلسفه در اسلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداد عادل ادامه داد: بزرگترین میراث مطهری برای ما شیوه نگاه او به دین است. شاید موضوعات در طول زمان کهنه شود اما آنچه کهنه نمی‌شود درک عقلانی از دین است و ما نیز امروز باید از این وجه عقلانی دین دفاع کنیم.

وی ادامه داد: اگر ما از گوهر عقلانی دین غفلت کنیم سرنوشتی جز لبخند به سمت سکولاریسم نداریم. امروز گروهی دین را به دو بخش ایمان قلبی و شخصی خلاصه می‌کنند و گروهی دیگر دین را امری قابل دفاع با تعقل می‌دانند و معتقدند اگر مثلاً در دین ربا و شراب حرام شده؛ دلیل عقلی دارد.

وی افزود: طرفداران سکولاریسم تلاش دارند دین را با نگاه اول یعنی امری شخصی و قلبی که فقط در ارتباط با خدا و عبادت معنا پیدا می‌کند، تعریف کنند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به جایگاه پاپ و مسیحیت در غرب گفت: امروز مثلاً شاهدیم که واتیکان یک دستگاه عریض و طویل دارد و حتی مانند کشورها سفیر می‌پذیرد اما کوچکترین قدرتی در پارلمان ایتالیا ندارد که مثلاً یکی از احکام خود را مانند حرام بودن سقط جنین اعمال کند.

وی ادامه داد: امروز در غرب تحت عنوان سکولاریسم دین را در کلیسا زندانی کردند و در نظام لبیرالیسم و سکولاریسم دین را عنصری از مقوله شعر و هنر ارزیابی می‌کنند.

حدادعادل با اشاره به خطر سکولاریسم گفت: سکولاریسم بنایی است که حتی شاید دامن افراد متدین را هم بگیرد یعنی امکان دارد افرادی در زندگی شخصی خود دیندار و دارای ایمان قلبی باشند اما وقتی به جامعه می‌آیند به شیوه دیگری رفتار کنند.

وی با اشاره به اینکه مطهری فردی مصلح بود، گفت: مطهری یک مصلح واقعی بود و اصلاح نظام حکومت را از همه بالاتر و مهم‌تر می‌دانست. ما نیز امروز باید به شیوه وی عمل کنیم زیرا شاید مسائل ما با مسائل زمان مطهری تفاوت کند اما نباید روش ما تغییر کند.

ایلنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۷۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای تظاهرات کم‌سابقه علیه حکومت طالبان در افغانستان

ساکنان ولسوالی درایم ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان تجمع اعتراضی کم سابقه‌ای علیه طالبان برگزار کردند و علیه آن‌ها شعار دادند. در ویدیویی که از این اعتراضات در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، معترضان با حمل یک تابوت شعار «مرگ بر امارت» سر می‌دهند. طالبان حکومت خود را امارت اسلامی می‌نامد.

به گزارش طلوع‌نیوز، شماری از باشندگان این ولسوالی به دلیل کشته شدن یک غیرنظامی توسط افراد امنیتی طالبان دست به این تجمع اعتراضی زده‌اند. منابع محلی گفته‌اند که این حادثه زمانی اتفاق افتاده است که افراد طالبان برای تخریب کشت خشخاش به این ولسوالی رفته بودند ولی با باشندگان محل درگیر و یک فرد کشته شد.

 

معترضان در این ویدیو می‌گویند که افراد طالبان وارد خانه‌های آن‌ها شده است.

دفتر سخنگوی فرماندهی امنیه ولایت بدخشان در واکنش به این حادثه گفته است که «تحرک و استفاده سوء تعدادی از افراد از چند دهقان و زارعین کشت خشخاش باعث بروز درگیری بین نیروهایی که موظف به تخریب بودند با زارعین شده است.»

دفتر سخنگوی فرماندهی همچنین گفته است که در درگیری پیش آمده «مردم محل با پرتاب سنگ و چوب به سوی مجاهدین در صدد به آتش کشیدن وسایط و سامان آلات آن‌ها برآمدند که این درگیری‌ها منجر به کشته شدن یک نفر از مردم محلی شد.»

به گفته فرماندهی ولایت بدخشان در حال حاضر اوضاع آرام و تحت کنترل نیروهای امنیتی است.

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • شهید «جلال اعتماد» نماد ایستادگی است
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • ماجرای تظاهرات کم‌سابقه علیه حکومت طالبان در افغانستان
  • امامت سیاسی، تکلیف ذاتی ائمه اطهار (ع) بوده است
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟