Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-18@16:34:01 GMT

سایه ورشکستگی بر آسمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۱۵۶۵

سایه ورشکستگی بر آسمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر

در حالی این روزها رئیس دولت و معاون وی کار ملت را به امان خدا سپرده و مشغول فعالیت‌های انتخاباتی هستند که خانواده 150 شاغل منطقه ویژه اقتصادی بندربوشهر از 5 تا 10 ماه گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند. به گزارش جنوب نیوز، در حالی که در شرایط فعلی رئیس دولت و معاون رقیبش در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری مدعی اشتغال میلیون‌ها نفر در مناظرات تلویزیونی و سخنرانی‌های ‌انتخاباتی هستند، اخبار نگران‌کننده از امکان بیکاری تعداد فراوانی از شاغلین منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگر چه تاسیس منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر در سال 1378 در راستای وظایف این مناطق جهت جذب سرمایه‌گذاران داخلی و استفاده از یک سری مزایا به همراه کاهش بوروکراسی اداری برای هر نوع سرمایه‌گذاری آغاز شد، اما با وجود سرمایه گذاری میلیارد تومانی این منطقه طی سالیان گذشته، این روزها سایه شوم تهدید بیکاری شاغلین، سمفونی ناکوک و نامیزانی بین گفته‌های رئیس دولت یازدهم و واقعیت‌های موجود را به صدا در آورده است.

جانمایی خوب منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر واقع در کیلومتر 10 بندر بوشهر در کنار داشتن مزیت‌های بسیار مناسب این منطقه از جمله تعریفی کاربردی برای ایجاد زیرساخت به عنوان پس کرانه بندر بوشهر، شور و شوقی در بین مدیران این منطقه برای سرمایه‌گذاری میلیاردی رقم زد.

گمرک بندر بوشهر که بر اساس تصمیمات گاها نامعقول و آنی روسای گمرک ایران طی سال‌های متمادی نوسانات فراوانی را تجربه کرده است، این شانس را در همه شرایط برای منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر مهیا کرد تا با استفاده از توان گسترده انبارها و فضاهای موجود در این منطقه به عنوان باراندازی کانتینری در فضای پس‌کرانه ای بندر بوشهر مطرح باشد.

حضور شعبه‌ای از گمرک بندر بوشهر در منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر مزیت بر علت شد تا تاجران و صاحبان کالا با توجه به معافیت ترخیصی که بندر بوشهر از آن برخوردار است بتوانند در کمترین زمان ممکن اقدام به اجرای تشریفات گمرکی در کنار ترخیص کالاهایشان کنند که ضمن پرداخت حق انبارداری، شور و شوقی نیز به این منطقه اقتصادی ببخشند.

این شرایط تا تقریبا یک سال گذشته ادامه داشت که بر اساس یک تصمیمی که هنوز برای خیلی‌ها مشخص نشده که جایگاه قانونی آن کجاست ، رئیس کل گمرک ایران طی بخشنامه‌ای به ناظر گمرکات استان بوشهر از حذف معافیت ترخیص در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر می‌دهد که پیامد آن کاهش شدید رغبت صاحبان کالا برای ترخیص کالاهای خود در این منطقه ویژه به دلیل محروم ماندن از حق معافیت ترخیص کالاست.

به دنبال این اتفاق، آوراء مدیرعامل مستعفی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر برای جلوگیری از افت شدید کانتینر خوابی و مراحل مختلف ترخیص کالا در این منطقه که سبب کاهش شدید درآمدها شد، اقدام به رایزنی‌هایی با معاونت حقوقی وزارت صنعت و معدن و تجارت و نهاد ریاست جمهوری کرد که هر کدام آورا را به همدیگر پاس داده و خود را مبرا از این داستان عنوان کردند که در نهایت آورا عطای کار در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر را به لقایش بخشید و چاره‌ای جزء استعفا ندید.

نتیجه این اقدامات کاهش شدید درآمد منطقه ویژه اقتصادی بوشهر شد به گونه ای که طی بیش از سه ماه گذشته عملا گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با کاهش بسیار شدیدی از ثبت سفارشات مواجه شد تا با کاهش این حجم از درآمد، با کارگرانش مواجه گردد که بین 5 تا 10 ماه حقوق نگرفته و عیدی و پاداش‌های پایان سال خود را دریافت نکرده‌اند.

این که دولت یازدهم از روز اول آغاز کار خود به دنبال ایجاد یک منطقه آزاد تجاری برای استان بوشهر بود اما به رغم همه ظرفیت‌هایی که این استان برای داشتن یک بندر آزاد دارد، در یک اقدامی کاملا جهت‌دار لایحه منطقه آزاد بوشهر را با شش منطقه آزاد تجاری دیگر همراه با دوازده منطقه ویژه اقتصادی در یک لایحه به مجلس فرستاد و در نهایت نیز به دلیل مشکلات فراوان بیشتر استان‌هایی که نامشان در این لایحه بود مجلس طی رفت و برگشت‌های فراوان بالاخره تاکنون به آن رای نداده، دلیل نمی‌شود که به منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر این قدر بی‌توجهی اعمال گردد.

اگر دولت از طریق گمرک ایران همچنان بر رد معافیت ترخیص کالا از منطقه ویژه اقتصادی بوشهر پافشاری کند تا چند ماه آینده شاهد ورشکستگی سازمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خواهیم بود که به رغم سرمایه‌گذاری یک‌هزار میلیارد تومانی این منطقه در کنار 200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای توسعه انبارها، شاهد یک معضل اجتماعی گسترده‌ای برای بیکاری 150 شاغل مستقیم این منطقه در کنار یک هزار کارگری خواهیم بود که در سایر شرکت‌های موجود در این منطقه مشغول به کار هستند و به شکل غیرمستقیم ممکن است امنیت شغلی آنها به خطر بیافتد.

هر چند این روزها رئیس دولت و معاون اول وی کار ملت را به امان خدا سپرده و مشغول فعالیت‌های انتخاباتی هستند اما خانواده 150 شاغل مستقیم منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر از 5 تا 10 ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده و با مشکلات عجیبی دست و پنجه نرم می‌کنند و هر آینه ممکن است عذر آنها خواسته شود.

به هر ترتیب روز کارگر در حالی سایه‌اش روز گذشته از منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر غروب کرد که هیچ فرد یا مجموعه‌ای در استان بوشهر و دولت، فکری به حال کارگران خسته از بی‌تدبیری‌های انجام شده در حق آنها نکرد. / مرجع: فارس

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۱۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه درگیری‌های جهانی بر سر نشست اقتصادی اروپا

در حالی سران اتحادیه اروپا برای رفع مشکلات اقتصادی و تجاری اتحادیه اروپا امروز در بروکسل گرد هم می‌آیند که سایه جنگ‌ها و درگیری‌های جهانی بر سر این نشست سنگینی کرده و به کشیده شدن بحث‌های اقتصادی به سمت و سوی حل این بحران‌ها منجر می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" در مطلبی نوشت: در نشست امروز اتحادیه اروپا، آخرین تحولات در مناطق بحرانی جهان دوباره مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. تمرکز اصلی در بروکسل البته باید بر سیاست اقتصادی و مسئله رقابت پذیری اروپا باشد.

در ادامه این مطلب آمده است: برای سه دهه، بازار داخلی اروپا رونق فزاینده‌ای را در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تضمین کرده است. این یکی از بزرگترین دستاوردهای اتحادیه اروپا محسوب می شود.

برای اینکه وضعیت به همین شکل باقی بماند، چیزهای زیادی باید تغییر کند: همه‌گیری کرونا نشان داده است که زنجیره‌های تامین در اروپا چقدر آسیب‌پذیر هستند. جنگ روسیه در اوکراین باعث شد اتحادیه اروپا از وابستگی خود به منابع انرژی خارجی آگاه شود. از طرفی چین، رقیب سیستم اروپا رقابت را با یارانه های عظیم مخدوش می کند. از منظر اتحادیه اروپا، حتی شریک بروکسل یعنی ایالات متحده آمریکا، شرکت‌های اروپایی را در رقابت برای فناوری‌های سبز با برنامه تأمین مالی خود مورد تبعیض قرار می دهد.

به طور خلاصه، اتحادیه اروپا وقتی پای رشد، بهره‌وری و نوآوری به میان می‌آید، خود را تحت فشار شرکا و رقبا می بیند یا حتی از آنها عقب می‌ماند.

به همین دلیل است که این تشکل می‌خواهد بازار داخلی را از طریق یک توافق جدید در زمینه رقابت، ضد بحران و آینده‌نگر کند. برای انجام این کار، کشورهای عضو باید موانع را از بین ببرند و مقررات موجود را بهتر اجرا کنند. این باید به ارائه خدمات آسان تر در سراسر مرزهای اتحادیه اروپا کمک کند و به سرمایه اجازه کار بدهد.

با این حال، در سال های اخیر، کشورهای عضو همیشه مایل به کاهش موانع قانونی و بوروکراتیک برای ارائه دهندگان خدمات و کارمندان کشورهای شریک نبوده اند. انریکو لتا، نخست‌وزیر سابق ایتالیا ماه‌ها بر روی گزارشی در این مورد کار کرد و اکنون در حال ارائه آن به سران کشورها و دولت‌ها است.

بازسازی پایدار اقتصاد اروپا صدها میلیارد یورو در سال هزینه دارد. علاوه بر این، دولت های اتحادیه اروپا می خواهند با توجه به تهدید روسیه، خود را به طور گسترده مسلح کنند. اما کشورهای عضو نمی توانند به تنهایی سرمایه گذاری های لازم در این راستا را انجام دهند.

اروپاییان برای جمع آوری وجوه خصوصی اضافی، می خواهند بازار سرمایه را هماهنگ کنند، یعنی مقررات ملی را همسو کنند. این امر در مورد بورس اوراق بهادار و قانون ورشکستگی و همچنین مالیات شرکت‌ها و سود سهام اعمال می شود. کارشناسان سال ها بدون هیچ پیشرفت ملموسی روی این موضوع کار می کنند. این دقیقا همان چیزی است که نشست سران اتحادیه اروپا در پایان مارس خواستار آن شد و اعضای اتحادیه اروپا این بار هم در مورد آن بحث می کنند.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان اتحادیه بازارهای سرمایه را "منبع اساسی برای رشد آینده" می نامد. او اصلاحاتی را در قانون ورشکستگی و مالیات شرکت ها پیشنهاد می کند. شولز شکایت دارد که پول از اروپا به مراکز جمع آوری سرمایه آمریکا سرازیر می شود قبل از اینکه دوباره از آنجا در استارت آپ های اروپایی سرمایه گذاری شود.

چندین کشور عضو همچنین خواستار ایجاد بازار اروپایی برای اوراق بهادار برای آزادسازی سرمایه هستند.

البته از آخر هفته گذشته، این اجلاس اقتصادی موضوع جدیدی پیدا کرده و آن تشدید مناقشات بین ایران و رژیم صهیونیستی است که این نگرانی را ایجاد کرده است که جنگ در خاورمیانه ممکن است به یک آتش سوزی تبدیل شود. این موضوع احتمالاً بیانیه نهایی اجلاس را نیز مشخص می کند.

سایه جنگ اوکراین نیز بر سر این نشست خواهد بود. مسکو از هواپیماهای بدون سرنشین در جنگ خود علیه اوکراین استفاده می کند. وضعیت در این منطقه نیز از منظر غرب نگران کننده است و در این اجلاس مورد بحث قرار خواهد گرفت. ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، انتظار دارد ارتش روسیه در پایان ماه می یا اوایل ژوئن عملیات تهاجمی را آغاز کند.

وی فوراً از اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا درخواست کمک نظامی بیشتر - به ویژه در قالب سیستم های ضد هوایی "پاتریوت"، توپخانه و مهمات اضافی را دارد. این اقدام می تواند تا حدی از درآمدهای بهره از دارایی های مسدود شده روسیه در اتحادیه اروپا پرداخت شود. به گفته یک دیپلمات اتحادیه اروپا، اولین درآمد از این دارایی های بلوکه شده ممکن است در اوایل ماه ژوئن به جریان بیفتد.

الکساندر دو کرو، نخست وزیر بلژیک در نشست سران همچنین می خواهد به این سوء ظن مبنی بر رشوه دادن مسکو به نمایندگان پارلمان اروپا رسیدگی کند. د کرو، توضیح داد که بلژیک به عنوان مقر نهادهای اتحادیه اروپا، با توجه به انتخابات اروپا در ماه ژوئن، مسئولیت حفاظت از حق هر شهروند برای رای دادن آزادانه و ایمن را دارد.

اتحادیه اروپا نقض تحریم توسط کشورهای عضو را جرم‌انگاری کردمسکو:عضویت اوکراین، پایان اتحادیه اروپا است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فسخ یکطرفه قراداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم خلاف قوانین است/چوب لای چرخ صنعت نگذارید
  • اشتغال ۲۴۰۰ نفر جوانان استان بوشهر در منطقه ویژه پارس
  • آغاز اجرای طرح تکمیل فاضلاب شهرستان کاشان
  • سایه درگیری‌های جهانی بر سر نشست اقتصادی اروپا
  • سایه روشن‌های بازار سرمایه پس از یک هفته پرالتهاب
  • فجر انرژی خلیج‌فارس، ضامن تولید پایدار شرکت‌های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی
  • فعالیت‌های انبارداری منطقه ویژه اقتصادی بوشهر افزایش خواهد یافت
  • لزوم راه اندازی دهکده لجستیکی در بندر بوشهر
  • قطعی برق در برخی شهرستان‌های هرمزگان به علت سیلاب
  • مدارس و دانشگاه‌های مناطق جنوبی بوشهر غیرحضوری شد