Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مازند مجلس»
2024-05-07@10:29:28 GMT

احمد توکلی: هیچ‌کدام از «نامزدها» اقتصاددان نیستند

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۲۹۵۷

مازندمجلس: احمد توکلی در جمع دانشجویان دانشگاه هرمزگان، با یادآوری این‌که «وضعیت اقتصادی کشور موضوعی است که این روزها با توجه به قشر جوان جامعه و بیکاری در سطح کشور نیز در اولویت قرارگرفته است و تمامی نامزدهای انتخاباتی بر روی آن متمرکزشده‌اند.»ابراز عقده کرد: اقتصاد کشور در رکود تورمی به سر می‌برد. به گفته دولت تورم کشور کنترل‌شده است؛ گرچه طی ماه اخیر رو به افزایش بوده‌، اما نرخ بیکاری هم بالا رفته است و به نسبت به سایر کشورها با تورم بالاتری روبه‌رو هستیم یعنی نرخ تولید پایین و تورم بالاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این‌که «بررسی نرخ GDP که منفی 6.6 درصد در سال 91 بود و به مثبت 6.6 درصد در سال 95 رسیده است واقعیت دارد»، خاطرنشان کرد: نرخ رشد بخش صنعت به‌غیراز سال 93 در مابقی سال‌های دولت یازدهم منفی بوده یعنی وقتی می‌گوییم نرخ GDP مثبت شده باید به سراغ دلیل آن برویم که نشان می‌دهد 88 درصد آن به دلیل فروش نفت خام و مابقی به دلیل فعالیت بخش‌های تولیدی بوده پس نتیجه می‌گیریم خام فروشی نفت شغل ایجاد نمی‌ند و باوجود نرخ رشد مثبت اما بیکاری به 12.4 رسیده است پس از این نرخ رشد به افزایش اشتغال نرسیده است.
در این دولت نفت بیشتر فروخته شد که توانست قدرت پرداخت‌ها، واردات و درآمد ارزی را افزایش دهد. در بسته‌ای که روحانی در تیرماه 93 ارائه کرد و مشکل تورم را در مسائل ارزی و سیاست خارجی دانست همان‌جا انتقاد کردم؛ زیرا فساد، رکود تورمی و نحوه توزیع یارانه‌ها نیز فراموش‌شده بود و دل بستن به کشورهای خارجی اشکال داشت؛ زیرا سهم امکانات و توانمندی‌های داخلی فراموش‌شده بود.
وی هم‌چنین بابیان این‌که «در دولت یازدهم تلاش‌های بسیاری صورت گرفت اما به هدفی که ادعا شد با این رویه نخواهند رسید و چاره آن‌هم برطرف کردن رکود تورمی است»، ادامه داد: در سال 84 زمانی که احمدی‌نژاد در حال بستن بودجه بود برای جلسه‌ای و ارائه مشورت تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله بنده دعوت شدند و اعلام کرد می‌خواهد بودجه عمرانی کشور را دو برابر کند که همان‌جا اعلام کردم این امر سبب رکود تورمی می‌شود. احمدی‌نژاد اعلام کرد که از نظرات شما استفاده کردیم اما ما می‌توانیم و انجام می‌دهیم که بنده اعلام کردم که تمامی افراد حاضر توان تشخیص بیماری دارند اما از لحاظ تجویز متفاوت‌اند که داوودی به بنده گفت وقتی رئیس‌جمهور می‌گوید می‌تواند شما هم قبول کنید که من اعلام کردم اینجا محل استدلال است و نباید کار نادرست را تأیید کرد که البته دولت کار خود را انجام داد و نتیجه آن رفتن بالای تورم در سال 86 شد.
این نماینده دوره‌های پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که «هر تصمیمی که سبب افزایش نرخ انرژی شود رکود تورمی را به بار می‌آورد»، اضافه کرد: سوخت از عوامل اصلی تولید است و وقتی نرخ آن بالا رود به طبع هزینه تولید بالا رفته و قیمت تمام‌شده محصول افزایش می‌یابد و تولیدکننده به دلیل نیاز به سرمایه در گردش بالا از تولید منصرف می‌شود.: به همین دلیل از مخالفین سرسخت این شیوه یارانه دادن بودم؛ زیرا عملاً پول صرفه‌جویی در یارانه‌ها بین تمامی خانواده‌ها تقسیم شد و هیچ هدفمندی صورت نگرفت.
وی با بیان این‌که «وقتی روحانی سکان‌دار دولت شد طرحی نوشته شد و در حضور نیلی آن را ارائه کردیم که ادامه روند دولت قبل اشتباه است و باید از نو شروع شود که منطق طرح مورد موافقت قرار گرفت» در عین حال افزود:  اما در عمل اجرا نشد و دوباره وضع به همان منوال ادامه پیدا کرد که حالا برخی نامزدها و وعده چند برابر کردن یارانه‌ها را می‌دهند که در صورت زدن یارانه طبقات بالا و اضافه کردن به کم‌درآمدها امکان دارد اما اگر قرار است برای تمامی جامعه سه برابر شود این امر امکان‌پذیر نیست.
وی ادامه داد: همان موقع(در زمان تصویب هدفمندسازی یارانه‌ها) در مجلس با عصبانیت اعلام کردم که با حذف یارانه‌ها به هر خانواده 18 هزار و 800 تومان تعلق می‌گیرد اما شما از بالای 40 هزار تومان یارانه صحبت می‌کنید پس ما تفاوت این مبلغ را دولت از کجا می‌آورد که مشخص شد از پول توانیر، آبفا و شرکت‌های بزرگ زدند و حتی از بانک مرکزی قرض گرفتند تا یارانه پرداخت کنند تا شاهد رکود تورمی فعلی باشیم. فساد دشمن عدالت و تولید است. فساد هزینه‌های سرمایه‌گذاری را بالا می‌برد، ریسک و نا اطمینانی را بالا می‌برد، نابرابری درآمد را افزایش می‌دهد، اخلاق و همبستگی را به قهقرا سوق می‌دهد و باعث پیوند ثروت و قدرت می‌شود.
توکلی با اشاره به این‌که «زد و بند و فامیل‌بازی و عدم عدالت، افق را برای جوانان تاریک می‌کند»، اظهار کرد: در این حالت حلقه‌های فاسد دولتی و بخش خصوصی شبکه‌ای و سیستمی می‌شوند و در سیستمی که برخی از مسئولین مبارزه با فساد آلوده آن می‌شوند مانند مجلس و سایر دستگاه‌های نظارتی، نمی‌توان به‌خوبی مقابله فساد ایستادگی کرد.
وی تحریم را جدی دانست و به بیان دو اثر آن پرداخت و گفت:تحریم باعث می‌شود قیمت واردات بالاتر رفته و از طرفی دیگر افق را خاکستری می‌کند و سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری ریسک نمی‌کنند اما دولت یازدهم با تحلیل نادرست تمام همت خویش را در سیاست خارجی به کاربست و برجام را کیمیای نجات‌بخش همه‌چیز اعلام کرد و با این راهبرد رکود ناشی از انتظارات را سبب شد.
وی با بیان این‌ اعتقاد که «دولت در اداره اقتصاد کشور زحمات زیادی متحمل شد اما استراتژی غلطش سبب رکود تورمی شد»، تصریح کرد: زحمات کشیده شده نسبت به انتظارات محقق نشد و اگر دولت بگوید سیستم خود را برای دوره بعد تغییر می‌یابد شاید به نتایج بهتری دست یابد.
یکی از اساتید حاضر در این نشست بابیان این‌که شما(توکلی) تلاش‌های دولت را در حوزه نفت سیاه نمایی کرده و کم‌کاری‌های مجلس را به‌پای دولت می‌گذارید، تصریح کرد: چرا عملکرد دولت یازدهم را با عملکرد دولت نهم و دهم مقایسه نمی‌کنید بلکه با سایر کشورهای جهان می‌سنجید و آیا فراموش کرده‌اید در دولت سابق تورم روزانه و حتی ساعتی بالا می‌رفت.
توکلی در پاسخ به این انتقاد با اشاره به اینکه در این نشست نیامده‌ام تا دولتی را نقد یا تشویق کنم بلکه برای بررسی موضوع تورم و اقتصاد کشور حضور یافته‌ام و بنده از سال 86 تا پایان دولت دهم منتقد شدید احمدی‌نژاد بوده‌ام و باوجود درآمد نفتی 637 میلیارد دلاری دولت وی عملکرد ضعیفی داشت و حتی حساب ذخیره ارزی را هم جارو کردند و نسبت به همگی حضار نسبت به احمدی‌نژاد منتقدتر هستم اما دولت یازدهم آمد که این کار را ادامه ندهد و با آن مبارزه کند و به‌درستی قول داد اما همچنان بیماری تورم در کشور جریان دارد.
وی خود را فرد مقبول اصولگرایان و اصلاح‌طلبان منصف دانست و عنوان کرد: این‌که روحانی می‌گوید در دولتش از هیچ‌کس شکایت نکرده است حرف درست و صحیح است اما تحمل دولت یازدهم نیز درمجموع کم بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: دولت عاقلی می‌خواهیم که سنگ‌ها را از چاه بیرون بیاورد و اشکال کنونی کشور ادامه مدل نئوکلاسیک صندوق پول است که از زمان دولت سازندگی تاکنون ادامه داشته؛ گرچه در دولت احمدی‌نژاد باید گفت وی فاقد مدلی اقتصادی بود و هر چیزش به ذهنش می‌آمد اجرا می‌کرد که نتیجه آن مشکلات اقتصادی کشور بود.
رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت با تاکید بر این‌که در پی اعلام موضع نسبت به کاندیداهای حاضر نیست در عین حال در بخشی از سخنانش با اشاره به این‌که «اگر اصلاح‌طلب بودم در انتخابات ریاست جمهوری به جهانگیری رأی می‌دادم» خاطرنشان کرد: هیچ‌کدام از این نامزدها اقتصاددان نبوده و تنها از لحاظ تجربی در خصوص اقتصاد برنامه ارائه کرده‌اند اما هرکس رئیس‌جمهور شد باید همگی از وی حمایت و کمک‌حالش باشیم.
وی هم‌چنین خواستار برخورد دولت در خصوص پرونده فسادهای اداری شد و اضافه کرد: یکی از دستگاه‌های درخطر فساد، نظام بانکی کشور است که البته با مدیریت صحیح می‌توان آن را اصلاح کرد.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۲۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب و علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، قائم مقام و سخنگوی این‌رویداد در نیم طبقه شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

یاسر احمدوند در این نشست و در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بودجه و درآمدهای نمایشگاه کتاب، گفت: نمایشگاه کتاب، ردیف بودجه‌ای مستقلی ندارد و هزینه نمایشگاه کتاب از محل بودجه‌های حمایت از نشر تأمین می‌شود. پیش از استقرار دولت فعلی، بیش از ۶۰ درصد از هزینه‌های نمایشگاه را دولت می‌پرداخته و درآمدهای نمایشگاه کمتر از یک‌چهارم بوده است، در واقع فاصله زیادی بین درآمدها و هزینه‌ها بوده است. تلاش ما این است، حجم کمک دولت و حمایت نشر در هزینه‌های نمایشگاه کاهش یابد؛ سال گذشته حدود ۸۰ درصد هزینه متکی بر درآمدها، حمایت‌های مالی و تبلیغات بوده و ۲۰ درصد بر دوش دولت!

وی افزود: اضافه شدن نمایشگاه مجازی هزینه‌بر است اما با توسعه کار نمایشگاه میزان اتکای بودجه نمایشگاه کاهش یافته است و حدود ۲۰ درصد از هزینه نمایشگاه به صورت مستقیم توسط دولت تامین می شود و مابقی توسط حامیان مالی، اجاره غرفه و تبلیغات بوده که دستاورد بزرگی است.

احمدوند گفت: نمایشگاه کتاب با روند سابق در معرض تعطیلی بود؛ از نمایشگاه در حال تعطیل به نمایشگاه خودکفا برسیم و تلاش داریم آنچه دولت به نمایشگاه کتاب اختصاص می‌دهد، صرف یارانه کتاب شود. امیدواریم تا پایان دولت نمایشگاه کتاب همه هزینه‌های خود را تامین کند و کمک دولت در حد خرید کتاب باشد نه هزینه‌های جاری.

رییس سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره شفافیت هزینه‌ها و درآمدهای نمایشگاه کتاب افزود: در موضوع نمایشگاه ناظران قانونی وجود دارند و دیوان محاسبات و مجموعه نظارتی و موسسه حسابرسی به صورت مشخص بر هزینه‌های ما نظارت دارند. عملکرد موسسه خانه کتاب توسط حسابرس رسمی مطلوب ارزیابی شده است. عملکرد شفاف، نظارت‌پذیر، نظارت شده و قابل دفاع است. اتکای هزینه‌های نمایشگاه به هزینه‌های دولتی کاهش یافته است. جزئیات برگزاری نمایشگاه به نهادهای مرتبط اطلاع داده شده است.

وی درباره حضور ناشرانی که سال قبل صرفا در بخش نمایشگاه مجازی شرکت کرده بودند نیز گفت: ناشرانی که به دلایل مختلف در نمایشگاه شرکت نمی‌کنند، اینگونه نیست که نتوانند در دوره بعد شرکت کنند بلکه امکانش فراهم است اما طبیعی است در ازدحام حضور کسانی که هر سال شرکت می‌کنند اگر اولویت بندی شود، اولویت با کسانی است که حضور مستمر دارند.

یاسر احمدوند درباره ناشرانی که اقدام به کتاب سازی می کنند نیز افزود: ناشری مشخصا به عنوان کتاب ساز در دسته‌بندی رسمی نداریم، این اصطلاحی است که به تعدادی از ناشران پخته‌خوار، اطلاق می‌شود که اغلب با استفاده از گریزگاه و خلأ قانونی کتاب منتشر می‌کنند و حضورشان اشکال قانونی ندارد زیرا از خلأ قانونی استفاده می‌کنند. البته در قیمت‌گذاری هم رعایت انصاف نمی‌کنند تا بتوانند تخفیف بالا ارائه دهند بنابراین تلاش کردیم اگر ناشری روشش اینگونه است که آثار ناشران دیگر را کپی کرده یا استفاده نادرست و غیرقانونی داشته است و این موضوع برای ما محرز شده باشد، در نمایشگاه حضور پیدا نکند. البته این روند نیاز به کار جمعی و گروهی است.

رئیس نمایشگاه کتاب در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره تعداد ناشرانی که حکم محرومیت از نمایشگاه گرفته‌اند، گفت: تعداد ناشران محروم، انگشت شمار است و امسال ۲ ناشر محروم شده و نتوانستند در نمایشگاه حضور پیدا کنند. امیدوارم امسال با همکاری ناشران، تخلفاتی نداشته باشیم که منجر به محرومیت‌شان شود.

علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه نیز در پاسخ به سوالی درباره طرح «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و «پایتخت کتاب» نیز گفت: امسال دبیرخانه این رویداد، برنامه مفصل‌تری ترتیب داده است. جانمایی آنها در ورودی نمایشگاه و در بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی است.

احمدوند در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر افزایش اجاره بهای غرفه ها در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: اگر حساب کنیم هزینه‌های دریافتی به عنوان اجاره بهای غرفه ها نسبت به هزینه‌های نمایشگاه اندک است و بالا نبوده و این عدد قابل عنوان نیست درآمد ناشی از اجاره غرفه‌ها، یک پنجم هزینه برگزاری نمایشگاه را پوشش نمی‌دهد و اگر هزینه برگزاری از ناشران اخذ شود، اجاره غرفه‌ها باید ۵ تا ۱۰ برابر شود. توجه به این نکته ضروری است که دولت همواره تلاش می کند ناشران با کمترین هزینه در نمایشگاه کتاب حضور داشته باشند.

وی با اشاره به یارانه اعتباری خرید کتاب گفت:امسال تلاش کردیم یارانه ها افزایش یابد و کمک دولت به کتابخوان ها برسد، همچینن تلاش کردیم تا اقشار دیگری بتوانند از یارانه استفاده کنند که به محض نهایی شدن اطلاع رسانی می شود. طبق آیین نامه مصرف بن نهاد ها و سازمان ها تا ۲۰ درصد از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان پذیر است. به طور کلی نیز مصرف بن ها قائده مشخصی دارند که کاملا شفاف و روشن است.البته یارانه تخصصی نیز برای یک هزار مدرسه در نظر گرفته شده است که عمده آنها کتاب کودک و نوجوان خریداری می‌کنند.

احمدوند درباره نحوه خریداری کتاب توسط مدارس نیز گفت: کتاب‌ها در ایام نمایشگاه کتاب توسط مدیران و معلمان انتخاب می‌شود و سپس به مدارس تحویل خواهد شد.

احموند درباره سهم فرهنگ از یک درصد بودجه دستگاه ها و نهادهای مختلف افزود: در موضوع سهم یک درصد در بودجه سال گذشته تلاش می شود که یک درصد درآمد شرکت های دولتی و غیره به فرهنگ اختصاص یابد که هنوز سهمی از این بخش حاصل نشده و فعلا نمایشگاه از این امکان بهره مند نیست.

رییس سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره تغییر مهمان ویژه این رویداد گفت: کشور هند در ابتدا به عنوان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب انتخاب شده و اعلام شده بود، این انتخاب به دلیل سابقه دیرینه تمدنی و گسترش ارتباطات فرهنگی با این کشور بود. در فروردین ماه نیز کشور هند به نمایشگاه آمدند و از محل غرفه خود بازدید داشتند اما پس از پاسخ تنبیهی ما به رژیم صهیونیستی در پی حمله به کنسولگری ایران وزارت خارجه سفر اتباع هند به ایران و اسراییل را ممنوع کرد و امکان حضور هندی ها فراهم نشد بنابراین کشور یمن در بین کشورهایی که بودند انتخاب شد البته یمن هم در حوزه فرهنگ بی‌ظرفیت نیست و ارتباطات فرهنگی ما با یمن دیرینه است و ظرفیت یمن نباید کوچک شمرده شود و این تعامل به بسط همکاری‌ها منجر خواهد شد.

رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب نیز در پاسخ به سوالی درباره یارانه و فسادهای مرتبط با آن گفت: از زمان تخصیص یارانه کاغذی به دنبال تدابیری ویژه برای جلوگیری از سودجویی برخی افراد هستیم، در این زمینه در بخش مجازی نیز ما تدابیر ویژه‌ای اندیشیده‌ایم، البته گزارش‌هایی دریافت کردیم اما حجم گزارش‌ها در مرکز پاسخگویی به شدت اندک و در حد یک هزارم هم نیست. اگر کسی پیشنهاد نقد کردن یارانه و بن‌کارت‌ها را داشت، مردم به مرکز اطلاع رسانی نمایشگاه اطلاع بدهند، زیرا این موضوع خلاف قوانین و مقررات نمایشگاه است و بخشی از احکام رسیدگی به تخلفات مربوط به این موضوع است.

وی همچنین افزود: تدبیر ما این است که بر افرادی که در سالهای مختلف از جنس ناشر و کتابفروش تخلف کردند نظارت بیشتری داشته باشیم بنابراین قوانین سختگیرانه پیش‌بینی شده که براساس الگوی رفتاری در نمایشگاه و بازار کتاب سال گذشته با آنها رفتار شود.

در بخش دیگری از این نشست، احمدوند درباره همزمانی روز رای‌گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: طی همکاری با وزارت کشور امکان رای دادن مراجعه‌کنندگان در محیط‌های عمومی مصلی فضایی پیش‌بینی شده است.

وی همچنین درباره محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و انتخاب مصلی امام خمینی برای این رویداد گفت: مصلی امام خمینی (ره) در میان مخاطبان و مسوولان این رویداد مطلوب تر از شهر آفتاب است.

احمدوند درباره وضع قوانین مشخص جهت حفظ و برقراری حجاب و عفاف در میان بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب افزود: نمایشگاه بین المللی کتاب یک رویداد فرهنگی است در زمینه حجاب نیز سال گذشته موفقیت خوبی را داشتیم و امسال نیز امیدواریم به همان شکل پیش برویم.

کد خبر 6097221 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • ثبت ۱۵ هزار و ۹۴۹ ماموریت اورژانسی در هفته گذشته
  • اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد
  • مشمولان طرح کالابرگ فجرانه این خبر مهم را حتما بخوانند