Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا قلی پور روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: پنج هزار و 350 خانوار عشایری خراسان شمالی 25 درصد تولید گوشت استان را تولید می کنند.
وی افزود: از مجموع دام های عشایر این استان 87 هزار راس دام تاکنون بیمه شده اند و مابقی از خدمات بیمه بی بهره هستند.
وی اظهار کرد: دو میلیون و 500 هزار راس دام سبک در این استان وجود دارد که پارسال از مجموع این میزان تنها 123 هزار راس دام بیمه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بر فرهنگ سازی بیمه دام در این استان تاکید کرد و افزود: 67 درصد دام بیمه شده استان متعلق به خانوارهای عشایری است.
وی علت استقبال کم از خدمات بیمه را محدودیت های مالی، کمبود نقدینگی خانوار های عشایر در این سال ها و تاخیر در پرداخت ها از سوی بیمه ها عنوان کرد.
مدیر کل امور عشایر خراسان‌ شمالی در بخش دیگری از سخنانش از آغاز کوچ عشایر از مراوه تپه در استان گلستان به مناطق ییلاقی این استان واقع در شمالشرق کشور خبر داد.
قلی پور با بیان اینکه سرمای بهاره کوچ عشایر این استان از مناطق قشلاقی مراوه تپه به ییلاقات و چراگاه های کوهستانی این استان را در سال جاری به تاخیر انداخت اظهار کرد: پایین بودن دمای هوا در بهار امسال موجب کندی رشد گیاهان و علوفه مراتع شده و به همین علت کوچ عشایر این استان نسبت به سال گذشته با تاخیر انجام شد.
وی افزود: همه ساله در فروردین عشایر از مناطق قشلاقی استان گلستان به مناطق ییلاقی خراسان شمالی کوچ می کردند که امسال کوچ آنان تا اردیبهشت ماه به تاخیر افتاد.
وی اظهار داشت: عشایر این استان پاییز و زمستان را در مناطق گرمسیری مراوه‌ تپه در استان گلستان و نیز مانه‌ و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و اسفراین سپری می کنند.
او گفت: با معتدل شدن هوا و سرسبزی ییلاقات عشایر دام های خود را به سمت مناطق ییلاقی دامنه کوههای شاه ‌جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ اسفراین و بجنورد کوچ می دهند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی به خدماتی که در مسیر کوچ به عشایر ارایه می شود اشاره کرد و گفت: آبرسانی، مرمت و نگهداری ایلراه های عشایر توسط اداره کل عشایر، تهیه و تامین علوفه مورد نیاز توسط شرکت های عشایر و اتحادیه ها انجام می شود.
وی افزود: خدمات مربوط به مسایل حفاظت دام ها در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری ها توسط دامپزشکی و تامین امنیت عشایر نیز با هماهنگی نیروی انتظامی، بسیج، فرمانداری ها، بخشداری ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا و پلیس راه انجام می شود.
وی گفت: در سال جاری قبل از کوچ تمامی دام های عشایر این استان در مناطق قشلاقی بر علیه بیماری تب برفکی واکسینه شده اند.
وی افزود: عشایر خراسان شمالی دارای سه ایلراه اصلی هستند که ایلراه شمالی شامل مسیر شمال شهرستان های قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگلان و مراوه ‌تپه است.
این مسئول گفت: ایلراه جنوبی در مسیر جنوب شهرستان های قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، بجنورد، قوری‌ میدان و مراوه تپه است و ایلراه میانی نیز از قوچان تا مانه ‌و سملقان و از اطراف رودخانه اترک و کالیمانی و مراوه ‌تپه گذر می کند.
مدیرکل اداره عشایر خراسان شمالی افزود: از بیش از پنج هزار خانوار عشایر این استان حدود چهار هزار نفر در فصل ییلاق و قشلاق کوچ می کنند و مابقی ثابت هستند.
قلی پور با بیان اینکه هشت درصد از تولید گوشت قرمز عشایر کشور در این استان تولید می شود گفت: سرانه دام خانوارهای عشایری این خطه بیش از میانگین کشوری است.
وی اظهار کرد: به طور میانگین هر خانوار عشایر این استان 180 راس دام سبک دارد که این سرانه در کشور 130 راس دام است.
هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از 30 هزار نفر در قالب دو ایل و ‎ 38طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو با 700 هزار راس دام در این استان کوچروی می کنند.
3007 / 6042 خبرنگار: ربابه صانعی** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۳۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما‌ی خراسان شمالی ،محمد تقدیسی افزود: گفت: به علت سرمای شدید در منطقه سیبری و آسیای میانه، هر ساله تعداد زیادی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به مناطق گرمسیرتر در عرض‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند که یکی از این مناطق ایران است.
وی گفت: پرنده‌های مهاجر در آبگیر‌های شهرستان گرمه (سد کفترک) برای استراحت کوتاه ۱۰ الی ۱۵ روزه و تجدید قوا فرود آمدند و بعد از آن برای جوجه آوری به زیستگاه‌های اصلی برمی گردند.
تقدیسی با بیان اینکه بیشترین پذیرش پرندگان را دیماه در استان داریم، گفت: بارندگی‌های اخیر موجب شده بیشتر آب‌بند‌های طبیعی و بند‌های خاکی شهرستان میزبان گونه‌هایی مانند فلامینگو، باکلان، حواصیل ارغوانی چنگر، اردک سرسبز، اردک دم دراز، اکراس سیاه، خوتکا باشند.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان بیان داشت: در سرشماری سال ۱۴۰۲ در یازده زیستگاه سرشماری استان بیش از شش هزار پرنده از ۲۲ گونه در استان ثبت شد.
وی همچنین با بیان اینکه خشکسالی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی، ورود سموم کشاورزی به منابع آبی و تغییر اقلیم موجب کاهش گونه‌های این پرنده‌ها شده است از مردم خواست مصرف آب خود را برای ادامه حیات پرندگان مدیریت کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد
  • رفع مشکل اسکان عشایر کوچ‌نشین سملقان با پیگیری دستگاه قضایی
  • خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • تعیین معین برای ۱۷ استان سیل زده | بازگشایی ایمن راه‌ های روستایی و عشایری 
  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری