Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-05@08:02:56 GMT

تبعات کاهش ۱۱ روزه مرخصی مردان در زمان تولد فرزند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۶۰۳۷

تبعات کاهش ۱۱ روزه مرخصی مردان در زمان تولد فرزند

طرح خوبی که با خنده رئیس ‌و نمایندگان مجلس به کما رفت

معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با گلایه از عملکرد نمایندگان مجلس از جمله رئیس‌مجلس و زنان نماینده نسبت به کاهش ۱۱ روزه مرخصی مردان در زمان تولد فرزند انتقاد کرد.

به گزارش تسنیم، حدود دو ماه قبل؛ مصوبه‌ای در مجلس به تصویب رسید که به زعم کارشناسان امر، بسیار حیرت آور و تاسف‌بار بود، ولی متاسفانه با مصادف شدن ایام نوروز و همچنین در ادامه آن نزدیک شدن به انتخابات، گرد فراموشی و بی‌اهمیتی به این مصوبه عجیب پاشیده شد؛ و آن مصوبه چیزی نبود جز کاهش مرخصی برای مردان در زمان تولد فرزندانشان، بطوریکه به گفته فرشته روح افزا - معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده قرار بود مرخصی مردان در زمان تولد فرزند دو هفته تعیین شود ولی در اقدامی غیرکارشناسی به سه روز کاهش یافت!
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی 11 اسفند 95 در جریان بررسی مواد ارجاعی برنامه ششم توسعه از سوی شورای نگهبان، از مجموع 200 نماینده حاضر، با 113 رای موافق،‌ 48 رای مخالف و 3 رای ممتنع بند (ب) ماده 118 این لایحه را تصویب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق بند (ب) ماده 118 لایحه برنامه ششم توسعه، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن قانون برنامه ششم، کلیه مردان شاغل در قوای سه گانه، بخش‌های دولتی و عمومی غیردولتی که صاحب فرزند می‌شوند از سه روز مرخصی تشویقی برخوردار می‌شوند.
طبق برنامه پنجم توسعه که هم‌اکنون نیز در حال اجراست، مرخصی تشویقی برای مردانی که صاحب فرزند می‌شوند 14 روز بوده که طبق قانون برنامه ششم به سه روز کاهش یافت.
در این رابطه فرشته روح افزا - معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با انتقاد از عملکرد نمایندگان مجلس، علی الخصوص زنان نماینده و همچنین رئیس‌مجلس که مرخصی مردان در زمان تولد فرزندشان را به لطیفه گرفته بود و در صحن مجلس می‌خندید، گفت: واقعاً تاسف بار است که مرخصی مردان در ایامی که باید حتما در کنار همسر و فرزندشان باشد اینگونه کاهش یافته است، در حالیکه باید مرخصی مردان در زمان تولد فرزندشان دو هفته باشد ودر برخی کشورها حتی سه ماه مرخصی می‌دهند ولی در مجلس کشورمان این مرخصی را به سه روز کاهش می‌دهند.
وی ادامه داد: واقعاً وقتی فرزندی به دنیا می‌آید در ایران هیچ حمایتی از مادر و فرزند و پدر خانواده از نظر حمایت‌های روحی و روانی نمی‌شود و حمایت مالی نیز پیشکش؛ درحالیکه در کشورهای دیگر از نظر تغذیه‌ای و پوشاک فرزند تازه متولد شده حمایت‌های ویژه‌ای صورت می‌پذیرد و حتی درباره تغذیه شخص مادر که باید به فرزندش شیر دهد حمایت تغذیه‌ای صورت می‌پذیرد که در کشور ما هیچکدام از این حمایت نیست و حال تنها حمایت معنوی که همان مرخصی مردان نیز بود به شدت کاهش دادند.
روح افزا با گلایه از خنده‌های رئیس‌مجلس که عنوان «مرخصی زایمان مردان» را به لطیفه گرفته بود و صحن مجلس را به فضای جوک و خنده تبدیل کرده بود، عنوان کرد: البته بنده نیز با این عنوان مخالفم و باید عنوان آن به مرخصی مردان در زمان تولد فرزند تغییر کند، ولی واقعاً این سؤال را باید از نمایندگان مجلس علی الخصوص زنان نماینده پرسید که چرا در زمان تصویب برای کاهش مرخصی مردان که فواید آن برای زنان است، واکنشی نشان ندادند و دنبال لایحه خشونت هستند.
معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده ادامه داد: امروز دیگر یک زن که فرزندی به دنیا می‌آورد نمی‌تواند به مانند گذشته از حمایت‌های مادر خود یا مادر شوهر یا خواهران و اقوام دیگر فامیل برخوردار شود و یا حداقل بسیار کمتر می‌تواند از این حمایت‌ها برخوردار شود و حتی اگر هم چنین حمایت‌هایی باشد هیچ‌کدام جای حضور همسرش را پر نمی‌کند تا مورد حمایت روحی و روانی قرار گیرد و جای تعجب است که نمایندگان مجلس سه روز مرخصی در چنین شرایطی برای مردان لحاظ کردند چون اگر این سه روز هم نباشد مردم خودشان در زمان تولد فرزندشان می‌توانند به صورت مستقل مرخصی بگیرند.
روح افزا تصریح کرد: جای سؤال است کجای چنین مصوباتی در مجلس، نشان از پیگیری و پشتیبانی از سیاست‌های جمعیتی رهبر معظم انقلاب است، و عاجزانه از شورای نگهبان تقاضا داریم این مصوبه را رد کند، زیرا نه تنها هیچ حمایت روحی از خانواده‌ها نمی‌شود بلکه روزهای پر استرسی برای خانواده‌های ایرانی پیش‌بینی می‌شود زیرا وقتی این مصوبه رسمی شود کارفرمایان مجبور هستند به قانون عمل کنند و پدر یک خانواده در زمان تولد فرزندش دچار مشکلات عدیده‌ای برای حضور همزمان در خانه و محل کار پیدا خواهد کرد که این مسئله تاثیر بسیار منفی بر مادر و نوزاد خواهد داشت.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر این نقد را وارد می‌کنند که این تعداد مرخصی باعث می‌شود، افراد بر سر کار حاضر نشوند و مشکلاتی در امور ادارات و ... ایجاد می‌شود؛ باید پرسید چطور این تعداد تعطیلی در کشور وجود دارد، ولی نباید از خانواده حمایت روحی و معنوی کرد، و وقتی دولت‌ها حمایت‌های مادی از خانواده‌ها نمی‌کنند، این تعداد مرخصی تنها حمایت اندک از خانواده‌ها بود.

-----------------------------------------------------------------------------

برای ورود به گلبرگها بعنوان جامع‌ترین مجله اینترنتی در حوزه سلامت و خانواده بر روی تصویر ذیل کلیک کنید!

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۶۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟

نامزد انتخابات مجلس دوازدهم گفت: در موضوع زنان همیشه گفته‌ام که در طول تمام این سال‌ها می‌شود ادعا کرد که درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند.

حسن خجسته باقرزاده، مدیر اسبق رادیو و برادر همسر رهبر انقلاب، در گفتگو با نسیم آنلاین، با اشاره تلویحی به بحث قانون حجاب و تصمیم گیری برای زنان پرداخته است. بخشی از گفتگوی او را در ادامه می خوانید.

* در موضوع زنان همیشه گفته‌ام که در طول تمام این سال‌ها می‌شود ادعا کرد که درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند. یک مثال ساده بزنم. مثلا در آن زمان که مدرسه راهنمایی بود و دبیرستان، دخترها باید روسری‌شان را برنمی‌داشتند. خوب در مدرسه همه خانم بودند. چرا برندارند؟ این یک تصمیم مردانه است.

* اگر خانم‌ها هم در تصمیم‌گیری‌ها باشند حرف‌های دیگری دارند. پیشنهادم این است که هر قانونی در حوزه فرهنگ می‌خواهیم بنویسیم، از داخل خانواده به قانون نگاه کنیم. از خانواده نگاه کنیم.

* خوب شما جامعه شناسی خواندید دیگر. ما چند تا نهاد داریم؟ حکومت است. دولت است. آموزش است. اقتصاد است. این چهار نهادهای اولیه است. درست است؟ حالا دین هم گاهی می‌گویم صریحا. یعنی به هر حال یک اعتقادی است. نهادهای بعدی نهادهای ثانویه هستند. نهادهای ثانویه. نهادهایی که برای رفع نیاز پیش می‌آیند. پس نهاد خانواده، نهاد اولیه است.

* خدا رحمت کند یکی از اساتید ما در دانشگاه تهران می‌فرمودند که همان کومون‌های اولیه جامعه اولیه بشری که پیدا شد، دو تا قانون به ناچار پیدا شد. یک قانون تقسیم شکار بود. که بالاخره جگرش را که بخورد. حالا به تعبیر ما. قانون دوم رابطه با زنان بود. بعد ایشان می‌فرمودند که قانون دوم را زن‌ها وضع کردند. حالا ایشان ادله داشت. پس معلوم می‌شود موضوع مهمی است. یعنی موضوعی که در فطرت زن خدا گذاشته که می‌گوید در این مسایل تسلیم هر چیزی نباش. این مال چه زمانی است؟ مال کومون‌های اولیه. پس معلوم می‌شود یک هستی دارد.

* خدا آیت الله جوادی آملی را حفظ کند. کتاب زن در آینه جمال و جلال را بخوانید و ببینید مثلا ایشان به استناد آیات قرآن درباره زن چه چیزهایی آورده است. کراماتی که زن دارد. توصیه‌هایی که به مردان درباره زنان شده است. من فکر کنم مثلا ما اگر زن را با آن هستی که اینجا است تفسیر کنیم یک معنای دیگر دارد. قوانین هم یک شکل دیگر می‌شود. نوع رابطه اجتماعی با زن هم همینطور. ما بعضی از حوزه‌ها را «فرآوری» نکردیم و یکی از حوزه‌های خیلی خیلی مهم، حوزه زنان است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: امام جمعه یزد : دانشگاه و مدارس برای مقابله با بی‌حجابی پای کار بیایند تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود ایراد شورای نگهبان به سامانه چهره نگاری در لایحه عفاف و حجاب از زبان عضو کمیسیون ویژه

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • عکسی قدیمی از سیدمحمد خاتمی در کنار همسر و فرزند عطاء الله مهاجرانی
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • روایتی از معلم نیکوکار بیرجندی برای حمایت ۱۱ فرزند معنوی
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • معلم بیرجندی با ۱۱ فرزند معنوی
  • روایت معلم نیکوکار بیرجندی که ۱۱ فرزند معنوی دارد
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود