Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی متوقف شده است، گفت: واردات بی رویه یکی از دلایل توقف این کارخانه‌ها و کارگاه‌ها است، البته باید گفت بخشی از این واردات بی رویه نتیجه برجام است.

سید محمد جواد ابطحی در گفت‌وگو با تسنیم پیرامون واردات بی رویه کالا به کشور اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی که اکسیر شفا بخش تولید ملی و اشتغال است با عزم راسخ مبارزه با واردات بی رویه و قاچاق کالا اگر همراه نباشد به ثمر نخواهد نشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت بیش از 10 هزار واحد صنعتی متوقف شده است، افزود: واردات بی رویه یکی از دلایل توقف این کارخانه‌ها و کارگاه‌ها است، عده‌ای نیز برای سود جویی و به صورت مافیایی کالایی را وارد کشور می کنند که متاسفانه نظارتی بر این موارد نیست البته باید گفت بخشی از این واردات بی رویه نتیجه برجام است.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس با بیان اینکه متاسفانه کالاهای وارداتی مشکلاتی را برای اقتصاد کشور به وجود آورده است، گفت: ارزی که در مقابل صادرات نفت باید به ایران داده شود، بلوکه می‌شود و در این راستا ما تنها می‌توانیم به جای ارز، کالا وارد کنیم.

وی ادامه داد: واردات آدامس، پفک، گوجه فرنگی، مربا و سنگ قبر جای کالاهای ایرانی را پر می‌کند، زمانی که واردات در کشور زیاد شد و قیمت کالاهای وارداتی نسبت به داخلی کمتر شد مردم به خرید کالاهای وارداتی رغبت بیشتری پیدا می کنند و این موجب واردات بی رویه در کشور شده است.

ابطحی بیان کرد: مقام معظم رهبری طی سال‌های گذشته در رابطه با واردات بی رویه کالا تذکرات و توصیه‌های اکید داشتند و در این خصوص حکم حکومتی دادند.

وی با بیان اینکه سالیانه حدود 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود، تصریح کرد: این رقم غیر از واردات بی‌رویه‌ای است که به کشور وارد می‌شود و این موجبی برای تهدید اقتصاد مقاومتی و اشتغال است.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس با بیان اینکه کشور در حال رکود است و این رکود را دولت انکار نکرده است، اظهار داشت: معمولا در زمان رکود کشورها در تلاشند که از تولید کنندگان خود حمایت کنند و زمینه هرچه بهتر شدن تولید و اشتغال فراهم شود اما در این چند سال فشارها بر روی تولید کنندگان بیشتر شده و سازمان‌های امورمالیاتی و بانک‌ها سبب تعطیلی کارخانه‌ها شدند.

وی با بیان اینکه بانک‌ها جریمه دیرکرد خود را به صورت ثانیه‌ای مطالبه می‌کنند و برخی از کارخانه‌ها سود بالای 30 درصد به بانک‌ها پرداخت می‌کنند، گفت: همه این مسائل دست به دست هم داده که اگر فردی قصد راه اندازی کارخانه 100 نفره داشته و درخواست وام از بانک داشته باشد باید بیش از 20 الی 30 درصد سود آن را به بانک‌ها پرداخت کند این در حالی است که هیچ واحد سالیانه 20 درصد سود ندارد.

ابطحی ادامه داد: اگر چه دولت گفته ما 16 هزار شغل ایجاد کردیم ولی در عین حال می‌بینیم که تعداد زیادی از کارگران کارخانه‌ها بیکار شدند، این مسائل اقتصاد را دچار مشکل کرده، همچنین باید گفت تفکری که انقلابی و کار آمد نباشد راه به جایی نخواهد برد و وضعیت اقتصادی نگران کننده‌تر هم خواهد شد.

وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص واردات بی رویه کالا، آیا مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از واردات بی رویه کالا به کشور چگونه ورود پیدا کرده است؟ گفت: در برنامه ششم توسعه چندین حکم صادر شده و مجلس باید به بحث واردات بی رویه ورود پیدا کند، همچنین در خصوص کالاهای وارداتی باید ضمانت اجرایی قوی در قوانین مجازاتی وضع شود تا مجازات‌ها سبب جلوگیری از واردات بی رویه شوند، باید مجلس در این زمینه اقدامات موثرتری انجام دهد و بر قوانین نظارت کنند.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس اضافه کرد: متاسفانه نظارتی بر قوانین نیست همچنین آئین نامه قوانین اجرایی نمی‌شود در این راستا کمیسیون اقتصادی مجلس باید پیشنهادی برای جلوگیری موثر واردات بی رویه کالا داشته باشد و از ورود کالاهای بی‌رویه به کشور جلوگیری کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۶۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 845 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است. 

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران تأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.
وی افزود: درخصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. 
طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  گفت: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.
وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. 
 

      برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)