Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سیزدهمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


13 اردیبهشت 1310، عنایت الله سمیعی که کفالت وزارت اقتصاد ملی را در کابینه مهدی قلی هدایت بر عهده داشت از سمت خود استعفا نمود.
13 اردیبهشت 1311، در این تاریخ قانون جدید تجارت ایران در 600 ماده توسط مجلس شورای ملی به تصویب رسید. همچنین در این روز تجار تهرانی بار دیگر جلسه ‌ای را در منزل حاج امین الضرب به همراه ريیس اداره کل تجارت تشکیل داده ‌اند و بقیه موارد اساسنامه شرکت تجارتی ایران را تصویب کرده ‌اند. این در حالی است که تجار کرمانی اقدام به پلمب دفاتر تجارتی خود کرده و برای تکمیل تعرفه تجار آنجا نامه‌ ای را به اتاق تجارت تهران ارسال کرده‌ اند. محصولات کشاورزی باز هم در فهرست مهم ‌ترین اخبار داخلی هستند. در روزنامه اطلاعات مورخه 13 اردیبهشت ماه خبرهایی مبنی بر مبارزه با آفت نباتی در آذربایجان و بهبهان آورده شده است که با مساعدت رعایا و اهالی محلی با پیشرفت خوبی مواجه شده و محصولات از آفت مصون خواهند بود. این در حالی است که در گلپایگان به واسطه سرما محصولات را سرما زده است. عدم بارش باران نیز به گفته تحریریه آن روزهای اطلاعات موجب وحشت مردم بود که خوشبختانه با اولین بارش برطرف شده است.
13 اردیبهشت 1315، آقای محمود بدر از طرف داور به معاونت وزارت مالیه منصوب شدند.
13 اردیبهشت 1316، در مراسم رسمی و جشن باشکوهی که در محل ایستگاه راه‌آهن تهران و با حضور رضاشاه برگزار شد، قطار تهران- شمال مورد بهره ‌برداری قرار گرفت. جراید آن روز در گزارش مشروحی که در صفحات اول خود به چاپ رساندند نوشتند که در این مراسم علاوه بر مهندسین عالی‌مقام و متصدیان امور راه‌آهن، آقایان رئیس الوزراء، وزراء، روسای ادارات تجارت، صناعت، فلاحت و از جمله آقای سمیعی رئیس دربار، دکتر مودب نفیسی پیشکار، تیمسار سرلشکر نقدی، آقای ابراهیم قوام (قوام الملک) و ابراهیم علم (امیر شوکت الملک) حضور داشتند. در ادامه این گزارش آمده است: ساعت 7 صبح اتومبیل سلطنتی جلوی ایستگاه توقف نمود، سپس برای اولین دفعه در تاریخ کشور شاه از پایتخت قدم به داخل ترن برای مسافرت به شمال ایران نهاد و ترن از ایستگاه تهران برای مسافرت به شمال کشور حرکت نموده، صفیر لکوموتیو در امتداد این خط، آهنگ رسا و بیدارکننده خود را تا قرن ‌های طولانی منعکس خواهد کرد.
13 اردیبهشت 1326، در جراید کشور اعلام شد که هیات وزیران 4 روز پیش طبق پیشنهاد وزارت کشور و موافقت وزارت فرهنگ از تاریخ صدور این تصویب نامه عوارض مشروحه زیر را به منظور اجرای تبصره 1 و 2 و ماده 8 قانون آموزش و پرورش اجباری و کمک به ساختن دبستان ‌های نوبنیاد به نفع شهرداری قزوین اخذ و در اختیار اداره فرهنگ قزوین بگذارد: 1- از هر کنتور برق سالانه 30 ریال 2- از آرد معمولی کارخانه قزوین هر 300 کیلو 5 ریال 3- از آرد قنادی یک صفر، دو صفر و سه صفر هر 300 کیلو 15 ریال 4- از هر متر پارچه محصولات کارخانه شهر 5 دینار 5- از 5 کلاف کاموا محصولات کارخانجات قزوین 12/ 5 ریال 6- از هر پتوی معمولی محصول کارخانه شهر 50 ریال 7- از هر عدد پتوی اعلا محصول کارخانجات شهر 100 ریال 8- از هر راس گوسفند 2 ریال 9- از هر راس بز و گوساله 2 ریال 10- از هر راس گاو که ذبح شود 5 ریال. در این روز همچنین اعلام شد هیات وزیران در جلسه دوازدهم اردیبهشت و بنا بر پیشنهاد وزارت دارایی تصویب نمود که از تاریخ این تصویب نامه، مالیات حق ‌الثبت درشکه‌ ها و کالسکه ‌ها، مالیات دوچرخه و دوچرخه ‌های پدالی، مالیات حراج و مزایده و مالیات تمبرنامه ‌ها در کشور لغو است.
13 اردیبهشت 1324، موافقتنامه بازرگانی بین ایران و شوروی به امضا رسید.13 اردیبهشت 1345، ایران و مجارستان قرارداد بازرگانی را امضا کردند.13 اردیبهشت 1356، در نتيجه مذاكرات وزيران ايران و فرانسه يك موافقتنامه اقتصادي به مبلغ 30 ميليارد فرانك بين دو كشور امضا شد.
منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و ویکی پدیا

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۷۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان

به گزارش تابناک، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته ۴٫۷ درصد برآورد شده اما برای سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، به ترتیب رشد اقتصادی ۳٫۳ و ۳٫۱ درصدی پیش‌بینی شده است. بنابراین پیش‌بینی رشد ایران در سال پیش رو ۰٫۴ واحد درصد و برای سال ۲۰۲۵، ۰٫۱ واحد درصد کم شده است.

صندوق بین‌المللی پول علت این کاهش چشم‌انداز رشد را کندشدن رشد اقتصاد غیرنفتی و درآمد نفتی ایران اعلام کرده است. عواملی مثل هزینه تأمین مالی همچنان بالا، اثرات بلندمدت همه‌گیری کووید-۱۹، جنگ روسیه و اوکراین، رشد ضعیف بهره‌وری و کاهش پیوستگی اقتصادی کشورها باعث شده‌اند سرعت احیای اقتصاد جهانی نسبت به مشابه‌های تاریخی پایین‌تر باشد.

این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی می‌کند تورم متوسط کشورها از ۶٫۸ درصد در ۲۰۲۳، به ۵٫۹ درصد در سال ۲۰۲۴ و ۴٫۵ درصد در سال بعد کاهش یابد، با نظر به این که کشورهای توسعه‌یافته زودتر از کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور به تورم‌های هدف خود بازگردند. صندوق بین‌المللی پول نسبت به ریسک‌های متعدد اقتصاد جهانی خوشبین‌تر از گذشته است. گزارش این نهاد ادعا می‌کند این ریسک‌ها تا حدی تعدیل شده‌اند.

هم‌زمان که ریسک‌های آسیب‌زننده‌ای مثل شوک‌های قیمتی ناشی از تنش‌های بین‌المللی و نوسانات ارزیِ ناشی از تفاوت سرعت کاهش تورم کشورها در پیش‌اند، اتفاقاتی مثل بودجه‌های انبساطی‌تر از پیش‌بینی گزارش، کاهش سریع‌تر تورم (مثلاً به خاطر دست بازتر بانک‌های مرکزی در شرایط تداوم افزایش مشارکت در بازار کار) و رشد بیشتر بهره‌روی تحت تأثیر هوش مصنوعی و اصلاحات ساختاری قوی‌تر می‌توانند وضعیت اقتصادی دو سال آینده دنیا را بهتر از چشم‌انداز فعلی IMF کند.

دیگر خبرها

  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه