Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@18:54:54 GMT

۳۰ هزار تن محصول کشاورزی استان فارس در معرض خشکیدگی

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۷۵۴۱

۳۰ هزار تن محصول کشاورزی استان فارس در معرض خشکیدگی

رئیس نظام صنفی کشاورزی شیراز گفت:باوجود حدود ۳۰ میلیون مترمکعب آب برای اختصاص به بخش کشاورزی سه شهرستان مرودشت، شیراز و خرامه در استان فارس اما کارگروه آب و کشاورزی استان تاکنون برای رهاسازی حق‌آبه و نجات حتی قسمتی از این مزارع به نتیجه نرسیده است.

خبرگزاری تسنیم: رئیس نظام صنفی کشاورزی شیراز گفت:باوجود حدود ۳۰ میلیون مترمکعب آب برای اختصاص به بخش کشاورزی سه شهرستان مرودشت، شیراز و خرامه در استان فارس اما کارگروه آب و کشاورزی استان تاکنون برای رهاسازی حق‌آبه و نجات حتی قسمتی از این مزارع به نتیجه نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد اردلان کاظمی اظهار کرد: بخش‌هایی از اراضی سه شهرستان مرودشت، شیراز و خرامه در استان فارس که در حوزه آبخوره رودخانه کر و زیردست سد درودزن و ملاصدرا قراردارند از گذشته تاکنون به زراعت گندم،کلزا و گلرنگ و... مشغول هستند اما در چند سال گذشته به دلیل خشکسالی‌های پیاپی شرایط اقتصادی مطلوبی ندارند.

وی با بیان اینکه کشاورزان این مناطق به دلیل تداوم این شرایط بامشکلات معیشتی دست به گریبان شده‌اند افزود: در سال زراعی جاری با امید به خدا اقدام به کشت کریدم و به واسطه نزول رحمت الهی و بارندگی‌های مناسب و سیلابهای جاری شده آب مورد نیاز گیاه تامین شود اما اینک برای تامین آب زراعت سبز موجود، نیازمند رها سازی حدود30 میلیون آب ذخیره پشت سد درودزن هستیم تا قریب به 30 هزارتن محصول تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه کشاورزان متقاضی رهاسازی میزان حق آبه موجود هستند گفت: با وجود اینکه حدود 30 میلیون مترمکعب آب برای اختصاص به بخش کشاورزی وجود دارد اما تشکیل کارگروه آب و کشاورزی تاکنون به نتیجه ای برای رهاسازی این حق آبه نرسیده است تا منجر به نجات حتی قسمتی از مزارع سبز سه شهرستان شود.

رئیس نظام صنفی کشاورزی شیراز اظهار داشت:کشاورزان معتقداند با درایت مسولین و با رهاسازی میزان آب قابل رهاسازی، مقداری از آوار خسارت دیدگی خشکسالی کاهش می‌یابد و از تشدید مشکلات معیشتی وافزایش فقر این قشر جامعه جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: تجربه سالیان گذشته نشان داده که شرکت آب منطقه ای فارس قادر به حفاظت و نگهداری آب ذخیره شده موجود در بالا دست ، حریم و بستر سد های احداث شده در مسیر رودخانه کر نیست.

دولت راهکاری برای کشاورزان این مناطق ندارد

کاظمی اظهار داشت: کشاورزان معتقدند عدم توانایی در حفاظت ونگهداری باعث می شود که به وسیله پمپاژ و چاه‌های غیرمجاز سهمیه و حق آبه موجود نیز برداشت شود. از طرفی هیچ راهکارو اعتباری همچون طرح نکاشت ، خدمات بیمه تامین اجتماعی کشاورزی برای تامین معیشت و اختصاص غرامت بیمه محصولات بر مبنای شرایط خشکسالی و بخشودگی وامهاو ...برای حوزه رودخانه کر به صورت ویژه اندیشیده نشده است.

وی تصریح کرد: تداوم این امر در شرایط فعلی به معنی فقر، بیکاری و از بین رفتن محصول سه شهرستان مرودشت، شیراز و خرامه است.

کاظمی یادآور شد: حدود 50 هزار هکتار تا 60 هزار هکتار گندم در این سه استان کشت شده است که با آب موجود می‌توان حداقل 30 هزار تن گندم را نجات داد و برای برداشت آن در ماه‌های آتی اقدام کرد.

بنابراین گزارش، تصاویرنامه‌نگاری‌های انجام شده نظام صنفیکشاورزی شهرستان شیراز که برای رفع این مشکل انجام شده در ذیل مطلب آمده است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۷۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی داورزن امروز گفت: هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان، امسال زیر کشت انواع محصولات جالیزی قرار گرفته است.     سعید خسروجردی با اشاره به کشت مالچ در مزارع جالیز به منظور ذخیره‌سازی آب، کاهش آبیاری و رویش علف‌ های هرز، اظهار کرد: بهره برداران بیش از ۹۹ درصد مزارع جالیز در داورزن، از شیوه کشت مالچ استفاده می کنند و با این روش کاشت، محصول یک ماه زودتر وارد بازار مصرف می‌ شود.   وی افزود: امسال ۸۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان داورزن، زیر کشت زیره رفته است که با میانگین عملکرد ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار، پیش بینی می‌ شود ۵۶۰ تن محصول زیره از این سطح برداشت شود.   وی گفت: زیره سبز، از گیاهان دارویی بومی داورزن است که به دلیل استفاده کمتر از سموم و کودهای شیمیایی، محصول تولیدی این شهرستان در ردیف گیاهان سالم قرار دارد و به صورت پودر و ادویه و در صنعت عرق‌ گیری، استفاده می‌ شود.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه بیش از ۴۰ ساله کشت زیره در این منطقه، کشاورزان زیره کار این شهرستان دارای دانش فنی و بومی بالایی هستند که این امر منجر به دستیابی به عملکرد تولیدی تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار شده است.   خسروجردی گفت: ۱۲۸ هکتار از مزارع این شهرستان نیز امسال به کشت کلزا اختصاص یافته است که ۹۵ هکتار آن با شیوه‌ های نوین آبیاری می شود.   وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از عرصه های کشاورزی شهرستان داورزن نیز به عمل آوری محصولات باغی اختصاص دارد.   وی گفت: از این سطح ۱۴۵ هکتار انگور است که به طور متوسط با میانگین عملکرد ۱۴ تن محصول در هکتار، حدود ۲ هزار تن محصول از تاکستان های شهرستان برداشت می‌شود که بیشترین آن گونه های عسکری، پیکامی، ترکمن و یاقوتی است.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: هم اکنون ۴۵ استخر کشاورزی در این شهرستان به صورت دومنظوره و برای پرورش آبزیان فعالیت دارند.   مرکز شهرستان داورزن در ۷۵ کیلومتری سبزوار و ۳۰۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • آغاز به کار بیستمین نمایشگاه کشاورزی در شیراز
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • صاعقه و بارش شدید تگرگ در شهرستان شیراز
  • روستا‌های حاشیه شیراز مظلوم‌ترین روستا‌های فارس هستند
  • اقلید ، قطب تولید پیاز استان فارس
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • طلایی شدن مزارع کلزا در شهرستان میاندوآب