Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@09:06:12 GMT

سود نوروزی ایرانیان برای گردشگری ترکیه!

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۶۰۰۴۴

سود نوروزی ایرانیان برای گردشگری ترکیه!

روند نزولی ورود گردشگران ورودی ترکیه به‌رغم برخی نشانه‌های مثبت همچنان ادامه دارد. وزارت گردشگری ترکیه در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی روند ورود گردشگران خارجی به ترکیه پرداخته و از کاهش 4 درصدی ورود گردشگران خارجی به ترکیه در ماه مارس سال جاری نسبت به ماه مارس سال گذشته خبر داده است. به گزارش دنیای اقتصاد، طبق گزارش این وزارت، در ماه مارس سال 2017، یک میلیون و 587 هزار گردشگر خارجی از ترکیه دیدن کردند که نسبت به سال گذشته کاهشی 65 هزار و 504 نفری را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در ماه مارس سال 2015، یک میلیون و 895 هزار و 940 نفر از این کشور دیدن کرده بودند.

با وجود اینکه تعداد گردشگران ورودی به ترکیه همچنان نسبت به سال گذشته نزولی است، اما به نظر می‌رسد ترکیه اندک اندک در حال بازگشت به روزهای خوش گذشته است. نشانه چنین ادعایی نیز آمار گردشگران ورودی است. در پایان سال 2016 تعداد این گردشگران نسبت به سال پیش از آن با کاهش 30 درصدی روبه‌رو شد و از 36 میلیون و 244 هزار و 632 نفر به 25 میلیون و 352 هزار و 213 نفر کاهش یافت. همچنین در 15 ماه گذشته رشد گردشگران ورودی به ترکیه به‌رغم منفی بودن تا این میزان بهبود نیافته بود و آمار رشد ورودی گردشگران به ترکیه در ماه‌های مختلف سال 2016 در نوسان بود. با آغاز سال 2017 به نظر می‌رسد این روندها حاکی از کنترل نسبی شرایط و تلاش ترکیه برای احیای گردشگری خود است؛ هرچند، هنوز هم گردشگری این کشور در معرض آسیب قرار دارد و تحولات اخیر ترکیه ممکن است این آتش رو به خاموشی را شعله‌ورتر کند.

بهبود آمار سه ماهه
آمارها نشان می‌دهد در 3 ماه نخست سال، به ترتیب در سال 2015 تعداد 4 میلیون و 530 هزار و 224 نفر، در سال 2016 تعداد 4میلیون و 63 هزار و 477 نفر و در سال 2017 تعداد 3میلیون و 802 هزار و 314 نفر از ترکیه دیدن کرده‌اند. گردشگران ورودی به ترکیه در این مدت در سال 2016 نسبت به مدت مشابه سال 2015 با کاهش 3/ 10 درصدی روبه‌رو شده بودند. حال آنکه در سال 2017 تغییرات تعداد گردشگران نسبت به سه ماه نخست سال 2016 به 43/ 6- درصد رسیده است. استانبول، ادیرنه، آرتوین، آنتالیا و آغری پنج شهر نخست در پذیرایی از گردشگران خارجی در مارس 2017 بوده‌اند.

اثرات نوروزی
یکی از عواملی که بر گردشگری ماه مارس در ترکیه اثر گذاشته است، تعطیلات نوروزی به‌خصوص در ایران و ورود گسترده گردشگران کشورمان به ترکیه است. نوروز از 21 مارس امسال آغاز شد و تا دوم آوریل ادامه داشت؛ بنابراین، تعطیلات نوروزی که در آمارهای ماه مارس منعکس شده‌اند، بر سفرهای خارجی گردشگران به ترکیه اثرگذار بوده‌اند. بنابر گزارش وزارت گردشگری ترکیه، ایران رتبه نخست را در میان گردشگران ورودی به این کشور در ماه مارس داشته است. در این ماه، 262 هزار و 336 ایرانی از ترکیه دیدن کرده‌اند که معادل با 53/ 16 درصد از کل گردشگران خارجی ورودی به این کشور در این ماه بوده است. این میزان از نظر دیگری نیز قابل توجه است؛ به‌رغم کاهش گسترده سفر گردشگران خارجی به این کشور، آمار ورود ایرانیان به ترکیه با افزایش روبه‌رو بوده است. در ماه مارس سال 2016، ایرانیان 250 هزار و 611 گردشگر به ترکیه فرستاده بودند که 17/ 15 درصد از کل گردشگران ترکیه را تشکیل می‌داد و در ماه مارس سال 2015 نیز تعداد ایرانیان سفر کرده به این کشور به 248 هزار و 884 نفر می‌رسید که معادل با 13/ 13 درصد از گردشگران ورودی به این کشور بود.

پس از ایران، گرجستان، بلغارستان، آلمان و روسیه بزرگ‌ترین گردشگران ترکیه را در ماه مارس سال جاری میلادی تشکیل داده‌اند. 177هزار و 564 گردشگر گرجستانی، 141هزار و 648 گردشگر بلغاری، 130 هزار و 310گردشگر آلمانی و 58 هزار و 654 گردشگر روس نیز از ترکیه دیدن کرده‌اند که به ترتیب 19/ 11، 93/ 8، 21/ 8 و 70/ 3 درصد از کل گردشگران این کشور در ماه مارس سال 2017 را شامل می‌شده‌اند. سایر کشورها نیز 816 هزار و 495 نفر از گردشگران خارجی این کشور را تشکیل می‌دادند که 45/ 51 درصد از کل گردشگران ترکیه است. نکته قابل توجه در این مورد کاهش قابل توجه تعداد گردشگران آلمانی وارد شده به این کشور در دو سال اخیر بوده است. گردشگران آلمانی در ماه مارس سال 2015 با رقمی در حدود 279هزار گردشگر در رتبه نخست بازدیدکنندگان از ترکیه قرار داشتند. تعداد آلمانی‌های سفرکننده به ترکیه، در ماه مارس سال 2016 به حدود 231 هزار گردشگر کاهش یافت و اکنون در ماه مارس سال 2017 نیز تعداد آنها به 130 هزار تن رسیده‌ است.

نکته مهم دیگر بازیابی گردشگران روس توسط ترکیه است. در سال 2015 حدود 58 هزار گردشگر روس از ترکیه بازدید کرده بودند که در پی تنش‌های این کشور با روسیه، ساقط کردن هواپیمای جت این کشور و در پی آن تحریم سفر به ترکیه از سوی روسیه، این تعداد در مارس 2016 به 24 هزار نفر رسید. آمار جدید اما نشان می‌دهد در ماه مارس 2017 تعداد این گردشگران دوباره به 58 هزار نفر بازگشته است. تعداد گردشگران بلغاری نیز در سال‌های اخیر افزایش یافته اما این افزایش در دو سال تنها به 28 هزار نفر می‌رسد و چندان قابل توجه نیست. این امر در مورد گرجستان نیز صادق است؛ با این تفاوت که افزایش تعداد گردشگران دو سال اخیر آنان که به ترکیه مسافرت کرده‌اند، به 55 هزار نفر می‌رسد.

مطالعه روند ورود گردشگران خارجی به ترکیه در 3 ماه نخست سال 2017 نیز گویای این امر است که ایران در صدر کشورهای فرستنده گردشگر به ترکیه قرار دارد و با 494 هزار و 568 نفر، 01/ 13 درصد از کل گردشگران ترکیه را به خود اختصاص می‌دهد که نسبت به سال 2016 افزایش 5/ 1 درصدی و نسبت به سال 2015 نیز که 61/ 9 درصد بوده است، افزایشی 39/ 3 درصدی نشان می‌دهد. شمار گردشگران ایرانی در سه ماه نخست سال 2016 برابر با 467 هزار و 833 نفر و در همین مدت در سال 2015 برابر با 435 هزار و 516 نفر بود که خود می‌تواند توضیح‌دهنده افزایش سفرهای نوروزی ایرانیان به ترکیه در سال‌های اخیر و به‌رغم افزایش ناامنی و بی‌ثباتی در این کشور باشد.

وسایل نقلیه پرطرفدار
در همین حال طبق گزارش وزارت گردشگری ترکیه، گردشگران خارجی ورودی به ترکیه در ماه مارس سال 2017 در بیشتر مسافرت‌ها به این کشور، از حمل‌ونقل هوایی استفاده کرده‌اند. آمار وزارت گردشگری ترکیه نشان می‌دهد در ماه مارس سال‌جاری میلادی 962 هزار و 666 نفر از این طریق به ترکیه سفر کرده‌اند. این در حالی است که حمل‌ونقل جاده‌ای با 604 هزار و 303 نفر در رده بعدی قرار داشته و 19 هزار و 512 نفر از گردشگران خارجی نیز از طریق دریایی به این کشور وارد شده‌اند. مسافرانی که از حمل‌ونقل ریلی استفاده ‌کرده‌اند نیز با 526نفر در جایگاه آخر استفاده از وسایل حمل‌ونقل برای سفر به ترکیه قرار داشته‌اند. این آمار حاکی از تقریبا نصف شدن ورود به این کشور از طریق دریایی نسبت به سال‌های 2015 و 2016 بوده است. از سوی دیگر میزان ورود گردشگران خارجی با استفاده از هواپیما به این کشور نیز با کاهش 146 هزار نفری نسبت به ماه مارس سال گذشته میلادی و کاهش 379 هزار نفری نسبت به سال 2015 میلادی روبه‌رو بوده است.

همچنین مسافرت جاده‌ای گردشگران به این کشور با رشد مثبت روبه‌رو بوده و افزایشی تقریبا 100 هزار نفری نسبت به ماه مارس سال 2016 میلادی را تجربه کرده است. گردشگران ریلی نیز نسبت به 289 نفر ماه مارس سال گذشته و به‌رغم تعداد اندک آنان، رشد خوبی داشته‌اند؛ ضمن اینکه در ماه مارس سال 2015 میلادی تعداد گردشگران استفاده‌کننده از حمل‌ونقل ریلی برای ورود به ترکیه 2هزار و 399 نفر بوده است که در دو سال اخیر کاهش چشمگیری را نشان می‌دهد. در عین حال، گردشگرانی که در این ماه میلادی ترکیه را ترک کرده‌اند بیشتر از حمل‌ونقل هوایی استفاده کرده‌اند؛ به نحوی که 871 هزار و 307 نفر از طریق هوایی، 598 هزار و 739 نفر از طریق جاده‌ای، 529 نفر از طریق ریلی و 20 هزار و 277 نفر نیز از طریق دریایی این کشور را ترک کرده‌اند. علاوه‌بر این، 9 هزار و 686 نفر نیز سفر کوتاه‌مدتی به این کشور داشته‌اند.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۰۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد

وزیر امور خارجه گفت: عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

به گزارش ایسنا، نشست شورای هماهنگی روسای کارگروه های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رییس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاههای ذیربط  و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه های آتی را ارائه کردند.

امیرعبداللهیان نیز در این نشست  ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش های وحید جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و اماده سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

وی با بیان این که رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه های مهم دولت و تاکیدات مستمر رئیس جمهور می باشد، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

براساس اعلام وزارت امور خارجه، جانشین رییس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تامین حداکثری امنیت ملی گفت: عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

وزیر امور خارجه استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور  را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه های مرتبط خواند.

امیرعبداللهیان گفت: ایرانیان معدودی که احیانا تحت تاثیر فضا سازی رسانه های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با تشکر از توجه رییس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست.

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه های شورایعالی نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند.

بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هدف این نشست را تعیین محورهای نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • پیشنهاد امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند
  • امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد
  • تمایل گردشگران عمانی به حضور در مازندران
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.