Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@18:33:21 GMT

لزوم ساماندهی وضعیت بهداشت، مسکن و کار حاشیه‌نشینان

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۶۰۶۰۸

لزوم ساماندهی وضعیت بهداشت، مسکن و کار حاشیه‌نشینان

لطف‌الله فروزنده یکی از مهمترین چالش و آسیب‌هایی که شهر تهران با آن مواجه است را موضوع حاشیه‌نشینی خواند و اظهار کرد: حاشیه‌نشینی پیامدهای همچون فقر و ناهنجاری‌های اجتماعی را به دنبال دارد و دلیل این مسئله نیز مهاجرت‌های مردم از روستاها به شهرهاست.

وی با بیان اینکه نخستین برنامه شورای شهر باید ساماندهی حاشیه‌نشینان باشد گفت: معتقدم باید وضعیت بهداشت، مسکن و کار حاشیه‌نشینان سامان یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروزنده معضل دوم شهر تهران را که نیاز به برنامه جدی دارد را ترافیک خواند و افزود: حمایت از توسعه و گسترش مترو و به طور کلی وسایط نقلیه عمومی می‌تواند یکی از راهکاری اساسی برای کنترل و کاهش ترافیک شهر تهران مدنظر قرار گیرد.

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس به تمرکز همه فعالیت‌های اداری در تهران به عنوان یکی دیگر از چالش‌ها و معضلات شهر تهران اشاره کرد و گفت: باید تمرکز زدایی از تهران به طور جدی در دستور کار قرار گیرد زیرا امروز شهر تهران مرکز سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اداری کشور است و همین مسئله موجب ازدحام جمعیت در تهران و نهایتاً ترافیک می‌شود. کلان شهر تهران امروز جمعیت بسیار بالایی دارد وقطعاً تمرکز زدایی نظام اداری می‌تواند از سفر‌های غیر ضرور به پایتخت جلوگیری کند. در این راستا باید ارائه الکترونیکی خدمات اداری و شهری را بیش از پیش گسترش داد.

فروزنده با تأکید بر تقویت و مدیریت مناطق شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: قطعاً تقویت و مدیریت مناطق شهری می‌تواند نقش موثر در ساماندهی وضع تهران ایفا کند.

وی در ادامه به ناهنجاری‌های اجتماعی در شهر تهران اشاره کرد و افزود: امروزه متاسفانه ناهنجاری‌های اجتماعی بسیاری مثل مواد مخدر و باندهای فاسدی در تهران وجود دارد که می‌توان با برنامه‌های اثباتی و ایجابی به حداقل رساند.

این استاد دانشگاه گفت: شهرداری تهران که حداقل چهار وزارتخانه را در دل خود جای داده باید هدف را خدمت به مردم قرار دهد و در این راستا امور را تسهیل و با فساد درونی خود مبارزه کند و انگیره لازم را در کارکنانش به وجود آورد.

فروزنده اضافه کرد: اوقات فراغت مردم و ایجاد بستر مناسب برای تفریح خانواده‌ها از دیگر مسائلی است که باید در اولویت قرار گیرد؛ البته در این حوزه قدم‌های خوبی برداشته شده اما باید بیش از پیش ساماندهی و برنامه‌ریزی شود.

این استاد دانشگاه در تهران به ساماندهی مشاغل در شهر تهران اشاره کرد و گفت: کار در تهران با توجه به تنوع موجود باید به سمت مشاغل نو برود و صنایع مزاحم یا صنایع کوچک و گسترده در شهرک‌های صنعتی ساماندهی شود.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۰۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها

فرارو- طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن سرانجام بعد از کش‌وقوس‌های فراوان در شورای نگهبان به تصویب رسید. دولت هدف خود را تقویت بازار خریدوفروش اعلام کرده و معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌هایی را برای دستیابی به این هدف در دستور کار قرار داده است.

به گزارش فرارو؛ طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن در سال قبل در مجلس مطرح شد و در آخر با تلاش کمیسیون عمران مجلس و همکاری وزارت راه و شهرسازی به مرحله تدوین رسید. کارشناسان می‌گویند سقف قانونی مجاز برای افزایش سالانه اجاره‌بهای مسکن در شهر‌ها و استان‌های کشور بر مبنای نرخ تورم عمومی از جمله بخش‌های مهم این طرح است. بر این اساس، در شهر‌هایی که تورم عمومی سالانه در آن‌ها از ۳۰ درصد بیشتر است، وزارت راه و شهرسازی نسبت به تعیین سقف مجاز برای افزایش اجاره‌‌بها اقدام می‌کند که رشد مجاز بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد نرخ تورم است؛ بنابراین اگر فرض بگیریم نرخ تورم یک شهر ۵۰ درصد است، رشد مجاز اجاره در آن بین ۲۵ تا ۵۰ درصد تعیین خواهد شد.

تعیین سقف برای اجاره‌ بها؛ رکن مهم طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن برای تقویت بازار اجاره، معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌های قانونی را برای موجران در نظر گرفته است. صاحب خانه‌هایی که سقف تعیین شده برای اجاره‌بها را رعایت کنند، آنطور که مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی گفته معافیت تبصره ۱۱ شامل حالشان خواهند شد. البته او از جزئیات این معافیت مالیاتی چیزی نگفته است.

تعیین سقف برای اجاره‌بها، مطلب جدیدی نیست و کارشناسان نسبت به آن واکنش‌های بعضا متفاوتی را در پیش گرفته‌اند. براساس گزارش‌های منتشر شده، برخی کارشناسان تعیین سقف مجاز برای اجاره ملک را عاملی می‌دانند که دیگر قیمت پِرت به مستاجران تحمیل نمی‌شود.

عده‌ دیگری می‌گویند اگر برای مثال سقف ۲۵ درصدی در بعضی از شهر‌ها تعیین شود، این افزایش به دیگر شهر‌ها هم سرایت می‌کند. همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهند که سقف اجاره‌بها عملا در سال‌های اخیر رعایت نشده و بالاتر از ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است.
بیت‌ا... ستاریان- کارشناس بازار مسکن هم تعیین سقف برای اجاره بها را نوعی فرافکنی خوانده و در این باره به خبرآنلاین گفته است: «این سیاست یک جنبه فرافکنی دارد و اصلا قابل اجرا نیست چراکه وارد معامله دو شخص حقیقی می‌شوید که به طور قانونی نباید دخالتی در آن صورت گیرد. از طرفی این سیاست محاکم را شلوغ می‌کند و هزاران دعاوی بر سر این سیاست ایجاد شده است.»

به همین دلیل در کنار این موضوع، اهل فن اصرار دارند که اگر هدف دولت بهبود شرایط بازار است، پس باید تمامی بخش‌های قانون اجرا شوند. نظارت بر بازار، شناسایی واحد‌های خالی، اخذ مالیات از مالکان واحد‌های خالی، ارائه مشوق‌های مالیاتی به مالکانی که سقف اجاره را رعایت می‌کنند، از جمله این موارد هستند.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن اگر قرار است به کمک مستاجران بیاید، علاوه بر تعیین سقف که شرط لازم برای کنترل بازار مسکن است، به قول کارشناسان باید الزامات دیگری را هم رعایت کند. یکی از کارشناسان در این بخش، مسکن عمومی را پیشنهاد می‌کند. این یعنی بخش عمومی باید وارد مسکن‌سازی شود تا مالک درصدی از خانه‌ها باشد و اینگونه به کنترل بازار مسکن کمک کند.

جزئیات طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن چه می‌گوید؟

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن که قرار است به بخشی از مشکلات بازار اجاره، زمین و مسکن پایان دهد و اجاره‌نشینی را آسان کند، بر چه نقاط دیگری تاکید دارد.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن به دنبال تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت است.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن همچنین مواردی از قبیل الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات مورد نیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای درج نکردن اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان را مورد تاکید قرار داده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، همچنین تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قرارداد‌ها از دیگر موارد این طرح است.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن برنامه‌ای هم برای حمایت مستاجران در نظر دارد و آن هم پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن با توجه به تورم در سال جدید است.

دیگر خبرها

  • روستاهای حاشیه «دز» نگران نباشند؛ شرایط تحت کنترل است
  • وضعیت روستاهای حاشیه دز در اهواز تحت کنترل است
  • عادی بودن وضعیت روستاهای حاشیه رودخانه دز در مقطع اهواز
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها
  • فرمول جدید تعیین سقف اجاره‌بها
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن