Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس اقتصاد پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


شرکت ملی نفت طی جوابیه ای درباره واگذاری بخش های متفاوت میدان نفتی یادآوران و آزادگان شمالی به بخش خصوصی مدعی شد:این واگذاری هابه منظور تقویت بخش خصوصی بوده و منع قانونی ندارد.

به گزارش خبرنگار بی‌باک، شرکت نفت و گاز اروندان به عنوان یک شرکتحاکمیتی چندی پیش فراخوانی عمومی رابرای واگذاری راهبری و پشتیبانی تولید شامل خدمات فنی، مهندسی، نگهداری و تعمیرات، بهره برداری، ایمنی، بهداشت و محیط زیست، بازرسی فنی، خدمات و پشتیبانی، خدمات فضای سبز، تدارکات و امور کالا و حراست به بخش خصوصی برگزار کرد؛ خبرگزاری مهر نیز طی گزارشی به نقد این موضوع پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی انتشار گزارش مذکور،این شرکت توضیحی را به دفتر خبرگزاری ارسال کرد که متن کامل آن در ادامه می‌آید:

پیرو خبر منعکس شده مورخ ۹۶/۰۲/۰۹ با عنوان «فراخوانی عجیب در صنعت نفت / دور جدید واگذاری‌های نفتی قانونی است؟» که طی آن عملکرد شرکت نفت و گاز اروندان در انتشار آگهی فراخوان عمومی شناسایی پیمانکاران در ارائه خدمات سطح‌الارضی میادین نفتی آزادگان شمالی و یادآوران مورد قضاوت ناصحیح قرار گرفته است، نکات ذیل جهت اطلاع و بهره‌برداری اعلام می‌شود.

مقتضی است با عنایت به ماده ۲۳ قانون مطبوعات و در راستای تنویر افکار عمومی، پاسخ ذیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن در خروجی خبرگزاری منعکس شود.

خدمات مورد اشاره در آگهی فراخوان عمومی شناسایی پیمانکاران در زمینه ارائه خدمات سطح‌الارضی میادین نفتی آزادگان شمالی و یادآوران بدین شرح است:

«خدمات راهبری و پشتیبانی تولید شامل خدمات فنی، مهندسی، نگهداری و تعمیرات، بهره‌برداری، ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست، بازرسی فنی، خدمات و پشتیبانی، خدمات فضای سبز، تدارکات و امور کالا و حراست»

متذکر می‌شود که موارد ذکر شده در این آگهی به هیچ عنوان در حیطه برداشت از میادین نفت و گاز نبوده و استنباط نادرست خبرنگار از واگذاری حق مالکیت شرکت نفت و گاز اروندان به متقاضیان درست نمی‌باشد.

همچنین واگذاری انجام خدمات مورد اشاره به شرکت‌های پیمانکار که با هدف رشد شرکت‌های خصوصی فعال در صنایع نفت و گاز و ارتقای تعاملات میان آنها صورت می‌گیرد، امری معمول بوده و هیچ منع قانونی ندارد.

محمد ناصری

رئیس روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران

واگذاری یکپارچه به نام رونق بخش خصوصی

این جوابیه از سوی شرکت ملی نفت ایران در حالی مطرح می شود که براساس قوانین موجود و ضابطه‌های حاکم بر شرکت‌های بهره بردار٬ بخشی از امور خدماتی شرکت‌ها در مقابل پیمان‌های منعقد شده به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود که از نظر قانونی فاقد مشکل است. پیش از انتشار این گزارش٬ تلاش‌های خبرنگار مهر برای کسب توضیحات از مسئولان از جملهمحسن پاک نژاد، معاون تولید شرکت ملی نفت و سلطان کمالی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بی نتیجه ماند بطوری که پاک نژاد حاضر به ارائه توضیحات روشنی نشد.

چند روز پس از انتشار این گزارش٬ مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در گفت و گو با خبرنگار مهر تاکید کرد: بخشی که در این فراخوان قرار است واگذار شود فرآورش است نه بهره برداری.

که این موضوع تناقضات را در منطبق بودن این تصمیم با منافع ملی بیشتر کرده است چرا که در موضوع بهره برداری٬ فرآورش بیشتر از سایر بخش‌ها رنگ حاکمیتی دارد.

منظور این رسانه از انتشار این گزارش٬ این بوده است که ارائه خدمات راهبری همراه با خدمات مهندسی در تاسیسات سطح الارض مانند کارخانه‌های فراورش که متصل به تاسیسات تحت الارضی است و ممکن است منجر به خدمات یکپارچه نظارت مهندسی و اجرا شود، خلاف قانون است و درغیر این صورت صرف خدمات فنی و مهندسی در قلمرویی که منجر به اعطای حقوق مالکیت نشود تناقضی با قانون ندارد.

جوابیه ارسالی از سوی شرکت ملی نفت به این ابهام پاسخ نداده است که « با وجود ماهیت تاسیس شرکت نفت و گاز اروندان، دلیل واگذاری بهره برداری به یک یا چند شرکت خصوصی بصورت یکپارچه چیست؟» و «چرا این شرکت بر خلاف ماموریت خود قصد دارد بهره برداری را به شرکت‌های خصوصی واگذار کند؟»

بدیهی است واگذاری یک بخش یا چند بخش از مراحل بهره برداری به شرکت‌های خصوصی امری رایج است ولی برای نخستین بار در صنعت نفت نفت کشور٬ قرار است تمامی مراحل اصلی بهره برداری بصورت یکپارچه واگذار شود.

شرکت ملی نفت در توجیه این اقدام اخیر نوشته است: این آگهی مناقصه نبوده بلکه فراخوان برای شناسایی بوده است.

در پاسخ باید به این ادعا نیز باید گفت در متن این فراخوان به صراحت اشاره شده است فراخوان برای شناسایی پیمانکاران واجد صلاحیت برای «واگذاری» بهره برداری است. اگر چنین رویکردی قابل دفاع یا قانونی است دلیل اینکه یکی از مدیران شرکت‌های تولیدی - بهره برداری در نامه‌ای رسمی به مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران چنین رویه‌ای را معارض با قانون و منافع ملی دانسته چیست و چرا خواستار تجدیدنظر در تصمیمات اخیر شرکت ملی نفت شده است؟

شرکت ملی نفت به مانند جوابیه اخیر خود درباره نقد اظهارات معاون اول رئیس جمهور٬ تنها بخشی از این گزارش را پاسخ داده است که امید است با بررسی همه جانبه گزارش‌های منتشر شده در این رسانه٬ پاسخ‌های مستدل تری را ارائه کند. چه خوب بود اگر شرکت ملی نفت٬ در ابتدا وظایف و الزامات شرکت‌های پیمانکار و مدل قراردادی را در داخل بدنه شرکت ملی نفت ایران نهایی سازد و سپس نسبت به فراخوان و شناسایی پیمانکاران متخصص اقدام کند.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۷۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد

جام جم آنلاین اصفهان؛ مهندس آرش عباسی،با اشاره به اینکه مراحل ساخت این طرح بزرگ ملی طبق برنامه ریز های انجام شده و بر اساس هدفگذاری های هلدینگ پتروپالایش اصفهان در حال انجام است افزود:  در این واحد و واحد های پایین دستی آن از جمله HPU، LPG Merox ، Prime G  و PRU با وجود گذشت زمانی کوتاه، شاهد پیشرفت های قابل توجهی بوده ایم، بطوری که در بخش مهندسی بیش از ۵۰ درصد، در بخش تامین بیش از ۲۰ درصد و در بخش اجرا نیز بیش از ۳ درصد پیشرفت حاصل شده است.

مدیر پروژه واحد های پالایشی شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان گفت: این پروژه با توجه ویژه به تولید محصولات مطابق با  استانداردهای زیست محیطی تعریف شده است و منافع اقتصادی فراوانی برای کشور به همراه خواهد داشت.

عباسی، میزان ظرفیت خوراک واحد  RFCC را ۹۱/۳۰۰  بشکه در روز عنوان کرد و گفت: این واحد در زمان بهره برداری، روزانه بیش از ۵۰ هزار بشکه بنزین با استاندارد یورو ۵، بوتان، پروپان، پروپیلن و LCO  (گازوئیل) تولید و روانه بازار مصرف خواهد کرد.

مدیر پروژه واحد های پالایشی پتروپالایش سهروردی از تکمیل و بهره برداری این طرح، طبق برنامه ریزی ها، تا پایان سال ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: تمام تلاش ما این است که با استفاده از توان کارکنان متخصص شرکت پترو پالایش سهروردی صفاهان، پیگیری های مدیریت محترم پتروپالایش سهروردی و حمایت های مدیریت محترم هلدینگ پتروپالایش اصفهان،  واحد RFCC زودتر از موعد به بهره برداری برسد.

گفتنی است فرایند RFCC یکی از مهمترین فرایندهای پالایشگاهی بوده که هدف آن، تبدیل برش های سنگین و کم ارزش نفتی همچون ضایعات و ته ماندهای نفتی برجهای تقطیر پالایشگاهی به فرآورده های با ارزش، سبک و اهمیت اقتصادی فراوان است. بدین منظور ته ماند برج تقطیر، ابتدا به واحد RHU جهت کاهش ترکیبات سولفوردار، نیتروژن دار و همچنین فلزات ارسال می گردد. سپس خروجی RHU به واحد RFCC جهت شکست کاتالیستی و تبدیل به محصولات با ارزش وارد می¬گردد.

افزایش ضریب پیچیدگی پالایشگاه، سوددهی بالا، کاهش آلایندگی زیست محیطی، ارزش افزوده بالا، اشتغال زایی و بهبود اقتصاد استان از مزایای ساخت واحد RFCC است. سرمایه این واحد عظیم صنعتی بالغ بر یک میلیارد یورو برآورد گردیده که با اعمال ارزش زمانی پول، ۴ سال پس از بهره برداری در سال ۱۴۰۹، سرمایه آن بازگشت خواهد شد.

شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان از شرکت های تابعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان یک شرکت سبز زیست محیطی است که برای افتخار ایران و ایرانی تلاش می کند تا روزهایی آباد را رقم بزند.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • افزوده شدن بیش از ۹۰ هزار مترمکعب به ظرفیت ذخیره آب شهرستان مشهد
  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • باند دوم جاده امیدیه تا سه‌راهی آغاجاری از سوی نفت و گاز آغاجاری تکمیل می‌شود
  • بهره مندی 3 هزار و 741 مشترک نهادهای حمایتی از خدمات رایگان شرکت گاز
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پرواز‌های هواپیمایی کیش
  • تردد در خط ۵ مترو به روال عادی بازگشت