Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جواناز مشهد؛ بابک دین پرست در نشست دستگاه های اجرایی کشور جهت بررسي وضعيت شركت پدیده، اظهار داشت: با توجه به نگرانی تعدادی از سهامداران مبنی بر نبودن خریدار سهام که باعث کاهش قیمت سهام شركت شده است، اعلام نمود كه در اين خصوص مقرر شد تا سازمان بورس اين موضوع مهم را به لحاظ فنی و قانونی مورد بررسی دقيق و كارشناسي قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین تاثیری که این موضوع در کوتاه مدت و تا زمانی که پروژه به رشد اصلی خود برسد، در قیمت سهام دارد نیز توسط سازمان بورس بررسی خواهد شد.معاون اقتصادی وزیر کشوربا اشاره به اینکه یکی از دغدغه سهامداران کاهش قیمت سهام در اتاق مبادلات سهام پدیده است، افزود: یکی از دغدغه های مهم سهامداران کاهش قیمت سهام در اتاق مبادلات سهام پدیده است، که در جلسه امروز مقرر شد تا سازمان بورس راهکار قانونی خود را برای مرتفع کردن این دغدغه، طي چند روز اينده و در كوتاهترين زمان ممكن اعلام کند.دین پرست گفت: يكي ديگر از مباحث مطروحه، موضوعي است که توسط بسیاری از سهامداران در خصوص فرایند فعاليت جاری اتاق مبادلات ،از حیث عدم امكان خرید و فروش، آنلاین نبودن، مچینگ نبودن، مشکلات فنی و اجرایی مطرح می شود که در این جلسه مقرر شد ،سازمان بورس این اشکالات را بررسی کند و در صورت صحت این موضوع در راستای اصلاح این رویه اقدام و در غیر این صورت نتایج بررسی های خود را به صورت رسمی اعلام نمايد تا بدين ترتيب این دغدغه سهامداران نیز مرتفع گردد.وی همچنین در خصوص تامین مالی شرکت پدیده نیز اظهار داشت: دومین موضوعی که در جلسه امروز با حضور مدیران عامل و نمایندگان بانک های عضو کنسرسیوم مورد بحث و بررسی قرار گرفت تامین مالی مورد نياز شرکت پدیده بود.معاون اقتصادی وزیر کشورافزود: بعد از اینكه مدير عامل بانك صادرات در خلال جلسه اعلام نمودند كه بانک هاي سپه و شهر نسبت به واريز قدرالسهم معينه خود به حساب بانک عامل يعني بانك صادرات اقدام کرده اند،نماینده بانک تجارت نیز در جريان جلسه اعلام کرد که هم اكنون هيات مديره بانك تجارت با واريز سهم بانك مذكور به حساب بانک صادرات موافقت نموده است.دین پرست تصریح کرد: در همین راستا ما طی چند روز آینده شاهد واریز مبلغ کنسرسیوم از سوي بانك صادرات به حساب شرکت پدیده خواهیم بود.وی در پایان با اشاره به اینکه در پایان جلسه دو مصوبه بسیار خوب ديگر برای حل مشکلات شرکت پدیده داشتیم تصریح کرد: در انتهای جلسه مقرر شد که حداکثر ظرف مدت یک هفته طرح ها و پروژه های مورد نیاز شرکت پدیده برای هدف گذاری مناسب ، به نحوي که منجر به افزایش رونق این شرکت، همچنین افزایش نرخ سهام و جلب سرمایه گذار و البته در چهارچوب توافقی كه با بانک های عضو کنسرسیوم انجام شده است، طرح های اجرایی مربوطه را در پروژه های پدیده تعيين و به ستاد تدبیر اعلام کنند. ضمن اینکه ستاد تدبیر نیز سريعا نسبت به بررسي طرح هاي پيشنهادي اقدام و نتيجه را اعلام نمایند.دین پرست ادامه داد: همچنین مقرر شد ستاد تدبیر نمایندگانی را برای نظارت دقيق بر فرایند هزینه کردهای اعتبارات تخصیصی از سوی کنسیرسیوم و سایر منابع مالی متفرقه ، كه برای اجرای پروژه در اختیار شرکت قرار می گیرد، تعیین نماید تا این نمایندگان علاوه بر فرایند هزینه کرد، بر عملکرد شرکت در خصوص انعقاد هرگونه قرارداد با پیمانکاران و ساير طرف هاي قرارداد، نظارت کامل داشته باشند.انتهای پیام//ف.ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۹۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیمات نادرست دولت بورس را سوزاند؟

حال بازار سرمایه آنچنان تعریفی ندارد و این را می‎توان از نمودار عملکرد بازار در سال ۱۴۰۲ دید. این در حالی است که بیشتر کارشناسان و تحلیلگران بازار معتقدند که بازار پتانسیل رشد در سال ۱۴۰۳ را دارد، اما به شرط‎ها و شروط‎ها!

به گزارش اقتصاد ۲۴، جلوگیری از اتخاذ سیاست‎های نادرست و تلاش برای بازگشت اعتماد به این بخش، از آن دست شرط‎‎ و شروط‎هایی است که بسیاری از کارشناسان به آن تاکید دارند. البته این درحالی می‎تواند به بازار جانی دوباره بدهد که عملکرد دولت در این بخش تغییر کند چراکه به گفته کارشناسان، کارنامه دولت در بازار سهام دارای نمرات منفی متعددی است.

در این راستا فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه با مروری بر عملکرد دولت در سال ۱۴۰۲ می‎گوید: بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ با فراز و نشیب‎های بسیاری روبه‎رو بود و این فراز و نشیب‎ها نتیجه برخی از سیاست‎های غیرکارشناسانه و ناصحیحی بود که دولت گرفت. تسعیر نرخ خوراک پتروشیمی، نرخ فروش شرکت‎های پالایشگاهی، بهره ۳۰ درصد که مبنای بسیار قابل اتکایی برای تعیین نرخ بازه بدون ریسک بوده و رابطه معکوس با بازار سرمایه دارد و انتشار بی رویه اوراق توسط دولت نمونه‎هایی از تصمیمات ناصحیح بود که شرایط را برای بازار سخت کرد.

نمرات منفی دولت در بازار سرمایه

وی ادامه می‎دهد: دولت در کارنامه خود در حوزه بورس دو نمره منفی دارد. اولین نمره منفی برای شاخص کل است که از ابتدای سال تا همین حالا در مقایسه با سایر بازار‌هایی که بیش از ۱۰۰ درصد بازدهی داشته‎‎اند تنها ۱۰ درصد بازدهی کسب کرده است.

آقابزرگی می‎گوید: دومین نمره منفی برای خروج پول حقیقی از بازار است. سال ۱۳۹۹ سالی هیجانی بود، در آن سال ۲۵ همت خروج پول از بازار داشتیم. سال ۱۴۰۱ حدود ۶۰ همت و اکنون بیش از ۹۰ همت خروج پول حقیقی داریم. رشد حجم خروج پول از بازار نشانه افزایش بی اعتمادی ناشی از عملکرد نادرست دولت است. در چنین شرایطی بدون آنکه سازمان بورس به عنوان مقام ناظر نقشی در وظایف تعریف شده خود در قانون بازار اوراق بهادار ایفا کند، بازار فقط شاهد یکه‎تازی بود و این به نفع دولت و علیه سهام‎داران به خصوص سهام‎داران خرد بود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حجم نقدینگی در اقتصاد ادامه می‎دهد: ما یک حجم نقدینگی حدود ۸ هزار همتی داریم که انتظار می‎رود در سال ۱۴۰۳ بخشی از آن به سمت بازار سرمایه حرکت کند. بازار سرمایه در مقایسه با بازار‌های دیگر بازدهی لازم و کافی را نداشته و احتمالا در سال جدید این بخش پتانسیل بالایی برای جذب نقدینگی خواهد داشت. در این میان باید بگویم که امیدوارم دولت در سال جدید همانند گذشته از بازار سرمایه همانند قلک خود استفاده نکند.

وی در بخش دیگری از صحبت‎هایش به پیش‎بینی بازار در سال جدید می‎پردازد و در این‎باره می‎گوید: بازار سرمایه می‎تواند در سال ۱۴۰۳ شرایط خوبی را تجربه کند، هرچند ممکن است در سود شرکت‎ها دست‎اندازی شود، اما باید بدانیم لزوما سود مبنای تمام و کمالی برای پیش‎بینی حرکت شاخص و قیمت‎ها نیست. به هرحال اکنون حجم نقدینگی بالا بوده و در بخش خودرو و مسکن شاهد رکود هستیم، بازار طلا و ارز به شکل علنی سرکوب می‎شوند در این شرایط می‎توان امیدوار بود که بازار سرمایه محلی مناسب برای جذب نقدینگی سرمایه‎گذاران باشد.

چگونه می‎توان اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند؟

آقابزرگی در پاسخ به این پرسش چگونه می‎توان اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند؟ می‎گوید: برای بازگشت اعتماد به بازار بورس باید سهام‎داران استقلال و حکمرانی مقام ناظر در بازار را ببینند. اگر قرار باشد تشکل‎های خودانتظام و حتی خود مقام ناظر هیچگونه نقشی در اتخاذ تصمیمات و یا جلوگیری از تصمیمات نادرست نداشته باشند قطعا به افزایش بی‎اعتمادی دامن زده می‎شود. اما اگر در ابتدا همین مسئله مورد توجه قرار بگیرد رفته رفته اعتماد از دست رفته بازسازی خواهد شد. البته من نمی‌گویم باید با مقامات بالادستی برخورد شود، اما واقعیت این است که بورس یک موسسه غیردولتی بوده و اصلا ارتباطی با دولت ندارد؛ بنابراین انتظارات سهام‎دار خرد بر اساس ماده ۷ قانون بازار این است که سازمان بورس حفظ صیانت کند. به عبارت دیگر سازمان بورس باید از وقوع تصمیماتی که ضد منافع سهام‎داران است جلوگیری کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید می‎کند: هرقدر نقش سازمان بورس پررنگ‎تر باشد اعتماد عمومی به بازار با سرعت بیشتری باز خواهد گشت، اما اگر رویه برعکس این باشد هیچ امیدی برای بازسازی اعتماد نخواهد بود.

دیگر خبرها

  • راه‌ اندازی سوت‌ زنی سایبری بازار سرمایه در سال جدید
  • میوه با قیمت مناسب در کهگیلویه توزیع می شود
  • چگونه از کدال استفاده کنیم؟ | راهنمای کاربردی سامانه کدال
  • تحلیل سهام برکت ۸ فروردین ۱۴۰۳
  • بی‌خبری پرسپولیس از نامه بورس به بانک ملت
  • ابهام در واگذاری پرسپولیس؛ سازمان بورس به بانک ملت نامه زد + عکس
  • شاخص کل بورس به سطح دو میلیون و ۲۶۰ هزار واحد رسید
  • سازمان بورس از بانک ملت در مورد خرید پرسپولیس توضیح خواست/ بوی انصراف می آید؟
  • تصمیمات نادرست دولت بورس را سوزاند؟
  • ۲۷ هزار میلیارد تومان از سهام پالایشگاه شازند به سازمان تأمین‌اجتماعی واگذار شد