Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-09@12:32:34 GMT

فرار از 100 ميليون بشكه نفت گمشده

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۷۲۷۴۶

به گزارش خبرگزاری بسیج، افزايش سريع ظرفيت توليد نفت يكي از دستاوردهايي است كه دولت يازدهم آن را برجسته كرده است، در حالي كه در اين برجسته‌سازي، مباحث فني فراموش شده و اينگونه القا مي‌شود كه دولت يازدهم در عرض شش ماه توانسته است توليد نفت را 1/5 برابر كند. به گزارش «جوان»، بر اساس آمار رسمي شركت ملي نفت ايران و مؤسسات بين‌المللي، دولت اصلاحات برنامه‌ريزي كرده بود توليد نفت را به 4/7 ميليون بشكه در سال 84 برساند ولي با شكست در اجراي قراردادهاي بيع متقابل، ظرفيت توليد را به 4 ميليون بشكه رساند و تحويل دولت بعد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دولت نهم اين رقم به 4 ميليون و 250 هزار بشكه رسيد كه به دليل كاهش تكليفي اوپك با كاهش رو به رو شد. در دولت دهم و تا قبل از اعمال تحريم‌هاي سخت و يكجانبه، توليد نفت در همان حوالي 4 ميليون بشكه باقي ماند كه حدود 1/8 ميليون بشكه براي خوراك پالايشگاه‌ها كنار گذاشته شد و بين 2 تا 2/2 ميليون بشكه براي صادرات در نظر گرفته شد. با اعمال تحريم‌هاي بين‌المللي و تكليف امريكا به خريداران نفت ايران، ميزان صادرات كاهش يافت به‌طوري كه بازار 600 هزار بشكه‌اي اروپا به صفر رسيد و ديگر مشتريان نيز با كاهش خريد نفت خود از ايران ميزان صادرات نفت ايران را 1/2 ميليون بشكه كاهش دادند.
به دليل كاهش صادرات نفت، امكان توليد 4‌ميليون بشكه‌اي وجود نداشت، لذا ميزان توليد با كاهش يك ميليون بشكه‌اي همراه شد كه بخشي از اين كاهش مربوط به ميادين خشكي و بخشي ديگر مربوط به ميادين دريايي بود. دولت جديد كه بر سر كار آمد تعيين تكليف مذاكرات هسته‌اي را در دستور كار خود قرار داد. با به نتيجه رسيدن مذاكرات و توافقي كه به برجام معروف شد، تحريم‌هاي نفتي ايران برداشته شد و مشتريان سابق نفت ايران منع قانوني براي واردات نفت ايران نداشتند.
با رفع اين مانع، شركت ملي نفت ايران با اتكا به دانش و تخصص كاركنان خود توانست در عرض شش ماه ميزان توليد را افزايش دهد ولي به طور ناقص.
چرا ناقص؟براي بازگشت توليد به دوران قبل از تحريم، منابع مالي نياز بود. شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب و شركت نفت فلات قاره به عنوان دو قطب اصلي توليد نفت كشور نيازمند تزريق منابع مالي جهت تعمير چاه‌ها بود كه اين درخواست براي موافقت به مقام معظم رهبري ارائه مي‌شود تا منابعي از صندوق توسعه ملي تأمين شود. با موافقت رهبر انقلاب و تأكيد ايشان بر استفاده از اين منابع در اين باره، بخشي از منابع به شركت مناطق نفتخيز جنوب اختصاص يافت و بخشي ديگر براي شركت نفت فلات قاره. شركت نفت فلات قاره نسبت به كاهش اعتبارات خود اعتراض كرد و خواستار افزايش آن شد ولي اين درخواست با بي‌تفاوتي وزارت نفت همراه شد تا اين شركت تنها موفق شود 100 هزار بشكه از 300 هزار بشكه را برگرداند و همچنان با خلأ 200 هزار بشكه‌اي دست و پنجه نرم مي‌كند.
اين شركت پيش از تحريم‌ها به طور ميانگين 620 هزار بشكه توليد مي‌كرد كه اين رقم هم اكنون بين 405 تا 410 هزار بشكه متغير است كه ادعاي دولت درباره بازگرداندن توليد به دوران قبل از تحريم را زير سؤال برده است. وزارت نفت اعلام مي‌كند كه ظرفيت فعلي توليد نفت 4 ميليون بشكه است ولي سعي دارد با زيركي، توليد ميادين تازه توسعه يافته را جايگزين 200 هزار بشكه‌اي كند كه هيچ‌گاه درباره دليل بي‌تفاوتي آن توضيح روشني ارائه نمي‌دهد. با اين حال، اينگونه گفته مي‌شود كه دولت يازدهم در كمترين زمان توانسته توليد را به زمان پيش از تحريم بازگرداند كه اساساً اين موضوع ارتباط خاصي به توانمندي دولت ندارد زيرا كار توليد در صنعت نفت يك موضوع تخصصي بوده و در دستان كساني است كه از قضا رابطه تيره و تاري با زنگنه دارند. بدون ترديد با رفع شدن سد صادرات، اگر هر فرد ديگري هم وزير نفت بود تيم فني و توليد شركت ملي نفت همان راهي را مي‌رفت كه وزير نفت هم نظاره‌گر آن بود، ضمن آنكه كار احياي توليد نفت چند ماه پيش از برجام، به ظرفيت خود در خشكي رسيده بود اما در دريا اين موضوع به طور جالبي سانسور شد. توانمندي يا بي‌تواني دولت يازدهم را نه در بازگشت توليد در خشكي بلكه بايد در احياي توليد نفت ايران از دريا جست‌وجو كرد كه 200 هزار بشكه را به حال خود رها كرده و طي دو سال اخير ضرر حداقل 5 ميليارد دلاري را به كشور وارد كرده است اما از آنجا كه وزارت نفت سعي دارد اين مهم را استتار كند، بزرگنمايي امور ديگر پيگيري مي‌شود. از روز اجراي برجام تا به امروز حدود 17 ماه مي‌گذرد كه بي‌تفاوتي محض وزارت نفت به احياي 200 هزار بشكه نفت موجب شده است تا به امروز ايران از 102 ميليون بشكه نفت محروم بماند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۷۲۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر بنزینی دولت؛ دارندگان کارت سوخت بخوانند

جواد اوجی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: بیش از ۱۲۰۰ شرکت توانمند داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرآنلاین، وی ادامه داد: از توان صنعت‌گران، پیمانکاران، مشاوران و فعالان صنعت نفت و گاز داخلی‌مان استفاده کرده و به این کار ادامه خواهیم داد. وزارت نفت دولتِ مردمی نشان داد معطل شرکت‌های خارجی یا برجام نمانده است. امروز بیش از ۳۰۰ پروژه جدید و نیمه کاره به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار را به کمک این عزیزان در دست انجام داریم.

وزیر نفت افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت، افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز و تولید بیش از ۱۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی و فرآینده‌های نفتی را از نشانه‌های موفقیت وزارت نفت دولت رییسی برشمرد.

اوجی ادامه داد: موفقیت وزارت نفت متکی بر ظرفیت و توانمندی‌های داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان بود. این نوید را می‌دهیم که با اتکا به ظرفیت نفت و گاز داخلی رشد ۲۰ درصدی سال ۱۴۰۲ را در سالجاری افزایش دهیم.

وی از افزایش تولید نفت به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه در روز خبر داد و افزود: همچنین تولید گاز را به یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهیم داد.

وزیر نفت یادآور شد: در ابتدای دولت با ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان طرف قرارداد بودیم که این عدد در سالجاری به ۶۷۶ شرکت دانش‌بنیان افزایش یافت و حدود ۱۰۰۰ قرارداد به ارزش یک میلیارد دلار با این شرکت‌ها منعقد کرده‌ایم.

اوجی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت صدور کارت هوشمند سوخت گفت: طبق قانون بودجه وزارت نفت موظف است عملیات سوخت‌گیری در پمپ‌بنزین‌ها تا سقف ۹۵ درصد را از طریق کارت سوخت خودرو‌های شخصی انجام دهد. ما نیز به تدریج در حال پیاده کردن این وظیفه قانونی هستیم. ۱۹ میلیون کارت سوخت هوشمند شخصی در اختیار مردم است که البته اندکی از مردم کارت‌شان گم شده یا هنوز موفق به دریافت کارت خود نشده‌اند.

وی ادامه داد: تا سال گذشته حدود ۳۰ درصد مردم از کارت سوخت خود برای سوخت‌گیری استفاده می‌کردند که این عدد در سالجاری به ۷۶ درصد افزایش یافته است.

دیگر خبرها

  • میزان درآمد نفتی ایران اعلام شد
  • پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲
  • خبر بنزینی دولت؛ دارندگان کارت سوخت بخوانند
  • سرنوشت تلخ و هولناک مرد گمشده
  • افزایش تولید نفت به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه در روز | جدیدترین آمار از وضعیت صدور کارت سوخت
  • سرنوشت هولناک مرد گمشده
  • اوجی: تولید نفت را به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه می‌رسانیم
  • اوجی: شرکت‌های دانش‌بنیان به بیش‌ از ۶۷۶ شرکت افزایش یافت
  • اوجی: شرکت‌های دانش بنیان به بیش‌از ۶۷۶ شرکت افزایش یافته است
  • کمک به ایجاد شغل با احیای ۹۰۰۰ کارخانه