Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@23:14:33 GMT

ایران جزو ۱۰ کشور اول تولید گاز گلخانه‌ای است

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۷۶۵۳۸

ایران جزو ۱۰ کشور اول تولید گاز گلخانه‌ای است

کرمانشاه- مدیر کل آموزش سازمان محیط زیست کشور بر مدیریت منابع انرژی تاکید کرد و گفت: ایران جزو ۱۰ کشور اول تولید گاز گلخانه‌ای است.

به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث کلانتری امروز پنج‌شنبه در نخستین کنفرانس بین‌المللی «فناوری و انرژی سبز» که به همت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه و با حضور جمعی از پژوهشگران داخلی و خارجی در این حوزه در محل اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، به بیان اهمیت محیط زیست و انرژی پرداخت و افزود: این همایش بین المللی برای حفاظت محیط زیست از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: محیط زیست دو کلمه ساده نیست بلکه مجموعه‌ای از منابع انرژی، مواد بیجان، آب و خاک و هوا، موجودات زنده، انسان و گیاهان و جانوران است.

کلانتری یادآور شد: اگر این سه گروه بخواهند در حالت تعادل باشند باید به لحاظ کمی و کیفی همواره در شرایط مناسبی قرار بگیرند در غیر اینصورت عدم تعادل محیط زیستی یا تخریب زیستی اتفاق خواهد افتاد.

مدیر کل آموزش سازمان محیط زیست کشور ادامه داد: اهمیت محیط زیست به واسطه رشد جمعیت، تلاش برای تامین مواد غذایی، رشد و توسعه صنعتی، جنگهای پی در پی و تخریب هایی که صورت می گیرد متاسفانه کشور ما هم از این مستثنی نیست روز به روز دوچندان می شود.

وی اظهار داشت: کشور ما علی رغم تنوع اقلیمی، زیستی و آب و هوایی بسیار آسیب پذیر و شکننده است.

کلانتری ابراز داشت: همچنین کشور ما کشور فقیری است که ۷.۵ درصد پوشش جنگلی، و سرانه آب آن به حدود ۱۲۰۰ متر مکعب می رسد که نشان دهنده این مهم است است که این سرانه برای کشوری که ۱ میلیون رشد جمعیت دارد بسیار کم و موضوعی جدی است.

وی جهان را از سه پدیده دستاورد بشر در عذاب دانست و ادامه داد: تولید گازهای گلخانه ای، تغییرات آب و هوایی و گرم شدن زمین از آن دسته هستند.

کلانتری اظهار داشت: امروز تولید گازهای گلخانه ای تغییرات آب و هوایی و در نتیجه گرم شدن زمین را بدنبال دارد.

وی بیان داشت: جهت بهره گیری از انرژی‌های پاک و مقرون به صرفه ایران متعهد شد تا سال ۲۰۳۰ بتواند ۴ درصد از گازهای گلخانه ای را کم کند و چنانچه تحریم ها برداشته شود علاوه بر آن ۴ درصد بتوانیم ۸ درصد دیگر را نیز کاهش دهیم.

به گفته این مسئول، ایران جزو ۱۰ کشور اول در تولید گازهای گلخانه ای است.

وی به مصرف بالای انرژی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: این مقدار در کشور دو برابر متوسط رشد مصرف جهان است.

کلانتری همچنین گفت: به این لحاظ ما کشوری هستیم که سالانه می خواهیم یک میلیون رشد جمعیت داشته باشیم و با این وجود وسایل پر مصرف انرژی در کشور مستقر می کنیم.

وی اذعان داشت: یکی از مسائل مهم قیمت پایین سوخت‌های فسیلی است، به عنوان مثال دو نیروگاه در اصفهان طی ۲۴ ساعت ۱۵ میلیون لیتر نفت کوره مصرف می کردند و ۴۵۰ تن گوگرد به هوای اصفهان تهویه می شد.

مدیر کل آموزش سازمان محیط زیست کشور تلاش برای بدست آوردن انرژی‌های نو را دراولویت دانست و ابراز داشت: متاسفانه مادامی که قیمت ارزانی سوخت در کشور وجود دارد میل به سمت این تکنولوژی‌های روز چشمگیر نیست.

وی در پایان گفت: اگر بخواهیم به توسعه پایدار برسیم راهی نداریم جز اینکه منابع را مدیریت کنیم چرا که منابع کشور محدود است و توسعه پایدار زمانی محقق می شود که بتوانیم به عدالت بین نسلی برسیم و نسل آینده را هم در این منابع شریک بدانیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۷۶۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟ + فیلم

افزایش تولید پسماندهای پلاستیکی به یکی از معضلات محیط زیستی در ایران تبدیل شده است وتهران نیز از این وضعیت مستثنی نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هر ایرانی روزانه به‌طور میانگین سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه تنها ١٢ دقیقه است، در حالی‌که برای حذف هر کدام از این کیسه‌ها از طبیعت زمان قابل توجهی نیاز است. علاوه بر این ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی، سفره‌های پلاستیکی، بسته‌بندی‌های پلاستیکی و ... در کشور به مقادیر زیاد تولید شده‌اند که به دلیل تغییر سبک زندگی مردم در دهه‌های اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته و فشاری دوچندان بر محیط زیست وارد کرده است.

تکثیر کیسه‌های پلاستیکی در تفکیک پسماند‌ها و بازیافت آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بر اساس آمار جهانی، ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است. سالانه ۴ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می‌شود که نیم میلیون تن از آن مربوط به کیسه‌های پلاستیکی است. هر ایرانی روزانه به‌طور متوسط سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که ۹۶ درصد از آن‌ها مستقیم وارد سطل زباله می‌شود.

علیرضا رحمتی، رییس اداره محیط زیست شهر تهران درباره فعالیت کارگاه‌های تولید و بازیافت پلاستیک: بخشی از پسماند جمع‌آوری شده در سطح شهر پس از شست وشو تبدیل به قطعات یک تا دو سانتیمتری می‌شود که به آن  «پَرَک» می‌گویند و به عنوان ماده اولیه در این واحد تبدیل به «کُندر» می‌شوند. در مرحله بعد از صافی عبور می‌کنند و به عنوان گرانول در واحد‌های تولید پلاستیک بازیافتی (که به رنگ‌هایی مانند مشکلی و آبی و زرد تولید می‌شود) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: این کار ذاتا محیط‌زیستی است، ولی موجب تولید پساب به شدت آلوده در مرحله شست و شو می‌شود. لجن و فلزات سنگین در طبیعت رها می‌شوند. لجن پسماند ویژه محسوب می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



رییس اداره محیط زیست شهر تهران تاکید کرد: کارخانه‌ها باید تجهیزات کاهنده آلودگی هوا ناشی از سوزاندن کیسه‌های پلاستیکی را داشته باشند، چون سوختن پلاستیک موجب تولید گاز «دیوکسین و فوران» می‌شود که خطرناک‌ترین گاز زیست‌محیطی است و باعث آلودگی هوا و ابتلا به سرطان می‌شود؛ لذا از مردم می‌خواهیم پلاستیک را درست مصرف و از رهاسازی آن در طبیعت خودداری کنند.

وی درباره نحوه استانداردسازی فعالیت واحد‌های بازیافتی گفت: این واحد‌ها طبق ماده ۱۱ قانون هوای پاک باید از محیط زیست استعلام کنند. بر اساس ضوابط  واحد‌های بازیافتی رده ۴ هستند بنابراین باید  در خارج از محدوده شهر مستقر شوند. واحد‌های فعال بازیافت «صنفی» هستند و از قبل در این محدوده در حال فعالیت بوده‌اند. قاعدتا باید در مجتمع صنفی و صنعتی به عنوان واحد بازیافت بر اساس ضوابط مستفر شوند.

وی افزود: استاندارد آلودگی هوای واحد‌های بازیافتی در قانون هوای پاک مشخص شده است. از نظر پساب بر اساس خروجی بسته به اینکه خروجی چاه جذبی، آب سطحی رودخانه یا فضای سبز باشد، استاندارد مشخص است.

رییس اداره محیط زیست شهر تهران تاکید کرد: ما برای واحد‌های صنفی ضوابط استقرار نداریم، چون این واحد‌ها از وزارت صمت مجوز می‌گیرند و در داخل محدوده شهر مستقر می‌شوند و پیگیر هستیم که ضوابط زیست‌محیطی نیز برای استقرار واحد‌های صنفی در نظر گرفته شود البته استاندارد‌های محیط زیستی برای آن‌ها لازم‌الاجراست.

رحمتی در زمینه استفاده واحد‌های مجاز از تسهیلات محیط‌زیستی گفت:  آن‌ها می‌توانند به ادارات کل محیط زیست درخواست دهند، استان آن‌ها را به صندوق ملی محیط زیست معرفی می‌کند تا بتوانند از صندوق برای بهینه‌سازی فرایند تولید وام بگیرند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   صحبت های مدیر کارگاه تولید پلاستیک

 

دیگر خبرها

  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • بومی سازی کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای کشور در مازندران
  • حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد
  • برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش‌های امروزی بشر است
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش های امروزی بشر است
  • تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟ + فیلم