Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:15:48 GMT

الگو در مبانی و اهداف با سایر الگوها متفاوت است

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۷۷۴۵۶

دبیر ششمین کنفرانس الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت با بیان اینکه الگو مبتنی بر ایمان، معرفت، عقلانیت، معنویت و جهاد است، گفت: الگو در مبانی و اهداف و قالب با سایر الگوها تفاوت دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر هادی اکبرزاده، دبیر ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در اختتامیه این کنفرانس، گزارشی از تعداد مقالات و پوسترهای ارائه شده را ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از مجموع 900 رساله و پایان نامه دریافتی، 112 مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شدند، اظهار کرد: همچنین از 230 مقاله پوستری دریافتی، در نهایت 195 پوستر آماده و در کنفرانس ارائه شدند.

اکبرزاده افزود: الگوی پایه پیشرفت شامل کلیات الگوی پایه (روش شناسی ، انسجام ، جامعیت ..)، مبانی، آرمان ، رسالت، افق و تدابیر و مقایسه با دیگر الگوها میشود.

دبیر ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به کلیات، ادامه داد: کلیات الگوی پایه شامل موتور پیش‌ران پیشرفت، ویرایش ادبی سند، توجه به حساسیت های جهان اسلام در بکارگیری واژه ها، انسجام بخشی اجزا سند، انتزاعی بودن بعضی گزاره ها، تعبیه سازوکاری جهت ضمانت اجرایی الگو،توجه بیشتربه میراث فرهنگی - تمدنی و هویت های بومی و سرزمینی کشور، توجه به تمدن مسلط غرب بعنوان یکی از موانع تحقق الگوی پیشرفت، اولویت دادن به مشکلات جاری نظیر فساد بعنوان موانع اجرای الگو و ضرورت تبیین روش شناسی الگو در اسناد پشتیبان است.

اکبرزاده مبانی الگو را نیز مود اشاره قرار داد و گفت: مبانی موجود مفروضات اعتقادی است و به سطح مبانی جامعه ساز منجر نشده است.

وی با اشاره به فقدان مبانی معرفتی و جامعه شناختی، افزود: در مبانی بایستی جایگاه اقلیت های دینی و اهل سنت تصریح شود، از طرفی بررسی مقایسه ای مبانی تمدنی و جامعه ساز گفتمان های رقیب و معارض نیز الزامی است.

اکبرزاده به بحث آرمان نیز اشاره کرد و گفت: ابهام در مفهوم آرمان، ارزش متعالی (value) یا هدف والا (goal )، ابهام در ارتباط آرمان با دیگر بخش ها، عبودیت بجای خلافت الهی، حیات طیبه بجای خلافت الهی ( متناسب بارویکرد تمدن سازی) و وفور نعمت بعنوان هدف ارمانی و مرز آن با مصرف گرایی ، اشرافیت… باید مشخص شود.

دبیر ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفتبا اشاره به بحث رسالت، گفت: رسالت ملت و نظام حرکت بسوی آرمان ها است. البته رسالت مختص رسولان است واژه ماموریت مناسب تر است.

وی با بیان اینکه رسالت بعنوان ماموریت ملت و نظام تعبیر شده است ، رسالت خود سند مغفول است، گفت: همگرا و هم افزاکردن فعالیت ها و برنامه های کشور، جلوگیری از موازی کاری و آماده کردن جامعه برای تحولات پیش رو در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی ایرانی رسالت سند الگوست.

اکبرزاده ادامه داد: رسالت نظام اسلامی بر فلسفه وجودی آن، وجوه تمایز با سایر نظام ها و مسئولیت در قبال ذینفعان استوار است.

وی با اشاره به افق و تدابیر نیز اظهار کرد: افق با گزاره های توصیفی معرفی شده است حال آنکه مطلوب ها اصالتا ارزشی و هنجاری هستند.

دبیر ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفتبا بیان اینکه قرار گرفتن در شمار چهار کشور برتر آسیا و هفت کشور برتر دنیا محافظه کارانه است، افزود: توجه به تنوع و تکثر جامعه ایرانی، توجه بیشتر به آینده نظام بین‌الملل و نظم حاکم بر آن، بررسی جامعه شناختی امکان تحقق تدابیر و دسترسی به افق، برهه بندی و اولویت بندی تدابیر و افق ضروری است.

وی ادامه داد: به جای ترسیم یک افق مطلوب با روش سناریونویسی ضمن تاکید بر یک افق مطلوب حالات دیگر نیز ترسیم و پیش آمادگی برای آنها فراهم شود.

وی با بیان اینکه افق بجای نقطه ای طولی باشد یعنی در چند گام بصورت مرحله ای محقق شود، گفت: توجه به نهاد سازی در تدابیر، تفکیک افق به دو بخش پیش افق و فرا افق و همچنین تکمیل تدابیر مربوط به بخش محیط زیست، آب و اصلاح الگوی تولید و مصرف غذا ضروری است.

اکبرزاده در مقایسه الگو با الگوهای دیگر، گفت: الگو مبتنی بر ایمان، معرفت، عقلانیت، معنویت و جهاد است. جریان تکفیر با فهم نادرست از این مفاهیم به انحطاط بجای پیشرفت می رسد.

وی افزود: بی توجهی به مراتب ایمان، به حاشیه راندن عقلانیت، معنویت گریزی، تفسیر نادرست از مفهوم جهاد منجر به ایجاد جریان انحرافی شده است.

دبیر ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار کرد: الگو از لحاظ مفهومی (مفهوم جامع پیشرفت به جای نگرش تک بعدی توسعه) ماهوی (معرفت شناسی و انسان شناسی اسلامی به جای معرفت شناسی پوزیتیویستی و نگاه اومانیستی) و هدفی(اولویت مصالح معنوی بر منافع مادی، عدالت بر رشد نامتوازن اقتصادی و ترویج استقلال بجای وابستگی به غرب) با الگوهای غربی تفاوت دارد.

به گفته اکبرزاده الگو هم در مبانی و اهداف و هم در قالب و جهت با سایر الگو ها تفاوت دارد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۷۷۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک دانشگاه آزادی عضو کمیته اجرایی در کنفرانس بین‌المللی پرتغال شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حامد علیپور بنائی دانشیار گروه مهندسی الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برای دومین سال متوالی به‌عنوان عضو کمیته برگزاری سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی فوتونیک، اپتیک و لیزر در شهر پورتو کشور پرتغال در سال ۲۰۲۵ با عنوان کنفرانس PHOTOPTICS ۲۰۲۵ انتخاب شد.

در حال حاضر علیپور بنائی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و تنها ایرانی کمیته اجرایی در کنفرانس بین‌المللی پرتغال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسالت معلمی دفاع از حق است
  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • شهید مطهری الگوی تعلیم و تربیت است
  • شهید مطهری طلایه دار مبانی فکری انقلاب اسلامی بود
  • یک دانشگاه آزادی عضو کمیته اجرایی کنفرانس بین‌المللی پرتغال شد
  • یک دانشگاه آزادی عضو کمیته اجرایی در کنفرانس بین‌المللی پرتغال شد
  • صاحب‌نظر روس: ایران الگوی مثال‌زدنی پیشرفت برای شرق و غرب است
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم