Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@22:57:04 GMT

خشک‌کن بهتر است یا دستمال کاغذی؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۷۸۰۲۵

خشک‌کن بهتر است یا دستمال کاغذی؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما عادت داریم قبل از خروج از توالت و بعد از شستن دست‌هایمان، حتما آنها را خشک‌کنیم. معمولا هنگامی که در خانه هستیم، این کار را با حوله‌های شخصی انجام می‌دهیم اما تکلیف‌مان در مکان‌های عمومی، محل کار یا حتی دانشگاه و مدرسه چیست؟ آیا بهتر است از انواع دستگاه‌های خشک‌کن دست به این منظور کمک بگیریم یا از دستمال کاغذی برای خشک کردن دست‌هایمان استفاده کنیم؟کدام روش خشک کردن دست‌ها، بهداشتی‌تر و بدون دغدغه‌تر خواهد بود؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها، سلامت پوست این شماره را به مقایسه 2 نوع رایج از دستگاه‌های خشک‌کن دست، یعنی «جت هوا» و «هوای گرم» با دستمال کاغذی اختصاص داده‌ایم و در نهایت هم به این نتیجه رسیده‌ایم که دستمال‌های کاغذی قدیمی، برتری بارزی نسبت به خشک‌کن‌های برقی امروزی دارند زیرا بررسی‌ها نشان داده‌اند، خشک کردن دست‌ها با دستمال توالت، تقریبا تا 77 درصد میکروب‌های کف دست، بین و روی انگشتان را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت دست‌خشک‌کن جت هوا و هوای گرم
دستگاه‌های هوای گرم که برای خشک کردن دست‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، همان‌طور که از نامشان پیداست، با انتشار هوای داغ روی دست‌ها باعث تبخیر آب دست می‌شوند. این دستگاه‌ها، گاهی دارای چشم الکترونیک هستند و گاهی هم دکمه‌ای دارند که باید برای خاموش و روشن کردن دستگاه از آنها کمک گرفت. این در حالی است که دستگاه‌های جت‌ هوا، طوری طراحی شده‌اند که معمولا شما باید دستتان را در محدوده محفظه‌ای قرار دهید تا هوایی با فشار شدید از 2 طرف دیواره‌های دستگاه به سمت دستتان بیاید و همزمان، پشت و روی دست‌ها را خشک‌کند.هوای منتشرشده از دستگاه‌های جت هوا، برخلاف دستگاه‌های هوای گرم، گرم نیست و به همین دلیل هم مصرف انرژی دستگاه‌های جت هوا، کمتر از دستگاه‌های هوای گرم است. از طرف دیگر، نباید این نکته را نادیده گرفت که احتمال تماس پوستی دست با دستگاه‌های جت هوا و انتقال آلودگی به دست‌ها از طریق این دستگاه‌ها، حدود 13 برابر بیشتر از دستگاه‌های هوای گرم است.
4 مورد درباره دست‌خشک‌کن هوای گرم
• دستگاه‌های خشک‌کن هوای گرم، تا حدود 254 درصد باعث افزایش آلودگی در کف دست‌ها می‌شوند.
• دستگاه‌های خشک‌کن هوای گرم، باعث انتشار آلودگی تا حدود 30-25 سانتی‌متری خود می‌شوند.
• در حدود 14 درصد از دستگاه‌های خشک‌کن هوای گرم، باکتری کلیفرم (همان باکتری روده‌ای است که در مجرای گوارشی انسان و حیوانات وجود دارد و دارای توانایی خاصی در تخمیر قند لاکتوز است. گاهی می‌توان این باکتری را در زباله‌ها، گیاهان یا حتی مواد غذایی چرب و روغنی هم پیدا کرد) مشاهده شده است.
• شما برای خشک کردن دستان خود با استفاده از دستگاه‌های خشک‌کن هوای گرم باید حدود 3 برابر زمان بیشتری صرف کنید.
4 مورد درباره دست‌خشک‌کن جت هوا
• دستگاه‌های خشک‌کن جت هوا، تا حدود 42 درصد باعث افزایش آلودگی در انگشتان دست‌ها می‌شوند.
• دستگاه‌های خشک‌کن جت هوا، 75 برابر آلوده‌تر از نشیمنگاه توالت‌های فرنگی هستند.
• دستگاه‌های خشک‌کن جت هوا، باعث انتشار آلودگی تا حدود 200 سانتی‌متری خود می‌شوند.
• در حدود 52 درصد از دستگاه‌های خشک‌کن جت هوا، باکتری کلیفرم مشاهده شده است. این رقم در دستمال‌های توالت، نزدیک صفر درصد بوده است.
خلاصه اینکه...
استفاده از دستمال کاغذی برای خشک کردن دست‌ها، هم بهداشتی‌تر است و هم باعث انتشار آلودگی در محیط نمی‌شود. البته بهتر است دستمال‌های کاغذی توالت را در محفظه‌های پوشیده نگهداری کنید.
• میکروب‌ها می‌توانند زیر یا کنار بدنه دستگاه‌های خشک‌کن دست قرار بگیرند و با هر وزش باد گرم به طرف دستان شما حمله‌ور شوند. این در حالی است که دستمال‌های کاغذی به‌دلیل خشکی و جریان نداشتن هوا، باعث انتقال آلودگی نمی‌شوند.
• خشک شدن دست‌ها با دستگاه جت هوا حدود 21درصد، با دستگاه هوای گرم حدود 30درصد و با دستمال کاغذی حدود 10 درصد طول می‌کشد.
• برخی از افراد به‌دلیل بالاتر بودن هزینه استفاده از دستمال توالت به جای استفاده از دستگاه‌های خشک‌کن «جت هوا»، دور این دستمال‌های بهداشتی را خط می‌کشند و دست‌های خود را با خشک‌کن‌های برقی خشک می‌کنند. این در حالی است که تفاوت قیمت سالیانه استفاده از دستمال به جای دستگاه برای خشک کردن دست‌ها، کمتر از 20 دلار در طول سال خواهد بود.
• اگر می‌خواهید دست‌های خود را با بهداشتی‌ترین روش ممکن، یعنی با استفاده از دستمال‌های کاغذی خشک‌کنید، بهتر است انواع نرم و لطیف این محصولات را به جای انواع زبر آنها انتخاب کنید. بافت یک دستمال کاغذی استاندارد و مناسب نباید بلافاصله پس از تماس با دست‌های خیس از هم بپاشد. دستمال کاغذی‌های استاندارد بعد از خیس شدن هم درجاتی از استحکام را حفظ می‌کنند و به سادگی پاره نمی‌شوند. به علاوه، انتخاب دستمال‌های سفید برای خشک‌ کردن دست‌ها بهتر از انواع رنگی آنهاست. دستمال‌های بدون عطر که هرگونه ترکیبات شیمیایی ندارند هم همواره به انواع معطر آنها برتری دارند.
منبع:هفته نامه سلامت
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۷۸۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، سعید نورایمانی اظهار داشت:  بعد از این مهلت مجوزها قدیمی و فاقد شناسه یکتا از نظر قانونی اعتبار ندارد و این نوع کسب و کارها فاقد مجوز محسوب می شوند.

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با بیان اینکه علی رغم اطلاع رسانی های انجام شده هنوز بسیاری از کسبه برای تبدیل مجوز های خود از کاغذی به الکترونیکی اقدامی نکرده اند؛ از کلیه صاحبان مشاغل، اصناف، کسبه و بازاریان استان یزد خواست به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل در دریافت خدمات بانکی، بیمه ای، مالیاتی و غیره هر چه سریعتر نسبت به الکترونیکی کردن مجوز های کسب و کار خود اقدام کنند. 

به گفته وی صاحبان کسب و کار برای انجام این کار باید  به درگاه ملی مجوز ها به نشانی mojavez.ir   مراجعه نمایند و داشتن شماره پشت کارت ملی، شماره جواز کسب و کار و کد پستی محل کسب و کار برای فرایند الکترونیکی شدن الزامی است و این فرایند در کوتاه ترین زمان ممکن قابل انجام است. 

نورایمانی ادامه داد: فرایند تبدیل مجوزها به الکترونیکی کاملا رایگان و با استفاده از گوشی تلفن همراه در کمترین زمان ممکن امکان پذیر است.

دیگر خبرها

  • تبدیل ۲۱.۶ درصد مجوز کاغذی به پروانه الکترونیکی در اردبیل
  • خودشان بهتر می‌دانند، اهل تهدید پوچ نیستم!
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا/ از ۲۵ اردیبهشت، مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار می‌شود
  • (ویدئو) آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی قدیمی؛ ۱۷ روز دیگر
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • رتبه دهم آذربایجان شرقی در تبدیل مجوز‌های کاغذی
  • صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب‌های کاغذی در خراسان شمالی
  • استان گلستان در حذف پروانه کسب‌های کاغذی ۴ پله صعود کرد
  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد
  • تبدیل ۳۲ درصد مجوزهای کاغذی به الکترونیکی در لرستان