Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@21:59:54 GMT

نیاز دانشجویان پزشکی به آموزش های مدیریتی و اقتصاد سلامت

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۷۹۱۱۴

نیاز دانشجویان پزشکی به آموزش های مدیریتی و اقتصاد سلامت

معاون آموزشی وزارت بهداشت ارزیابی دانشجویان برای ورود به رشته های علوم پزشکی، آموزش مدیریت و اقتصاد سلامت به دانشجویان پزشکی از جنبه هایی است که در آموزش پزشکی در جهان بدان توجه می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر باقر لاریجانی امروز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۶در دومین همایش ملی آموزش عالی ایران گفت: آموزش علوم پزشکی کشور طی چند دهه گذشته با پیشرفت های چشمگیری مواجه بوده ؛ به طوری که تعداد دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی ۴ برابر شده و تحصیلات تکمیلی در علوم پزشکی ۳ برابر رشد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گسترش آموزش عالی سلامت اظهار داشت: در کنار توجه به گسترش های آموزش عالی باید به الزامات جهانی و نیازهای ملی برای برنامه ریزی های آموزش توجه شود.

لاریجانی خاطرنشان کرد: همچنین با ارتقای کیفی حوزه آموزش علوم پزشکی و با ظرفیت هایی که در این حوزه ایجاد شده امروز حدود ۲ هزار دانشجوی خارجی در علوم پزشکی کشور ما تحصیل می کنند که درصدی از این دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اهمیت سلامت در نظام های حاکمیتی گفت: تأمین منابع انسانی حوزه سلامت به اعتبار نقش به سزایی که در ارتقای سلامت دارد، همواره از دغدغه های اصلی و مهم هر دولت است و این مهم بر عهده حوزه آموزش علوم پزشکی در کشورها است.

لاریجانی با تاکید بر اینکه در نظام سلامت تمامی کشورهای دنیا به این نکته پی برده شده که تحول در ارائه خدمات سلامت مستلزم تحول در آموزش علوم پزشکی است، اظهار داشت: مطالعات متعددی نیز در این زمینه صورت گرفته و در هریک از این مطالعات بر جنبه های مختلف تحول در آموزش علوم پزشکی تاکید شده است.

وی آموزش مداوم جامعه پزشکی به منظور ارتقای حرفه مندان نظام سلامت و لزوم تربیت مدرسین با مهارت های آموزشی را از جنبه هایی برشمرد که در یکی از این مطالعات بدان اشاره شده و خاطرنشان کرد: ارزیابی دانشجویان برای ورود به رشته های علوم پزشکی، آموزش مدیریت و اقتصاد سلامت به دانشجویان پزشکی و تقویت مهارت های رهبری از دیگر جنبه هایی است که در آموزش علوم پزشکی در جهان بدان توجه می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تربیت متخصصین علوم پزشکی متناسب نیازهای واقعی جامعه و ورود به عرصه های جهانی را از دیگر ابعاد مورد توجه برشمرد و افزود: در تمامی نظام های آموزشی پیشرفته به این موضوع پی برده اند که دانشجویان علوم پزشکی باید در فیلدهای عملی و بستر جامعه تربیت شوند و ارائه دروس نظری و تربیت این دانشجویان در محیط های علمی کافی نیست.

لاریجانی اقبال به آموزش های آنلاین در آموزش علوم پزشکی را از دیگر جنبه های آموزش سلامت در دنیا ذکر کرد و اظهار داشت: این امر تا جایی پیش رفته که به عنوان مثال در یکی از موسسات معتبر جهانی ۱۸۰ دانشکده به حدود ۴۰ هزار دانشجوی پزشکی آموزش آنلاین ارائه می دهند.

وی افزود: مجازی سازی در کشور ما با این وسعتی که دارد از ضرورت های کشور ما است و باید تلاش کنیم تا آموزش های علوم پزشکی به صورت ترکیبی و باتوجه به آموزش های آنلاین ارائه شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت مهارتهای ارتباطی، قدرت حل مسأله و نوآوری سه مزیت اول دانش آموختگان علوم پزشکی برای اشتغال در نظام های سلامت پیشرفته برشمرد و گفت: گسترش تعاملات بین المللی در آموزش علوم پزشکی از فاکتورهای مهمی است که در برنامه ریزی برای ارتقای منابع انسانی حوزه سلامت باید مورد توجه قرار گیرد و باید در کوریکولوم های آموزشی به این امر توجه شود و در آینده نزدیک دوره ای در این خصوص برای دانش آموختگان برگزار می شود.

وی افزود: گسترش دپارتمان های آموزش پزشکی یکی از ضروریات ارتقای آموزش است و در حال حاضر با برگزاری دوره مجازی آموزش پزشکی حدود ۹۰۰ نفر از اعضای هیات علمی در این دوره در حال تحصیل هستند.

لاریجانی با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی،‌ اظهار داشت: تعداد دانشگاههای علوم پزشکی خصوصی در کشورهای EMRO از سال ۲۰۰۰ به بعد مجموعاً دو برابر شده و در برنامه ریزی حوزه آموزش باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.

وی از تغییرات نظام سلامت طی سالهای اخیر سخن گفت و اضافه کرد: در برنامه ریزی برای آموزش نیروی انسانی نظام سلامت باید این تغییرات و نیازهای جدیدی که ایجاد کرده مدنظر قرار گیرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت بیماری های غیرواگیر را یکی از دغدغه های نظام سلامت ذکر کرد و گفت: سند ملی کنترل و پیشگیری بیماری های غیرواگیر تدوین شده و تربیت نیروی انسانی متناسب با نیازها یکی از زیرساخت های لازم برای اجرای این سند است.

وی خاطرنشان کرد: با این ملاحظات و باتوجه به نیازهای حال و آینده علوم پزشکی کشور برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی در قالب ۱۱ بسته و یک برنامه پایش و ارزیابی تدوین شد و با گذشت ۳ سال از اجرای این بسته ها، نشانه های تحول و تغییر در آموزش پزشکی در حال نمایان شدن است.

لاریجانی گفت: بحث آمایش سرزمینی سالهاست که در کشور ما مطرح است و حوزه آموزش وزارت بهداشت مفتخر است که به عنوان اولین نهاد در کشور آمایش سرزمینی را اجرا کرده است.

وی با بیان اینکه الگوی اجرای بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی در قالب مناطق آمایشی طراحی شده، اظهار داشت: ماموریت گرا شدن دانشگاههای علوم پزشکی موضوعی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: در این راستا حدود ۶۵ ماموریت برمبنای نیازهای کشور در قالب بسته های تحول و نوآوری لستخراج شد و به صورت ماموریت های مشترک و ویژه به مناطق آمایشی سپرده شده است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: الگوی ماموریت گرایی به خوبی در حوزه آموزش علوم پزشکی نهادینه شده و ماموریت ها و بسته های تحول و نوآوری با همکاری تمامی دانشگاههای کشور در حال اجرا است.

وی تاکید کرد: در این فرایند بدنه هیات علمی دانشگاهها در اجرای این برنامه ها مشارکت داده شدند و در همین مدت زمان اندک دستاوردهای چشمگیری در سطح کشور ایجاد آموزش، پژوهش و ارائه خدمات در حوزه سلامت آن­چنان عجین شده است که هرگونه تغییر ساختار می­تواند هزینه ­ای وسیع به کشور تحمیل کند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۷۹۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

 حبیب غزنوی رییس دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: گسترش فرهنگ قرآن و اهل‌بیت (ع) باید سرلوحه تمامی امور قرار گیرد و با نور ایمان و نور قرآن حرکت کرده و جامعه‌ای سعادتمند بسازیم.
 
 وی ادامه داد: تمسک به قرآن راه نجات و رستگاری انسان است، خداوند راه‌های نجات و رستگاری فراوانی برای انسان قرار داده است، یکی از راه‌های رسیدن به سعادت، تزکیه نفس است.
 
حبیب غزنوی گفت: انسان هر وقت آیه‌های قرآن را تلاوت می‌کند برای آن تازگی دارد چرا که هر آیه قرآن یک معجزه الهی است.
 
  محمد هادی عباسی، معاون دانشجویی و امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: مراسم تقدیر از برگزیدگان بخش آوایی، بخش معارفی و سایر بخش‌های بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت (ع) دانشگاه در بخش کارکنان، دانشجویان و اساتید در مسجد فاطمه الزهرا (س) برگزار شد.
 
وی ادامه داد: فعالیت‌های مرتبط با قرآن و عترت در صدر اولویت‌های معاونت دانشجویی و امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
 
 عباسی ادامه داد: همه ساله جشنواره قرآن و عترت ویژه کارکنان، اساتید و دانشجویان رشته‌های پزشکی و تابع وزارت بهداشت در بخش‌های مختلف و به همت کانون قرآن و عترت شهید فیروزی برگزار می‌گردد و امسال هم شاهد افرایش درصد مشارکت ثبت نام کنندگان در رقابت‌های اولیه این جشنواره بودیم.
 
وی افزود: به لطف خدا و به همت همکارانمان در مرکز قرآن و عترت شهید فیروزی جزو نخستین دانشگاه‌هایی هستیم که مراسم تقدیر از برگزیدگان مرحله نخست بیست و هشتمین دوره مسابقات را برگزار کرده ایم.
 
 عباسی گفت: نتایج دیگر بخش‌های این جشنواره در مرحله داوری کشوری است که پس از اعلام، به اطلاع دانشجویان عزیز، کارکنان گرامی و اعضا محترم هیئت علمی خواهد رسید.
 
وی عنوان کرد: در این دوره از مسابقات شاهد ثبت نام اولیه ۶۵۰ نفر از اعضاء خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بودیم.
 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است