Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «هدانا»
2024-04-27@17:46:04 GMT

پیشنهاد روسیه و بهانه‌گیری معارضان در آستانه

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۸۰۰۶۷

در حالی که روسیه با پیشنهاد ایجاد چهار منطقه امن وارد مذاکرات صلح در استانه شد، معارضان در روز نخست با بهانه های اثبات نشده این گفت وگوها را متوقف کردند اما امروز به سر میز مذاکره بازگشتند.

به گزارش ایرنا، چهارمین دور از مذاکرات صلح آستانه با حضورهیات های دولتی و نمایندگان مخالفان، دی میستورا نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، هیات نظارتی آمریکا، اردن و کشور میزبان آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون سه دور مذاکره به صورت مستقیم میان همه طرف ها در ماه های میلادی ژانویه، فوریه و مارس در این شهر برگزار شد و امیدها برای حل بحران را افزایش داد.
بسیاری از رسانه ها گزارش هایی را از تلاش ها برای به نتیجه رساندن مذاکرات در استانه منتشر کردند.

**بهانه گیری نمایندگان معارضان
با افزایش امیدواری ها به حل بحران سوریه برخی کشورها با ترفندهای گوناگون سعی کردند تا این روند موفق را مختل کنند. از همان ابتدا گروه نماینده معارضان سوری نیز با بهانه گیری سعی کرد تا در روند گفت وگوها اختلال ایجاد کند. گویا پس از حضور گروه معارضان در محل نشست خبرگزاری قطری «الجزیره» گزارشی را مبنی بر حمله هوایی نیروی هوافضای روسیه به مواضع معارضان میانه رو در مناطق حما و درعا منتشر کرد. این موضوع باعث توقف گفت وگوها و خروج معارضان از محل نشست شد.
این درحالی است که به نوشته خبرگزاری های روسی «الکساندر لاورنتیف» سرپرست هیات روسی در مذاکرات سوری آستانه تاکید کرد که خبر الجزیره کذب محض است و نیروی هوافضای روس چنین عملیاتی را انجام نداده است.
خبرگزاری «ریانووستی» روسی در این باره نوشت که معارضان هنگام خروج از نشست درخواست های خود را به نمایندگان سه کشور ایران، روسیه و ترکیه تحویل دادند. آن ها در این نامه عنوان کرده بودند ارتش سوریه و حامیان آن عملیات زمینی و هوایی را به مناطق تحت کنترل مخالفان متوقف کند، مناطقی را که از آغاز سال 2017 تصرف کرده اند، بازپس دهند و محاصره مناطق تحت کنترل مخالفان را متوقف کنند.
تارنمای خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در زمینه برگزاری چهارمین دور نشست صلح سوریه در آستانه چند گزارش را منتشر کرد که در یکی از گزارش ها عنوان کرد که معارضان سوری مذاکرات صلح را با این بهانه که روسیه حملات نظامی را در سوریه انجام داده است به خطر می اندازند. نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در این گفت وگوها اظهار کرد گروه های مسلح مخالف دولت سوریه تلاش می کنند تا گفت وگوهای صلح را تضعیف کنند و به همین دلیل روسیه را متهم می کنند که به نیروهای میانه رو حمله می کند.
به نوشته این گزارش، دور چهارم این نشست با چالش آفرینی معارضان سوری شروع شد و آن ها حضور نماینده خود را معلق گذاشتند و از کشورهای تضمین کننده صلح خواستند تا حملات هوایی را در سوریه متوقف کنند.
این گزارش افزود: نماینده روسیه در گفت وگوها اعلام کرد در چارچوب مذاکرات صلح آستانه چند پیشنهاد ارائه می شود که از آن جمله ایجاد چهار منطقه امن و برنامه ریزی برای مشارکت گروه های میانه رو در جنگ با تروریست ها است. ایجاد مناطق امن موجب می شود تا درگیری ها میان نیروهای دولتی و گروه های میانه رو متوقف شود.
این نکته نیز قابل ذکر است که هیچ یک ازخبرگزاری های رسمی و شناخته شده جهان، خبری را در مورد حمله هوایی روسیه به شهرهای سوریه در خلال گفت وگوهای آستانه مخابره نکردند.

**ایجاد چهار منطقه امن در سوریه
از جمله مهمترین پیشنهادهایی که در چهارمین دور مذاکرات صلح آستانه مطرح شد ایجاد مناطق امن در سوریه بود.
تارنمای خبرگزاری اسپوتنیک در گزارش دیگری آورد: روسیه، ایران و ترکیه مذاکره برای ایجاد منطقه امن در سوریه را پیگیری می کنند. روسیه پیشنهاد ایجاد چهار منطقه امن را داده است اما نمایندگان گروه های مسلح معارض این اقدام را موقتی دانستند و تاکید کردند نباید آن را جایگزین فرایند های سیاسی کرد.
به نوشته این خبرگزاری روسی، موضوع ایجاد مناطق امن پیش از این میان روسای جمهوری آمریکا و روسیه هم از طریق گفت وگوی تلفنی مورد بحث قرار گرفت. همچنین این موضوع در دیدار ـ«ولادیمیر پوتین» با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان هم مطرح شد.
براساس اسنادی که به معارضان تحویل داده شد و اسپوتنیک نیز آن ها را تایید کرده است چهار بخشی که در آن منطقه امن ایجاد می شود عبارتند از ادلب، شمال حمس، شرق قوطه و چهارمین مورد نیز در جنوب سوریه. در این پیشنهاد تاکید شده است که دوطرف باید از هر گونه درگیری خودداری کنند. در این اسناد همچنین اشاره شده است که این احتمال وجود دارد که نیروهای نظامی کشورهای تضمین کنده صلح نیز برای نظارت بر آتش بس در این مناطق حضور داشته باشند.
گفته می شود این اسناد پس از موافقت کشورهای تضمین کننده صلح برای همه طرف ها الزام آور می شود. اما هنوز در مورد نقش نهادهای بین المللی در نظارت بر فرایند آتش بس سخنی به میان نیامده است.
گزارش اسپوتنیک در مورد توقف گفت وگوها از سوی معارضان ابراز کرد که توقف ایجاد نشد بلکه برنامه کاری نماینده های معارضان به پایان رسیده بود و آن ها دوباره از روز بعد گفت وگوها را از سر خواهند گرفت.

**دیپلماسی پوتین در حاشیه نشست آستانه
همزمان با نشست آستانه، رئیس جمهوری روسیه نیز تلاش های دیپلماتیکی را انجام داد که موضوع صلح در سوریه نیز یکی از بخش های این اقدام ها بود.
تارنمای روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی از دیدار «ولادیمیر پوتین» و «رجب طیب اردوغان» روسای جمهوری روسیه و ترکیه خبر داد و نوشت این دو برای ایجاد منطقه امن تلاش می کنند.
این روزنامه ضمن اشاره به پیشنهاد روسیه برای ایجاد منطق امن در سوریه افزود: گفت وگوی رهبران دو کشور با وجود تعارض عمیق آن ها در مساله سوریه، احتمال افزایش همکاری ها برای رفع منازعه را بیشتر کرده است. ترکیه حامی گروه های شورشی است و روسیه نیز پشتیبانی های نظامی گسترده ای را از دولت سوریه به عمل آورده است. از این جهت ترکیه نقشی اساس را برای دستیابی به هرگونه توافق صلح در سوریه دارد.
این روزنامه نوشت تلاش دیپلماتیک پوتین در چند روز اخیر بیشتر شد وی ابتدا تلفنی با رئیس جمهوری آمریکا در مورد سوریه صحبت کرد و سپس با انگلا مرکل صدراعظم آلمان و اردوغان به صورت جداگانه در شهر سوچی روسیه دیدار و گفت وگو داشت. پوتین و اردوغان در نشست خبری خود از ایجاد مناطق امن حمایت کردند. از طرف دیگر دونالد ترامپ هم در دوره رقابت های انتخاباتی خود از ایجاد منطقه امن در سوریه سخن گفته بود و بعدها «رکس تیلرسون» وزیر امورخارجه ایالات متحده هم از مناطق باثبات سخن به میان آورد.
با این وجود واشنگتن پست عنوان کرد که هنوز مشخص نیست که مفهوم مناطق امن از نظر ترامپ و پوتین یکسان باشد. براساس برخی خبرها در پیشنهاد جدید مبنی بر ایجاد مناطق امن، استفاده از هر نوع سلاح در این منطقه ها ممنوع می شود و حتی هواپیماهای جنگی دولت سوریه نیز نمی توانند در آن مناطق به پرواز در آیند.
تارنمای خبرگزاری «فاکس نیوز» آمریکا نیز در گزارشی نوشت همزمان با برگزاری نشست صلح سوریه در آستانه، انفجار بمب در شهری در نزدیکی مرزهای ترکیه، گفت وگوها را تحت تاثیر قرار داد. حداقل 5 نفر در این انفجار کشته شدند. مخالفان با توقف در روند گفت وگوها خواستار اجرای آتش بس شدند.
به نوشته این خبرگزاری دیدار رهبران ترکیه و روسیه که تقریبا همزمان با نشست آستانه صورت گرفته است با حمایت اردوغان و پوتین از گفت وگوها و ایجاد مناطق امن در سوریه همراه بود.

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۸۰۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه/پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

 

تابناک _ دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با هدف شرکت در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی امنیتی روسیه و نشست دبیران شورای امنیت ملی کشورهای عضو گروه بریکس ظهر سه‌شنبه وارد فرودگاه پولکووای سن‌پترزبورگ شدند.

علی اکبر احمدیان نماینده‌ رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به دعوت نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه و در رأس هیأتی، برای شرکت در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی امنیتی روسیه، که با حضور وزرای دفاع و دبیران شورای امنیت ملی بیش از یکصد کشور در سن‌پترزبورگ برگزار شد، به روسیه سفر کرد.

اجلاس سالانه امنیتی روسیه که هر سال یکی از شهرهای این کشور میزبانی آن را برعهده دارد، به ابتکار روسیه و با هدف مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب، به ویژه آمریکا در عرصه‌ امنیت بین‌الملل برگزار می‌شود.

تشریح مأموریت هیأت بلندپایه امنیتی ایران در اجلاس سن‌پترزبورگ

نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در بدو ورود به روسیه اعلام کرد که در اجلاس مقامات عالی امنیتی کشورها و نیز اجلاس دبیران شورای امنیت کشورهای عضو بریکس در سن‌پترزبورگ، احقاق حق مردم فلسطین و جمهوری اسلامی ایران پیگیری می‌شود.

علی اکبر احمدیان در جمع خبرنگاران افزود: این ۲ اجلاس از این منظر مورد توجه جمهوری اسلامی ایران هستند که وجه اشتراک آنها، تلاش برای تقویت نگاه چندجانبه‌گرایانه و مقابله با انحصار غربی در حوزه امنیت و دیگر عرصه‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص امنیتی منطقه و حوادثی که امروز در دنیا می‌گذرد، از جمله مسأله فلسطین، ظلمی که به مردم غزه می‌شود و تجاوزهایی که رژیم صهیونیستی به کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران داشته است، نگاه ویژه‌ای به این اجلاس داریم و تلاش می کنیم نگاه خودمان را در این اجلاس بیان کنیم و شرایطی را برای احقاق حق مردم فلسطین و جمهوری اسلامی ایران فراهم آوریم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه در سفر به سن‌پترزبورگ، دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با همتایان خود از سایر کشورها خواهد داشت، افزود: در این دیدارها، مسائل مورد علاقه دوجانبه مورد بحث و گفت‌وگو خواهد بود و علاوه بر آن، موضوعاتی همچون تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری سفارت جمهوری اسلامی ایران و نیز تداوم ظلم این رژیم به مردم غزه و رفح در فلسطین از دیگر موضوعات مورد بحث خواهد بود.

دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ 

علی اکبر احمدیان، نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، در حاشیه اجلاس امنیتی سن پترزبورگ، با همتای عراقی خود ملاقات کرد.

در این دیدار علی اکبر احمدیان و قاسم اعرجی ضمن مرور میزان اجرای توافق امنیتی، تصمیماتی در خصوص کمیته‌های عالی‌ و توافقات اخذ کردند.

مشاور امنیت ملی عراق با راهبردی دانستن روابط عراق با جمهوری اسلامی ایران بر اجرای مصوبه پارلمان عراق در اخراج نیروهای نظامی ائتلاف تأکید کرد.

قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، در این ملاقات از نقش جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت منطقه و ایجاد صلح و ثبات منطقه تقدیر کرد.

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی کشورها در امور امنیتی، در سخنانی ضمن ارزیابی وضعیت کنونی امنیت اطلاعات در جهان، پنج پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران را برای کاستن از آسیب‌های ناشی از یکجانبه‌گرایی غرب در این عرصه مطرح کرد.

علی اکبر احمدیان در سخنانی در نشست تخصصی با تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند مرکزی؛ تهدیدها و فرصتها که با حضور نمایندگان ۱۰۶ کشور در چارچوب اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ برگزار شد، گفت: در مقابل یک جانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمانهای منطقه ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاریهای خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق نمایند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

وی در ادامه به تشریح بسته پیشنهادی مشخص جمهوری اسلامی ایران به این نشست پرداخت و در نخستین پیشنهاد، تقویت همکاریهای دوجانبه و چندجانبه بین المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات را خواستار شد.

پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران
چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب، پیشنهاد دیگر دبیر شورای عالی امنیت ملی به اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ بود.


احمدیان همچنین پیشنهاد همکاری برای تدوین قوانین و مقررات مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر را مطرح کرد.

پیشنهاد چهارم جمهوری اسلامی ایران به شرکت‌کنندگان در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ، تشکیل ائتلافهای ضد تحریمی و استفاده از سامانه ها و سکوهای غیرامریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضاء با یکدیگر بود.


دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل را به عنوان بخش دیگری از بسته پیشنهادی ایران مطرح کرد.

متن کامل سخنرانی
متن کامل سخنرانی احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در این نشست تخصصی اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ بدین شرح است:

ابتدا لازم می دانم تشکر و قدردانی خود را از جنابعالی به خاطر برگزاری شایسته این نشست مهم بین المللی و خرسندی خویش را از دولت فدراسیون روسیه برای میزبانی گرم در این رویداد مهم امنیتی ابراز دارم؛ همچنین عملیات تروریستی مسکو را محکوم و به شما تسلیت می گویم.

همکاران گرامی؛

ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولتها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده اند، به سمت کنترلهای روانکاوانه‌ای گام بر می دارند که کمتر رنگ و بوی مداخله ی سنتی را دارد. اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می دهد که می توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.

همین امر سبب شده، اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا نماید و یکی از مهمترین چالشهای امنیتی در عرصه بین المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.

عالی جنابان!

سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست اما من با یک " نظریه محوری" و متفاوت به این نشست آمده ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب نمایم که از آن به " تهدید نرم" و "تهدید نیمه سخت" تعبیر می کنم.

امنیت اطلاعات آن گونه که در نگاه سادهانگارانه تصور می شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات و دادهها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر "برده سازی مدرن" از انسان ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوندهای اجتماعی است.

از این منظر آسیب ها، چالشها و تهدیدات امنیت اطلاعات عبارتست از:

۱- انحصار اینترنت به امریکا

۲- انحصار سیستم های عامل رایانهها و تلفنهای هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به امریکا)

۳- انحصار دیتاسنترهای جهانی و بزرگ و سکوها (مانند گوگل و NSA به آمریکا)

در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ نموده است:

* سوء استفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها

* شکل دهی به خواسته ها، زندگی و حتی آرزوهای افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین المللی

* ایجاد امکان برای برخی کشورهای خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساختهای حیاتی کشورها که بعنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار امریکاست و از این طریق زیرساختهای همه کشورها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است.

* دخالت حکومتها فراتر از مرزهای سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها

* ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسانها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه های خود

* گسست و شکاف نسلی و پیوندهای اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسانها به لذت جویی و کسب سود فردی

در نتیجه این موارد:

توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی ترین لایه های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب نموده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده داری مدرن را شکل میدهد. کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده اید؟!

عزیزان! سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است، اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد .

همان گونه که ملاحظه می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشورها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستمها و ساز و کارهای جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسانها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.

همکاران محترم!

فقدان قوانین عادلانه بین المللی در این حوزه موجب گردیده تا دولت امریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکوهای اینترنتی، فضای سایبر بین المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشورهای مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ نماید.

جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سالها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف امریکا و رژیم صهیونیستی بوده است. شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید .

با توجه به این که اکثر سامانه های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل های رایانه ها و گوشی تلفن های هوشمند متعلق به شرکت های امریکایی است این کشور از این ابزار سوء استفاده مینماید.

متاسفانه در عملیاتهای خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی ها از بسترهای مذکور استفاده شده است.

عالی جنابان!

لازم است به برخی از کشورها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت افزارها و نرم افزارهای رژیم صهیونیستی را داده اند، هشدار دهم که رژیمی که با نسل کشی فلسطینیان و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و کشورها باید مطمئن باشند که با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده اند که جاسوسی از مردم و مقام های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است. مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.

همکاران گرامی!

در مقابل یک جانبه گرایی امریکا و غرب، سازمانهای منطقه ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش نمایند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاریهای خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق نمایند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص به این نشست ارائه مینماید:

۱- همکاریهای دوجانبه و چندجانبه بین المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات

۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب

۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر

۴- تشکیل ائتلافهای ضد تحریمی و استفاده از سامانه ها و سکوهای غیرامریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضاء با یکدیگر

۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل

ایران، امروز، برخوردار از ظرفیتهای غیرقابل انکار علمی و فناوری است که میتواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین المللی فراهم نماید. جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری نماید.

از حسن توجه شما صمیمانه قدردانی می‌نمایم.

امضای یادداشت تفاهم بین دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه

دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه در حاشیه دوازدهمین اجلاس بین‌المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی، یک یادداشت تفاهم امنیتی امضا کردند.

در تداوم دیپلماسی فعال امنیتی و همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای، عصر امروز (چهارشنبه) یادداشت تفاهم امنیتی بین «علی اکبر احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه به امضا رسید.

بر اساس این یادداشت تفاهم، سطح مناسبات و همکاری‌های 2 کشور در حوزه‌های مختلف راهبردی افزایش خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • دیدار وزرای دفاع ایران و روسیه در آستانه
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • سفر مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه/پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان