Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@03:48:39 GMT

هدر رفت روزانه ۱۰۰۰۰۰۰ بشکه نفت در کشور

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۸۱۰۰۴

هدر رفت روزانه ۱۰۰۰۰۰۰ بشکه نفت در کشور

دکتر عباس ملکی در کنفرانس بین المللی "فناوری و انرژی سبز" که امروز (۱۴ اردیبهشت) به همت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به منابع غنی طبیعی کشور، گفت: ایران یک درصد مساحت و جمعیت دنیا را داراست، اما خداوند مقدر فرموده که هفت درصد منابع جهان در اختیار ما قرار گیرد.همچنین ۱۰ درصد ذخایر ثابت شده نفت خام و ۱۷ درصد ذخایر ثابت شده گاز جهان در ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ملکی گفت: ایران نهمین کشور تولید کننده بنزین، یازدهمین در زمینه ظرفیت پالایشگاهی، سیزدهمین در زمینه تولید گازوییل و سومین در زمینه تولید نفت کوره است.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه نمی توان استفاده از سوخت‌های فسیلی را به طور کامل کنار گذاشت، گفت: باید در کنار پرداختن به سوخت‌هایی مانند نفت و گاز، از انرژی نو و پاک مانند انرژی خورشیدی و بادی استفاده کنیم.

ملکی افزود: ایران از نظر دو انرژی بادی و خورشیدی ظرفیت‌های بسیار خوبی را داراست و در زمینه انرژی بادی با توجه به وجود دو کریدور بادی از خراسان شمالی به سمت جنوب و نیز کریدور گیلان و قزوین به سمت جنوب به مراتب از ظرفیت‌های بیشتری به تناسب انرژی خورشیدی برخوردار هستند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید به خاطر داشته باشیم که در کنار گرایش به سمت استفاده از انرژی‌های پاک، استفاده از سوخت‌های فسیلی نیز در حال افزایش است، بطوری که پیش بینی می‌شود تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۳۰ از حدود ۹۳ میلیون بشکه در حال حاضر به ۱۱۰ میلیون بشکه در روز برسد.

وی با بیان اینکه هم اکنون هفت درصد برق کشور از منابع تجدیدپذیر تامین می‌شود، گفت: این میزان مطلوب نیست و باید افزایش داده شود.

ملکی تصریح کرد: در زمینه حمل و نقل نیز وضعیت خوبی نداریم و بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل کشور همچنان به نفت و گاز وابسته است و حتی برق خودروهای برقی نیز از منابع نفت و گاز تهیه می‌شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر در حال افزایش است، گفت: تنها در سال ۲۰۱۵ حدود ۲۸۶ میلیارد دلار در این حوزه در دنیا سرمایه گذاری شده است.

وی در ادامه به افزایش مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: ایران در حال حاضر در کنار مصرف بسیار انرژی، بزرگترین تلف کننده انرژی در جهان به نسبت جمعیت نیز به شمار می‌رود.

ملکی افزود: هم اکنون روزانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت در کشور از چاه تا پالایشگاه و سایر مراحل به هدر می‌رود.

این استاد دانشگاه به تولید بالای گازهای گلخانه‌ای در کشور نیز اشاره کرد و افزود: این امکان وجود دارد که در آینده مجبور به کاهش تولید این گازها به میزان مشخص شویم و برای این امر باید از هم اکنون آماده شویم.

وی افزود: هم اکنون نیز ایران عضو کنوانسیون کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای است که بر اساس آن متعهد شده تا سال ۲۰۳۰ میزان گازهای گلخانه‌ای خود را به میزان ۴ درصد کاهش دهد.

ملکی تصریح کرد: توسعه اقتصادی کشور هم اکنون مبتنی بر صنایع انرژی بر است و قطعا کاهش گازهای گلخانه‌ای می‌تواند به ضرر کشور تمام شود و ضرورت دارد ایران از هم اکنون خود را برای کاهش استفاده از این گازها آماده کند تا در آینده ضربه‌ای به اقتصاد کشور وارد نشود.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۸۱۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی در ۱۶ مدرسه کشور در دست اجرا است که از این تعداد، هفت نیروگاه در استان‌های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی به صورت هم‌زمان به بهره‌برداری رسیدند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با حضور در دبیرستان خیرساز زیرک پردیسان قم که مجهز به این فناوری شده است، گفت: ساخت این نیروگاه‌ها ضمن ایجاد درآمد پایدار و صرفه‌جویی در هزینه‌های مدارس، سبب افزایش خودآگاهی و تربیت اقتصادی دانش‌آموزان در راستای استفاده از انرژی‌های پاک می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در برنامه هفتم توسعه کشور، اختیار کسب درآمد اختصاصی برای همه مدارس از مسیر‌هایی مانند تولید انرژی پاک توسط سلول‌های خورشیدی یا تعبیه فضای تجاری در نظر گرفته شده تا هر مدرسه بتواند اقتصاد خود را پیش ببرد.

حمیدرضا خان محمدی یادآور شد: دو هزار و ۵۰۰ طرح برای اجرای نیروگاه‌های خورشیدی هدف‌گذاری شده است و در یک برنامه کوتاه‌مدت با همکاری دستگاه‌های متولی، ۲۰ هزار مدرسه به سلول‌های خورشیدی مجهز می‌شوند.

وی با ذکر اینکه در حال حاضر ۵۶ طرح نیروگاه خورشیدی در سطح کشور در حال اجراست، گفت: تاکنون نیروگاه‌های خورشیدی ۱۱ مدرسه در استان قم با ظرفیت ۲۲۰ کیلووات به مرحله اجرا رسیده‌اند که از این تعداد نیروگاه‌های پنج مدرسه با مجموع ظرفیت مجموع ۱۰۰ کیلووات به شبکه سراسری برق متصل شده‌اند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: برای تولید انرژی از سلول‌های خورشیدی و استفاده از فضای مدارس در این امر، با خیرین و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وارد مذاکره شده‌ایم تا این موضوع در همه مدارس جدیدالاحداث محقق شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با تولید هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی ۵۶۰ گرم از انتشار گاز دی اکسید کربن جلوگیری و سبب صرفه جویی ۰.۲۷ مترمکعب مصرف گاز طبیعی و ۰.۲۲ لیتر مصرف آب می‌شود.

هم‌زمان با بهره‌برداری از این نیروگاه، آیین افتتاح مدرسه خیرساز حاج غلامرضا زیرک در پردیسان قم برگزار شد. این مدرسه در زمینی به مساحت پنج هزار و ۲۳ مترمربع و با زیربنای سه هزار و ۱۵۹ مترمربع در سه طبقه و بر اساس آخرین استاندارد‌های روز ساخته شده و دارای ۱۸ کلاس درس و مجهز به سه سامانه ۲۰ کیلوواتی تولید برق از انرژی پاک خورشیدی است.

دیگر خبرها

  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان