Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتقاد گزارش تسنیم، متوجه عوام‌فریبی و ارائه آمار غلط از سوی سازمان حفاظت محیط است چرا که ضعف و کاستی و عملکرد نامطلوب را شاید بتوان توجیه کرد اما عموامفریبی و ارائه آمار کذب، مصداق بی‌صداقتی بوده و پرداختن به آن، رسالت رسانه‌هاست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به دنبال انتشار گزارش هفته گذشته این خبرگزاری تحت عنوان «تراز دریاچه ارومیه از آغاز دولت یازدهم یک متر کاهش یافته نه 80 سانتی‌متر افزایش» که با مقایسه تراز 1271/80 متری دریاچه ارومیه در فروردین 92 و تراز1270/82 متری این دریاچه در فروردین 96، ادعای سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر افزایش 80 سانتی‌متری تراز دریاچه در دولت یازدهم را زیر سوال برده بود، پایگاه اطلاع‌رسانی محیط زیست (پام)، با انتشار گفت‌وگویی با مسعود باقرزاده کریمی، معاون دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن تکذیب گزارش خبرگزاری تسنیم مبنی بر کاهش سطح تراز دریاچه ارومیه در دولت یازدهم، این خبرگزاری را به انتشار آمار نادرست و در ادامه تلویحا به سیاسی‌کاری متهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گفت‌وگو، به نقل از باقرزاده کریمی، در پاسخ به گزارش تسنیم، آمده است: آنچه این خبرگزاری به عنوان سطح تراز دریاچه ارومیه در فروردین سال 92 مطرح کرده، نادرست است و سطح تراز دریاچه بر اساس اطلاعات و آمار ثبت شده در وزارت نیرو، 1270/53 است.

در ادامه این گفت‌وگو همچنین به نقل از باقرزاده کریمی آمده است: جالب است همین خبرگزاری و سایر رسانه‌ها که در دولت نهم و دهم در برابر افت متر متر سطح تراز دریاچه و شرایط بسیار نگران کننده اکوسیستم آن سکوت کرده بودند، امروز در برابر سانت سانت سطح تراز آن خود را نگران می‌دانند و البته این حساسیت ناشی از توجه دولت یازدهم به موضوع محیط زیست و احیاء دریاچه ارومیه است که خود دولت این مطالبه را به جامعه و رسانه ها انتقال داد و باید آن را به فال نیک گرفت.

این در حالی است که تراز 1270/53 متری منسوب به فروردین 92 که در گفت‌وگوی باقرزاده کریمی به آن استناد شده، تا کنون توسط هیچ منبع یا نهاد رسمی منتشر نشده و ترازی ساختگی به نظر می‌رسد، در حالی که تراز 1271/80 متری منسوب به فروردین 92 که در گزارش تسنیم مورد استناد قرار گرفته، به نقل از حسن عباس‌نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در فروردین 92 و در زمان معاونت آقای باقرزاده کریمی در امور تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، در رسانه‌های رسمی کشور منتشر شده است.

از سوی دیگر، علاوه بر تراز فوق که مقایسه آن با تراز فروردین 96 دریاچه ارومیه حکایت از کاهش یک متری تراز دریاچه دارد، آمار دیگری از تراز دریاچه در سال‌های 91 و 92 به نقل از مسئولان ذی‌ربط در رسانه‌های رسمی کشور منتشر شده که مقایسه آن با تراز فعلی، ادعای افزایش 80 سانتی‌متری تراز دریاچه در دولت یازدهم را تکذیب می‌کند:

تراز دریاچه ارومیه به نقل از بیوک رئیسی مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی در تیر 92 : بیش از 1271 متر

تراز دریاچه ارومیه به نقل از مهرنگ دوستی رضایی، مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در 20 اردیبهشت 91 : 1271/29 متر

تراز دریاچه ارومیه به نقل از ناصر مقدسی، مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط‌زیست در اردیبهشت 91‌ : 1271/29 متر

تراز دریاچه ارومیه به نقل از مهرنگ دوستی رضایی،‌ مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب منطقه ای آذربایجان غربی در دی 91 : 1270/85 متر

تراز دریاچه ارومیه به نقل از فرهاد سرخوش،‌ مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی در دی 95 :1270/55 متر

لذا با توجه به آمار منتشر شده فوق از تراز دریاچه ارومیه که همگی در زمان معاونت آقای باقرزاده کریمی در امور تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست و اغلب توسط مسئولان وقت این سازمان در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته‌اند، به سازمان حفاظت محیط زیست، پیشنهاد می‌شود در صورت عدم صحت آمار فوق، به جای متهم کردن رسانه‌ها به نشر اکاذیب، به منظور تنویر افکار عمومی، نسبت به تکذیب رسمی این آمار و البته توضیح درباره علت تاخیر در این تکذیب اقدام کند.

در پایان، خبرگزاری تسنیم، لازم می‌داند یادآور شود، مقصود این خبرگزاری از اثبات کذب بودن ادعای افزایش 80 سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه در دولت یازدهم، بر خلاف آنچه سازمان حفاظت محیط زیست وانمود می‌کند، تلاش برای انتقاد از عدم موفقیت دولت در احیای دریاچه ارومیه به عنوان اولین مصوبه این دولت نبوده و نیست. چه آنکه توضیحات ستاد احیای دریاچه ارومیه مبنی بر اینکه تراز دریاچه ارومیه در دولت یازدهم به مرحله تثبیت رسیده اما مرحله احیا هنوز آغاز نشده است، بی‌آنکه مورد انتقاد قرار گرفته باشد توسط این خبرگزاری معکس شده‌ است. انتقاد گزارش تسنیم، متوجه عوام‌فریبی و ارائه آمار غلط از سوی سازمان حفاظت محیط است چرا که ضعف و کاستی و عملکرد نامطلوب را شاید بتوان توجیه کرد اما عوام‌فریبی و ارائه آمار کذب، مصداق بی‌صداقتی بوده و پرداختن به آن، رسالت رسانه‌هاست.

انتهای پیام/

R7856/P34399/S2,23/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۸۷۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم