Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- چند روز بعد از آنکه وزارت خارجه آمریکا به دستور ترامپ لحن نامه مبتنی بر پایبندی ایران به تعهدات برجامی‌اش را تند و تهاجم گونه کرد، خود ترامپ نیز در مصاحبه با آسوشیتدپرس اعلام کرد که ممکن است آمریکا به توافق هسته‌ای پایبند نماند چرا که ایران روح توافق را نقض کرده؛ آنجا یک روحی برای توافق وجود دارد که ایرانی‌ها آن را با اقداماتشان در خاورمیانه و فراتر از آن شکسته‌اند! خبرگزاری میزان – گروه سیاسی: حدود ۱۰۰ روز از روی کارآمدن ترامپ در آمریکا می‌گذرد و او و تیم همراهش در این مدت بیش از سه ماه بیش از آنکه درگیر مسائل و مشکلات عدیده داخلی آمریکا باشند، توجه خود را معطوف به عالم سیاست خارجی کرده‌اند؛ چین، کره شمالی، روسیه و البته ایران و برجام در صدر ذهن‌مشغولی‌های سیاست خارجی هیئت حاکمه جدید آمریکا قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذهن مشغولی‌هایی که اغلب، چون با عدم توانایی به سبب نزول قدرت آمریکا توام است به گزافه گویی و لفاظی و تهدیدات توخالی بدل می‌شود.

حدود دو ماه پیش بود که ترامپ طی مصاحبه‌ای شدیداللحن اعلام کرد در صورت آزمایش موشکی از سوی کره شمالی، گزینه حمله به پیونگ یانگ را مدنظر قرار می‌دهد، اما پس از آنکه در هفته‌های اخیر کره شمالی سلسله آزمایشات موشکی خود را انجام داد، ترامپ از هوش «کیم جونگ اون» سخن گفت و بر ضرورت گفت‌وگو با پیونگ‌یانگ تاکید کرد! و حتی گفت: آماده است با رهبر کره شمالی دیدار کند!

این مواضع سیال و این قبیل گزافه‌گویی‌ها و لفاظی‌ها نیز از سوی ترامپ و تیم اجرایی‌اش در مورد ایران هم به کرات به کار رفته است که در ادامه نگاهی گذرا به آن خواهیم داشت:

دستوری که ترامپ جرات صدورش را ندارد
اواسط شهریور ماه سال گذشته بود؛ ترامپ برای غلبه بر هیلاری کلینتون و راه‌یابی به کاخ سفید بعنوان چهل‌ و پنجمین رئیس جمهور آمریکا، ایالت به ایالت این کشور را می‌گشت؛ اتاق فکر تبلیغاتی و انتخاباتی ترامپ با توجه به شکسته شدن هیمنه نظامی نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس به این نتیجه رسید که محور سخنرانی این کاندیدای جمهوریخواه در شهر «پنساکولا» ایالت فلوریدا را بر مبنای نکوهش ترس و واهمه ناوهای آمریکایی از شناورهای ایرانی در خلیج فارس تنظیم کند؛ بر همین اساس ترامپ با همان حالات عجیب و غریبش پشت تریبون قرار گرفت و پس از اندکی مقدمه چینی، رو به حضار کرد و گفت: «اگر رییس جمهور شوم دستور شلیک به قایق‌های مزاحم ایرانی را خواهم داد»!

حالا حدود ۱۰۰ روز از رئیس جمهور شدن ترامپ می‌گذرد، اما هنوز ناوهای تحت فرمان او جرات رویارویی با شناورهای ایرانی را نیافته‌اند؛ البته امپراتوری رسانه‌ای آمریکایی‌ها برای اینکه این عدم رویارویی را ناشی از تغییر رئیس جمهور آمریکا و ترس ایرانی‌ها القاء کنند، پس از دو هفته از ورود ترامپ به کاخ سفید چنین برجسته‌سازی کردند که «شناورهای ایرانی دیگر به ناوهای آمریکایی نزدیک نمی‌شوند»! برهمین اساس، واشنگتن پست در اواخر فوریه طی تحلیلی خبری نوشت: «از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، قایق‌های تندروی سپاه از ایجاد مزاحمت برای ناوگان نیروی دریایی امریکا در خلیج فارس خودداری کرده‌اند»!

شور و شعف آمریکایی‌ها از سهولت جولان دادن ناوهایشان در خلیج فارس در عصر ترامپ، دوام چندانی نیافت و در ۱۶ اسفند ۹۵ خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، مدعی شد «ناو آمریکایی یو اس ان اس اینوینسیبل هنگام عبور از تنگه هرمز با نزدیک شدن قایق‌های ایرانی که به حدود ۶۰۰ متری آن رسیده بودند مواجه و مجبور به تغییر مسیر شد».برجام‌ستیزی لنگان لنگان!!!
در فروردین ماه ۹۵ دونالد ترامپ که در آن مقطع نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود در سخنرانی خود در اجلاس سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) اعلام کرد اولویت نخست کاریش پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، لغو توافق هسته‌ای ایران خواهد بود.

بر همین اساس، دونالد ترامپ سخنرانی خود در آیپک ۲۰۱۶ را با انتقاد شدید از برجام آغاز کرد. وی تاکید کرد مهم‌ترین اولویتش در کاخ سفید برچیدن توافق هسته‌ای آمریکا با ایران خواهد بود. وی مدعی شد این توافق یک فاجعه برای آمریکا و اسراییل است.

اما حالا که ۱۰۰ روز از آمدن ترامپ به کاخ سفید می‌گذرد، او بر مبنای تمهیدات انجام شده در زمان اوباما، اقدام به تمدید ۹۰ روزه برجام کرده است و وزارت خارجه دولتش طی گزارشی تاکید کرده است که ایران به تعهدات برجامی‌اش پایبند بوده است؛ البته این امر در حالی است که ترامپ در کنار تایید برجام سعی کرده تا ژست‌های برجام ستیزانه ایام انتخاباتی‌اش را به کل کنار نگذارد و هرازچندگاهی مطالبی در ضدیت با برجام و احتمال لغو آن را به زبان بیاورد.

هفته گذشته، پایگاه خبری «دیلی‌بیست» گزارش کرد که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به مشاوران خود گفته تا لحن نامه وزارت خارجه آمریکا که در آن اعلام شده بود ایران از برجام تبعیت می‌کند را تندتر و تشدید کنند.

ترامپ اوایل آوریل به وزارت خارجه آمریکا تکلیف کرده بود تا این مسئله را بررسی کنند که آیا لغو تحریم‌های ایران طبق توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میان ایران و ۱ + ۵ در راستای منافع امنیت ملی آمریکا بوده یا خیر؟

سپس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که ایران همچنان در قبال تعهداتش مطابق برجام برای کنترل برنامه هسته‌ای خود، پایبند بوده است، اما نگرانی هایی در خصوص نقش ایران در حمایت از تروریسم وجود دارد!

اما ظاهرا لحن نامه اولیه که در این خصوص نوشته شده بود، بسیار ملایم بود و در آن اشاره‌ای به فعالیت‌های تهران در خاورمیانه و حمایت از گروه‌هایی که آمریکا آن‌ها را تروریستی می‌داند، نشده بود. این موضوع را مقامات ارشد کاخ سفید به وال استریت ژورنال اعلام کرده بودند.

دیلی‌بیست در این رابطه گزارش داد، یکی از مقامات ارشد دولت ترامپ که خواست نامش فاش نشود، گفته که کاخ سفید بعنوان بخشی از بازنگری برجام، به سوی تشدید لحن نامه فوق‌الذکر پیش رفته است. بر همین اساس ترامپ به تیلرسون وزیر خارجه آمریکا گفته است یک پیام عمومی صادر کند و در آن تاکید کند که دولت آمریکا قصد دارد سیاست خود در قبال ایران را تغییر دهد.

تیلرسون نیز فرمان مافوقش را اجرایی کرد و در روز ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین) اعلام کرد: ایران کنترل نشده، پتانسیل طی کردن مسیر مشابه کره شمالی و به دنبا کشاندن جهان با خود را دارد.

چند روز بعد از آنکه وزارت خارجه آمریکا به دستور ترامپ لحن نامه مبتنی بر پایبندی ایران به تعهدات برجامی‌اش را تند و تهاجم گونه کرد، خود ترامپ نیز در مصاحبه با آسوشیتدپرس اعلام کرد که ممکن است آمریکا به توافق هسته‌ای پایبند نماند چرا که ایران روح توافق را نقض کرده؛ آنجا یک روحی برای توافق وجود دارد که ایرانی‌ها آن را با اقداماتشان در خاورمیانه و فراتر از آن شکسته‌اند!

ایران هراسی نخ‌نما
«مایک پنس» معاون اول رئیس جمهور آمریکا هم وارد معرکه لفاظی و درشت گویی علیه ایران شده است؛ وی در نشستی که به مناسبت سالگرد تشکیل رژیم منحوس و جنایتکار صهیونیستی در کاخ سفید تشکیل شده بود، پشت تریبون قرار گرفت و گفت: آمریکا دیگر تلاش‌های ایران برای بی‌ثبات کردن منطقه و به مخاطره انداختن امنیت اسرائیل را تحمل نخواهد کرد. آمریکا به ایران اجازه تولید سلاح اتمی را نخواهد داد، این قول و وعده جدی ما به شما، اسرائیل و جهان است. دولت کنونی آمریکا، ایران را در مدار توجه و هشدار خود قرار داده است.

به نظر می‌رسد این روز‌ها علاوه بر برجام ستیزی و اظهارات گاه و بیگاه مبنی بر لغو توافق هسته‌ای، اقدامات منطقه‌ای ایران نیز به مستمسک کاخ سفیدنشینان برای هجمه کلامی به تهران تبدیل شده است.

در وهله اول آنچه که قابل ذکر است و بار‌ها در اظهارات مقامات و مسئولان کشورمان تصریح شده، آن است که مکانیزم مواجه با کشوری که مفاد برجام را زیرپا گذارد و یا از این قراداد چندجانبه خارج شود، در خودِ برجام قید شده است؛ از این امر بالاتر کلام قاطع مقام معظم رهبری است که در خرداد سال گذشته در دیدار رمضانی مسئولان نظام تاکید فرمودند: ما برجام را نقض نمی‌کنیم لکن اگر طرف مقابل نقض کند که الان نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا دارند تهدید می‌کنند که برجام را پاره می‌کنیم؛ اگر آن‌ها برجام را پاره کردند ما آن را آتش می‌زنیم.

پیرامون لفاظی‌های تهدیدگونه مقامات تازه کار آمریکایی پیرامون اقدامات منطقه‌ای ایران نیز ذکر این نکته خالی از لطف نیست که ثبات و امنیت منطقه در گروی حضور و اشراف مقتدرترین کشور منطقه یعنی جمهوری اسلامی ایران است و اگر اقدامات تهران نباشد، تروریست‌های دست پرورده سعودی‌ها و صهیونیست‌ها که مورد حمایت نهان و آشکار واشنگتن و آنکارا هستند، کل منطقه را ناامن و بی ثبات می‌سازند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۹۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ

  منبع: تایم
  تاریخ انتشار: 30 آوریل 2024
  گفتگوی اریک کورتسا با دونالد ترامپ
  مترجم: لیلا احمدی
  ➖➖➖➖➖➖➖➖➖
  عصر ایران/ ترجمه: مجله آمریکایی تایم روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در گفت‌و‌گویی اختصاصی با دونالد ترامپ به بررسی برنامه‌های او درصورت انتخاب مجدد پرداخته و جلد خود را به همین‌خاطر به تصویر او اختصاص داده است. بخش دوم این گفت‌و‌گو پیش روی شما است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
  حواسش جای دیگری است. آی‌پدِ روی میز را با انگشت پیش می‌کشد تا پلی‌لیستِ رستوران را تنظیم کند. به‌ترتیب "شینید اوکانر"، "جیمز براون" و "شبح اوپرا" پخش می‌شوند. قطعۀ محبوبش باعنوان"پرچم ستاره‌دار" هم شنیده می‌شود که متعلق به "گروه کری" است. این گروه در زمرۀ متهمانی است که به‌خاطر حمله به ساختمان کنگرۀ ایالات متحده در ششم ژانویه بازداشت شده‌اند. صدای ضبط‌شدۀ او هم روی کار است که سوگند وفاداری یاد می‌کند. این قطعه یکی از اصلی‌ترین نمادهای تجمعات ترامپ است که وحدت ملی را به سلاحی برای جان‌نثاری‌ِ حزبی مبدل می‌کند.
 
  نمایش از جایی آغاز می‌شود که دورۀ نخست ریاست او به پایان می‌رسد. حواث 6 ژانویه که درخلال آن گروهی از طرفداران ترامپ در تلاش برای براندازی و انتقال قدرت به مرکز دموکراسی آمریکا حمله‌ور شدند، لکۀ ننگی بر میراث سیاسی ترامپ است. او در پی آن است که شورش را اقدامی میهن‌پرستانه جلوه دهد. وقتی می‌پرسم که آیا به عفو این افراد فکر کرده؟ می‌گوید: «بله، قطعاً». ازآن‌جایی‌که ترامپ با ده‌ها اتهام جنایی ازجمله مداخله در انتخابات، توطئه برای فریب دولت، اختفای عمدیِ اسرار امنیت ملی و جعل سوابق تجاری برای پنهان‌کردن پرداخت‌های خنثی‌شده روبه‌رو است، می‌کوشد تا از اتهامات قانونی، نشان افتخار بسازد.
 
  در دورۀ دوم، نفوذ ترامپ بر دموکراسی آمریکا بسیار فراتر از قدرت عفو خواهد بود. شرکای سیاسی درحال زمینه‌سازی برای بازسازی ریاست‌جمهوری در راستای دکترینی به نام «تئوری اجرایی واحد» هستند که طبق آن بسیاری از محدودیت‌های تحمیل‌شده بر کاخ سفید از سوی قانون گذاران و دادگاه‌ها باید به نفع فرماندۀ کل قوا از بین برود.
 
  قدرت در هیچ حوزه‌ای مهم‌تر از وزارت دادگستری نیست و از آغاز فاصلۀ محترمانه‌ای بین رؤسای‌جمهور و مقامات اجراییِ تأیید‌شده از سوی سنا وجود داشته تا از سوء‍استفاده برای اهداف شخصی جلوگیری و از توان عظیم این نهادها در محدودکردن آزادی آمریکایی‌ها اجتناب شود؛ اما ترامپ که در اولین دورۀ ریاست‌جمهوری‌اش از تحقیقات متعدد از سوی منصوبان قضایی‌اش آسیب دیده بود، اینک در تحمیل ارادۀ خود بر وزارت دادگستری، بازرسان و دادستان‌ها بیش از پیش مصمم است.
 
  ترامپ در خلال گفتگوی ما در مارالاگو می‌گوید: «ممکن است وکلای آمریکایی را که از دستور او برای محاکمۀ شخصی امتناع می‌کنند، اخراج کند.» او به هوادارانش گفته: «در دورۀ دوم به‌دنبال تلافی علیه دشمنانش خواهد بود.» آیا این تلافی‌جویی شامل "فانی ویلیس" (دادستان منطقۀ آتلانتا) هم می‌شود که او را به دخالت در انتخابات متهم کرد یا "آلوین براگ" (دادستان منهتن در پروندۀ استورمی دنیلز) را هم دربرمی گیرد که ترامپ قبلاً گفته بود باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرد؟ ترامپ تردید دارد و هیچ قولی نمی‌دهد. می‌گوید: «نه، نمی‌خواهم چنین کنم، اما کاری که آن‌ها انجام داده‌اند، وحشتناک است.»


 
  ترامپ همچنین قول داده «دادستان ویژه»‌ای برای پیگرد بایدن منصوب کند. می‌گوید: «نمی‌خواهم به بایدن صدمه بزنم. برای دفتر ریاست احترام زیادی قائلم. بااین‌حال، چند ثانیه بعد می‌گوید: «ممکن است سرنوشت بایدن با حکم آیندۀ دادگاه عالی مرتبط باشد. باید دید که آیا رؤسای‌جمهور می‌توانند به خاطر اعمالی که در زمان تصدی سمت ریاست مرتکب شده‌اند، با پیگرد کیفری مواجه شوند؟ ترامپ می‌گوید: «اگر مقامات بگویند رئیس‌جمهور مصونیت ندارد، بایدن باید به‌خاطر همۀ جرایمش تحت‌تعقیب قرار ‌گیرد.» [با این توضیح که بایدن به هیچ جرمی متهم نشده و تلاش جمهوری‌خواهانِ مجلس نمایندگان برای استیضاح او نتوانسته شواهدی دال بر جرایمش باشد»]
 
 بازرسان و مقامات سابق وزارت دادگستری از هر دو حزب معتقدند چنین اقداماتی به‌طوربالقوه برای مجری قانون آمریکا فاجعه بار است و اعتبارش را خدشه‌دار می‌کند. "مایکل‌مک‌کانل" (قاضی استیناف سابق ایالات متحده که از سوی رئیس‌جمهور جورج دبلیو بوش منصوب شده) می‌گوید: «اگر دستور دادرسی نامناسب صادر کنم، از وکلای محترم ایالات متحده انتظار دارم مخالفت کنند. اگر رئیس‌جمهور دادستان ایالات متحده را برکنار کند، طوفان بزرگی به راه خواهد افتاد.» مک‌کانل، که اکنون استاد حقوق دانشگاه استنفورد است، می‌گوید: «این اخراج می‌تواند تأثیری مشابه کشتار شنبه‌شب داشته باشد، زمانی‌که رئیس‌جمهور ریچارد نیکسون به مقامات ارشد وزارت دادگستری دستور داد بازرس ویژۀ تحقیق واترگیت* را برکنار کنند.»
 
* رسوایی واترگیت، مجموعه رخدادهایی درخلال سال‌های ۱۹۷۲–۱۹۷۵ در هتلی به همین نام در واشینگتن است که منجر به بالاگرفتن احتمال استیضاح و درنتیجه کناره‌گیری نیکسون رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده شد.

 رؤسای‌جمهور طبق قانون‌اساسی این حق را دارند که وکلای ایالات متحده را برکنار کنند، اما برکناری یکی از وکلا (به‌طورخاص) به دلیل رد دستور رئیس‌جمهور بی‌سابقه است.
 
طرح‌های رادیکال ترامپ برای افزایش اقتدار ریاست‌جمهوری در سراسر کشور احساس می‌شود. تمرکز اصلی او بر مرز جنوبی است. ترامپ قصد دارد دستوراتی امضا کند که بسیاری از سیاست‌های مشابه را از دورۀ نخست ریاست‌جمهوری خود، دوباره روی کار بیاورد؛ دستوراتی مثل طرح «ماندن در مکزیک» (که مستلزم فرستادن پناهجویان غیرمکزیکی به جنوب مرز تا تاریخ دادگاهشان است)  و «عنوان 42» (که به مقامات مرزی اجازه می‌دهد مهاجران را بدون اجازۀ درخواست پناهندگی اخراج کنند).
 
  مشاوران می‌گویند ترامپ قصد دارد از گذرگاه‌های مرزی و قاچاق فنتانیل (شبه‌مرفین بسیار قوی) و کودکان به‌عنوان توجیهی برای اِعمال مجددِ اقدامات اضطراری استفاده کند. او از بودجۀ فدرال و با تخصیص پول از بودجۀ نظامی بدون تأیید کنگره، احداث دیوار مرزی را از سر خواهد گرفت. مشاوران می‌گویند سنگ‌بنای این برنامه، عملیات اخراج گسترده‌ای خواهد بود که میلیون‌ها نفر را هدف قرار می‌دهد. ترامپ در دورۀ نخست ریاست‌جمهوری خود وعده‌های مشابهی داده بود، اما می‌گوید قصد دارد در دورۀ دوم تهاجمی‌تر عمل کند. "تام هومن" (مشاور ارشد ترامپ و سرپرست سابق ادارۀ مهاجرت و گمرک) می‌گوید: «مهاجران باید اخراج شوند. آن‌ها باید از مرز خارج شوند."
 
  ترامپ برای عملیاتی در این مقیاس، بیشتر به گارد ملی برای گرد‌آوری و خروج مهاجران غیرقانونی از سراسر کشور متکی است. او می‌گوید: «اگر آنها نمی‌توانستند، از [بخش‌های دیگر] ارتش استفاده می‌کردم. وقتی می‌پرسم آیا این بدان معناست که او قانون «پوس‌کامیتاتوس» را نقض می‌کند – قانون مصوب 1878 که به‌کارگیریِ نیروی نظامی علیه غیرنظامیان را ممنوع می‌کند – به‌نظر می‌رسد ترامپ اعتنایی به معنا و بار تاریخی این قانون ندارد. می‌گوید: «خب، اینها غیرنظامی نیستند. افرادی هستند که غیرقانونی در کشور حضور دارند.» او همچنین از پلیس محلی کمک خواهد گرفت و می‌گوید حاضر به تأمین بودجه برای حوزه‌هایی که از اتخاذ سیاست‌های او سرباز می‌زنند، نیست. ترامپ می‌گوید: «این احتمال وجود دارد که برخی نخواهند مشارکت کنند و سهمی از بودجه نخواهند داشت.»
 
  ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور، 3 قاضی به دیوان عالی معرفی کرده که به لغو «رو دربرابر وید»* رأی داده‌اند و مدعیِ پایان‌دادن به حق سقط جنین طبق قانون اساسی است.
 
  *رو دربرابر وید، (Roe versus Wade) حکم تاریخیِ دیوان عالی ایالات متحدۀ آمریکا در سال ۱۹۷۳ درخصوص قانونی‌شدن سقط جنین بود که بنابرآن دیوان عالی حکم داد قانون اساسی ایالات متحده آمریکا از آزادی زن برای سقط جنین بدون محدودیت‌های مفرط دولتی پشتیبانی می‌کند.
 
  در عین‌ حال با تأکید بر این‌که ممنوعیت فدرال را امضا نمی‌کند، به‌دنبال خنثی‌کردن سوژۀ مبارزات انتخاباتیِ دموکرات‌ها بوده است. او متعهد به وتوی هرگونه محدودیت فدرال درصورت روی‌کارآمدن نیست. اکنون بیش از 20 ایالت، ممنوعیت کامل یا جزئیِ سقط جنین دارند و ترامپ می‌گوید سیاست‌های این‌چنینی باید به ایالت‌ها واگذار شود تا آنچه را که می‌خواهند، ازجمله نظارت بر بارداری زنان را انجام دهند. وقتی از او می‌پرسم: «آیا مشکلی ندارد که برخی ایالت‌ها زنان را به‌خاطر سقط جنین (فراتر از حدی که قانون اجازه می‌دهد)، محاکمه می‌کنند؟ می‌گوید: «این‌که من با این قضیه مشکل دارم یا نه، مهم نیست و کاملاً بی‌ربط است. ایالت‌ها این قبیل تصمیمات را خواهند گرفت.» این‌ در حالی‌ است که پرزیدنت بایدن گفته با اقدامات دولتیِ ضد سقط جنین در دادگاه و مقررات مبارزه خواهد کرد.
 
  متحدان ترامپ قصد ندارند در صورت بازگشت او به قدرت، در مورد سقط جنین منفعل باشند. «بنیاد هریتیج» -از اثرگذارترین سازمان‌های تحقیقاتی محافظه‌کار در آمریکا- خواستار اجرای قانون قرن نوزدهمی شده که ارسال قرص‌های سقط جنین را غیرقانونی می‌کند. کمیتۀ مطالعات جمهوری‌خواهان (RSC) که بیش از 80 درصد از کنفرانس جمهوری‌خواهِ مجلس نمایندگان را شامل می‌شود، در پیشنهاد بودجۀ سال 2025، «قانون حیات در زمان لقاح» را گنجانده است که بنابرآن حق حیات به "لحظۀ لقاح" نیز تعمیم می‌یابد. از ترامپ می‌پرسم: «اگر این لایحه روی میزش بیاید، آن را وتو می‌کند؟» ترامپ می‌گوید: « مجبور نیستم برای وتو کاری انجام دهم، زیرا ایالت‌ها این کار را انجام می‌دهند».
        
  رؤسای جمهور معمولاً محدودیت‌های زیادی برای تصویب قوانین اساسی دارند. تیم ترامپ به‌دنبال روی‌کارآوردن دو لایحه برای شروع دورۀ دوم است: "بستۀ امنیتی مرزی و مهاجرت" و "تمدید کاهش مالیات در سال 2017". بسیاری از مقررات مربوط به لایحه دوم اوایل سال 2025 منقضی می‌شوند. 

  ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای تشدید برنامۀ حمایت‌گرایانۀ (حمایت از تولیدات داخلی) خود است و می‌گوید درنظر دارد تعرفۀ بیش از 10درصدی بر واردات و شاید حتی 100درصدی بر برخی کالاهای چینی اعمال کند.

  ترامپ می‌گوید: این تعرفه‌ها اقتصاد ایالات متحده را از تحت‌الشعاع قرارگرفتنِ تولیدات خارجی می‌رهاند و به رنسانس صنعتی در ایالات متحده دامن می‌زند. استدلال مشاورانش این است که میانگین نرخ تورم سالانه در دورۀ نخست ریاست جمهوریِ او زیر 2٪ بوده و درنتیجه تعرفه‌های ترامپ قیمت‌ها را افزایش نمی‌دهد.
 
                                                                                                                                        ادامه دارد 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق