Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز _مجید رحیمی در نشست مشترک کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی و معاونت فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند، رودخانه ها را عامل اصلی رشد و توسعه اقتصاد محیط زیست در اروند دانست و بر لزوم برنامه ریزی در جهت پرداختن به مزیت های نسبی این منطقه در این بخش از اقتصاد تاکید کرد.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد اروند، کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی کشور به منظور بررسی وضعیت پروژه های توسعه ای و سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند به دلیل قرار گرفتن سه رودخانه مهم و استراتژیک بهمن شیر، کارون و اروند در این منطقه، ضمن بازدید از برخی پروژه ها و نشست تخصصی با معاونت فنی و امور زیربنایی این سازمان، دیدار و گفتگویی مشترک با اسماعیل زمانی مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره این سازمان داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دیدار کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی و اسماعیل زمانی مباحث متعددی در خصوص مغروقه ها، رسوب گذاری اروند رود و وضعیت خط تالوگ و وضعیت کلی رودخانه اروند رود، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این دیدار همچنین، به منظور رفع مشکلات موجود در این بخش، راهکاریی مطرح شد و مقرر شد کارگروه هایی تخصصی در جهت رفع مشکلات و موانع رشد و توسعه مسائل مربوط به رودخانه ها در اروند تشکیل شود.

تصمیم سازی و ارائه راهکارهای فنی و تسهیل شرایط برای تصمیم گیری نهایی مدیران ارشد در حوزه های مختلف از جمله مهم ترین عوامل تشکیل این کارگروه ها در منطقه آزاد اروند خواهد بود.

سفر یک روزه کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی به دعوت معاونت فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند و پس از تشکیل چندین جلسه و مطرح نمودن موضوعات و موانع اصلی توسعه در اروند از سوی آن معاونت، انجام شد.

در این سفر، بازدید هایی از پروژه های مختلف در محدوده منطقه آزاد اروند صورت گرفت.

پروژه اسکله صیادی آبادان، پروژه گردشگری بخش خصوصی در جزیه مینو، رینگ ساحلی اروند رود در جزیره مینو، بازدید از روند اجرایی پاسگاه مرزی و اسکله مرزبانی، سایت کشتی سازی در دیری فارم و بازدید از پروژه آبیاری و زهکش جهاد نثر و چالش ها و مشکلات بوجود مده در آن در جزیره مینو از جمله بازدید های آن کمیته از منطقه آزاد اروند بود.

مجید رحیمی مدیر توسعه زیرساخت های شهری و روستایی که در بازدید های اعضای کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی از پروژه ها در منطقه آزاد اروند، آنها را همراهی می کرد، استفاده از ظرفیت و توانایی کمیته مذکور به دلیل بهره مندی آن، از کارگروهی متشکل از چندین نهاد، موسسه و وزارت خانه، در جهت تسریع و پیشبرد پروژه های عمرانی و توسعه ای در منطقه، مهم ترین عامل دعوت آنها از سوی معاونت فنی و امور زیربنایی این سازمان دانست.

رحیمی در این باره گفت: منطقه آزاد اروند به دلیل بهره مندی از سه رودخانه پرآب اروند رود، بهمن شیر و کارون، مزیتی منحصر به فرد برای رشد و توسعه در بخش های مختلف اقتصاد محیط زیست دارد.

عدم توجه به این بخش از اقتصاد، می تواند هزینه فرصتی در نتیجه عدم استفاده از ظرفیت های زیست محیطی در منطقه آزاد اروند تلقی گردد.

رونق و شکل گیری صنایع مختلف از قبیل صنایع غذایی، بسته بندی، پوشاک ولباس، توسعه و رشد صنعت توریسم و گردشگری، صنعت کشاورزی، استفاده از ظرفیت و توان نیروی اشتغال ماهر و کارآمد و متخصص، بخشی از مزایای توجه و تمرکز بر اقتصاد سبز یا محیط زیست در منطقه آزاد اروند است.

مدیر توسعه زیرساخت های شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند خاطر نشان کرد: این منطقه با ظرفیت و توان بالای خود در حوزه کشاورزی، می تواند عاملی اساسی برای اشتغال پایدار در آبادان و خرمشهر باشد. روستاها در این میان نقشی حیاتی را دارند و با توجه به آب های فراوان موجود، میزان اهمیت این مسئله افزون تر می شود. در جهت رونق صنعت کشاورزی و استفاده از ظرفیت این بخش از اقتصاد، که یکی از مهم ترین اقتصاد های پر رونق در دنیای مدرن امروزی به حساب می آید، توجه و تمرکز بر رودخانه ها به عنوان شریان حیاتی این اقتصاد، لازم و ضروری است.

رحیمی افزود: تجمیع آرا و افکار در جهت تصمیم سازی برای رشد و روق اقتصاد کلان منطقه آزاد اروند و رسیدن به رشد پایدار و تبدیل شدن این منطقه به پایلوت در اقتصاد سبز، انگیزه اصلی ما برای رایزنی با موسسات و نهادهایی همچون کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی در جهت برداشتن موانع از مسیر این شریان حیاتی اقتصادی در آبادان و خرمشهر بود.

مدیر توسعه زیرساخت های شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد: زمینه لازم برای همکاری متقابل فی مابین این سازمان و کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی فراهم شده است و ما در آینده شاهد نتیجه این تعامل در بعد کلان تصمیم گیری خواهیم بود.

آنچه که امروز می تواند میزان توجه و اهمیت خود را نشان دهد، برنامه ریزی در جهت استفاده از ظرفیت توان افزای زیرساخت های اساسی در توسعه کلان شهری و روستایی در منطقه آزاد اروند است و رودخانه های از مهم ترین زرساخت های اساسی آن به حساب می آیند.

رشد و شکل گیری گردشگری و رونق صنعت کشاورزی، از مهم ترین نتایج و دستاوردهای توجه به مزیت منحصر به فرد ما در وجود آب های فراوان و رودخانه ها است. و این معاونت با همت و توان مدیر عامل و ریس هیئت مدیره، جناب آقای اسماعیل زمانی و معاون فنی و امور زیربنایی جناب آقای مهندس موعود شمخانی، گام های پر ثمر را بر خواهد داشت.

رحیمی در پایان خاطر نشان کرد: حضور اعضای کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی در منطقه آزاد اروند و تعامل مشترک در این میان، روندی از توجه به شکل گیری اقتصاد تولیدمحور و خودکفا را در آبادان و خرمشهر آغاز خواهد کرد.

تولیدی که بر پایه مزیت منحصر بر فرد این دو شهر به واسطه بهره مندی آنها از توان روستایی بالا و قرار گرفتن منابع سهل الوصول در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری و به شکلی گسترده، اقتصاد محیط زیست و اقتصاد سبز، علاوه بر اینکه عاملی برای رونق اشتغال پایدار خواهد بود، توانی برای اقتصاد پر رونق ملی در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال برای کشور قلمداد شود.

کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی متشکل از وزارت نیرو، وزارت دفاع، وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه، ستاد کل نیروهای مسلح و ستاد ارتش است که وزارت نیرو دبیری این کمیته را برعهده دارد و مهم ترین هدف و رسالت تشکیل این کمیته، بررسی و هماهنگی موارد نظامی، امنیتی، فنی، امور خارجه و مرزی سرح های اقتصادی ساحلی در مناطق مرزی با دیگر نهادهاو موسسات ذی ربط است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۹۶۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد منطقه آزاد مغان راپیگیری می‌کنم/کشاورزی شاه‌کلید توسعه مغان

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم و در حوزه انتخابیه بیله سوار، پارس آباد و اصلاندوز دو نامزد به مرحله دوم راه یافتند که از این بین ابراهیم فهیمی در گفت و گو با خبرنگار مهر به سوالات مطرح شده در ارتباط با حوزه انتخابیه، مسائل سیاسی و حضور در کمیسیون‌ها برای پیگیری مشکلات منطقه پاسخ‌های صریح و شفاف داده که در پی متن کامل آن را می‌خوانید.

خبرگزاری مهر در اولین روزهای آغاز تکاپوی انتخاباتی در کشور برای آگاهی دهی به مردم و مخاطبان این رسانه پویش «با مهر انتخاب کنیم» را راه اندازی کرده و در این قالب مصاحبه‌ها و اخبار ارزنده‌ای را از روند برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر کرد.

پویش «با مهر انتخاب کنیم» در انتخاب دوازدهم مجلس شورای اسلامی تا پایان این انتخابات جاری است و در استان‌هایی که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، با کاندیداهای رقابت کننده مصاحبه‌هایی را ترتیب داده است.

* در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

بنده از خبرگزاری مهر به عنوان یک رسانه مرجع که از اولین روزهای انتخابات به صورت صریح و شفاف اطلاع رسانی این رویداد بزرگ سیاسی کشور را برعهده داشت تقدیر می‌کنم.

اقدام ارزشمند و نوین این خبرگزاری و رسانه ملی در گزارش و آگاهی دهی به مردم از روند انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی مهم و در جامعه تأثیرگذار بود که سبب می‌شد مردم به صورت آزادانه و با آگاهی از داشته‌ها و دانسته‌های کاندیداها به آنان رأی دهند.

موضوع تقسیم بندی حزبی و سیاسی بعد از انتخابات مرحله دوم شفاف‌تر خواهد شد تا با توجه به تقسیم بندی حزبی، جناحی و سیاسی سعی مان بر این خواهد بود تا در کنار انتخاب رئیس مجلس توانمند و با سوابق ارزشمند بتوانیم گره گشای مشکلات مردم در مجلس پیش رو باشیم.

* مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

افزایش درآمد مردم منطقه، کاهش تورم و بها دادن به ایجاد فرصت‌های اشتغال جدید از رویکردهای مجلس آینده به ویژه در حوزه انتخابیه خواهد بود و با توجه به امکانات و استعدادهای خدادادی و منابع انسانی منطقه سعی خواهیم کرد تا بیش از گذشته به توانمندی و شکوفایی ظرفیت‌های شمال استان اردبیل کمک کنیم.

در کنار این موضوع توجه به معیشت مردم و گره گشایی از مشکلات اقتصادی و مهم‌تر از همه مبارزه با تبعیض و فساد اداری را به عنوان مطالبه مردم در مجلس آینده به عنوان وظیفه نظارتی پیگیری خواهیم کرد.

با توجه به اینکه مغان دارای استعدادهای کشاورزی متعدد و متنوع است باید به توسعه کشت و زرع آبی با الگوهای آبیاری مدرن توجهی جدی داشته باشیم تا مردم این منطقه بتوانند در سایه این توانمندی‌ها معیشتی مناسب و رفاهی شایسته داشته باشند.

* اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

در صورت راهیابی به مجلس با توجه به ظرفیت منطقه در حوزه کشاورزی قطعاً در کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و آب و خاک مجلس دوازدهم حضور پیدا خواهم کرد تا برخلاف سال‌های گذشته بیشترین ردیف‌های اعتباری ملی را در توسعه بخش کشاورزی به سمت منطقه بااستعداد مغان و نوسازی دو کشت و صنعت پارس و مغان جذب کنم.

با توجه به اینکه در پروژه پایاب سد خداآفرین بخش‌های عظیمی از این طرح زیربنایی معطل مانده و بهره برداری درست و اصولی از آن نمی‌شود از ظرفیت کمیسیون کشاورزی و ردیف اعتباری ملی و صندوق توسعه باید بهره بگیریم تا این پروژه در چهار ناحیه عمرانی به سرانجام برسد.

* مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

مهمترین چالش استان اردبیل توجه و بها دادن به افزایش سرانه درآمدی است تا مردم این استان بتوانند به رفاه نسبی دست پیدا کنند.

احیای حقابه ها، تکمیل شبکه‌های پایاب سدها، آینده نگری برای تأمین آب شرب در شهرها و روستاها، مدرن سازی کشت و زرع، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، توسعه بزرگراه‌ها، کمک به افزایش پروازهای فرودگاه پارس آباد، اتصال راه آهن اردبیل به پارس آباد و ادامه آن به حوزه قفقاز، اجرایی شدن منطقه آزاد به صورت عملیاتی با محوریت شهرستان مرزی بیله سوار و افزایش سرانه‌های ورزشی از جمله اولویت‌های بنده در صورت راهیابی به مجلس دوازدهم برای توسعه منطقه‌ای و استانی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم فهیمی و امیدعلی رعنایی با کسب بالاترین آرا از حوزه انتخابیه بیله سوار، پارس آباد و اصلاندوز در مرحله دوم انتخابات رقابت سختی را پیش رو دارند تا در این مرحله با کسب اکثریت آرا کرسی نشین بهارستان شوند که در این بین منطقه مغان این روزها حال و هوای انتخاباتی به خود گرفته و تبلیغات پیش از موعد هر دو کاندید این حوزه انتخابیه به صورت خانگی و محله‌ای ادامه دارد.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۲ برگزار و انتخابات در پنج استان کشور به مرحله دوم کشیده شد تا با تعیین تکلیف کاندیداهای راه یافته ترکیب مجلس دوازدهم نهایی شده و هفتم خردادماه مجلس جدید فعالیت خود را آغاز کند.

کد خبر 6081565

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • بهره گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش با هدف خودکفایی مددجویان کمیته امداد
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • ایجاد منطقه آزاد مغان راپیگیری می‌کنم/کشاورزی شاه‌کلید توسعه مغان
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد